Jump to content
POLITISTI.ro

Statia Motorola Tetra MTP3550


Andrei

Recommended Posts

 • Membru

De curând, a început înlocuirea stațiilor portabile, ale polițiștilor din cadrul Direcției de Poliție a Municipiului București, unde îmi desfășor activitatea. Se pare că vom folosi în continuare terminale portabile Motorola pe sistem Tetra, vechile stații MTH 800 si MTH 800L, fiind înlocuite de Motorola MTP3550.

Parerea personală, după o scurtă utilizare este că noile stații sunt mai putin aerodinamice. Cele vechi, se simțeau mai bine în mână. Antena este de dimensiuni mai mari, lucru nu foarte confortabil, din punctul meu de vedere. Sper ca acest "minus", să compenseze cu o receptie/transmisie mai bună. Pe partea de interfață software, aceasta este putin mai complexă, decat în cazul MTH800, însă te poți obișnui repede. La vizualizarea fotografiilor din bazele de date, pe noua stație, MTP3550, se simte lipsa unui display mai generos. De exemplu, fotografiile din DEPABD, nu sunt încarcate complet pe ecran. De pe noile statii, se pot apela telefoanele "de interior" ale subunitatii(verificat in DGPMB, nu am incercat pe interioarele STS).

Astept păreri din partea celor care utilizeaza noul MTP3550, eventuale ponturi privind utilizarea. 

 

Terminalul portabil Motorola TETRA MTP3550 cu afișaj colorși tastatură completă oferă utilizatorilor performante tehnice ridicate si o constructie robusta. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 asigura secretizarea suplimentara a comunicatiilor, prin criptarea end-to-end suplimentara cu nivele de secretizare AES 128 si 256. Asigura facilitati Man Down, Bluetooth, alerta prin vibratie, servicii de localizare, etc. existand o gama mare de licente disponibile dintre care amintim High Power, AIM, WAP, MSPD. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 este optimizat pentru performanțe audio excelente și durabilitate crescuta, putand fi utilizat in cele mai exigente medii. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 respecta standardele de protectie IP 65 / 66 / 67 si standardele militare indeplinind toate standardele categoriilor MIL STD 810. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 a trecut testul de viață accelerată, in care s-a simulat o utilizare de peste 5 ani in cele mai dificile conditii de utilizare. Terminalul portabil MotorolaMTP3550 este omologat de catre STS atat in varianta cu criptare TEA2 cat si in varianta cu criptare TEA2 si end-to-end Encryption AES128.  Sursa microworld.ro

 

 

mtp3550-large-01-01.jpg

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Încă din luna mai a apărut ştirea conform căreia licitaţia pentru dotarea Poliţiei Române cu staţii radio de ultimă generaţie a fost câştigată de ASTI International. Firma va livra 10.000 de staţii portabile Motorola TETRA MTP3550.

Cică staţiile radio prezintă îmbunătăţiri semnificative, cum ar fi acoperire performantă la distanţe mari şi în interiorul clădirilor, precum şi conectivitate îmbunătăţită şi robusteţe care oferă cel mai bun sunet posibil în timpul misiunilor. Se pare că noile modele ar avea o funcţie "om la pământ" menită să sporească siguranţa prin alertarea automată a centrului operaţional atunci când poliţistul are nevoie de ajutor. Probabil că are un buton dedicat sau ceva de acest gen.

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Păi "man down" ăsta, exista și pe MTH-uri... Butonul ala de îl apasă ăștia mici când primesc stațiile, crezând că se aprind asa cum se aprindeau telefoanele vechi, Nokia... Bine, ăștia mici, de știu cum arată un telefon cu butoane.. Majoritatea, nu au prins telefoane cu butoane 🤣🤣🤣

Legat de semnal, îți spun cu siguranță, testat, că unde nu are semnal MTH-ul, nu are nici MTP-ul.. Plus că folosite în paralel, se pare că merg cam prost.. Atât pe emisie cât și pe recepție. Posibil sa fie vreo problemă cu antenele mari.. Dar treaba se manifestă, cam din perioada din care se merge în paralel..

Link to post
Share on other sites

Din cate stiu eu, "man down" este o functie automata, care se foloseste de senzorii aparatului (accelerometru, girometru). Plecand de la premisa ca pozitia normala a statiei este verticala sau apropiata de verticala, daca statia este "culcata" si nici nu se misca, aparatul presupune ca utilizatorul a cazut si da alarma. Alarma este etapizata, prima data fiind doar sonora, in cazul in care utilizatorul a lasat aparatul in pozitie orizontala fara sa-si dea seama (de exemplu a pus statia pe masa). Daca utilizatorul nu opreste alarma nr.1 in X secunde, statia da alarma mai departe, impreuna cu coordonatele.

P.S. Functia respectiva nu se foloseste doar in politie si domeniile conexe, se foloseste si pe santiere.

Link to post
Share on other sites

Ohoo. Daca sunt asa bune cum erau si MTH800 SI 800 L mai  bine luau altele> 

SI pe acestea le ridica in slavi cum au facut si cu celelalte> Cand lucram la Sectia Autostrazi ne tot injurau sefii ca nu le raspundeam dar noi semnal din canci.

Adevarat erau foarte bune cand aveai nevoie de o verificare rapida si colegul de la dispecerat nu putea sa ne ajute in acel moment dar in rest  ale luia :))

Ce pot spune ca MTH800 mi se pare mai rezistenta si mai ergonomica decat acest model nou.

Va salut

Edited by doryas
Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...
 • Membru
Alex87

Sunt chiar mai slabe decât modelul precedent. Cel puțin din punctul de vedere al semnalului. 

Link to post
Share on other sites
 • Membru
Andrei

Caută o antenă de MTH800 și vezi cum influențează semnalul. Eu am cumpărat ceva asemănător și funcționează ok. Plus că și dimensiunea antenei este redusă.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • grosumihaiadrian
   By grosumihaiadrian
   Ofer spre vânzare 3 suporturi pentru stație mobilă Motorola, din care două sunt din piele, al treilea este din plastic.
   Preț - 50 lei/bucată.
  • andreinede
   By andreinede
   Buna ziua,
   Am schimbat talonul si am observat ca nu am la anexa pentru itp decat data expirarii itp-ului.
   In general am vazut ca ar trebuii sa fie si la statie completat!
   Este neinregula acest lucru?Ma ingrijoreaza sa nu se fi uitat sa completeze si sa am probleme cand o sa fiu oprit .
   Iar alta nelamurire este daca mai este nevoie sa mergem unde a fost itp-ul facut sa ne completeze si sa ne puna ei stampila sau este in regula si asa.
   Multumesc!
    
  • Marius
   By Marius
   La anul FBI-ul îşi înnoieşte armamentul din dotare, urmând în perioada următoare să aleagă un pistol calibrul 9mm Luger ca armă de serviciu. Anunţul referitor la ofertele aşteptate a fost publicat pe 7 octombrie 2015 şi actualizat ultima dată pe 30 octombrie 2015, iar în cuprinsul acestuia este precizat că se aşteaptă oferte până cel târziu pe 28 ianuarie 2016 pentru pistoale, accesorii şi piese de schimb. Perioada contractuală totală este de 10 ani, mai exact primul an şi opţional următorii nouă ani suplimentari pentru o valoare estimată a întregului contract de aproximativ 85 milioane de dolari. În caietul de sarcini nu sunt prevăzute doar armele şi muniţia, ci sunt prevăzute atât arme de antrenament cu muniţia necesară, piese de schimb cât şi accesorii, de la holstere, încărcătoare suplimentare etc. până la materialele de întreţinere.
   În urmă cu aproximativ 30 ani FBI-ul a renunţat la calibru 9 mm pentru armele de seviciu, optând pentru un calibru mai mare, iar în prezent au în dotare Glock calibru 40 S&W (10×22mm Smith & Wesson). Încă din 2007, FBI-ul s-a arătat interesat să revină la calbrul de 9 mm, motivând că în urma testelor foarte riguroase ce sunt efectuate permanent de unităţile lor de cercetare, au constatat că eficienta glonţului de acest calibru este superioară în privinţa capacităţii de penetrare şi al preciziei. Decizia a fost anunţată încă din mai 2014.
   În schimb, Poliţia Română are în dotare pentru majoritatea poliţiştilor săi, pistolul cal. 7,65 mm, Md. 1974 (Carpaţi), a cărui producţie a debutat în urmă cu aproximativ 50 de ani. Cu siguranţă ţara noastră nu este atât de săracă încât să nu-şi poată permite asigurarea siguranţei cetăţenilor săi prin dotarea poliţiştilor cu o armă de serviciu modernă, măcar pentru poliţiştii ce îşi desfăşoară activitatea în structuri operative. Poliţia Română este singura dintre serviciile poliţieneşti ce încă utilizează acest calibru redus de 7,65 mm, în timp ce în toate celelalte state europene şi nu numai, structurile de poliţie utilizează calibrul de 9 mm. Sperăm totuşi că se vor trezezi şi ai noştii, iar în viitorul apropiat vor dispune schimbarea armelor de serviciu ale poliţiştilor.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.