Jump to content
POLITISTI.ro

Evaluarile profesionale in vederea disponibilizarii politistilor

Postare recomandată

Publicat

si avocatii ce le zic? ii prostesc frumos ca sa le ia banii?

apropos, oare nu merge dat in judecata ministerul , igpf , sau igp, dupa caz , pentru discriminare ? pana la urma , daca intr-adevar se dorea o epurare in masa , o curatenie generala, mi se pare normal ca toata lumea, de la adj.sef ijpf , pana la ultimul portar sa dea testare...asa cum sunt in stare sa scriu o faie de parcurs, sau sa fac un dosar la pescuit, cred ca as fi in stare sa plimb si trei hartii dintr-un birou in altul...

ca fapt divers asa...are cineva chef de invatat, ca eu sincer dupa o zi de munca as prefera sa beau o bere nu sa citesc nu`s ce ineptie votata prin parlament pe banda rulanta....de exemplu strategia de aparare din 2001...la ce mi-o trebui?

Publicat

joi ora 09.00 impreuna cu ceilalti colegi de la Sectia rurala avem examenul.... epurarea spunetii cum vreti.. din 20 oameni trebuie sa plece 1.

pana mai ieri ma gandeam ca poate nu sunt pe lista negra si poate o sa ramand dar .. La ce sa mai raman..??? la mai multa munca, mai multa bataie de joc, la bani mai putini.. i-mi place munca de politie si i-mi place ce fac, dar dat fiind cele enumerate mai sus nu pot sa nu ma gandesc ca poate e mai bine SA PLEC... De Ce ?? nu este clar..??

mai ales dupa ce Zeus a vorbit aseara... a-ti auzit ce a spus???

Publicat

ce sa mai zicem.....?

la galati se fac greseli enorme....se pastreaza functii libere care nu se scot la concurs iar cei care trebuiau sa fie numiti pe acele functii candideaza pe functiile altora ( ex: noi proximisti)

la M.R.u nu da nimeni cu subsemnatul pt aceste greseli.......dar eu daca fac o mica greseala CERCETARE PREALABILA

DE CE?

Publicat

sunt curios daca se mai intampla si la alti ca la noi.

Nu ni s-a adus la cunostinta noul stat de organizare. Stiam din aprilie de la primele sedinte la judet ca vor ramane fara job 36 de agenti, pe ultima suta de metri se auzea ca vor fi vreo 40. Cu o zi-doua inainte de aparitia statelor am auzit din gura de instelat ca ar fi 38. A venit statul, dar sta numai la sef in birou. Vine si tine sedinta si guru inspectoru sef impreuna cu serifu MRU si psihopatu, asta, psihologu. Dintr-una intr-alta zic ca ar fi 41, exact, AR FI, sefu nostru ne-a dat un raspuns evaziv ca am inceput sa radem, ma rog, nu era rasu nostru. De atunci pana acum nu a vazut nimeni statul si o dau in coteala cand sunt intrebati direct. Sefu si-a anuntat intentia sa ne zica pe ce si cate locuri candidam in ziua examenului. Deja sunt foarte suspecti, cine stie ce cifra reala e in statul cel nou, nu pricep ce ii opreste sa ne zica. Au afisat la sediu listele participantilor, fara sa zica numaru locurilor. Ca sa nu mai zic ca habar nu avem cate sunt de agent1,2 sau 3. Stau si ma gandesc cum sa reactionez cand or sa zica ca in loc de 41 sunt 50.

Publicat (modificat)

Dacă există jurnalişti care sunt interesaţi despre amănunte legate de examinarea despre care voi vorbi, mă pot contacta la adresa miidezile@yahoo.com.

Bun, să încep.

Pe data de 28.07.2011, la o structură subordonată IGPF din judeţul Tulcea, s-a organizat şi desfăşurat concursul departajării în vederea numirii în funcţie a personalului ca urmare a aplicării măsurilor de reorganizare instituţională la nivelul MAI; ei, poate veţi zice, sunt atâtea… dar acest concurs, a avut câteva lacune (începând poate cu atitudinea unuia dintre membrii comisiei, plină de aroganţă, care a zis că acest examen este nu de verificare a cunoştinţelor, ci de departajare… mă întreb retoric, după ce se face o asemenea departajare, după culoarea ochilor?)… dar nimic din ce e făcut de oameni nu poate fi perfect, nu-i aşa?

În urma examinării răspunsurilor candidaţilor, s-a ajuns la următoarea situaţie… 2 la egalitate, alti 2 la egalitate, urmaţi de încă unul, apoi altul… booon, examen de departajare pentru cei egali din poziţia a doua (nu vă imaginaţi că au fost diferenţe catastrofale, ci doar de o întrebare intre poziţii)…

Totuşi, ceva a început să scârţâie în angrenajul de viteză al examenului… unul intre candidaţi a susţinut că întrebările, unele dintre ele sunt greşite… a avut curajul să facă o contestaţie, îndicând întrebările cu probleme… a obţinut şi răspunsul prin adresa 2..…/29.07.2011 care glasuia aşa:

“1. Întrebarea 5 este corectă;

2. La întrebările 13, 21 şi 22 se acordă 4 puncte, dacă la corectarea de către comisia de concurs candidaţii au obţinut 0 puncte. Dacă la cele 3 întrebări s-au acordat puncte de către comisia de concurs, acestea sunt luate în considerare, fără să se adauge punctaj suplimentar.”

Aşa. Întrebarea 5 era: conform art 6 din legea 677/2001, la încheierea operaţiunilor de prelucrare, dacă persoana vizată nu şi-a dat în mod expres şi neechivoc consimţământul pentru o altă prelucrare ulterioară, datele vor fi:

a. mutate

b. anonimizate

c. distruse

Dar, după art. 6 din legea 677, nici unul dintre răspunsuri nu este complet, aşadar, consider eu, nu poate fi nici corect. Pentru că întrebarea se referă la articol în ansamblul său, nu la o literă din el.

“Art. 6.

(1) La incheierea operatiunilor de prelucrare, daca persoana vizata nu si-a dat in mod expres si neechivoc consimtamantul pentru o alta destinatie sau pentru o prelucrare ulterioara, datele cu caracter personal vor fi:

a) distruse;

B) transferate unui alt operator, cu conditia ca operatorul initial sa garanteze faptul ca prelucrarile ulterioare au scopuri similare celor in care s-a facut prelucrarea initiala;

c) transformate in date anonime si stocate exclusiv in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica.

(2) In cazul operatiunilor de prelucrare efectuate in conditiile prevazute la art. 5 alin. (2) lit. c) sau d), in cadrul activitatilor descrise la art. 2 alin. (5), operatorul poate stoca datele cu caracter personal pe perioada necesara realizarii scopurilor concrete urmarite, cu conditia asigurarii unor masuri corespunzatoare de protejare a acestora, dupa care va proceda la distrugerea lor daca nu sunt aplicabile prevederile legale privind pastrarea arhivelor.”

Oamenii se prind că treba pute, şi fac cerere de reorganizare a examenului. Iată raspunsul oficial: “legislaţia în vigoare nu prevede obligaţia reorganizării examenului în astfel de situaţii… iar notele primite de candidaţi nu au adus atingere ierahiei prevăzute în clasamentul iniţial în ceea ce priveşte primele două personae”.

Mă întreb şi eu, cum ar fi putut să se schimbe situaţia cand tuturora li s-a dat, în loc să se corecteze după noile rezultate…. Totuşi, mă întreb şi eu, ca omul care începe să fie tot mai scârbit de “sistem”… te joci cu viaţa oamenilor trimiţand “tătici” în materie de legislaţie, care fac praf examenul….

Unde este moralitatea?

Unde este corectitudinea?

De ce nu se poate reorganiza examenul (când acest lucru a fost solicitat de 75% dintre participanţi)?!

De ce nu sunt sancţionaţi cei vinovaţi de neglijenţă în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu si care au făcut parte din comisia de examinare?!

Mă rog, poate întrebări retorice…. Totuşi, sindicatule, trebuie să susţii mai abitir cauza noastră, deoarece 2 persoane s-au autosuspendat pentru 3 ani, iar pentru ei locurile se păstrează, fără a fi scoase la concurs! Aşa că… tot atâţia se dau afară… Cel puţin, aşa reiese din declaraţia plină de greaţă a unui “membru” din comisie… si se pare ca face bine si la buget...

Modificat de castana
  • Apreciez 3
Publicat

stau si ma intreb daca comisia care face subiectele si ne corecteaza pe noi, in acest examen de departajare , ESTE LEGAL sa fie constituita din niste ofiterasi ce nu au nici o tangenta cu domeniul invatamantului. Ce ii face pe ei asa sexperti in legislatie sa ne faca noua subiecte intr-un asa important examen? Testele interne sunt cu totul altceva, nu sunt pentru disponibilizarea oamenilor.

Publicat

Azi am sustinut examenul! Inca astept corectarea si vestea buna!

Publicat

apropos de reorganizarea examenului, pentru ca au fost intrebarle gresite!

la tulcea au gresit intrebarile si se reorganizeaza examenul! dar la o structura subordonata ijpf! deci pana la urma conteaza cui rupi usa, nu-i asa?

mai vedem!

Publicat

este dureros si pentru cei ce au luat si pentru cei ce nu au luat (asta daca au vreun sentiment uman in ei)! nu trebuia sa se ajunga la asa ceva !

Publicat

asta se intampla cand jupanii paseaza pisica la inspectorate! o mizerie! iar ce e cel mai bizar, e ca rezultattul este in contradictie cu ce zicea igas la tv, ca vor iesi politistii din birouri, si nu vor fi afectati cei din strada! la frontiera, cel putin, la tulcea, au fost disponibilizati 90% doar de la turele de serviciu!!

au plecat oameni cu experienta si au ramas, multe femei+unii despre care anumite guri zic "ala e analfabet, cum naiba a luat 9?".

ce mi se pare mie strigator la cer de-a dreptul e faptul ca acolo unde au fost sotii+rude de "sefi" nu s-au organizat examene! de nici un fel!

asadar, constipatele alea isi vor purta in continuare gratios kilogramele suplimentare cu o foaie in mana... plutind precum zanele pe holurile intunecoase si reci...

iar faptul ca "acum pleaca 10000 de oameni nepregatiti"... amice, esti idiot!

• Apreciez 3
Publicat

Si au plecat oameni buni, oameni de treaba, cu experienta! E dureros, cum spunea un coleg mai sus, si pentru cei care au luat si pentru cei care au picat! Un gust amar a ramas in urma acestor examene! Iar ieri, musiu Igas a declarat pe RTv ca pana la sfarsitul anului mai da 6000 de oameni afara! Sa-i fie rusine! Desi cred ca nu cunoaste acest sentiment, caci nu prea are obraz!

Publicat

... caci nu prea are obraz!

El saracu nu are minte, de unde vrei sa aiba obraz !!!

• Apreciez 1
Publicat

Iata primele evaluari ce au avut loc la IPJ Constanta azi. Dupa cum am anticipat si mi-am tot racit gura pe forum iata ca pleaca doar politisti din strada. Asa inteleg un ospatar si un chior sa faca reforma in politie, sa taie si sa dea afara. Nimic constructiv, nimic care sa apere drepturile si autoritatea politistilor. In timp ce pe la mai toate ministerele ministrii se chinuie sa isi salveze cum pot oamenii de disponibilizari ospatarul nostru arunca cu noroi in proprii subalterni de cand se afla la "carma" MAI fara a avea niciun moment de luciditate in propriile ineptii debitate.

post-335-052172200 1312398384_thumb.jpg

post-335-055163800 1312398392_thumb.jpg

post-335-020038000 1312398400_thumb.jpg

• Apreciez 1
Publicat

Vineri 05 aug urmeaza sa dam si noi cei 10 de la compartimentul conductori caini braila...astazi dim am avut un instructaj scurt...cum ca ne vom aduna intr-o sala la 08:45 ..exam incepe la 09:00 ...nu avem voie nici in sala nici in biroul de examinare cu materiale , telefoane...cica or sa fie doi ofiteri de la alta structura care or sa ne faca control corporal....hai ca in biroul unde vom fi examinati am inteles ca n-ai voie cu nimic..dar daca eu vreau sa mai citesc cate ceva in sala de asteptare de ce nu mai am voie?ma rog...cica vor fi 10 intrebari =80 de puncte...restul 20 de puncte sunt la latitudinea comisiei...se acorda in functie de fiecare lucrator...ceea ce-mi da de gandit...sa prsupunem ca toti 10 suntem asi si facem cele 10 intrebari de maxim...80 ...acum pleaca cine vrea sefii..caci daca vrea sa ramai iti acorda cele 20 de puncte pana la 100 daca nu-i place de fata ta iti da 1 punct si ramai cu 81...ciudat dar facut cu cap de sefi....

• Membru
Publicat

Va aduceti aminte bancul asta : concurezi singur si termini pe locul secund?

Azi s-a intamplat asta... unde? unde politistii se reclama intre ei, se urmaresc, in locul hotilor, borfasilor, isi fac dosare penale intre ei, adica la Politia Bals.

Un ofiter de la F.O.P.Rurala a concurat singur pe niciun post si bineinteles ca a iesit pe locul doi.

Sa va detaliez : La FOPR erau 4 ofiteri care trebuiau sa sustina acel examen pentru 3 functii ce se gasesc acum la sectia de politie rurala. Dar trei dintre cei 4 ofiteri sunt, lideri sau delegati sindicali si nu sunt supusi examinari, asa au zis unii cu mintile luminate :hmmmt:

Asa ca al meu coleg a fost examinat concurand pe niciun post.

E oare posibil asa ceva, mai baietas?!? Igas, pe tine te intreb!

Vedea-v-as pe margine adrumului calcati de camioane , incepand cu ala chior, piticii, baietasii si toti nenorocitii din tara asta!

• Apreciez 3
Publicat

ce tareee :blink: tara de tot rasul :blink: ,o situatie ciudata la care nici nu stii ce sa faci sa razi sau sa plangi

• Moderator
Publicat

Asta in timp ce betivul ala, ofiter superior "braNconier", a scapat cu o amenda de 1000 de lei si o mustrare scrisa dupa ce s-a facut de ras in fata unei tari intregi.

Iar ospatarul se lauda ca reformeaza si curata din temelii acest minister. :doh:

• Membru
Publicat (modificat)

Si in timp ce seful de la Bals danseaza de gat cu interlopii din oras pe Youtube...mda. Igas, nu vei fi o vecie ministru sau politician. Atat iti spun.

Modificat de Kmcoio
Publicat

cum am putea posta cateva randuri despre un mod ciudat de evaluare pentru domnul jurnalist de la cotidianul Gandul...???

Publicat

La insistențele unor colegi postez aici o "veste ]mbucur[toare", motiv pentru care vă rog să citiți și să vă uimiți:

"Deși este postat la secțiunea zvon pot afirma că, de fapt, este realitate:

Băiat de băiat, 23 ani, necăsătorit, cu X5 și mamă senator PRM, proaspăt angajat în aparatuL centraL, respectiv 3 luni de zile, pe funcție de personal civil, fără experiență și vechime, posedă un salariu de 2200 lei/lunar. Bani în mână, pe românește. De menționat că lucrează la Relații Internaționale. Ce spuneți de asta?

Pe noi ne dă afară, iar pe alții îi angajează și încă unde. :hmmmt: Știrea 99,99 % verificată, direct de la sursă. "

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

au plecat multi oameni cu experienta, unii de peste 15 ani, ca sa ramana cine spune seful; evident, famiile intregi angajate nu au avut de suferit, mai ales ca au minim un sef in componenta;

faza populista cu multi oameni in strada era pt fraieri, in primul rand ca nu trebuie sa fie in strada multi, ci sa intervina rapid si in al doilea rand era clar de la inceput ca e o epurare fara cap, indreptata de marinar impotriva politistilor;

alta faza: au fost detasati multi ofiteri MApN (chiar si generali) care nu mai aveau posturi acolo, pe posturi de functionari publici (?!?) in structurile MAI, unii au dat concurs cu ei insisi, altii au aparut peste noapte; cand s-au dat "testele" pentru epurare, detasatii au ramas (nici vorba sa dea vreun test sau sa li se inceteze detasarea) iar titularii au fost eliminati... asta ca sa vedeti in ce tara traim si la ce minciuni "punem botul"....

oare nici o organizatie sindicala nu stie care e situatia detasatilor din MAI ?! multi detasati din MApN au trecu in rezerva la scurt tip dupa detasare, au incasat aprox 1 miliard de lei vechi si raman in continuare in sistemul MAI, in speranta ca vor putea cumula pensia militara cu salariul de functionar public.

MApN chiar nu are nimic de redus ?!? Sistemul de pile, relatii, nepotisme e in floare si acolo si in MAI...

Modificat de bluesys

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.