Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

 • Moderator

Imagini iPhone 5 - noul telefon de la Apple

iphone53l.jpg

iphone54.jpg

Inainte de lansarea unui nou produs Apple, internetul se umple cu speculatii, iar una dintre ele e ca Apple va lansa iPhone 5 la jumatatea lunii septembrie in SUA iar pe plan international la sfarsitul lunii octombrie.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Sorry folks, no iPhone 5 ... yet....

4203914uuzbhnl1.jpg

Nu este gata iPhone 5, ci este vb doar de un upgrade al modelului 4, cum a fost şi în cazul generaţiei 3, iar acum avem parte de iPhone 4S.

Deci noutăţile, în mare aşa, sunt:

 • 4S vine acum cu noul chipset Apple A5 (procesor dual core, ce se presupune că dublează performanţele)
 • procesorul grafic cu două nuclee oferă o performanţă de şapte ori mai mare decât cea a modelului precedent
 • 4S vine cu un modul hibrid GSM/CDMA, putând fi astfel folosit în aproape orice reţea
 • transferul de date prin conexiune 3G atinge acum viteze de până la 14,4 Mbps
 • camera foto a primit un senzor nou, iluminat din spate, cu o rezoluţie de 8 MP şi filmează la 1080px, având şi funcţie de stabilizare a imaginii

Link to comment

iOS5 doar, IPhone 5 mai încolo... ca utilizator de SGS I, mă abțin. Taman ce mă contraziceam cu un coleg zilele trecute, spunea că Iph5 va proiecta o tastatură virtuală pe birou și vei tasta acolo. Poate vom vedea și de astea, dar nu acum.

Link to comment
 • Moderator

Cu siguranţă colegul a văzut acest clip şi de aici povestea cu tastatura. E doar un concept, dar nu se ştie niciodată.

Acum cu controlul ăsta vocal, una dintre noutăţile cu care s-au lăudat destul de mult astă seară, deja Apple a ridicat standardele şi va modifica complet ce ştiam şi cum percepeam înainte comenzile vocale ale oricărui device.

Link to comment
 • Moderator

Nu cred ca va aparea asa ceva curand, Cataline. Ar costa prea mult si nu stiu daca exista inca tehnologiile astea pentru publicul larg...:)

Link to comment
 • Member

Tind sa cred ca acel filmulet cu iPhone 5 Concept Features este doar o joaca a cuiva in AfterEffects or something like that :) Pare prea SF pentru mine.

Link to comment
 • Moderator

Acum câţiva ani de zile, dacă cineva îmi spunea că va exista un telefon care să scrie după dictare, la fel aş fi spus şi eu, că e de domeniul SF. Dar azi, acest lucru este o realitate. Acest iphone 4S poate să scrie după dictare.

Link to comment

Dupa ce saptamana trecuta m-am jucat cu un Iphone 4, m-am convins. Mi-am "rezervat' un Iphone 4S. Cel mai mult m-a impresionat ecranul cu tehnologia LED, care avea o luminozitate foarte buna chiar si pe timp de zi, si sensibilitatea si precizia ecranului tactil.

Edited by Sony
Link to comment

o tastatura virtuala "pe laser" insa, se gasea la un magazin germanos pe bulevard (bucuresti) la un pret de vre=o 500si ceva de lei. mergea cu orice dispozitiv (pc,laptop, pda, etc) cuplat prin blushtutz ;)

ceva de genul asta

daca nu, chiar dispozitivul din site.

Link to comment
 • Moderator

Corect. Deci tehnologia există deja, numai că va mai dura ceva timp până va fi implementată d.p.d.v. al costurilor şi al fiabilităţii.

Link to comment
 • Moderator

Chiar dacă imediat după lansare concurenţa a comentat ironic noile specificaţii hardware ale lui iPhone 4S, ce sunt inferioare telefoanelor actuale de pe piaţă, iPhone 4S a surclasat în toate testele smartphone-ul Samsung Galaxy S II (cel mai performant smartphone până la data de 4 octombrie), diferenţele rezultate fiind uriaşe, aproape duble. Iar prin utilizarea unui procesor ce rulează la o frecvenţă mai scăzută şi prin folosirea unei cantităţi mai mici de memorie, iPhone 4S reuşeşte să depăşească smartphone-urile concurente inclusiv la capitolul autonomie.

Singurul dispozitiv mai performant este tableta iPad 2, care dispune de acelaşi procesor Apple A5, dar tactat la 1 GHz.

Detalii aici: iPhone 4S desfiinţează concurenţa în benchmark-uri

Link to comment
 • Member

Sa o luam si altfel?

Cine a facut testele alea?

Tot astia de la Apple? :ner:

Edited by Catalin
Eliminare quote inutil.
Link to comment

daca ar fi un forum pe care sa se discute strict despre suruburile de M7 (metric 7 .... ;) nu exista) cu filet pe stinga fabricate de firma X, tot se va gasi cineva sa spuna ca cele produse in schimbul 2 din ziua de 33 a13-a sunt mai bune decit cele din data de 32 a 13-3 pentru ca sunt vopsite cu culoare mov in loc de melijaniu.

daca ati face abstractie de producator si ati intelege ca atit iOs cit si android au ca stra ...... stra bunic anticul unix, iar acest "razboi" este de-a dreptul "varicid" (fratricid nu are cum, ca sunt destul de departati ), singura mare diferenta constind in inchiderea sau deschiderea sistemului .. si interesele de marketing.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.