Jump to content
POLITISTI.ro

Solutionare plangere


miuvioleta

Recommended Posts

Buna ziua,

Ma confrunt cu un caz foarte ciudat si am nevoie de o parere va rog.Relatez aici situatia.

Sunt managerul unui societati comerciale iar in ziua X,niste indivizi necunoscuti mi-au produs o paguba destul de mare.Acestia au furat in repetate randuri din magazin,camerele de filmare i-au inregistrat dar angajatii mei nu au avut timp sa reactioneze.

Am urmat procedura,am depus o plangere la politie impotriva lor dar acestia ma tot "viziteaza".

La politie am aflat ca acestia au la activ 6 furturi,ii cunosc,stiu unde locuiesc si cu ce se ocupa.Am primit un raspuns sec:"Domnisora,nu le putem face nimic noi." "Noi nu avem dreptul sa arestam." Dar din cate stiu,politia are dreptul sa retina un individ...Gresesc eu poate...Am fost trimisa acasa si mi s-a promis ca o sa fiu sunata.A trecut ceva timp si se pare ca nu am fost...

Acum cateva zile au revenit in magazin suspectii si am apelat 112.Se vede clar pe camere ca au incercat sa fure,ascuzand o plasa pe sub haine dar fiindca au fost observati de un angajat sau speriat si au fugit.Domnii politisti mi-au spus ca ei "nu pot face nimic" a doua oara si ca sunt nevoita sa ii RETIN EU pana ajung ei...Adica sa imi dea mie in cap cand ei de fapt pot sa se duca frumos la usa lor si sa ii retina pentru a fi trasi la raspundere.

Am primit astfel un numar de inregistrare a plangerii si un raspuns sec "poate intr-un an,doi o sa ii prindem si o sa fie judecati".

Nu imi doresc sa cred ca asa merg lucrurile in tara asta si nu imi doresc sa pateasca si altcineva ce patesc eu acum.

Am nevoie de un sfat cum sa procedez pentru a grabi putin solutionarea cazului si sa fiu bagata in seama deoarece imi este frica,maine poimaine poate imi dau in cap pe strada fiind liberi.

Link to comment
  • Moderator

Ce ușor vă dați cu părerea și oferiți “sfaturi” despre ce trebuie să facă polițiștii, numai că în realitate nu e deloc așa.

Potrivit legii, furtul de acest gen (furt din magazin, dacă am înțeles bine) se pedepseşte teoretic cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, iar asta înseamnă că legislația este foarte indulgentă cu autorii acestor fapte, pentru că majoritatea faptelor nu se pedepsesc niciodată cu închisoare. În plus, privarea de libertate nu se face deloc așa cum credeți dvs. și se dispune de judecător la propunerea motivată a procurorului, ori polițistul chiar dacă vrea nu prea are ce să facă. Datorită pedepsei foarte mici și posibilității de sancționare cu amendă, niciun magistrat din țara asta nu dispune/propune, după caz, măsuri privative de libertate pentru autorul unei asemenea fapte.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.