Jump to content
POLITISTI.ro

Locuri separate pentru maghiari la Academia de Politie

Postare recomandată

Publicat

Is curios daca si Ungaria, pentru zonele in care sunt minoritari romani, scot astfel de locuri si acorda astfel de facilitati (in administratie, etc).

Conform Constitutiei limba oficiala a Romaniei e limba romana, inclusiv in administratie, scoli, etc. Prin urmare, chiar si in scoli se poate baga o materie de limba materna, dar restul materiilor ar trebui sa fie exclusiv in romana.

Deja noua generatie din zonele respective au probleme mari in a comunica cu administratia, nu din zona lor ca a fost maghiarizata fortat, ci din alte zone ale tarii.

Ce reusise Ceausescu in cateva zeci de ani cu aceasta problema, au stricat guvernantii cu dorinta lor de a roade din ciolan, in 20 de ani.

Eu propun o solutie la aceasta problema: ridicarea limitei procentuale la care un partid poate accede in Parlament la 10%.

E injust ca o minoritate ce detine intre 5-8% din numarul de voturi sa faca cartile pentru restul de 95%.

Eu am ajuns in acest fel sa ma simt discriminat in propria mea tara.

• Apreciez 1
Publicat

SandoKhan romanii din Ungaria nu au niciun drept cand vine vorba de pastrarea limbii, obiceiurilor, minoritati etc.

Chiar Uniunea Europeana a recunoscut ca ungurii din Romania au cam multe drepturi si cam putine obligatii in tara care ii suporta.

Eu chiar as propune ca atunci cand romanii din Ungaria vor invata istoria si geografia in limba materna ungurii de la noi sa aiba acelasi drept.

Dar asta se va intampla in Ungaria la sfinti...............Sfantul Asteapta.

Cu respect. :emo-yessir:

Publicat

Nu mai fi curios Sandokhan, caci iti spun eu: NU! La unguri, minoritatile nu au aceleasi drepturi pe care la are minoritatea maghiara la noi! Sigur!

Publicat

Nu asta intentionam.

Tu ai spus Elvis ca in ungaria nu se preda si nu se invata in limba Romana

Publicat

Poti sa imi dai o strada care se numeste Mihai Viteazul in Ungaria, sau Alexandru Ioan Cuza?

Sau un nume de parlamentar roman?

Muki vad ca nu ai inteles nimic.

Esti ungur?

Publicat

N-aveti nici un habar de ce au scoc locuri maghiare la Academie....Intrebare:Tu ce ai face intr-o localitate ungureasca unde nici dracul nu vorbeste in limba romana?? si tu nu sti maghiara?????

Simplu! as astepta pana cetatenii din localitate ar invata limba romana. :clip:

Publicat

Si Muki poate imi spui si din ce finante traieste acea scoala. Cumva beneficiaza de alocatii bugetare din partea statului maghiar? Ma indoiesc.

Publicat

Nu fi asa de sigur.

Voi posta si alte informatii dar pe moment sunt pe fuga.

Si suma exacta din bugetul statului vecin. :emo-yessir:

Publicat

Muki sa nu uiti ,cand nu te vei grabi ,sa ne precizezi sursa.

Sper ca ca nu este Laslo sau Verestoy...........

Publicat

Va asigur ca nici un cetatean magyhiar nu este in politia romana nici la academia de politie.

Daca gresesc corectatima.

Romani care cunosc limba Maghiara sau Rroma pot candida la acele locuri.

Publicat

Te corectam.

Se scrie corect: "corectati-ma" si "maghiar", iar "Maghiara" nu se scrie cu litera mare, asta pentru cazul in care vrei sa dai la Academie sau in cazul in care deja ai facut-o, si esti "roman" vorbitor de maghiara.

Publicat

tot nu intelegeti ca cei care candideaza pe acele locuri tot romani sunt :doh:

Repet stiti cumva vreun politist cu cetatenia maghiara ????????????????

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Nu exista in MAI politisti cu alta cetatenie decat cea romana, dar eu consider ca fiind o discriminare crasa scoaterea la concurs a unor locuri in Academie, separat pe diferite categorii si minoritati.

Pe cand locuri separate pentru homosexuali, pentru martorii lui iehova (intentionat am scris cu litera mica muki), pentru lipoveni, pentru orbi, pentru pensionari.....

Publicat

N-aveti nici un habar de ce au scoc locuri maghiare la Academie....Intrebare:Tu ce ai face intr-o localitate ungureasca unde nici dracul nu vorbeste in limba romana?? si tu nu sti maghiara?????

limba oficiala e romana, deci cui nu-i convine sa plece, ca slava Domnului au unde.

in plus repartitia se face dupa medii nu etnie

Publicat

Pai cetatenii magyari au academie si scoala de agenti in Ungaria , nu au ce cauta la noi, dar cetateni romani de origine maghiara pot fi in scolile romanesti. De fapt asta se si vrea. Si probabil, odata ajunsi in scolile de politie, vor cere sa invete in limba materna, ca asa sunt ei invatati de vreo 20 de ani incoace!

Va asigur ca nici un cetatean magyhiar nu este in politia romana nici la academia de politie.

Daca gresesc corectatima.

Romani care cunosc limba Maghiara sau Rroma pot candida la acele locuri.

Publicat

Cei ce cred ca este rau sa stii maghiara, intr-o zona unde toti ceilalti sunt maghiari si foarte putini ca si noi , se insala amarnic . Pai acolo nu poti sa lucrezi nimic pentru ca nu intelegi nimic de la cel cu care discuti in primul rind . Pe vremuri eram in practica in jud. Covasna intr-o comuna . Acolo nu erau decit vreo 8 persoane care comunicau in romaneste . In rest erau maghiari de la care nu intelegeam ioc nimic, eu fiind oltean . :ner: Faceam asa niste legaturi vagi cu amintiri de pe vremea armatei de pe la Timisoara . Maghiara asta este o mica chineza . :ner: Fara suparare . :doh:

Publicat

Daniel nimeni de pe aici nu a spus ca nu este bine sa sti maghiara.

Si eu as vrea sa stiu maghiara si sa vorbesc rromani.

Nu am nimic cu ungurii, nu acelasi lucru pot sa spun despre UDMR, insa aici era vorba de principii.

De ce sa existe locuri separate pe care sa concureze decat ei minoritarii ,maghiari, romi, etc?

Nu crezi ca discriminarea este exact invers?

Romanii sunt discriminati in propria tara iar UDMR-ul vine si spune ca nu prea au drepturi.

Parerea mea este ca au prea multe. :emo-yessir:

• 2 luni mai târziu...
  • Membru activ
Publicat

Inca o data, statul ROMAN si implicit MAI prin Academia de politie discrimineaza cetatenii ROMANI, in favoarea celor MAGHIARI.

Am o cunostinta care a picat examenul anul acesta, al doilea sub linie mai exact, a avut media 7,80, iar media de intrare a fost tot 7,80, dar se pare ca nu a fost la fel de bun precum un maghiar care a luat media 5 si a intrat. Mai mult, maghiarii nu au fost in stare nici sa-si completeze cele 15 locuri puse la dispozitie, decat 8 dintre ei reusind sa ia media (deci nu notele) peste 5. Trecand peste acest aspect, cele 7 locuri ramase neocupate nu vor fi redistribuite romanilor de la aceeasi arma, ci vor ramane neocupate sau, si mai grav, vor da din nou examen anul acesta, pt ca daca nu stiti, pt prima oara in istoria Academiei s-au organizat 2 sesiuni de examene intr-un an, special pt bozgorii care nu sunt in stare sa-si ocupe locurile din prima, in timp ce elevi cu note bunicele de 8 si ceva,7 au ramas pe dinafara, iar dubiosilor astora li dau sansa dupa sanse.

Se pare ca tu in tara ta esti un nimeni, in comparatie cu un bozgor. Ai o singura sansa, in schimb ei si acum cred ca mai dadeau examene daca nu reuseau din a doua. Un roman care obtine exact media cu care s-a intrat, dar pica, se pare ca nu se ridica la aceleasi standarde la care se ridica un maghiar cu media 5.

Ca sa nu mai pun la socoteala ca anul acesta, pe langa locuri pt maghiari si tigani, au aparut si locuri pt "alte nationalitati" (nici astia nu au fost in stare sa ocupe toate cele 9), cumuland 30 de locuri din 200, ceea ce mie mi se pare enorm, ti se diminueaza sansele drastic, daca esti roman. Repet, elevi romani care iau note destul de bune sunt lasati pe dinafara, in timp ce "minoritatile" pot intra lejer si cu 5. Astia sunt buni. Ei indeplinesc standardele :doh:

Maine-poimaine ne trezim cu locuri pt martieni.

Publicat (modificat)

Martieni intra la alte nationalitatii :ner:

Daca ar fi dupa mine locurile acestea speciale(rromi+maghiari) nu ar exista, sa intre cine poate dupa competenta,

nu romanii sa se omoare sa intre si aia sa fie mai speciali :angry: sa intre mai usor

Modificat de ora86
  • Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.