Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot
 Share

Recommended Posts

Arme de vânătoare şi dispozitive pentru confecţionat muniţie, deţinute ilegal, descoperite de poliţişti

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş au ridicat de la locuinţa unui timişorean, 12 arme de vânătoare şi diferite dispozitive folosite la confecţionarea muniţiei şi repararea armelor / Suspectul a fost reţinut pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept şi uz de armă letală.

Astăzi, în jurul orei 14.00, poliţiştii timişeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Şcolii din Timişoara s-a auzit un foc de armă. La faţa locului, poliţiştii au depistat un bărbat de 55 de ani, din municipiu, asupra căruia a fost descoperită o ţeavă de armă de vânătoare.

Întrucât bărbatul era deţinător legal de armă, poliţiştii au efectuat un control la domiciliul acestuia prin care să verifice armele deţinute, precum şi modul de păstrare a acestora.

Astfel, în urma controlului, în subsolul locuinţei au fost descoperite 12 arme de vânătoare, dintre care o armă confecţionată artizanal, peste o sută de cartuşe de diferite calibre, tuburi goale folosite la confecţionarea cartuşelor, precum şi alte dispozitive şi unelte folosite la confecţionarea muniţiei şi repararea armelor. Din cele 12 arme descoperite, nouă erau cu alice şi trei cu glonţ

Poliţiştii au ridicat armele şi toate dispozitivele descoperite şi i-au întocmit dosar penal bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept şi uz de armă letală.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili câte dintre armele descoperite erau deţinute legal de către bărbat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Arme şi muniţii deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

 

În perioada 19 septembrie – 14 octombrie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. a organizat o acţiune pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii şi prevenirea producerii de evenimente ca urmare a folosirii armelor de foc. / Au fost indisponibilizate în vederea confiscării 189 de arme şi peste 7.000 de cartuşe, iar 200 de persoane sunt suspectate de comiterea a 275 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

 

Acţiunea a avut ca principal scop descoperirea şi recuperarea armelor şi munițiilor deţinute ilegal ce pot fi folosite la comiterea de infracțiuni prin care se aduc atingere vieţii şi integrității corporale a persoanelor, precum şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

 

În perioada de derulare a acţiunii, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat controale la persoanele fizice pentru a verifica modul de păstrare şi folosire a armelor şi muniţiilor.

 

În urma activităților întreprinse poliţişti au depistat 275 de infracţiuni, astfel 66 infracțiuni de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor, 122 infracțiuni de deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, 13 infracțiuni de uz de armă letală, fără drept, 15 infracțiuni de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, 10 infracțiuni de efectuarea fără drept a operațiunilor cu arme şi muniţii şi 49 infracțiuni de alte genuri(contrabandă calificată, braconaj cinegetic, trafic şi fabricare ilicită) în concurs cu infracțiunile prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi art. 279 Cod Penal.

 

Ca urmare a infracţiunilor depistate au fost indisponibilizate în vederea confiscării 189 de arme, din care 56 de arme letale, 133 de arme neletale şi 7.018 bucăţi de cartuşe de diferite tipuri şi calibre.

Din totalul acestor arme, 24 au făcut obiectul traficului ilicit, iar patru arme letale şi neletale au fost ridicate de la membrii unor grupuri infracționale.

 

Pentru comiterea de infracţiuni au fost cercetate 200 de persoane.

 

De asemenea, derularea acţiunii a condus la aplicarea a 81 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 94.650 lei. Totodată, în urma neregulilor constatate, au fost dispuse 99 de sancțiuni complementare de suspendare şi anulare a dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.

 

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii din Bihor au efectuat o percheziţie la locuinţa unui cetăţean italian, în vârstă de 70 ani, unde au descoperit o armă letală lungă de vânătoare, calibru. 12 mm şi 105 cartuşe de vânătoare calibru 12 mm, pe care acesta le deţinea fără drept pe teritoriul României.

 

Din primele cercetări au rezultat indicii că suspectul a utilizat arma pentru activităţi de braconaj, în congelatorul de la reşedinţa sa descoperindu-se opt păsări de diferite specii pe care este bănuit că le-a braconat pe raza unui fond de vânătoare. Cel în cauză este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, trafic ilicit cu arme şi muniţii şi braconaj.

 

Într-un alt caz, la data de 11 octombrie a.c., poliţiştii structurii Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Neamț, au depistat, în Roman, doi bărbaţi de 22 şi 26 de ani, ambii din Iaşi, care ofereau spre vânzare o armă de vânătoare cumpărată din Italia şi introdusă fără acte în ţară.

În cauză s-a întocmit dosar penal, suspecţii fiind cercetaţi pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Un caz asemănător a fost investigat de poliţiştii din Dolj, care au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat, de 38 de ani, la data de 7 octombrie a.c..

 

In urma efectuării percheziţiei, poliţiştii au găsit o armă de vânătoare cu alice, 17 cartuşe de vânătoare cu alice de acelaşi calibru, un tub de cartuş de vânătoare percutat, o armă de autoapărare cu gaze (pistol) deţinute ilegal, precum şi 2 kg. de carne de vânat (iepure de câmp), aceste bunuri fiind ridicate în vederea confiscării.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

 

I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Arme deţinute ilegal, descoperite de poliţişti

Trei arme deţinute ilegal au fost descoperite de poliţiştii bihoreni, la locuinţele a două persoane din Oradea. Armele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Luni, 16 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Bihor au acţionat pe raza municipiului Oradea, pe linia prevenirii şi combaterii deţinerii ilegale de armament şi muniţie.

Astfel, a fost identificat orădeanul U.M., de 47 de ani, care deţinea în mod ilegal la domiciliul său o armă neletală destinată tirului sportiv, din categoria celor supuse autorizării, neavând inscripţionate marca şi calibrul.

În cauză, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit dosar penal conform prevederilor Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, iar arma deţinută ilegal de acesta a fost ridicată în vederea cercetărilor.

Tot luni, 16 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.11 Valea lui Mihai au descoperit în locuinţa lui D.C., de 37 de ani, din comuna Curtuişeni, un revolver ale cărui caracteristici urmează fi stabilite şi o armă cu aer comprimat, neletală, supusă regimului autorizării, ambele deţinute ilegal.

Armele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Peste 100 de arme neletale şi muniţia aferentă acestora descoperite în P.T.F.Albiţa

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au fost descoperite 83 de puşti, 28 pistoale şi muniţia aferentă acestora, pentru care transportatorul, bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, nu deţinea documentele necesare scoaterii lor din ţară.

În ziua de 5 martie a.c., la P.T.F.Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, pe sensul de ieşire din ţară s-a prezentat la controlul de frontieră, conducând un autocamion înmatriculat în Iaşi, Igor B. cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 46 ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit că o parte din marfa transportată constă în 83 de puşti, 28 de pistoale şi muniţia aferentă acestora, după cum urmează:

- 4 cutii de carton cu câte 24 de cutii metalice, fiecare cutie metalică conţinând 125 de proiectile tip alică cal. 4,5 mm, cu inscripţia „PLATINUM MAXIMUM VELOCITY”, marca „GAMO”;

- 2 cutii de carton cu câte 24 de cutii metalice, fiecare cutie metalică conţinând 125 de proiectile tip alică cal. 4,5 mm, cu inscripţia „PBA ARMOR PENETRATION”, marca „GAMO”;

- 1 cutie de carton cu 100 de cutii metalice, fiecare cutie metalică conţinând 250 de proiectile tip alică cal. 4,5 mm, cu inscripţia „PRO MATCH COMPETITION”, marca „GAMO”;

- 2 cutii de carton cu câte 60 de cutii metalice, fiecare cutie metalică conţinând 250 de proiectile tip alică cal. 4,5 mm, cu inscripţia „EXPANDER EXPANSION”, marca „GAMO”;

- 2 cutii de carton cu câte 48 de cutii din plastic, fiecare cutie plastică conţinând 25 de proiectile din plastic tip cartuş, cu inscripţia „VIPER 25”, marca „GAMO”.

La faţa locului s-a prezentat o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F.Vaslui şi specialişti din cadrul Biroului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J.Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatorie o autorizaţie din partea organelor Poliţiei de Frontieră.

Cu privire la cele constatate, Igor B. a declarat că a încărcat marfa din Iaşi şi nu cunoştea faptul că pentru marfa transportată era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale.

Poliţiştii de frontieră vasluieni i- au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de arme şi muniţii, f.p.p. de art. 137 alin. 1 coroborat cu art. 125 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 295/2004 şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, f.p.p. de art. 279 alin. 1 C.P.

Armele cu aer comprimat şi muniţia aferentă acestora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de poliţiştii de frontieră vasluieni şi introduse în camera de corpuri delicte a S.T.P.F. Vaslui.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Piese și componente de arme descoperite la un centru de colectare a fierului vechi

Poliţiştii de la S.A.E.S.P., din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi au efectuat o acţiune şi au identificat într-oun centru de colectare a fierului vechi componente de arme

În data de 12 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, pe linia identificării persoanelor fizice şi juridice care deţin fără drept arme şi muniţii.

În urma controalelor efectuate la sediul unei societăţi comerciale din municipiu, care are ca obiect de activitate colectarea fierului vechi, au fost descoperite mai multe piese componente de arme militare (încărcătoare de diferite tipuri de armă, tuburi de gaze, arcuri recuperatoare, manşoane prevăzute cu închizător etc.).

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit faptul că societate respectivă a achiziţionat o cantitate însemnată de deşeuri feroase de la o altă firmă. Această cantitate de deşeuri feroase a fost, în prealabil câştigată, în urma unei licitaţii organizată de o unitate militară dezafectată.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev.şi ped. de art. 279 Cod Penal, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dr.Tr.Severin.

Cercetările continuă pentru stabilirea vinovăţiei persoanelor implicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Percheziţii la locuinţele a 13 suspecţi de infracţiuni

Poliţiştii buzoieni au desfăşurat astăzi, percheziţii la locuinţele a 13 persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de proxenetism, prostituţie, furturi de şi din autoturisme, respectiv la regimul armelor şi muniţiilor. Paisprezece persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat muniţie şi elemente componente ale două arme de vânătoare confecţionate artizanal, precum şi aproximativ 40 de kilograme de carne de vânat.

564363_550440498323386_2140374093_n.png

Peste 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigaţii Criminale, Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Biroul de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău şi Secţia 6 poliţie rurală Merei au efectuat 8 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 13 suspecţi.

Percheziţiile au fost efectuate pe raza municipiului Buzău şi a comunei Merei, la locuinţele unor persoane suspectate de proxenetism-prostituţie, furturi de şi din autoturisme, respectiv braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel, au fost depistate şapte persoane – doi bărbaţi de 41, respectiv 21 de ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de proxenetism, o femeie în vârstă de 32 de ani, suspectată de proxenetism şi prostituţie, toţi din Buzău, şi patru tinere.

Bărbaţii şi buzoianca de 32 de ani sunt suspectaţi că, în perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013, au înlesnit practicarea prostituţiei de către cele patru tinere, beneficiind de o parte din banii astfel obţinuţi.

De asemenea, poliţiştii au depistat alte 5 persoane, faţă de care se efectuează cercetări privind săvârşirea unui furt de auto şi a unui furt dintr-un autovehicul, infracţiuni comise în luna aprilie a.c..

În urma percheziţiilor efectuate pe raza comunei Merei, la locuinţele altor doi bărbaţi în vârstă de 36, respectiv 39 de ani, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, muniţie şi elemente componente ale două de arme de vânătoare confecţionate artizanal, precum şi aproximativ 40 de kilograme de carne de vânat.

Faţă de aceştia, cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma activităţilor desfăşurate în această dimineaţă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost conduse 14 persoane pentru cercetări, şapte dintre ele fiind suspectate de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie, 5 suspecţi de furturi şi doi bărbaţi suspectaţi de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

O armă letală şi peste 1800 de cartuşe deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Timiş, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Oraş Sânnicolau, au depistat, în locuinţa unui bărbat din Lovrin, o armă de vânătoare şi peste 1800 de cartuşe.

529408_550798634954239_934223834_n.jpg

La data de 10 aprilie a.c., poliţiştii au depistat, în localitatea Lovrin, un bărbat de 47 de ani, care deţinea fără drept o armă letală, de calibrul 22 mm, 1.865 de cartuşe cu glonţ de diferite calibre (5,6mm, 9mm, 7,62 mm), 6 cartuşe cu alice, de calibrul 12 şi 2 încărcătoare metalice.

Bărbatul a declarat că deţine arma şi muniţia de la un cetăţean austriac, de 62 de ani, care i le-a dat pentru a le păstra până la revenirea în România.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu este deţinător legal de arme. Arma şi muniţia au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal faţă de cei doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 47 de ani, pentru 24 de ore. Suspectul urmează să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: IPJ TIMIS

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Arme de vânătoare şi muniţie, confiscate de poliţişti

Poliţiştii suceveni au confiscat 10 arme de vânătoare, în stare de funcţionare şi muniţie aferentă, de la un cetăţean italian. / Pe numele acestuia s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava au identificat un cetăţean italian, de 63 de ani, care deţinea ilegal la locul de reşedinţă, în localitatea Drăgoieşti, 10 arme de vânătoare originale şi muniţie aferentă, de calibru 12 mm.

Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, în cursul lunii decembrie 2012, suspectul a introdus ilegal în România cele 10 arme şi cartuşe de calibru 12 mm, prin intermediul unui alt cetăţean italian, care a transportat armele dezasamblate, într-o geantă de voiaj, transportul fiind efectuat cu autocarul.

Toate cele 10 arme de vânătoare sunt originale şi în stare de funcţionare.

În prezenţa traducătorului autorizat, suspectul a declarat că nu cunoştea prevederile Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, considerând că nu are nevoie de autorizare pe teritoriul României, întrucât în Italia era deţinător legal de arme de vânătoare.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Arme şi muniţie deţinute fără drept, descoperite de poliţişti

 

Un vâlcean este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

La locuinţa acestuia, poliţiştii au descoperit o armă de vânătoare semiautomată şi mai multe cartuşe de vânătoare cu alice, toate deţinute ilegal.

 

În dimineaţa zilei de 24 mai a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Vâlcea, împreună cu cei de la Secţia 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat de 45 de ani, din comuna Lăpuşata.

 

Cu această ocazie, poliţiştii au descoperit o armă de vânătoare semiautomată, calibru 12 mm şi 8 cartuşe de vânătoare cu alice, toate deţinute fără drept.

 

Din verificările efectuate de poliţişti, a reieşit că acestea au fost achiziţionate de suspect din Grecia şi au fost introduse în ţară, în mod ilegal, în cursul anului 2012.

 

Atât arma, cât şi muniţia au fost ridicate în vederea continuă cercetărilor, iar pe numele suspectului, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Aproape 1.300 de arme deținute ilegal și 15 tone de substanțe periculoase ridicate de polițiști 

 

În prima parte a anului, 1.655 de persoane au fost cercetate pentru încălcări ale legislației privind armele, explozivii și substanțele periculoase. Evenimentele produse în această perioadă nu au influențat negativ ordinea și siguranță publică, majoritatea acestora fiind înregistrate ca urmare a utilizării necorespunzătoare a armelor, pe fondul necunoaşterii reglementărilor în domeniu.
603014_571581456209290_316600593_n.jpg
În primele 4 luni ale anului, polițiștii structurilor teritoriale de arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea D.A.E.S.P.-I.G.P.R., au constatat 2.564 de infracţiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 1.655 de persoane.

Din totalul persoanelor cercetate, 858 au fost depistate în flagrant, 37 dintre acestea fiind cercetate în stare de reținere.

În urma activităţilor desfășurate de polițiști, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 1.286 arme de foc, 129.924 cartuşe, 1495,761 kg. substanţe toxice, 13.335, 95 kg. produse de uz fito-sanitar și 40,125 kg. mercur.

În cadrul acțiunilor pentru depistarea ,,armelor ilegale”, polițiștii au constatat 1.056 infracțiuni, 278 fiind fapte de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar 778 de fapte au vizat uzul ilegal de armă şi deţinerea fără drept de arme neletale supuse autorizării. Pentru scoaterea din circuitul ilegal a armelor și munițiilor, polițiștii au efectuat 140 percheziții domiciliare.

În ceea ce privește domeniul ,,substanțe toxice şi produse de protecţia plantelor” polițiștii au constatat 87 infracţiuni. Dintre acestea, 24 sunt infracţiuni de trafic de substanţe toxice, 30 sunt infracţiuni la Legea 360/2003 privind regimul substanţelor toxice şi 33 sunt infracţiuni la O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.

În verificările efectuate în domeniul ,,explozivi de uz civil”, în primele patru luni, polițiștii au constatat 731 de infracţiuni, dintre acestea 97 au vizat nerespectarea regimului materiilor explozive, iar 634 au vizat încălcarea prevederilor referitoare la regimul materiilor explozive.

Polițiștii au acționat pentru combaterea ,,braconajului cinegetic”, astfel, în primele 4 luni ale anului în curs, au fost constatate 477 de infracțiuni la regimul fondului cinegetic, fiind confiscate peste 3 tone de carne de vânat.

Evenimentele produse în această perioadă nu au influențat negativ ordinea și siguranță publică, majoritatea acestora fiind înregistrate ca urmare a utilizării necorespunzătoare a armelor, pe fondul necunoaşterii reglementărilor în domeniu.

Analiza indicatorilor statistici evidenţiază în continuare faptul că România nu reprezintă o piaţă ilegală pentru operaţiunile cu arme şi muniţii, faptele având un caracter izolat, cu manifestare simplă.

În acelaşi timp, este de remarcat că infracţiunile de mare violenţă comise cu arme de foc continuă să înregistreze valori reduse, acest gen de fapte reprezentând 0,46% din totalul infracţiunilor de omor şi tâlhărie înregistrate în această perioadă.

I.GP.R.- Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Cooperare româno-bulgară în vederea depistării deţinătorilor ilegali de arme neletale

 

177 de infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor au fost constatate în urma unei acţiuni coordonată la nivel naţional de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R.. / Totodată, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea indisponibilizării 87 de arme neletale, peste 630 de cartuşe şi aproximativ 6.500 de articole pirotehnice.

 

Poliţiştii structurilor teritoriale de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R. au desfăşurat, pe parcursul unui an de zile, o acţiune comună cu autorităţile bulgare, pentru verificarea legalităţii deţinerii armelor cu gaze iritant lacrimogene şi aer comprimat, de către persoanele care le-au achiziţionat din afara ţării.

 

Activităţile poliţiştilor s-au desfăşurat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne, care a relaţionat cu reprezentanţii structurilor de poliţie din cadrul municipiilor reşedinţă de regiuni Ruse, Pleven, Vratsa, Montana, Vidin, Sofia, Plovdiv, Stara-Zagora, Burgas, Varna, Dobrici şi Silistra. Totodată, autorităţile române au purtat discuţii cu autorităţile bulgare referitoare la cadrul legislativ pe linia armelor şi alinierea la legislaţia comunitară.

 

În urma cooperării între autorităţile celor două state au fost identificate, conform listelor predate, 866 de persoane care au achiziţionat arme şi muniţii neletale din Republica Bulgaria, din localităţile Ruse, Pleven, Vratsa, Vidin, Varna, Dobrici, Silistra, din care 183 persoane în anul 2012 şi primele luni ale anului 2013 şi 683 persoane în anii 2007-2011.

 

De asemenea, au fost obţinute, cu sprijinul poliţiştilor bulgari, 52 de facturi şi 8 certificate ale armelor cumpărate de cetăţeni români în anul 2012 şi primele luni ale anului 2013 şi 83 de facturi ale armelor cumpărate de cetăţeni români în anii 2007-2011.

După efectuarea activităţilor preliminare (verificări în bazele de date ale poliţiei române) a rezultat faptul că 694 de persoane fizice din mai multe judeţele din România au achiziţionat arme neletale cu gaze iritant-lacrimogene sau aer comprimat şi nu figurează înregistraţi în baza de date RNA.

 

În urma acestor activităţi, poliţiştii au depistat 177 de infracţiuni, dintre care 78 de introducere ilegală în ţară a armelor sau a muniţiilor, 97 de fapte au vizat încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, iar două infracţiuni au vizat încălcări ale regimului muniţiilor. De comiterea acestor fapte sunt suspectate 89 de persoane.

 

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării, 87 de arme neletale, 631 de cartuşe şi 6.359 de articole pirotehnice din clasele I şi II.

 

INFORMAŢII DE BACKGROUND

Pentru procurarea acestui tip de arme atât din ţară, cât şi din străinătate, este nevoie de obţinerea unei autorizaţii de procurare (condiţiile sunt aceleaşi ca în cazul armelor letale).

Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale (Art. 15, Legea nr. 295/2004 ):
Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 14 alin. (2)- (5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a. au împlinit vârsta de 18 ani;
b. dovedesc necesitatea procurării armelor, în funcţie de destinaţia acestora, prin documente justificative stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
c. nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate mai mare de 1 an, pentru infracţiuni comise cu intenţie;
d. nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie,
prevăzute în Codul penal, Partea specială, titlurile I - III, titlurile X şi XI şi la art. 239, 264, 266 - 272, 279 - 281, 312 şi 317 - 322, de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, de Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, de prezenta lege, precum şi pentru orice alte infracţiuni săvârşite cu violenţă;
e. sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical şi nu suferă de alte afecţiuni stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, care ar putea pune în pericol propria viaţă sau a altora, dacă ar deţine sau ar folosi arme şi muniţii;
f. nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, conform datelor şi informaţiilor existente la organele competente;
g. au absolvit un curs de instruire teoretică şi practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
h. nu au săvârşit vreuna dintre contravenţiile pentru care legea prevede revocarea dreptului de procurare, deţinere sau, după caz, port şi folosire a armelor;
i. nu au pierdut, anterior, arme letale, din motive imputabile lor, procurate în condiţiile prezentei legi.

În vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege:
• cerere-tip,
• actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
• un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii, şi că este apt să deţină astfel de arme şi muniţii;
• certificat de cazier judiciar;
• aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii;
• două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;
• dovada achitării taxelor pentru autorizare, prevăzute de legislaţia în vigoare; aceleaşi ca pentru armele letale

Procurarea şi înstrăinarea armelor neletale.
Cetăţenii români şi străinii cu şedere legală în România, care au împlinit vârsta de 18 ani, pot să procure arme neletale, precum şi muniţia aferentă, de la orice armurier autorizat să comercializeze astfel de arme, în condiţiile autorizării, respectiv a notificării prealabile a organelor de poliţie.

Notificarea în vederea procurării armelor neletale din categoria F se depune în formă scrisă şi trebuie să fie însoţită de actul de identitate, în original sau în copie, care să ateste vârsta solicitantului, precum şi, după caz, şederea legală pe teritoriul României, şi de certificatul de cazier judiciar numai pentru procurarea armelor neletale prevăzute la poziţia 26 din anexa Legii. - arme cu gaze iritant lacrimogene.

După procurarea armelor neletale prevăzute la categoria F din anexa legii, solicitantul are obligaţia de a se prezenta în termen de 5 zile la organul competent care a emis dovada notificării în vederea eliberării certificatului de deţinător (model anexa 15 din H.G nr. 130/24.02.2005) şi înscrierea armei neletale în acest document. Pentru aceasta va prezenta următoarele acte:
• dovada notificării, ştampilată si semnată pe verso de armurier, în cazul cumpărării;
• factura de procurarea armei sau după caz:
- certificat de moştenitor;
- act de donaţie;
- chitanţă vamală;
- ordin/dispoziţie de recompensă sau dar, a conducătorului instituţiei;
- arma şi muniţia procurată.

Orice operaţiune de vânzare cumpărare a armelor neletale se va face numai prin intermediul armurierilor.

Dovada dobândirii-procurării unei arme neletale se poate face şi cu actele notariale prevăzute de lege (certificat de moştenitor, donaţie etc.), în original sau copie autentificată.

Armele neletale nu pot fi înstrăinate sau împrumutate de către posesorii acestora. Excepţie fac cazurile în care acestea sunt depuse la organul de poliţie competent, la personalul abilitat prin lege să păstreze şi să asigure securitatea temporară a armelor, la intrarea în instituţiile publice, în mijloacele de transport naval ori aerian, precum şi în alte locuri stabilite prin lege sau la armurieri, în vederea depozitării sau înstrăinării.

Persoanele care au procurat arme neletale din categoria F din anexa legii au obligaţia ca, în termen de 5 zile de la data procurării, să se prezinte cu acestea la organele de poliţie componente, în vederea eliberării certificatului de deţinător. Certificatul de deţinător conferă titularului dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor înscrise în acest document.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Arme şi muniţii, depistate de poliţişti în urma unor percheziţii

 

În urma a patru percheziţii, poliţiştii din Maramureş au depistat mai multe arme şi muniţii deţinute fără drept. Pe numele a trei persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală.

La data de 10 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Maramureş au efectuat patru percheziţii la locuinţele a doi suspecţi de deţinere ilegală de arme şi a unui suspect de contrabandă cu arme.

În locuinţele percheziţionate, poliţiştii au identificat două cartuşe, 25 de grame pulbere (praf de puşcă), patru capse de iniţiere pentru confecţionarea cartuşelor de vânătoare, o armă cu glonţ de calibru 5,6 mm şi un cartuş cu glonţ aferent acesteia, o armă de tir cu aer comprimat şi zece diaboluri calibru 4,5 mm., aferente armei.

Unul din bărbaţi este suspectat că, în septembrie 2012, ar fi introdus ilegal în ţără o armă letală cu glonţ calibru 5,6 mm. pe care ar fi încredinţat-o altui suspect în luna martie 2013.

Faţă de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi deţinerea sau portul fără drept de arma neletală din categoria celor supuse autorizării.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

Arme şi muniţii, deţinute ilegal de un vânător, descoperite de poliţişti

 

Poliţiştii din Satu Mare au efectuat două percheziţii domiciliare şi au ridicat mai multe arme şi muniţii, deţinute ilegal. Pe numele unui bărbat, suspectat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a fost întocmit dosar penal.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Satu Mare, cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale, au efectuat două percheziţii la locuinţele unui bărbat, de 46 de ani, din municipiul Carei, suspectat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat două arme letale de calibru 4 şi 6 mm şi două arme neletale cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm, care aveau montate dispozitiv de ochire, respectiv lunetă.

De asemenea, poliţiştii au ridicat peste 1.000 de cartuşe cu glonţ, aproape 2.000 de proiectile, 35 de alice, 100 de grame de praf de puşcă şi 41 de pocnitori, toate deţinute în afara prevederilor legale.

Din cercetări a reieşit că suspectul era vânător autorizat şi deţinea permis doar pentru o armă de vânătoare.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Arme şi muniţii deţinute ilegal, descoperite de poliţişti

 

Poliţiştii suceveni au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora au ridicat mai multe arme şi muniţii, deţinute ilegal. Pe numele a doi bărbaţi, suspectaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost întocmite dosare penale.

 

La data de 12 iulie a.c., poliţiştii Poliţiei oraşului Siret au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de instanţa de judecată, 3 percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi, de 29, respectiv 57 de ani, din judeţul Suceava, suspectaţi că deţin de arme de vânătoare fără forme legale.

 

În urma percheziţiei efectuate la locuinţa bărbatului de 29 de ani, în localitatea Bădragi, a fost găsită o armă cu aer comprimat calibrul 4,5 mm şi 3 cutii metalice cu proiectilele aferente, calibru 4,5 mm.

 

La percheziţia efectuată la domiciliul bărbatului de 57 de ani, a fost descoperită o armă cu aer comprimat de provenienţă chinezească, calibrul 4,5 mm, fără elemente de identificare.

 

Cele două arme şi muniţia aferentă au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

 

În urma probatoriului administrat, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 134 din Legea nr. 295/2004.

 

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

 

În urma a trei percheziţii efectuate de poliţiştii din Galaţi, au fost ridicate mai multe arme şi muniţii deţinute ilegal. / Pe numele a două persoane au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, iar alte două au fost sancţionate contravenţional pentru deţinere ilegală de arme neletale, supuse notificării.

La data de 31 iulie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi, împreună cu cei de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi Poliţia Municipiului Tecuci, au efectuat trei percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri deţinute ilegal, respectiv o armă de tir sportiv cu aer comprimat, o lunetă pentru carabină de vânătoare, două arbalete de tir sportiv, un harpon de pescuit subacvatic, trei săgeţi tip arbaletă, cu vârf metalic şi 20 de alice.

În urma cercetărilor efectuate, au rezultat indicii că armele ar fi fost introduse ilegal în România, în cursul anului 2012.

Atât armele, cât şi ţeava de rezervă au fost verificate în bazele de date, stabilindu-se că acestea nu figurează ca fiind înregistrate pe teritoriul României.

Două persoane sunt cercetate de poliţişti, una pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar alta pentru contrabandă calificată.

Alte două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, pentru deţinere ilegală de arme neletale, supuse notificării (arbalete).

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Arme şi muniţii deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

 

Un pistol tip revolver, cu aer comprimat, 270 de proiectile metalice şi mai multe butelii cu dioxid de carbon, au fost descoperite de poliţiştii gălăţeni, în urma a trei percheziţii efectuate la locuinţele unor suspecţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astăzi, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al celor din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Matca, au efectuat trei percheziţii, în comuna Corod, la locuinţele unor persoane suspectate de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel, la locuinţa unui bărbat de 21 de ani, poliţiştii au depistat şi ridicat un pistol tip revolver, cu aer comprimat, 270 de proiectile metalice şi mai multe butelii cu dioxid de carbon.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că suspectul ar fi introdus pistolul în ţară, în mod ilegal, în luna noiembrie 2012.

Pe numele tânărului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Cartuşe cu alice şi tuburi confecţionate artizanal, confiscate de poliţişti

 

Un bărbat din judeţul Brăila a fost reţinut, în urma unei percheziţii efectuate de poliţiştii brăileni din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. La locuinţa acestuia au fost găsite şi ridicate o armă letală de vânătoare, cartuşe cu proiectil unic şi cu alice, aproape 300 de tuburi cartuş, peste 3,500 kg. de alice, precum şi alte dispozitive şi unelte folosite pentru confecţionarea cartuşelor.

 

Ieri, 19 septembrie a.c., poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Brăila au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unei autorizaţii emise de Judecătoria Brăila, la locuinţa unui bărbat de 38 de ani, în localitatea Vădeni.

 

În locuinţa acestuia şi într-o anexă au fost găsite o armă letală de vânătoare, de calibru 12 mm, 23 de cartuşe cu proiectil unic şi cu alice, de calibru 12 mm şi 9 mm, 298 de tuburi cartuş cu capsa percutată, 3,515 kg. de alice de diferite dimensiuni, 3 dispozitive de sertizat cartuşe, 5 unelte folosite pentru confecţionarea manuală a cartuşelor, două trofee de vânătoare (un craniu de căprior şi doi colţi de porc mistreţ, 4 plase de pescuit, de tip monofilament, în lungime totală de 165 de metri. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul nu este autorizat pentru a deţine arme şi muniţii letale, iar arma de vânătoare identificată figura în bazele de date, fiind dată în urmărire de către autorităţile spaniole.

 

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni cu arme şi muniţii letale, uz de armă letală fără drept, deţinere de materii explozive fără drept, deţinerea de plase de pescuit de tip monofilament, vânătoare fără permis de vânătoare şi fără autorizaţie legală.

 

Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Brăila, urmând ca astăzi, 20 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

 

1236566_621013224599446_1417608145_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Arme, recuperate de poliţişti

 

Poliţiştii din Maramureş au recuperat două arme de vânătoare şi mai multe cartuşe ce fuseseră sustrase dintr-o locuinţă. Suspecţii au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La data de 5 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au identificat doi bărbaţi suspectați de comiterea infracţiunilor de furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tăinuire.

În urma investigaţiilor a rezultat că, în noaptea de 14 spre 15 septembrie a.c., unul dintre suspecţi, în vârstă de 23 de ani, din Sighetu Marmaţiei, ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă din municipiu, de unde a sustras mai multe bunuri electronice, două arme de vânătoare şi muniţia aferentă (21 de cartuşe cu glonţ şi 54 de brenneke).
Armele erau deţinute legal în baza unui permis de armă, furtul fiind comis în timp ce proprietarul imobilului era plecat.

Ulterior, una dintre arme şi 19 cartuşe cu glonţ au fost vândute unui alt suspect, în vârstă de 22 de ani, care le-a deţinut ilegal la domiciliu.
Poliţiştii au recuperat ambele arme şi muniţia sustrasă, acestea urmând a fi expertizate tehnico-ştiinţific.

 Suspecţii au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentării întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
Arme deţinute ilegal şi plante cu caracteristicile celor de cannabis, descoperite de poliţişti
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit, în urma unei percheziţii efectuate pe raza judeţului Ialomiţa, aproape 30 de plante cu caracteristicile celor de cannabis, precum şi arme şi muniţii deţinute ilegal. 
La data de 24 iunie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Ialomiţa sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Ialomiţa, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa au efectuat o percheziţie, pe raza comunei Ciochina, la domiciliul unui cetăţean grec de 69 ani, de bănuite de trafic şi consum ilicit de droguri.
 
În urma percheziţiei au fost descoperite 28 de plante cu caracteristicile celor de cannabis, vegetaţie spontană, aflată în curtea locuinţei. Plantele au fost ridicate în vederea expertizării.
 
De asemenea, poliţiştii au găsit în locuinţa persoanei bănuite 6 pistoale cu gaze, o puşcă de tir sportiv cu aer comprimat, 78 de cartuşe pentru arme cu glonţ, peste 1.500 diaboluri şi 11 cartuşe pentru arme cu gaze, toate deţinute ilegal.
 
În cauză, cercetările sunt continuate faţă de persoana bănuită, pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea punerea în vânzare, distribuirea livrarea cu orice titlu trimiterea, transportul deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Public
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Percheziţii la persoane bănuite de contrabadă cu arme
 
În cadrul acţiunii dispuse de şeful Poliţiei Române, pe raza judeţelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase a efectuat 3 percheziţii în judeţul Timiş. În urma acestora, au fost ridicate două arme şi 500 de proiectile.
 
Astăzi, 18 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., cu sprijinul poliţiştilor timişeni, au efectuat trei percheziţii pe raza localităţii Pesac, judeţul Timiş, la persoane bănuite de contrabandă cu arme.
 
Doi tineri, ambii în vârstă de 25 de ani, sunt bănuiţi că ar fi achiziţionat din Bulgaria şi ar fi introdus în ţară 12 arme neletale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.
 
La domiciliile acestora, poliţiştii au depistat două arme neletale, 500 de proiectile şi patru cartuşe letale, deţinute ilegal, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Pe numele celor în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

ARME DEŢINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au ridicat 3 arme, în urma percheziţiilor efectuate, în cursul zilei de ieri, pe raza judeţului Timiş. Un bărbat de 45 de ani şi un tânăr de 23 de ani sunt cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

 

La data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Timiş au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme.

 

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit la domiciliul unui bărbat de 45 de ani 2 arme neletale, cu aer comprimat, iar la domiciliul unui tânăr de 23 de ani o armă letală, cu glonţ, confecţionată artizanal.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că aceştia nu sunt autorizaţi să deţină arme letale sau neletale, fapt pentru care au procedat la ridicarea armelor în vederea continuării cercetărilor.

 

Totodată, au fost ridicate aproximativ 100 de alice, de calibrul 4,5 milimetri.

 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi bănuiţi.

 

big_dsc08783.jpg

 

big_dsc08811.jpg

 

Sursa: IPJ Timis

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR
 
În cursul zilei de ieri, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, beneficiind de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat în trafic, un bărbat de 46 de ani, având asupra sa o armă şi un cuţit de vânătoare, mai multe cartuşe şi vânat.
 
În urma percheziţiei efectuate la domiciliul bărbatului, au mai fost ridicate o puşcă cu aer comprimat, o lunetă, aproape 250 de cartuşe şi 50 de alice.
 
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadru I.P.J. Timiş efectuează cercetări faţă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Lovrin, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.
 
În fapt, la data de 7 decembrie a.c., acesta a fost depistat de poliţişti în trafic, pe raza localităţii Comloşu Mare, judeţul Timiş, având asupra sa o armă de vânătoare deţinută ilegal.
 
Totodată, în urma controlului autoturismului, poliţiştii au mai găsit în interior un cuţit de vânătoare, 17 cartuşe şi vânat. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu figurează ca deţinător legal de arme şi muniţii.
 
În baza autorizaţiei emise de Judecătoria Sânnicolau Mare, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul celui în cauză, unde au depistat o puşcă cu aer comprimat, o lunetă, aproape 250 de cartuşe şi 50 de alice, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, deţinerea sau portul fără drept al unei arme din categoria celor supuse autorizării braconaj cinegetic şi contrabandă calificată cu arme.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Timiş, urmând ca în cursul zilei de astăzi sa fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
 
Sursa: IPJ TIMIŞ
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA BĂNUIŢI DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR ŞI BRACONAJ

 

În urma unei percheziţii efectuate ieri, de poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Iaşi, au fost ridicate două arme letale de vânătoare, sute de cartuşe de vânătoare cu alice, articole pirotehnice, plase de pescuit şi peste un kilogram şi jumătate de bijuterii. Pe numele a trei persoane a fost întocmit dosar penal.

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Iaşi, împreună cu cei de la Secţia 7 Rurală Ion Neculce, Posturile de Poliţie Strunga şi Ion Neculce, au efectuat o percheziţie, în localitatea Strunga, la domiciliul a 3 tineri, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, deţinerea ilegală de unelte de pescuit şi efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

 

La percheziţie au fost găsite două arme letale de vânătoare cu alice confecţionate artizanal, 228 de cartuşe de vânătoare cu alice, dintre care unele confecţionate artizanal, iar altele confecţionate industrial, 7 dispozitive metalice de sertizare a cartuşelor de vânătoare, (confecţionate artizanal), 48 de articole pirotehnice, 75 metri de plasă de pescuit (din material mono filament),1.624 grame de bijuterii de diferite forme şi mărimi (din material metalic de culoare galbenă) şi ceasuri de mână.

 

 

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele celor trei a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea acestora să se propună măsuri legale unităţii de parchet competente.

 

Sursa: IPJ Iasi

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

ARMĂ DE TIR SPORTIV, DEŢINUTĂ ILEGAL, RIDICATĂ DE POLIŢIŞTI

 

Un bărbat din Brăila s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii au găsit, la locuinţa sa, o puşcă de tir sportiv, deţinută ilegal.

 

La data de 16 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila au găsit, la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 41 de ani, o armă neletală tip puşcă de tir sportiv, cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm, din categoria celor supuse autorizării.

 

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că arma nu este înregistrată în evidenţele poliţiei, fapt pentru aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

 

Faţă de persoana în cauză a fost întocmit dosar penal pentru deţinere, fără drept, de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Sursa: IPJ BRĂILA

Link to comment
Share on other sites

ARMĂ DE TIR ŞI MUNIŢIE, DEŢINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii din Ilfov au ridicat o armă de tir sportiv şi 50 de proiectile, în urma unei percheziţii efectuate la locuinţa unui bărbat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal. 

 

La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Ilfov au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat, de 50 de ani, din comuna Grădiştea, judeţul Ilfov, bănuit că ar deţine, fără drept, o armă şi muniţie.

 

În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit în locuinţă o armă de tir, de calibru 4,5 mm., din categoria celor supuse autorizării, precum şi 50 de proiectile metalice, de calibru 4,5 mm., deţinute fără drept.

 

Arma şi muniţia, neînregistrate în evidenţele poliţiei, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

 

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru deţinere, fără drept, de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Sursa: IPJ Ilfov

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.