Jump to content
POLITISTI.ro

Statia Motorola Tetra MTP3550


Andrei

Recommended Posts

  • Member

De curând, a început înlocuirea stațiilor portabile, ale polițiștilor din cadrul Direcției de Poliție a Municipiului București, unde îmi desfășor activitatea. Se pare că vom folosi în continuare terminale portabile Motorola pe sistem Tetra, vechile stații MTH 800 si MTH 800L, fiind înlocuite de Motorola MTP3550.

Parerea personală, după o scurtă utilizare este că noile stații sunt mai putin aerodinamice. Cele vechi, se simțeau mai bine în mână. Antena este de dimensiuni mai mari, lucru nu foarte confortabil, din punctul meu de vedere. Sper ca acest "minus", să compenseze cu o receptie/transmisie mai bună. Pe partea de interfață software, aceasta este putin mai complexă, decat în cazul MTH800, însă te poți obișnui repede. La vizualizarea fotografiilor din bazele de date, pe noua stație, MTP3550, se simte lipsa unui display mai generos. De exemplu, fotografiile din DEPABD, nu sunt încarcate complet pe ecran. De pe noile statii, se pot apela telefoanele "de interior" ale subunitatii(verificat in DGPMB, nu am incercat pe interioarele STS).

Astept păreri din partea celor care utilizeaza noul MTP3550, eventuale ponturi privind utilizarea. 

 

Terminalul portabil Motorola TETRA MTP3550 cu afișaj colorși tastatură completă oferă utilizatorilor performante tehnice ridicate si o constructie robusta. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 asigura secretizarea suplimentara a comunicatiilor, prin criptarea end-to-end suplimentara cu nivele de secretizare AES 128 si 256. Asigura facilitati Man Down, Bluetooth, alerta prin vibratie, servicii de localizare, etc. existand o gama mare de licente disponibile dintre care amintim High Power, AIM, WAP, MSPD. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 este optimizat pentru performanțe audio excelente și durabilitate crescuta, putand fi utilizat in cele mai exigente medii. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 respecta standardele de protectie IP 65 / 66 / 67 si standardele militare indeplinind toate standardele categoriilor MIL STD 810. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 a trecut testul de viață accelerată, in care s-a simulat o utilizare de peste 5 ani in cele mai dificile conditii de utilizare. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 este omologat de catre STS atat in varianta cu criptare TEA2 cat si in varianta cu criptare TEA2 si end-to-end Encryption AES128.  Sursa microworld.ro

 

 

mtp3550-large-01-01.jpg

Link to comment
  • Moderator

Încă din luna mai a apărut ştirea conform căreia licitaţia pentru dotarea Poliţiei Române cu staţii radio de ultimă generaţie a fost câştigată de ASTI International. Firma va livra 10.000 de staţii portabile Motorola TETRA MTP3550.

Cică staţiile radio prezintă îmbunătăţiri semnificative, cum ar fi acoperire performantă la distanţe mari şi în interiorul clădirilor, precum şi conectivitate îmbunătăţită şi robusteţe care oferă cel mai bun sunet posibil în timpul misiunilor. Se pare că noile modele ar avea o funcţie "om la pământ" menită să sporească siguranţa prin alertarea automată a centrului operaţional atunci când poliţistul are nevoie de ajutor. Probabil că are un buton dedicat sau ceva de acest gen.

Link to comment
  • Member

Păi "man down" ăsta, exista și pe MTH-uri... Butonul ala de îl apasă ăștia mici când primesc stațiile, crezând că se aprind asa cum se aprindeau telefoanele vechi, Nokia... Bine, ăștia mici, de știu cum arată un telefon cu butoane.. Majoritatea, nu au prins telefoane cu butoane 🤣🤣🤣

Legat de semnal, îți spun cu siguranță, testat, că unde nu are semnal MTH-ul, nu are nici MTP-ul.. Plus că folosite în paralel, se pare că merg cam prost.. Atât pe emisie cât și pe recepție. Posibil sa fie vreo problemă cu antenele mari.. Dar treaba se manifestă, cam din perioada din care se merge în paralel..

Link to comment

Din cate stiu eu, "man down" este o functie automata, care se foloseste de senzorii aparatului (accelerometru, girometru). Plecand de la premisa ca pozitia normala a statiei este verticala sau apropiata de verticala, daca statia este "culcata" si nici nu se misca, aparatul presupune ca utilizatorul a cazut si da alarma. Alarma este etapizata, prima data fiind doar sonora, in cazul in care utilizatorul a lasat aparatul in pozitie orizontala fara sa-si dea seama (de exemplu a pus statia pe masa). Daca utilizatorul nu opreste alarma nr.1 in X secunde, statia da alarma mai departe, impreuna cu coordonatele.

P.S. Functia respectiva nu se foloseste doar in politie si domeniile conexe, se foloseste si pe santiere.

Link to comment

Ohoo. Daca sunt asa bune cum erau si MTH800 SI 800 L mai  bine luau altele> 

SI pe acestea le ridica in slavi cum au facut si cu celelalte> Cand lucram la Sectia Autostrazi ne tot injurau sefii ca nu le raspundeam dar noi semnal din canci.

Adevarat erau foarte bune cand aveai nevoie de o verificare rapida si colegul de la dispecerat nu putea sa ne ajute in acel moment dar in rest  ale luia :))

Ce pot spune ca MTH800 mi se pare mai rezistenta si mai ergonomica decat acest model nou.

Va salut

Edited by doryas
Link to comment
  • 1 year later...
  • Member

Caută o antenă de MTH800 și vezi cum influențează semnalul. Eu am cumpărat ceva asemănător și funcționează ok. Plus că și dimensiunea antenei este redusă.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.