Jump to content
POLITISTI.ro

Manevra de mers cu spatele intr-o intersectie este regulamentara?


Florin03

Recommended Posts

Este permisa manevra de mers cu spatele intr-o intersectie unde unul dintre participanti are stop si intra pe un drum cu priioritate? 

Astazi am avut un incident, ma deplasam pe un drum cu prioritate, iar de pe un drum laturalnic se deplasa cu spatele , o masina , eu urmand sa intru pe acel drum pe care participantul se deplasa cu spatele catre intersectia pe care ma deplasam eu. Cand am virat la dreapta , doar am apucat sa intru si sa franez , acesta a intrat cu spatele masinii in partea din fata a masinii mele . Cine este vinovat in situatia aceasta ?

Link to comment
  • Marius changed the title to Manevra de mers cu spatele intr-o intersectie este regulamentara?
  • Moderator

Nu putem să stabilim noi aici pe forum vinovăţia pentru că nu avem toate datele necesare, putem doar să-ţi oferim o părere. Vinovăţia o poate stabili doar poliţistul care soluţionează un astfel de accident la serviciu. Altfel spus, eventualele opiniile prezentate pe acest website au un caracter general, pentru că putem să exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional (la serviciu), situaţie ce nu poate fi substitutită sub nicio formă de postările/răspunsurile publicate pe forum.

Link to comment
Chiar acum, Florin03 a scris:

Cine este vinovat in situatia aceasta ?

Poate tu, poate el, dar nici tu nu poți proba că el a mers cu spatele, sau este posibil ca tu să fi intrat în el .

 

Link to comment

Cum pot intra pe proprietate cu TIR-ul daca manevra implica depasirea liniei continue?

Intrarea se face din bulevard cu 2 benzi pe sens,sensurile fiind separate de linie continua.

Poarta unitatii are in jur de 4.8m si se afla pe sensul de mers. Din aceasta cauza la inscrierea spre intrarea in unitate trebuie depasita linia continua.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.