Jump to content
POLITISTI.ro

Toader Paraschiv lider FSNPPC


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Vă invit să citiţi un articol din Evenimentul Zilei despre Toader Paraschiv. Nu ştiu cât de adevărate sunt informaţiile din articol, se vede clar că e un articol la comandă, dar făcând abstracţie de formulările tendenţioase rămân anumite informaţii certe ce sunt cel puţin interesante, de aceea fiecare va trage singur concluziile necesare.

 

ȘEFUL sindicaliștilor din Poliție cu o LEAFĂ URIAȘĂ.

Din cotizații, fostul plutonier de Armată, ajuns comisar șef, câștigă mai mult decât PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

 

Autor: Petrisor Cana | marţi, 21 aprilie 2015 |

 

A lucrat doar nouă ani în Poliția Română și a fost avansat, înainte de termen, la gradul de comisar șef. Plătit cu peste 10.000 de lei pe lună, cei mai mulți bani provenind din cotizațiile FSNPPC, Toader Paraschiv i-a îndemnat pe angajații MAI să încalce legea la protestul de la Palatul Cotroceni, în 2010.

 

Aparent cel mai înverșunat „luptător” pentru drepturile polițiștilor, Toader Paraschiv, președintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) a reușit o performanță greu de închipuit pentru oricare dintre oamenii legii. Fost plutonier în Ministerul Apărării Naționale (MApN), el a intrat „pe ușa din dos” în Poliția Română și a ajuns comisar șef în Ministerul Administrației și Internelor (MAI), deși are doar nouă ani de muncă polițienească. În rest, Paraschiv și-a dedicat cariera „muncii sindicale”.

 

El s-a făcut remarcat, în ultima vreme, ca și coleg de platou cu generalul-avocat Pavel Abraham, la Antena 3, de unde își dă cu părearea asupra măsurilor legale decise de instanțe și critică deciziile care nu convin moderatorilor plătiți cu bani grei, de Dan Voiculescu. Din această postură a ajuns să aibă un salariu mai mare ca al ministrului MAI, al premierului Victor Ponta sau al președintelui României, Klaus Iohannis.

 

Angajat ca agent de Poliție
 
Traseul urmat de președintele FSNPPC i-a lăsat muți de uimire pe mulți dintre polițiștii consacrați. Astfel, actualul comisar-șef era, în anul 1995, plutonier de companie în cadrul MApN, unde lucra din anul 1981. În același an, el a fost încadrat la MAI ca agent de poliție. „Nașul lui îl cunoștea pe Toma Zaharia (fostul secretar de stat în MAI - n.r.). Așa a fost angajat și a lucrat la Secția 19”, susține Constantin Vieriu, primul președinte al SNPPC.
 
La solicitarea „Evenimenului zilei”, MAI ne-a transmis că Paraschiv a trecut în corpul ofițerilor pe data de 1 septembrie 2003. În CVul său se precizează că a făcut Facultatea de Drept la Academia de Poliție. Un an mai târziu, pe data de 1 mai 2004, MAI spune că a fost detașat la Corpului Național al Polițiștilor (CNP). Ulterior, a ajuns la SNPPC. Avea gradul de subinspector de poliție aunci când a devenit membru al Comisiei Juridice din cadrul CNP. Anul 2007 s-a dovedit crucial pentru liderul de azi al FSNPPC: a intrat în SNPPC, unde a devenit secretar general. SNPPC se desprinsese, în anul 2005, din CNP. Cu toate că nu mai era polițist activ și, conform legii avea de așteptat o perioadă de cel puțin patru anipână la avansarea în gradul următor, la 1 decembrie 2007, el a ajuns inspector principal.
 
Creștea în grad ca Făt Frumos
 
Și următorii ani au fost „excepționali” pentru Paraschiv. Mai întâi, a fost avansat, pe 1 decembrie 2009, la gradul de subcomisar. Pe 25 martie 2013, de Ziua Poliției Române, a mai „săltat” un grad, cel de comisar, iar pe 1 decembrie 2014, de Ziua Națională a României a devenit comisar șef.
 
Agitatorul care cerea desfi ințarea DGA
 
Toader Paraschiv este cel care a susținut desfi in țarea Direcției Generale Anticorupție – DGA. „Pur și simplu, nu își justifică funcționarea”, spunea sindicalistul după ce, în luna iulie 2009, 43 de polițiști de la Rutieră, din Constanța, au fost cercetați pentru abuz în serviciu și luare de mită.
 
Salarii mai mari ca ale ministrului
 
Liderii de sindicat din fostul SNPPC, devenit FSNPPC, șiau asigurat venituri consistente care l-ar face invidios pe orice ministru de Interne. Banii provin din cotizațiile membrilor. Pe statele de salarii sunt sume cuprinse între 6.000 și aproape 10.000 de lei pe lună. Conform declarațiilor de avere de anul trecut, Paraschiv l-a depășit la venituri pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea. Paraschiv are un venit declarat de 91.437 lei pe an, adică o leafă de 7.619 lei pe lună. Oprea a încasat, 70.704 lei, adică 5.892 de lei pe lună. În plus, sindicalistul a încasat un salariu ca responsabil juridic proiect POSDRU, de 19.818 lei. În total, el a avut un venit, între 2013 și 2014, de 9.271 lei pe lună. Spre comparație, premierul Victor Ponta avea o leafă declarată de 6.148 de lei, iar actualul președinte al României are în jur de 6.700 de lei.
 
Afaceri cu frații Negoiță
 
La începutul lunii martie 2011 a fost înființată firma Eurosind SRL la care acționari erau toți membrii Biroului Executiv ai SNPPC. Pe 2 februarie 2012 a fost inaugurat, pe banii sindicatului, lângă Stadionul „Olimpia”, „Eurosind Magic Club”, în asociație cu SC Gurin Impex SRL, în prezența lui Ionuț Negoiță, fratele primarului Sectorului 3. În 2013, jurnalistul Cătălin Tolontan scria că, într-o înregistrare de la congresul în care a fost reales președinte al filialei PSD, primarul Negoiță spunea: „Vă propun să-l susținem pe Nicu Bănicioiu drept vicepreședinte al PSD pe țară. Nu-i gratuit nimic, ne-a promis că ne dă baza Olimpia!”. Baza Olimpia are un patrimoniu de 6,5 hectare.
 
„Oprea are SPP-iști, noi suntem trei într-unul”
 
Am avut o discuție liberă cu Toader Paraschiv (foto) legată de problemele atinse în acest articol. Liderul de sindicat, care tocmai a primit „Placheta de Onoare”, alături de ceilalți lideri de sindicate care au în componență angajați MAI – mai puțin Sindicatul „Diamantul” – ne-a declarat că leafa sa este stabilită în Biroul Executiv al sindicatului.
 
- Care este originea venitului?
 
- Salariul este stabilit în Biroul Executiv. Dar, să știți, din 2013 este plafonat la 6.000 de lei. Am donat suma de la POSDRU către sindicat.
 
- Totuși, este mai mare ca al ministrului de Interne…
 
- Da. Dar să știți că eu nu am secretară, nu am avocat și nici nu plătesc alte servicii. Domnul vicepremier Oprea are și SPP-iși, și alți oameni pe lângă dânsul. Noi suntem trei într-unul.
 
- Cum ați fost avansat în grad?
 
- Să știți că legea permite să fim avansați înainte de termen, nu la excepțional, cum spun alții, la jumătatea perioadei de avansare. Propunerile vin din partea sindicatului, doar când e cazul.
 
- Afacerea Eurosind?
 
- Partenerul ne-a tras în piept. Nu s-a întors niciun ban înapoi, la sindicat. Noi am dat banii, suntem acționari cu 50%, dar el gestionează afacerea și acum ne judecăm cu el. E susținut de Robert Negoiță, primarul. Ne-am dat seama că e vorba de afaceri necurate și am hotărât să ne retragem…
 
- Câți membri cotizanți aveți?
 
- În jur de 40.000. Au fost vreo 50.000. Coti zația este 0,8 la sută din salariu, dar nu mai mult de 20 de lei, să nu se sperie comisarii ăștia…
 
- Sunteți administrator la hotelul „Apollo”, din Mamaia?
 
- Da. Am fost numit administrator din partea „Cartel Alfa”, unde am fost vicepreședinte până în 2012, după moartea lui Luca (Octavian Luca, decedat în 2009 - n.r.)
 
Avere de sindicalist
 
Toader Paraschiv și-a trecut pe ultima declarație de avere două proprietăți în comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, un apartament în București, o mașină, două rulote și bijuterii în valoare de 15.000 de euro. Până în 2013, mai declarase o a doua mașină, dar și o casă în Sectorul 2 al Capitalei pe care susține, însă, că a vândut-o cu 85.000 de euro.
 
Peste un million de euro din cotizații
 
Conducerea FSNPPC gestionează o adevărată avere dacă luăm în calcul numai cotizațiile anuale ale membrilor săi. Numărul declarat al membrilor de sindicat este de aproximativ 56.000. „Numărul real este mai mic, în jur de 50.000, și fiecare plătește din salariu o cotizație lunară cuprinsă între 8 lei și 20 de lei, dar nu mai mult”, ne-a mărturisit unul dintre membrii Corpului Național al Polițiștilor (CNP). În aceste condiții, un calcul simplu ne edifică și asupra sumelor încasate de la cotizanți: cel puțin 400.000 de lei pe lună. Mergând mai departe pe această linie, suma anuală încasată de sindicaliști se ridică la 4.800.000 lei. Asta înseamnă peste 1.000.000 de euro. La această sumă, însă, se adaugă sponsorizările, care mai aduc sume substanțiale la bugetul SNPPC.
 
sursa: evz.ro
Link to comment
  • Active member

 

Liderul de sindicat, care tocmai a primit „Placheta de Onoare”, alături de ceilalți lideri de sindicate care au în componență angajați MAImai puțin Sindicatul „Diamantul” – ...

 

Oare de ce? O avea legatura cu faptul ca Diamantul  e sindicatul care a desfiintat OMAI-ul care reglementa raspunderea disciplinara?

Link to comment

Ben nu sunt lideri de sindicate. Aici iarasi ziaristii bat campii.

Sunt lideri de federatii sindicale.

Intrebarea este alta( Catalin daca poti pune si fotografia, face cat 1000 de cuvinte, Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a conferit Placheta de Onoare a MAI reprezentanţilor organizaţiilor sindicale www.ziartop.ro/.../79504-viceprim-ministrul-gabriel-oprea-a-conferit-pl..), ce a cautat acolo Coarna si Gruia?

O sa il vedeti si pe donul Surugiu ce marcaj ii face lui Oprea.

Asa cum am mai spus, la MAI si IGPR , suntem reprezentati de un pensionar, un militar, un vames si un politist suspendat care a lucrat la pasapoarte.  

 

PS. Paraschiv & co cred ca au salariile mai mari!

Edited by Elvis
Link to comment
  • Member

Face foarte  multe pentru politisti, toata ziua e la Antena 3 si-l injura pe Basescu.Asta nu ma incalzeste cu nimic, nu am mai multi bani in buzunar, conditiile de munca nu se imbunatatesc si nici legile nu sunt in favaoarea politistului.Sau tu stii un alt Toader Paraschiv?

Edited by erasmus
  • Upvote 5
Link to comment

Bre, dar cine i-a ales acolo ? Fiecare organizatie sindicala are liderii dupa chipul si asemanarea membrilor care o compun. Ce naiba, suntem oamenii. Stiti doar  cum schimba individul banii si puterea. Dar inca odata spun liderii de sindicat, ca orice functii elective, ajung in  pozitii de conducere pentru ca sunt alesi de jos in sus. Si daca sunt asa cum sunt se datoreaza indolentei si neimplicarii membrilor, manipularii  lor etc. Ati vazut doar ce jocuri de culise se fac in teritoriu atunci cand se aleg liderii organizatiilor sindicale si profesionale. Pana una alta nu conteaza ce si cum, ci daca ne reprezinta cu adevarat sau ne vand. Nu am vazut pana acum de la nicio organizatie sindicala vreo plangere penala, concentrata,  impotriva acelora care in 2011 au dispus, in mod abuziv, disponibilizarea politistilor din operativ. Adica s-a lovit tot in calul care trage.

  • Upvote 2
Link to comment
  • 4 weeks later...

La SNPPC, membrii BEC au plangere penala pentru abuz in serviciu, fiind cercetati de PICCJ, motivul fiind acela, asa cum spunea Paraschiv in interviu, ca si-au marit salariile fara a avea aprobarea organelor de conducere ale SNPPC.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.