Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, uneori vad din geam, in timpul noptii, cativa baieti care vin in parcarea blocului in care locuiesc, pentru a da tarcoale masinilor si le studiaza meticulos. La comportamentul lor, par a avea intentii rele, de a vandaliza autoturismele, aleatoriu. Pana acum, am vazut pe unele dintre masinile vecinilor, zgarieturi pe vopseaua caroseriei, iar carcasa oglinzilor, smulse. La cum arata, nu par a fi urme de accident, ci fapte de vandalism. Insa, nu stiu cum sa procedez in cazul in care ii vad ca zgarie sau lovesc intentionat masinile din parcare. Sa strig dupa ei din geam, in timpul noptii, sau sa plec in urmarirea lor, insa locuiesc la etajul 3 si pana cobor, le-as putea pierde urma, sau daca ma prind ei ca ii urmaresc, eu fiind singur, ceilalti mai multi, ar putea sa ma ameninte ori sa ma ia la bataie. Nu stiu daca se justifica sa sun la 112, daca nici nu am martori, eu fiind singurul care i-a vazut, nici nu stiu incotro merg.

Asadar, ce ma sfatuiti ?

Publicat

salut. Oarecum in completarea intrebarii puse de TomasWolf, as dori cateva sfaturi/sugestii.

In urma cu cateva luni mi-am gasit masina zgariata in parcare, cu cheia sau alt obiect din metal fiind afectate 3 elemente de pe partea stanga, iar la o luna am mai gasit un element zgariat. Dupa acest incident, masina sotiei a fost si ea zgariata in acelasi fel, prima data cateva zgarieturi, dupa un timp aproape partea stanga fiind plina de zgarieturi. De curand, o vecina care locuieste in aceiasi scara si-a gasit capota zgariata si stergatoarele induite, la fel patind si un vecin acum o saptamana avand plafonul total distrus. Problema este in felul urmator, toti 3, cu exceptia sotiei, facem parte din comitetul executiv al asociatiei si avand in vedere ca nu am parcat pe locul cuiva ne gandim ca poate este opera unui vecin cu care avem constant probleme in a urma regulile de baza. Zona nefiind supravegheata video nu avem nicio dovada, iar intrebarea este daca in urma unei plangeri la politie pentru aceste acte de vandalism repetate, exista posibilitatea ca politia sa ceara supravegherea video a zonei in vederea prinderii individului. OK, fac plangere la politie, dar fara sansa ca cineva sa fi vazut persoana/persoanele in cauzanu cred ca exista o posibilitate de a rezolva cazul.

multumesc

am adaugat si cateva poze si din cate se vede tiparul zgarieturilor pare la fel si in cazul celor 2 vecini

IMAG2110.jpg

IMAG2111.jpg

IMAG2113.jpg

• Moderator
Publicat

Cui ar trebui politia sa ceara supravegherea video, dupa parerea ta?

Contactati o firma specializata si solicitati montarea unor camere de supraveghere a parcarii, pe cheltuiala asocietiei.

Acesta este sfatul meu.

• Apreciez 2
Publicat

@danpin cred ca ai oferit un raspuns nedocumentat total si observ o tehnica de a raspunde cu o intrebare...

Parcarea este domeniu public, iar montarea camerelor de supraveghere se face tinand cont de legislatia in vigoare cu acord de la anspdpc. daca exista un politist care imi poate da un sfat il rog sa o faca. de aceea am intrebat aici, nu sa primesc un raspuns de tipul "Cui ar trebui politia sa ceara supravegherea video, dupa parerea ta"

multumesc

• Displace 3
  • Moderator
Publicat

Dacă nu-ţi convin răspunsurile - foarte simplu, închizi fereastra browserului şi nu mai accesezi această adresă web. Nu este nimeni obligat aici să-ţi cânte în strună şi nici să-ţi ofere consiliere juridică, ori să posteze răspunsuri care să-ţi fie pe plac. Dacă nu reuşeşti să pricepi acest aspect elementar, nu-i nicio problemă, îţi putem bloca accesul foarte rapid.

Publicat

Discutia nu este daca imi convine raspunsul sau nu. Din cate inteleg si citesc printre randuri, ar trebui sa montez camere de supraveghere pe o strada intreaga si varianta 2, ca nu se poate face nimic pentru a-mi proteja proprietatea. Urmaresc de ceva timp acest forum si observ o forma de agresivitate in tonul vostru. Acum, daca nu iti convine parerea mea imi poti da block, ban sau ce doresti tu. Eu iti doresc moderare cat mai constructiva pe viitor.

• Moderator
Publicat

Ca să îți protejezi proprietatea sunt destule posibilităţi. Una dintre ele este chiar sfatul primit, respectiv montarea unor camere de supraveghere. Sau dacă vă doriţi ceva mai mult, puteţi chiar angaja o firmă e pază, care să asigure permanent un paznic în aceea parcare. Găseşti tot ce te interesează pe acest subiect al protejării proprietăţii în legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, republicată. 
În rest, ce citeşte fiecare printre rânduri ori ce înţelege ... e după posibilităţi, dar sincer pe mine nu mă interesează câtuşi de puţin, din acest motiv am să-ţi banez contul, dacă tot nu-ţi place tonul celor de-aici. 

• Moderator
Publicat

Dacă vrei să-ți păzești bunurile, poți să plătești firme de pază, să îți instalezi camere de supraveghere și așa mai departe, dar scutește-ne de ifosele și pretențiile ăstea aberante, pentru că nu intră în sfera de atribuții ale poliției această problemă. Dacă nu crezi, citește legea și te vei convinge.

Tocmai din cauza asta unele răspunsuri au această formă de agresivitate, pentru că ne-am săturat de atâția ignoranți, ce trăiesc cu impresia că poliția e un fel de "moașe comunală" care e datoare să se ocupe cu orice, să stea la cheremul fiecăruia și așa mai departe.

Publicat

@Catalin masinile in cauza sunt parcate pe un drum PUBLIC, iar legea nu-mi permite sa montez eu Vasile sau vreo asociatie camere de supraveghere. este un drum cu sens unic destul de circulat.

@Marius politia nu este o moasa comunala dar ar trebui sa fie pt spete care tin de obiectul ei de activitate. Intrebarea a fost f clara, chiar si pt tine, are ce face politia si ar putea solutiona un astfel de caz? poate pt tine proprietatea are un alt inteles, dar ma astept ca un profesionist sa raspunda ca un profesionist, nu ca jmecherul de la colt. inteleg ca primiti tot felul de intrebari, dar fii profesionist pana la capat daca ti-ai asumat acest rol pe forum. Uite, fac eu un efort intelectual si formulez raspunsul " in cazul in care nu ai o dovada clara sau un martor, politia nu are alta modalitate si nu poate cere supraveghere pt astfel de cazuri" Crezi ca acest raspuns era o varianta? multumesc!

• Moderator
Publicat

Stai liniștit pentru că nu ești în poziția și nici nu ai calitatea necesară să stabilești profesionalismul celor care îți răspund aici. Îți acorzi prea multă importanță. Așa cum ți-am mai spus, dacă nu-ţi convin răspunsurile, închizi fereastra browserului şi nu mai accesezi această adresă web. Nu este nimeni obligat aici să-ţi cânte în strună şi nici să-ţi ofere consiliere juridică, ori să posteze răspunsuri care să-ţi fie pe plac. 

Referitor la întrebarea care te macină, răspunsul e simplu: nu e treaba ta. Nu discutăm și nici nu oferim explicații despre metodele specifice ale muncii de poliție tuturor necunoscuților, din motive lesne de înțeles.

• Moderator
Publicat
în urmă cu 1 oră, vasile12 a scris:

@Catalin masinile in cauza sunt parcate pe un drum PUBLIC, iar legea nu-mi permite sa montez eu Vasile sau vreo asociatie camere de supraveghere. este un drum cu sens unic destul de circulat.

Dacă ai citit legea şi ai ajuns la această măreaţă concluzie, mai încercă o dată, dar atenţie, nu singur! Citeşte-o împreună cu cineva care are capacitatea să-ţi explice ceea ce citeşti. În felul ăsta există riscul să înţelegi câte ceva. 

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un mic sfat. Saptamana trecuta mi-am lasat masina in parcarea unui cartier diferit de cel in care locuiesc. Dimineata cand am vrut sa plec la munca, mi-am gasit tot parbrizul plin de desene cu ruj...( si nu ma gandesc la o admiratoare pentru ca sunt fata:)) ), plus lipsa stergatoare. Initial am spus ca o fi fost vre-un hot care a avut chef de glume in acea seara, sau sa fi parcat in locul altei persoane care parcheaza el/ ea acolo de cand era mama fata mare ( cu toate ca locurile nu sunt platite la primarie). Am zis sa nu chem  politia pt 2 stergatoare si niste urme de ruj, mi se parea o pierdere de timp. In schimb aseara am lasat din nou masina in acelasi cartier dar intr-o alta parcare si dimineata, surpriza, aceleasi urme de ruj. De aceasta data mi-au lasat stergatoarele. Ideea e ca nu stiu cum as putea proceda, nu stiu pe nimeni atat de suparat pe mine incat sa imi deseneze de fiecare data cand imi vede masina acolo. In parcarea unde locuiesc nu s-a intamplat niciodata nimic. Ce as putea face, sau cum as putea proceda in asa fel incat sa nu fie o pierdere de timp nici pt mine, nici pt politie... Multumesc frumos!

• Membru
Publicat

Dacă poți, montează-ți o cameră de filmat pe mașină pentru a vedea cine se joacă cu rujul  pe parbrizul tău.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.