Jump to content
POLITISTI.ro

Condusul sub influenţa unor substanţe psihoactive

Theghost25
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua!

Daca ma duc intr-o tara unde consumul recreational de marijuana este permis, cum ar fi Olanda si consum acesta substanta si revin in tara dupa o zi, dupa cat timp pot sa ma urc la volan fara sa fiu depistat de aparatele antidrog ( cele care analizeaza saliva ). Depistat e mult zis.. rectific: pana substanta dispare din saliva si nu afecteaza condusul.

Multumesc frumos!

Edited by Theghost25

• Marius changed the title to Condusul sub influenţa unor substanţe psihoactive
  • Moderator
  • Solution

Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul în timp ce se află sub influenţa unor substanţe psihoactive, riscă o pedeapsă cu închisoare de la unu la 5 ani. (art. 336 C.pen.).

• 2 weeks later...
  • 6 months later...

Bună ziua. Sunt în aceasi problema. Îmi regret enorm fapta. Am fost surprins de un filtru de politie în data de 10 decembrie 2019 sub influenta substanțelor interzise prin lege la volanul unei mașini.. As dorii sa știu care sunt în general pedepsele? Am o nevoie disperata de permisul de conducere. Sunt într-o situație financiara proasta din cauza prostiei ce am făcut-o. În cazurile de genul și cu alcoolemia e de preferat sa evitam condusul unui autimobil. Sau chiar mai bine sa nu te complici cu nici una din ambele riscuri. Și as mai dorii sa știu și cum pot urgenta dosarul pentru a mi se da un verdict. Va mulțumesc! 

Edited by Alinmoldovan
Informatie

• 7 months later...

Buna ziua , in 23 septembrie am fost oprit de un echipaj de  politie am fost testat cu pentru alcool rezultatul fiind 0 si pentru droguri rezultatul fiind pozitiv la amfetamina(Drugtest 5000)!

Am ramas masca vazand rezultatul , eu nu am consumat niciodata o substanta din categoria aia , sau derivate , niciodata! I am zis domnului politist ca nu se poate asa ceva si sa mai facem un test , dansul refuzand acest lucru si am fost la recoltare probe biologice (sange ,urina).Cazul meu este un fals pozitiv 100% si va fi confirmat de rezultatele care o sa vina de la IML!Intrebarea este ca au trecut deja 3 saptamani si inca nu mi au venit rezultatele!Am intrebat daca pot sa le platesc , raspunsul fiind negativ, cat dureaza si cum as putea urgenta toata treaba asta?Mai astept o saptamana sa vad daca nu cred ca o sa dau in judecata MAI!

Un link cu un caz similar ''descoperit'' de ''faimosul drugtest5000'' :

https://www.clujust.ro/doi-avocati-clujeni-desfiinteaza-aparatul-drager-drugtest-din-dotarea-politiei-romane/

• 2 months later...

Pe data de 15/12/2020, politia germană m-a tras pe dreapta pentru un control de rutină. Toate bune, până când au zis ca vor o probă de urină. Le-am dat proba de urină și pe loc au găsit meta amfetamină în urina mea. 

Știu ca dreptul de a mai conduce pe Germania, nu o să-l mai am, dar vreau sa știu dacă în România pot conduce in continuare, iar dacă poliția germană îmi va da permisul înapoi. 

• Downvote 1

• Member

Deci tu ești un consumator de droguri de mare risc si ai cam vrea sa vezi daca mai poți conduce un autovehicul in România dupa ce ai fost depistat in Germania. Cam ce ar putea fi in capul tău cand tu te urci la volanul unui autovehicul sub influenta unor substante psihoactive si reprezinti un pericol pentru toti ceilalți participanți la trafic. 

Da, o sa zici ca tu nu conduci dupa ce consumi metamfetamina si ca doar ti-a ramas in corp substanța însă si in aceste condiții, tot un prăjit esti odată ce ai ajuns sa consumi metamfetamina si tot reprezinti un pericol pentru siguranța rutiera. 

• Upvote 1

• 2 months later...

Bună seara, am și eu o nelămurire, în data de 24 decembrie2020 , mi a fost recoltata o analiza de sânge și urina , am înțeles de la agenții respectivi ca pot plății analizele , întrebarea este, unde? Când întreb un agent sau la secția de politie,  toată lumea din umeri, am încercat și la IML , dar nici ei nu îmi pot da un răspuns clar , asa ca cer ajutorul vostru. As avea câteva întrebări:

Unde se plătește, dacă știți îmi puteți spune și mie contul ?

Cat durează procesarea analizelor? 

Cat durează pana IML trimite buletinul de analiza? 

Cat durează pana ajung rezultatele la persoana în cauza ? 

• 9 months later...

Buna ziua as dori un sfat in legatura cu situația mea ..in urma cu cateva luni am fost oprit si dus direct la sspital sa dau probe la urina pentru săvârșirea conducerii sub influența substanțelor  psihoactive  ...acolo am mai dat un test pe care l-am luat cum că sunt apt pentru a conduce ..testele unor tigari tabac ce au fost trimise către dicoot  au ajuns si mia dat clasare nefiind decat tabac deoarece asta fumez venind din italia cu permis de italia abea luat ...am fost la iml si mia spus că probele la urina au fost trimise pe data de 5 noiembrie acum fiind pe 28 decembrie ,am sunat la domnul care mia preluat cazul si mia comunicat că trebuie să vin in romania eu fiind în italia  sa mai dau încă o declarație pentru a trimite mai departe ...as putea sa fac altcumva??sa fac o procura ,sa pun avocat??as dori o cale mai putin costisitoare deoarece am rămas fără munca din cauza permisuli  ..va multumesc frumos 

• Moderator

Trebuie să-l contactezi pe polițistul care instrumentează dosarul (cazul tău) și cu el să stabilești o modalitate convenabilă de a da respectiva declarație. 
Doar polițistul care se ocupă de dosar poate să decidă în asemenea situații sau pentru asemenea probleme. 

Te sfătuiesc să nu tratezi cu ușurință, nepăsare sau dezinteres această problemă, pentru că lucrurile se pot complica într-o modalitate neplăcută pentru tine (ex. se poate emite mandat de aducere/arestare etc. împotriva ta).

• 1 year later...

Buna ziua! Va rog mă puteți ajuta în legătură cu recuperarea permisului cu o îndrumare ?
Am fost oprit testat de poliție rezultatul fiind pozitiv la amphetamine, am fost la spital mi-au recoltat probe de urina și de sânge am așteptat 8 luni până au ajuns și la mn , eu cu poliția am cazut de acord sa le plătesc eu rezultatul fiind negativ în urina negativ în sânge. Poliția mi-a spus că va face cerere de clasare , au făcut acest demers am primit ordonanța prin posta ! Întrebarea mea este cum îmi pot recupera acum permisul ? Adică am ordonanța am și dovada aceea trebuie sa stau 20 de zile de când am primit plicul sa rămână definitiva? Așa mi-a spus poliția și după sa mă duc la parchet sa îmi puna o stampila si sa mă duc după permis ?

IMG_20230401_190045.jpg

• Moderator

@Maxep95, care este temeiul juridic în baza căruia s-a dispus clasarea?

PS: Scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, înclinate, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte asemenea artificii este interzisă.

• Moderator

Pentru a vă putea oferi un răspuns e util să precizaţi clar (pentru că în fotografie nu se distinge) temeiul juridic în baza căruia s-a dispus clasarea. Trebuie să fie art. 16 lit. "?" din Cod pr. pen. (bănuiesc că e litera "a")

• Moderator

Înseamnă că poţi merge cu ordonanţa şi dovada înlocuitoare la ghişeul de permise pt restituirea documentului.

Domnul @Marius , mă scuzați că va tot stresez atât, deci pot merge de acum cu ordonanța aceasta și aceea dovada sau trebuie să aștept 20 zile după sa mă duc la parchet etc? Pentru că eu trebuie sa merg la Brașov și de aici sunt cam 70 km Mulțumesc mult !

Edited by Maxep95

Mulțumesc frumos de ajutor! O zi buna va doresc ! 🙂  Și cererea  tot la Politie trebuie să ajungă nu? 

Edited by Maxep95

• 7 months later...

Vreau sa va aduc in atentie urmatoarul caz si sa-mi spuneti parerea de spre legalitatea lui .  Tanar controlat de un echipaj de politie (ei spuneau ca in urma unor apeluri la 112 ),stationat cu masina in afara carosabiluilui , se gasesc asupra lui o cantitate de canabis . Nu este testat nici pentru consum de alcol , nici pentru consum de droguri .  Este dus pentru prelevarea de probe biologice , dupa care i se retine permisul eliberandu-se dovada vara drept de circulatie , unde scrie  consum de droguri  . Va intreb daca tu nu il testezi cu nici un fel de aparat de pe ce baza se retine permisul ? De unde stii ca este sub influenta drogurilor sau alcolului ? 

Adică reții un permis doar pentru o suspiciune? Este undeva vreun articol de lege? Eu am cautat și zice ca, testat preliminar cu un aparat certificat. 

Scuze nu am spus ca analiza probelor nu a ajuns încă de vreo 3 luni. Deci pana atunci doar suspiciune. Și dacă sunt negative?

• Moderator

Păi asta presupune "testarea preliminară". Când aparatul indică prezenţa unor substanţe interzise, conducătorul auto este condus la o unitate medicală şi se recoltează probe biologice (sânge şi urină).