Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot
 Share

Recommended Posts

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat două autoturisme , în valoare totală de aproximativ 70.000 de euro, declarate ca fiind furate din Italia, respectiv Ungaria.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră români au depistat două autoturisme Audi Q7 şi o semiremorcă Schmitz, declarate ca fiind furate din Rusia, Franţa şi Slovenia.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat trei autoturisme, mărcile BMW X6, Peugeot 107 şi Peugeot 607, în valoare totală de aproximativ 75.000 euro, care figurau ca fiind furate din Italia, Germania şi Franţa.

În data de 26 martie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Iasi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate, pe raza municipiului Iaşi, ocazie cu care au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca BMW X6, condus de un bărbat din judeţul Vaslui, în vârstă de 38 ani.

În urma verificărilor specifice efectuate poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Italia din data de 16.03.2012.

Bărbatul a declarat că autoturismul a fost achiziţionat în data de 03.03.2012 din municipiului Brasov şi nu avea cunostinţe că acesta ar fi furat.

Autoturismul în valoare de 60.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Iaşi până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, ce urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi în vederea luării măsurilor legale în consecinţă.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale.

* Tot luni, 26 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autovehicule furate. În jurul orei 20.00, au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot 107, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare de Italia. Maşina era condusă de Adriana Magdalena B., în vârstă de 34 de ani, din municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul Peugeot 107 era declarat furat din Germania inca din luna octombrie 2010.

Conducătoarea autoturismului a declarat că maşina nu-i aparţine, ci a primit-o de la un sătmărean – Sorin Viorel H., 37 de ani – pentru a circula cu ea.

Acum Sorin Viorel H. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar Adriana Magdalena B. pentru punere în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Maşina, în valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F. Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

* În ziua de 26.03.2012, ora 07.00, la P.T.F. Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalităţiile de frontieră cetăţeanul român Bela K., în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism marca Peugeot 607, înmatriculat în Franţa.

În urma verificărilor în baza de date Interpol a rezultat că autoturismul figurează ca fiind furat din Franţa, din data de 07.08.2010.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru tăinuire la săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 38.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Dolj.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Poliţiştii au destructurat o reţea transfrontalieră specializată în furturi de autoturisme de lux

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul IGPR au identificat şi închis, un canal ilegal, ce tranzita Portul Constanţa Sud Agigea, prin care erau scoase din ţară maşini de lux sustrase din Europa.

La data de 20 aprilie a.c., ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa, au identificat un container în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina.

Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că acestea au fost aduse pe roţi din această ţară şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, P.V.Oancea, de către un cetăţean rus şi doi moldoveni, totodată stabilindu-se şi faptul că autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev.

Autoturismele erau sustrase din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul “clonă”.

Din investigaţii s-a stabilit că în decursul anilor 2010-2011, membii grupului au mai adus cinci astfel de autoturisme în ţară, prin acelaşi procedeu.

Grupul infracţional organizat este constituit din trei cetăţeni ucrainieni, doi moldoveni şi un cetăţean rus.

Cele două autoturisme identificate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.