Jump to content
POLITISTI.ro

Unde se sustine examenul pentur redobandire permis auto suspendat


grandanat

Recommended Posts

Bine v-am gasit,

Am o intrebare si sper sa ma puteti lamuri.

Mi-a fost suspendat permisul de conducere, iar astazi am fost la sediul Politiei Rutiere din Udistre sa sustin examenul. Mentionez ca am domiciliul in Bucuresti, de multi ani.

Acolo, la ghiseu, mi s-a spus ca nu pot sustine examenul in Bucuresti pentru ca permisul meu a fost emis in alt judet!!!

 

1. Care e realitatea, unde trebuie sa dau examenul si care articol de lege reglementeaza acest subiect?

2. Exista vreoa solutie alternativa pentru a putea da examenul in Bucuresti? poate o cerere depusa la comandant, etc.

3. In mod normal, de unde trebuie sa ridic permisul dupa ce se incheie perioada de suspendare? Toata lumea spune ca la sediul politiei unde ai domiciliu, in schimb domnul de la ghiseu spune ca trebuie ridicat din judetul deunde a fost emis, ca acolo se "va duce".

 

Multumesc si o zi placuta tuturor.

 

 

Edited by grandanat
Link to comment
  • Moderator

 Art. 106 alin.1 din OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice reglementează aspectele referitoare la testul pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie. 

Citat:

Art. 106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Din ce ştiu, nu se pot face derogări de la prevederile legale.

Referitor la locul de unde se restituie permisul de conducere după expirarea perioadei de suspendare, Regulamentul pt. aplic. OUG 195 reglementează acest aspect astfel:

Citat:

Art. 219. – (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.

 

Citat:

Art. 191. – (1) În situaţia în care contravenientul a săvârşit fapta pe raza de competenţă a altui judeţ decât cel care îl are în evidenţă, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere pe teritoriul căreia a fost constatată contravenţia, până când şeful serviciului hotărăşte asupra sancţiunii contravenţionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data reţinerii, după care îl trimite serviciului poliţiei rutiere al judeţului care îl are în evidenţă.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.

  • Upvote 1
Link to comment

Cred că va treui să mergi la serviciul rutier, de la vechiul domiciliu, să faci cerere să susții examenul, după care , pentru a evita astfel de situații, vei merge la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) de la noul domiciliu, pentru a schimba permisul de conducere,în situația în care deții un permis de conducere vechi, în care este trecută și adresa, sau pentru a fi luat în evidență și operată modificarea în baza de date, în cazul în care ai un permis nou, model european.

 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,   nu am.mai făcut un nou topic pt ca deja există unul. Aceeași problemă o am si eu referitor la întrebarea de mai sus pusă,  de GRANDANAT. Chiar nu există nici un fel de derogare ? O audiență la comandant? O cerere? Va cer ajutorul si sfatul pt ca nu m am mai lovit de situații de genul asta. Dacă în caz că nu se poate totusi ce pasi as putea urma pt a ma programa la examenul de reevaluare si de ce documente am nevoie. Multumesc anticipat. O zi bună.

Edited by Edison87
Nu stiu ce inseamna opțiunea ascuns
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.