Jump to content
POLITISTI.ro

Condusul sub influenţa unor substanţe psihoactive

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Probabil echipajul respectiv nu avea aparat DrugTest în dotare. Nu-i nicio problemă, în astfel de situaţii conducătorul auto este condus la spital şi acolo i se face un test preliminar cu aparatura medicală, după care i se recoltează probe biologice.

• Moderator
Publicat

Medicul înainte să recolteze efectiv probele biologice, îl pune să meargă drept şi să se întoarcă brusc, să-şi ducă degetul arătător la nas, verifică dacă are halenă alcoolică, dacă vorbeşte şi se exprimă coerent, etc, etc, - iar toate acele activităţi pe care le efectuează/constată medicul (pentru că el completează un formular) sunt un test/verificare preliminar/ă.

Publicat

In lege scrie "Testat preliminar cu un aparat certificat " , restul sunt povesti , deci daca era simplu alcool , permisul se da inapoi in a 2 zi dar nu mai putin de 12 Ore . Daca rezultatul analizeleor nu este gata in acest interval . In cazul acesta rezultatul va veni peste 6 luni  si tu zici ca testul preliminar este constatarea medicului ? Nu zau ? Ca i se pare ca are" ochii  rosii " cam asta a fost motivul exprimat verbal de dl. Politist  . 

Sau poate nu am citit unde trebuie , Va rog sa-mi indicati un articol de lege sau ordonanta de guvern .

Scuze conform regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 art. 195 "Testat preliminar cu un mijloc tehnic certificat"

si art. 192 " testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mjloc tehnic omologat si verificat metrologic "

Daca sunt alte articole unde se specifica ca un medic poate tine locul unui mijloc tehnic certificat , va rog sa-mi spuneti si mie .

• Moderator
Publicat

@Tinu63 în toate unităţile medicale există Nano-Checker sau imunotester. Aceste dispozitive medicale oferă rezultate rapide la punctul de îngrijire pentru o varietate de parametri importanți, inclusiv PCT, hsCRP, D-Dimmer, NT-proBNP dar și un test rapid de droguri. 

Publicat

Or fi fost ele , dar nu sa făcut nici un alt fel de test. Adică dacă îți fac un test îți arat la final proba, nu? Îmi pui fiola și îmi arăți că sa înverzit. 

Publicat

https://www.libertatea.ro/stiri/tinute-secrete-de-mai-cum-arata-date-oficiale-despre-testele-antidrog-fals-pozitive  Ar fi bine de citit articolul acesta din Libertatea unde  Cms-șef Virgiliu Zotoi, șeful Serviciului Rutier IPJ Braila declara urmatoarele "şoferii care refuză testarea cu drugtestul „trebuie să meargă să dea sânge. Dacă merg la sânge, se întocmește o lucrare generală și nu se reține permisul de conducere. Se reține doar dacă medicul, la momentul prelevării probelor biologice, constată, pentru că se face și o examinare clinică, că sunt semne evidente de consum de substanțe psihoactive” . Ceea ce nu era cazul pentru ca tanarul nu consumase .  Asa ca eu cred ca este vorba pur si simplu de un abuz de putere si intimidare . 

• Displace 3
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

Salutare.  Recent, pe 23.06.2024 mi-au retinut permisul din cauza ca mi-a iesit amfetamina pozitiva pe drug-test.

Aveti vreo idee cum pot urgenta rezultatele recoltarii de sange pentru a-mi recupera permisu cat mai repede?

Stiu deja rezultatul lor deoarece nu am consumat niciodata, aparatul a dat eronat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.