Jump to content
POLITISTI.ro

Dumitru Coarnă - preşedinte SNPPC


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Replici acide între Mitică Coarnă, preşedintele fripturist al SNPPC şi Marian Godină pe Facebook.

godina-Coarna.png

PS: Remember - Coarnă e "deşteptul" care a propus, a susţinut şi a girat "încadrările directe" din ultima perioadă în poliţie, pentru că vrea să o bage şi pe fiică sa în poliţie. La prima serie de încadrări, fetiţa lu' Mitică Coarnă a picat examenul, pentru că citez: "s-a concentrat mai mult pe sport". Nu ştiu dacă a reuşit la următoarele serii de încadrări.

Edited by CITADELA
Corectie titlu
 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites

Mitica vorbeste despre ,,vedetism" cand el doarme in platourile televiziunilor. Nu ca m-ar deranja foarte rau, dar sa vorbesca despre problemele politistilor pentru ca el, deocamdata, pana intra in politica, este lider ales al politistilor !

Edited by Elvis
 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Nu doarme, ci slugăreşte pe-acolo interesele unora ...
Priviţi aici cum nea Mitică Coarnă, se bagă el în calitatea de aşa-zis reprezentat al poliţiştilor (tocmai aici e buba, pentru că dacă n-ar fi fost reperentat al poliţiştilor, nu-l băga nimeni în seamă) în nişte probleme sau lupte care pur şi simplu nu ne privesc pe noi, poliţiştii. Şi de care e bine să ne ferim. Luptele politice, contrele între grupurile de interese politice, NU sunt treaba noastră, a poliţiştilor şi noi trebuie să le evităm.

Cu siguranţă aţi văzut "luptele politice" dintre tabere din ultima vreme, cum încearcă ei să se discrediteze, să manipuleze, să arate ei societăţii cât de nocivi sunt ceilalţi. Părerea mea este că sunt la fel de nocivi toţi, ca de obicei adevărul este pe undeva pe la mijloc şi niciunii nu sunt mai buni decât ceilalţi. Dar nu asta e discuţia aici.

Să revenim la nea Mitică Coarnă, care se bagă el în "jocurile politice" pe care le fac cei din mass-media şi devine o sursă. Uitaţi-vă aici (foto), este vorba de o serie de articole din presă ce s-au dovedit a fi false, nişte făcături. Problema este că aşa-zisa sursă a fost Coarnă. Ce treabă o fi având el cu multinaţionalele şi protestele, în calitatea lui de reprezentat al poliţiştilor, nu ştiu. Doar ne face de cacao! Păi ce treabă au poliţiştii cu faptul că multinaţionalele îşi trimit sau nu angajaţii în stradă, chiar nu văd. Să-i trimită şi pe lună, foarte bine! Treaba noastră e alta, problemele noastre sunt altele. 

Povestea unei intoxicări.png

Articolul întreg, din care reiese că nea Coarnă se bagă unde nu-i fierbe oala, îl găsiţi aici. Am făcut print screen că poate dispare şi articolul de acolo, văd că se poartă.

În concluzie, stimabilul Coarnă a intrat deja în politică. Îşi dă cu părerea despre tot şi în toate. Ba mai mult a devenit un fel de slugoi, o sursă la nevoie pentru ziarişti. Partea proastă este că o face din calitatea sa de reprentant al poliţiştilor şi ne face de cacao.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Un  'telectual  , domle ... dar de problemele politistilor ... nu prea . Poate , poate pica ceva si auzim ca ... oooooo d-nu deputat , senator ... ceva pe-a colo ...sa vedem spre ce partid se indreapta ...

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
 • Moderator
Marius

Dacă nu știți, astăzi SNPPC-ul pichetează în fața ministerului. E vorba de cei 10.000 de polițiști pe care s-a lăudat Goarnă că îi scoate în stradă.

IMG_1953.JPG

M-am uitat atent la foto, iar de la stânga spre dreapta sunt 10000, dar dacă îi numărăm de la dreapta spre stânga nu ies la număr doi și sunt doar 9998.

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Da 5 % din salariul de functie din 2009 , adica 5% din 533 = 26.6 lei . Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Azi am vazut un neica nimeni invitat permanent la emisiuni la A3 cum terfelea institutia politiei si minimaliza munca de politie, iar Coarna care era de fata mucles. Abia daca a schitat ceva doar ca sa nu supere invitatul de meserie al televiziunii lui preferate.

Link to post
Share on other sites
MAXIMUS 82

Da , cred ca este vorba despre "marele" sociolog marius pieleanu . Colegii care-l vad , salutati-l din partea noastra , a tuturor !

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...
 • Moderator
Marius

În prezent Mitică Goarnă îndeamnă poliţiştii să iese la pensie.

Coarna despre pensiile politistilor.png

Iar în urmă cu ceva vreme înainte de intrarea în vigoare a actualei legi privind pensiile asta spunea:

 

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 years later...
 • Moderator
On 05.02.2017 at 14:04, Marius a scris:

Coarnă e "deşteptul" care a propus, a susţinut şi a girat "încadrările directe" din ultima perioadă în poliţie, pentru că vrea să o bage şi pe fiică sa în poliţie. La prima serie de încadrări, fetiţa lu' Mitică Coarnă a picat examenul, pentru că citez: "s-a concentrat mai mult pe sport". Nu ştiu dacă a reuşit la următoarele serii de încadrări.

Mitică Goarnă liderul pensionar al SNPPC revine cu aceeaşi aberaţie. Acum vrea să transforme 10 000 de jandarmi peste noapte în poliţişti. Acest idiot vrea să deprofesionalizeze şi mai rău instituţia asta, după ce şi-a mai bătut joc în urmă când a propus aberaţia cu încadrări directe.

Coarna-jandarmi.png

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Păi el habar nu are pe ce lume trăiește. Probabil, pentru el, 10.000 jaci transferați în structurile Poliției Române, reprezintă 10.000 de fraieri care cotizează la sindicat... Iar cotizația, dragilor... Nu e mică.. e 25 lei.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Să-i vedeți pe unii care nici nu au fost transferati și deja își fac planuri.🤢

Azi imi zicea unul ca s-ar impune mai bine in fața unora dintr-o comuna decat șeful de post. 🤦🏻‍♂️

Parcă îi și văd cum se vor plănge când vor realiza că în poliție nu poți sa plimbi doar bastonul.

Edited by BGeorge
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Oare cum s-ar face asta?

Adică, jandarmii cu 10.000 de oameni mai puțin și-ar putea îndeplini atribuțiile pe care le au?

Se schimba atribuțiile? Că nu înțeleg, cum altfel să fie îndeplinite aceleași atribuții cu 10.000 de oameni mai puțin. Doar dacă aceste atribuții erau facultative... 

Le-ar conveni mult aceasta variantă. Sunt oameni care sunt deja angajați și, prin transfer, nu ar fi cheltuieli în plus. Din nou se cauta soluții pe termen scurt, neluandu-se în calcul adevăratele soluții, care sa aducă beneficii pe termen lung. 

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Eu ma gândesc doar cum stau jacii câte 7-8 în sala de consiliu și se chinuie să facă un pv de flagrant... Unul scrie, unul dictează, 3 iși dau cu părerea, iar ceilalți asteaptă să obosească ăla de scrie, să facă schimbarea. Apoi mă gândesc că dacă prin absurd s-ar împlini dorința asta "jegoasă" a individului Goarnă, ar fi nevoie de o secție întreagă să dea o amendă la prostituție... Majoritatea jacilor, se consideră niște fii de-ai "comisarului Moldovan"... Numai monumente ale cercetării penale. Și totuși, printre ei, sunt mulți care au luat BAC-ul, la.. 10 ani după angajare... 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Catalin
   By Catalin
   Vă invit să citiţi un articol din Evenimentul Zilei despre Toader Paraschiv. Nu ştiu cât de adevărate sunt informaţiile din articol, se vede clar că e un articol la comandă, dar făcând abstracţie de formulările tendenţioase rămân anumite informaţii certe ce sunt cel puţin interesante, de aceea fiecare va trage singur concluziile necesare.
    
   ȘEFUL sindicaliștilor din Poliție cu o LEAFĂ URIAȘĂ.
   Din cotizații, fostul plutonier de Armată, ajuns comisar șef, câștigă mai mult decât PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
    
   Autor: Petrisor Cana | marţi, 21 aprilie 2015 |
    
   A lucrat doar nouă ani în Poliția Română și a fost avansat, înainte de termen, la gradul de comisar șef. Plătit cu peste 10.000 de lei pe lună, cei mai mulți bani provenind din cotizațiile FSNPPC, Toader Paraschiv i-a îndemnat pe angajații MAI să încalce legea la protestul de la Palatul Cotroceni, în 2010.
    
   Aparent cel mai înverșunat „luptător” pentru drepturile polițiștilor, Toader Paraschiv, președintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) a reușit o performanță greu de închipuit pentru oricare dintre oamenii legii. Fost plutonier în Ministerul Apărării Naționale (MApN), el a intrat „pe ușa din dos” în Poliția Română și a ajuns comisar șef în Ministerul Administrației și Internelor (MAI), deși are doar nouă ani de muncă polițienească. În rest, Paraschiv și-a dedicat cariera „muncii sindicale”.
    
   El s-a făcut remarcat, în ultima vreme, ca și coleg de platou cu generalul-avocat Pavel Abraham, la Antena 3, de unde își dă cu părearea asupra măsurilor legale decise de instanțe și critică deciziile care nu convin moderatorilor plătiți cu bani grei, de Dan Voiculescu. Din această postură a ajuns să aibă un salariu mai mare ca al ministrului MAI, al premierului Victor Ponta sau al președintelui României, Klaus Iohannis.
    
   Angajat ca agent de Poliție   Traseul urmat de președintele FSNPPC i-a lăsat muți de uimire pe mulți dintre polițiștii consacrați. Astfel, actualul comisar-șef era, în anul 1995, plutonier de companie în cadrul MApN, unde lucra din anul 1981. În același an, el a fost încadrat la MAI ca agent de poliție. „Nașul lui îl cunoștea pe Toma Zaharia (fostul secretar de stat în MAI - n.r.). Așa a fost angajat și a lucrat la Secția 19”, susține Constantin Vieriu, primul președinte al SNPPC.   La solicitarea „Evenimenului zilei”, MAI ne-a transmis că Paraschiv a trecut în corpul ofițerilor pe data de 1 septembrie 2003. În CVul său se precizează că a făcut Facultatea de Drept la Academia de Poliție. Un an mai târziu, pe data de 1 mai 2004, MAI spune că a fost detașat la Corpului Național al Polițiștilor (CNP). Ulterior, a ajuns la SNPPC. Avea gradul de subinspector de poliție aunci când a devenit membru al Comisiei Juridice din cadrul CNP. Anul 2007 s-a dovedit crucial pentru liderul de azi al FSNPPC: a intrat în SNPPC, unde a devenit secretar general. SNPPC se desprinsese, în anul 2005, din CNP. Cu toate că nu mai era polițist activ și, conform legii avea de așteptat o perioadă de cel puțin patru anipână la avansarea în gradul următor, la 1 decembrie 2007, el a ajuns inspector principal.   Creștea în grad ca Făt Frumos   Și următorii ani au fost „excepționali” pentru Paraschiv. Mai întâi, a fost avansat, pe 1 decembrie 2009, la gradul de subcomisar. Pe 25 martie 2013, de Ziua Poliției Române, a mai „săltat” un grad, cel de comisar, iar pe 1 decembrie 2014, de Ziua Națională a României a devenit comisar șef.   Agitatorul care cerea desfi ințarea DGA   Toader Paraschiv este cel care a susținut desfi in țarea Direcției Generale Anticorupție – DGA. „Pur și simplu, nu își justifică funcționarea”, spunea sindicalistul după ce, în luna iulie 2009, 43 de polițiști de la Rutieră, din Constanța, au fost cercetați pentru abuz în serviciu și luare de mită.   Salarii mai mari ca ale ministrului   Liderii de sindicat din fostul SNPPC, devenit FSNPPC, șiau asigurat venituri consistente care l-ar face invidios pe orice ministru de Interne. Banii provin din cotizațiile membrilor. Pe statele de salarii sunt sume cuprinse între 6.000 și aproape 10.000 de lei pe lună. Conform declarațiilor de avere de anul trecut, Paraschiv l-a depășit la venituri pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Paraschiv are un venit declarat de 91.437 lei pe an, adică o leafă de 7.619 lei pe lună. Oprea a încasat, 70.704 lei, adică 5.892 de lei pe lună. În plus, sindicalistul a încasat un salariu ca responsabil juridic proiect POSDRU, de 19.818 lei. În total, el a avut un venit, între 2013 și 2014, de 9.271 lei pe lună. Spre comparație, premierul Victor Ponta avea o leafă declarată de 6.148 de lei, iar actualul președinte al României are în jur de 6.700 de lei.   Afaceri cu frații Negoiță   La începutul lunii martie 2011 a fost înființată firma Eurosind SRL la care acționari erau toți membrii Biroului Executiv ai SNPPC. Pe 2 februarie 2012 a fost inaugurat, pe banii sindicatului, lângă Stadionul „Olimpia”, „Eurosind Magic Club”, în asociație cu SC Gurin Impex SRL, în prezența lui Ionuț Negoiță, fratele primarului Sectorului 3. În 2013, jurnalistul Cătălin Tolontan scria că, într-o înregistrare de la congresul în care a fost reales președinte al filialei PSD, primarul Negoiță spunea: „Vă propun să-l susținem pe Nicu Bănicioiu drept vicepreședinte al PSD pe țară. Nu-i gratuit nimic, ne-a promis că ne dă baza Olimpia!”. Baza Olimpia are un patrimoniu de 6,5 hectare.   „Oprea are SPP-iști, noi suntem trei într-unul”   Am avut o discuție liberă cu Toader Paraschiv (foto) legată de problemele atinse în acest articol. Liderul de sindicat, care tocmai a primit „Placheta de Onoare”, alături de ceilalți lideri de sindicate care au în componență angajați MAI – mai puțin Sindicatul „Diamantul” – ne-a declarat că leafa sa este stabilită în Biroul Executiv al sindicatului.   - Care este originea venitului?   - Salariul este stabilit în Biroul Executiv. Dar, să știți, din 2013 este plafonat la 6.000 de lei. Am donat suma de la POSDRU către sindicat.   - Totuși, este mai mare ca al ministrului de Interne…   - Da. Dar să știți că eu nu am secretară, nu am avocat și nici nu plătesc alte servicii. Domnul vicepremier Oprea are și SPP-iși, și alți oameni pe lângă dânsul. Noi suntem trei într-unul.   - Cum ați fost avansat în grad?   - Să știți că legea permite să fim avansați înainte de termen, nu la excepțional, cum spun alții, la jumătatea perioadei de avansare. Propunerile vin din partea sindicatului, doar când e cazul.   - Afacerea Eurosind?   - Partenerul ne-a tras în piept. Nu s-a întors niciun ban înapoi, la sindicat. Noi am dat banii, suntem acționari cu 50%, dar el gestionează afacerea și acum ne judecăm cu el. E susținut de Robert Negoiță, primarul. Ne-am dat seama că e vorba de afaceri necurate și am hotărât să ne retragem…   - Câți membri cotizanți aveți?   - În jur de 40.000. Au fost vreo 50.000. Coti zația este 0,8 la sută din salariu, dar nu mai mult de 20 de lei, să nu se sperie comisarii ăștia…   - Sunteți administrator la hotelul „Apollo”, din Mamaia?   - Da. Am fost numit administrator din partea „Cartel Alfa”, unde am fost vicepreședinte până în 2012, după moartea lui Luca (Octavian Luca, decedat în 2009 - n.r.)   Avere de sindicalist   Toader Paraschiv și-a trecut pe ultima declarație de avere două proprietăți în comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, un apartament în București, o mașină, două rulote și bijuterii în valoare de 15.000 de euro. Până în 2013, mai declarase o a doua mașină, dar și o casă în Sectorul 2 al Capitalei pe care susține, însă, că a vândut-o cu 85.000 de euro.   Peste un million de euro din cotizații   Conducerea FSNPPC gestionează o adevărată avere dacă luăm în calcul numai cotizațiile anuale ale membrilor săi. Numărul declarat al membrilor de sindicat este de aproximativ 56.000. „Numărul real este mai mic, în jur de 50.000, și fiecare plătește din salariu o cotizație lunară cuprinsă între 8 lei și 20 de lei, dar nu mai mult”, ne-a mărturisit unul dintre membrii Corpului Național al Polițiștilor (CNP). În aceste condiții, un calcul simplu ne edifică și asupra sumelor încasate de la cotizanți: cel puțin 400.000 de lei pe lună. Mergând mai departe pe această linie, suma anuală încasată de sindicaliști se ridică la 4.800.000 lei. Asta înseamnă peste 1.000.000 de euro. La această sumă, însă, se adaugă sponsorizările, care mai aduc sume substanțiale la bugetul SNPPC.   sursa: evz.ro
  • Warren
   By Warren
   Presedintele SNPPC poate asista la concursuri/selectii de personal pentru functii scoase la concurs? Nu ma refer aici sa faca parte din comisia de selectie, ci la simpla asistenta, sa stea sa "caste gura" acolo.
  • Marius
   By Marius
   Nu sunt membru SNPPC si nu urmaresc site-ul sindicatului, dar din intamplare am gasit pe internet aceasta informatie.
   Care sunt deciziile luate? Alte informatii aveti?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.