Jump to content
POLITISTI.ro

Locuri separate pentru maghiari la Academia de Politie

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

La initiativa UDMR, Guvernul a adoptat o Hotarare de Guvern, conform careia la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza, in anul de universitar 2010-2011 vor fi rezervate 37 de locuri pentru cetateni romani de nationalitate maghiara.

In conformitate cu hotararea guvernului, locurile rezervate maghiarilor se impart astfel:

• politie: 15 locuri
  • politia de frontiera 4 locuri
  • jandarmerie: 8 locuri
  • autoritatea penitenciarelor: 3 locuri
  • pompieri: 5 locuri
  • arhive: 2 locuri

Locurile scoase la concurs la facultatile Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” in anul universitar 2010/2011

admitere2010_locuri_Academia_Politie.pdf

Publicat

Bai nene ca si in cazul locurilor speciale pentru tigani, mie mi se pare ca se face o discriminare.

De ce oare au nevoie de locuri separate si nu pot concura cu ceilalti la gramada. Daca sunt buni sa intre acolo pe locurile scoase pentru toti, ca doar celelalte nu sunt exclusiv pentru romani get pe get.

Da, daca ar fi fost acele locuri rezervate exclusiv majoritarilor, atunci vedeam rostul locurilor separate pentru minoritati. Dar asa ... acolo trebuie sa intre cei mai competenti, indiferent de etnia din care fac parte.

Cu ce sunt maghiarii sau tiganii mai deosebiti de trebuie sa intre la academie pe niste locuri la care concurenta nu e la fel ?

Publicat

Si romanii din Ungaria sau Spania au locuri separate in institutiile de invatamant, nu?

De ce sa nu fim noi romanii, mai catolici decat Papa?!?! :doh:

Publicat (modificat)

De abia astept sa vad cum v-or trece de limba romana ...

Modificat de Sony
Publicat

De la o vreme am început să mă întreb dacă nu cumva această practică nu ascunde un adevăr trist, în sensul că la condiţii egale de concurs aceşti minoritari rromi, secui etc. nu ar avea nici o şansă de reuşită...

S-ar putea să mă înşel, dar nu prea cred.

Publicat

dar invata si in maghiara cumva? ii cazeaza si in camine separate? in spate acolo la mt-ei?

Publicat

Daca ii jigneai, gata imediat se sesizau ca e discriminare, dar in cazul asta nu se sesizeaza nimeni.

Publicat (modificat)

Vor copia si americanii modelul nostru si vor aloca la academiile de politie locuri pentru vietnamezi. Ce am fost si ce am ajuns........... :doh:

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Se discrimineaza majoritatea in favoarea minoritatilor. Si totusi ma bucur ca vor invata limba romana si istoria romanilor daca nu cumva vor avea si examenul adaptat pentru etnia din care fac parte.

Si totusi algoritmul e simplu si usor de inteles si cred ca se va mai aplica ceva timp de acum inainte, UDMR-ul va inceraca intodeauna sa fie la putere si sa formeze o majoritate cu unul din celelalte partide iar cel din urma va face compromisuri pentru a obtine voturile partenerilor de coalitie. UDMR-ul nu va face decat sa profite de pe chestia asta si intodeauna vor cere cate putin pana isi vor atinge scopul. Probabil ca in cele din urma vor obtine si autonomia tinutului secuiesc dar nu deodata ci treptat profitand de slabiciunea partidului de la putere care nu poate obtine majoritatea in parlament fara voturile maghiarilor.

E rusinos sa privim cum ne vindem tara putin cate putin in schimbul intereselor de grup.

Modificat de Viorake
Publicat

Da-ti peste gura, referitor la autonomie, doamne fereste.

Apropo de UDMR (ieri presedintele UDMR harghita a ramas fara permis din cauza depasirii legale de viteza), nici un ziar sau TV nu pomeneste nimic.

Publicat

Ar trebuie sa fie distribuite locuri pentru toate nationalitatile conlocuitoare si daca mai raman sa intre si un roman sau doi !!!

• Moderator
Publicat

Normal si sanatos ar fi ca toti candidatii sa concureze pe aceleasi locuri, sa nu mai existe niciun fel de diferentiere, iar singurul criteriu de admitere sa fie cel al rezultatelor obtinute in urma examenului de admitere.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Ma oameni buni , asta asa se rezolva cum zicea si cel de jos , in fiecare tara sunt separate locuri pentru alte etnii. Deci rog nu fiti rassisti.

• Displace 6
  • Moderator
Publicat

Sa scoata locuri si pentru homosexuali, nu? :clip:

• Apreciez 1
Publicat

Ma oameni buni , asta asa se rezolva cum zicea si cel de jos , in fiecare tara sunt separate locuri pentru alte etnii. Deci rog nu fiti rassisti.

Serios? Ia da-ne tu niste exemple. Dar documentate, nu ca asa ai auzit tu. De exemplu incepe cu Ungaria. Cate locuri pentru romani sunt la academia lor de politie?

Publicat

Extremistule ! dar pentru lesbiene de ce sa nu se scoata? Dar pentru minoritatea ucranineiana, turco-tatara, bulgara, sirba, aromana, armeana, italiana, slovaca, germana si de ce nu chineza ... DE CE? DE CE? DE CE ? Ia sa se duca majoritatea romana la capsuni, si sa ne lase "PE NOI" sa avem grija...

• Membru
Publicat

trebuie sa infiintam un ONG impotriva discriminarii romanilor in propria tara!

Publicat

Si totusi ma bucur ca vor invata limba romana si istoria romanilor daca nu cumva vor avea si examenul adaptat pentru etnia din care fac parte.

S-ar putea. Atat timp cat beneficiaza de locuri separate. :hmmmt:

Nu, ca aia stau in the closet :P

Publicat

bai fratilor, rromii/tiganii au locuri speciale mai noi si maghiarii, dar in acelasi timp toti pot concura si pe posturile de romani, corect? pai si atunci unde e discriminarea?

• Membru
Publicat

nu te-ai prins? maghiarii si tiganii ne discrimineaza pe noi

Publicat

Pai daca UDMR-ul canta , iar PDL-ul danseaza cum vor ungurii, doar, doar sa nu iasa de la putere mai devreme de terminarea mandatului, de aceea. Pana la sfarsitul mandatului astora, te pomenesti ca le da si autonomia celor doua judete. Curve (scuzati expresia) ca ungurii nu ati vazut si n-o sa mai vedeti. Au dat cu dosul peste tot doar sa fie la putere, iar de 21 de ani nu au lipsit nici o secunda. La anul se vor intoarce in patul PSD-ului. Mi-e lehamite!

Publicat

nu te-ai prins? maghiarii si tiganii ne discrimineaza pe noi

asta ziceam si noi

• Membru
Publicat

N-aveti nici un habar de ce au scoc locuri maghiare la Academie....Intrebare:Tu ce ai face intr-o localitate ungureasca unde nici dracul nu vorbeste in limba romana?? si tu nu sti maghiara?????

• Apreciez 1
  • Displace 9
Publicat

Pui, ce te faci daca dupa terminarea academiei, nimeresti la un ipj unde nu se cunoaste ca in tara asta se mai vorbeste si altceva in afara de romana?

Faci epistole la UE, ca Garcea pe vremuri la protv, cu DRAGHE EUROPULE?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.