Jump to content
POLITISTI.ro

Evaluarile profesionale in vederea disponibilizarii politistilor

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Dle.cms.sef/insp.sef/sef serviciu O.P./sef birou O.P. Bilutza , iti multumim pentru incurajari si pentru indemnul foarte curajos de a pune capul in pamant. Dupa cei ca dumitale si acum mai exista Zidul Berlinului sau de la 20:15 ne duceam acasa sa ne uitam la Cantarea Romaniei unde cei asemena dumitale aplaudau....ca nu se putea face nimic!...cei de la TM in 1989 n-au fost de aceeasi parere cu parerea actuala a dumitale si iata ca acum dumneata scrii pe un forum si daca unii vor ,se poate merge si la o injuratura la Cotroceni

".... nu cred ca se poate schimba ceva...." imi aduci aminte de ala care s-a dus la medic si a zis medicului ca nu ia medicamentul ca nu poate schimba nimic....

Se va putea schimba ceva draga comisarule sef si probabil de asta apar junior members cu 3-10 posturi care din cauza faptului cas vizati de o posibila mazilire (pe caz de subalterni nesemnatari) se apuca sa se dea mari palmasi lucratori in strada si sa indemne la cap plecat!

Reactia celor ca dumneata arata clar ca exista o fisura undeva iar cele zise de axle15 fiind atacate in asa mod indica corectitudinea ca cele sesizate de el se confirma!

vizavi de ce spui dta. cu incadrarea din sursa externa cand am terminat eu scoala inca mai traia unul (din pacate mai traieste si acum) din aceeasi categorie cu dta si cand mai comenta cate unul vreo nedreptate ne zicea ca sa tacem ca asteapta multi civili la poarta ipjului asa ca ciocul mic ca ne da afara si nu ne gasim de lucru...si mai erau multi care ne ziceau asa ca daca nu tacem vin civilii si ne ia locul.

Daca nu se semneaza si nu se schimba nimica lasa sa hotarasca timpul dle cms sef bilutza!

salut...ai inteles total gresit...sau poate te-ai aprins asa, intrucat te afli in acea catgorie de activisti de partid cu buze tuguiate...sunt absolvent de liceu militar(basarab se numea) si descoala militara(avram iancu in speta);de unde ai tras tu concluzia ca am numai stelute pe umar , nu stiu, dar se vede ca nu ai citit si celalalt post in care am specificat in ce categorie ma incadrez...

despre partea cu ..."vin civilii si ne iau locu`", am auzit-o si eu , deci este doctrina de partid in randul purtatorilor de cascheta si grade de ofiter(care au si functii caldute , bineinteles)...nu este o noutate....

de ce crezi tu ca eu sunt unul dintre cei care a lasat capul jos? ai fost cumva la miting la bucuresti ? stii macar unde s-a organizat? daca da, cati ofiteri , sefi de birouri , compartimente si structuri ai vazut pe acolo?iti spun eu ca nici unul nu a iesit din birou...mai mult decat atat, nici unul nu si-a luat liber , ca nu cumva sa se interpreteze....toti s-au prezentat la locurile de munca si au raspuns prompt la telefon...faptul ca s-au facut liste cu cine a fost la miting si cine nu este de acord cu destituirile, nu este o noutate pentru cei care sunt cat de cat deschisi la minte si au un pritetenar de spritz dintre "baieti cu ochi albastrii"....cica totul s-a facut pentru a fi noi protejati , dar in realitate a fost ordin (cel putin verbal in zona unde imi desfasor activitatea) sa se faca liste cu participanti....

personal , nu am postat aici pentru a ma certa cu cineva , mai ales absolvent de scoala, care a tras ca si mine.... din contra pentru a arata ca nevestele de ofiteri , pilosii si fostii incarcerati sunt pusi la adapost in timp ce tu, esti obligat sa dai testare...si imi reconfir parerea ca pe kioru` si pe boc nu-i intereseaza daca te duci tu la examen sau nu : au facut angajari din sursa externa( si multi dintre noi stiu ca in sistem au intrat oameni care nu au pic de pregatire , nu au stagiul militar satisfacut, au fost vanzatori de castraveti si de sireturi, absolventi de facultate de agronomie, nu cunosc notiunea de camaraderie, nu au facut instructie vara la 40 de grade si nici nu stiu ce inseamna sa ajungi akasa o data la trei luni ...) - pe tine te-a intrebat cineva daca vrei sa fii la coleg cu ei? ca pe mine nu...asa se va intampla si acum...eu cred ca la anul in pragul alegerilor , se vor face din nou incadrari din sursa externa....parerea mea este ca momentan nu avem ce sa facem...trebuie sa invatatm si sa demonstram ca suntem mai buni decat " slugile " din sursa externa si ne meritam locul....chiar daca este o sansa scarboasa , este o sansa...

crezi ca eu sunt innebunit de fericire ca dupa 6 ani de scoli militare si inca 10 de job , toata activitatea mea se reduce la 25 intrbari facute cu copy-paste de un zugrav sau un capsunar care murea de foame in civilie si a venit in politie ca s-a trezit spawn - arma dreptatii in el ...ude era robocop asta cand eu dadeam admiteri , cand dadeam semestriale, si cand alergam 3000 metri cu masca pe figura si ranita in spate? iti spun eu ca era la furat in italia si in spania, sau daca nu a fost in stare sa faca nici asta, era in vama veche la plaja , ca de, era baiatu lu ` tata...

examenul de asta a si fost pus obligatoriu in 20-25 de zile de la publicare...poti sa contesti in instanta - ei iti vor raspunde in 30 de zile(perfect constitutional) crezi ca poti anula un examen?s-ar fi putut , daca examenul ar fi fost dupa aceste 30 de zile....

in rest va doresc multa bafta , si poate vor ramane in sistem doar adevaratii politisti , nu cantaretii si gornistii....

mult noroc la toata lumea si te rog nu mi-o lua in nume de rau...consider-o doar o refulare impotriva nedreptatii sistemului....

p.s.- pana si sotia mea a treminat a.i.cuza - asa ca nu am cum sa-i inghit pe cei din sursa externa, ar trebui demisi din politie , deoarece si si femeile (cele pregatite in institutii de specialitate) pot face munca de politist ....parerea mea.

Modificat de bilutza931
  • Apreciez 1
Publicat

Ce putem face noi cei care suntem pusi la dispozitie in urma radierii functiei, avand functii unice si care nu se mai regasesc in noiile state de organizare? Ni s-a transmis ca nu avem sansa de a ocupa alt post prin testari. Va rog un raspuns. Multumesc!

Publicat (modificat)

Celor care li sau radiat funcţiile unice au dreptul de a opta pentru o funcţie vacantă dacă aceasta există în cadrul unităţii/subunitaţii în care aceştia îşi exercită serviciul, echivalentă cu funcţia deţinută şi apropiată specificului anterior, fără a mai susţine examen ! În cazul în care nu există în cadrul unităţii/subunitaţii funcţii vacante aceştia vor putea la sfârşitul examenului susţinut de către colegii cu funcţii afectate, să participe împreună cu aceştia la ocuparea funcţiilor rămase vacante !

Modificat de Leonidas67
Publicat

Tin sa te anunt ca si la I.J.P.F. Tulcea situatia e la fel. Examen dau cei din operativ iar , dupa examinare (marea epurare), Turele vor ramane fara personal. Dar pe cine intereseaza?

Nu am nimic cu femeile. Dar am o intrebare . In cate misiuni ai fost cu femei?

Eu am fost si...sincer,mare baza nu am in ele. In momentul in care execut o misiune, prefer sa am baza in colegul de langa mine. De fapt, majoritatea colegelor s-au ,,tras'' la birouri, asta e. Iar acolo nu trebuie sa mai dea examen pe functie.Ai auzit de Biroul Sotiilor Colegilor Nostri? :emo-yessir:

Publicat

La IJPF Vaslui, fara proba practica, test tip grila, 25 de întrebări cu mai multe răspunsuri. Bibliografie mult mai multa decât i-a trebuit lui Igaș să ajungă ministru - pentru un simplu agent de politie de frontieră la frontiera verde :

OUG 104/2001- organizarea si functionarea PFR,

OUG 105/2001 Privind frontiera de stat,

lg. 360- Statutul politistului,

lg.86/2006 codul vamal,

hg 707/2006 regulament de aplicare a codului vamal,

OG 2/2001 regimul juridic ala contraventiilor,

Lg 295/2004 Regimul armelor de foc si al munitiilor,

Lg.182/2002 protectia informatiilor clasificate,

HG 585/2002pentru aprobarea standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate,

HG781/2002 protectia informatiilor secrete de serviciu,

Codul penal-partea speciala,

HG991/2005 aprobarea codului de etica si deontologie a politistului,

Regulamentul526/2006 al Parlamentului European

Manualul Practic al poltistilor de frontiera (manualul Shengen)

Lg 141/2010 Organizarea si functionarea SINS

Hotararea 1883/2006 acordul dintre Romania si R. Moldova privind calatoriile reciproce ale cetatenilor

Lg17/1996 regimul armelor si munitiilor, capitolul3

si ca sa ne dovedim profesionalismul Conceptia privind controlul frontierelor din 2008.

Examenul de departajare se da pe urmatoarele criterii:

1. medicale - cine a fost in 05,06.07.2011 in CM sau de crestere a copilului nu da examen,

2. penale - cine este cercetat sau trimis in judecata din cauze penale( de exemplu fapte de coruptie la Albita) sunt protejati de legea pe care au incalcat-o si cu binecuvântarea ministrului de interne, a sefilor IGP, IGPF, a sefilor de inspectorate judetene, NU DAU EXAMEN; LI SE ASIGURA FUNCTIILE IN CONTINUARE,

3. profesionale care nu mai conteaza pentru ca or sa ramana numai cei care pleaca.

La un sector de la ijpf vaslui dispar spre exemplu 24 de functii. De cand a fost trimis statul de organizare spre aprobare cu legea care nu a fost aprobata in Parlament, au mai fost destituiti politisti din functii, au mai plecat la sau vor mai pleca la pensie, dar afara vor fi dati tot 24 de politisti, pentru ca functiile care sunt libere, dupa spusele sefilor, sunt VACANTE si se vor ocupa dupa examenul de departajare conform unui alt Ordin MAI 665/2008, si nu se vor ocupa pur si simplu au plecat 10 politisti, vor fi dati afara numai 14.

Politistii din lotul Albita care au vrut sa plece din sistem au fost sfatuiti sa nu si dea demisia si sa astepte luna septembrie, octombrie .

Cine a fost protejat inainte este protejat si acum.

Examenul este netransparent.

Vor sa ramana cu functii vacante pentru urmatoarea diponibilizare care va avea loc dupa regionalizarea Internelor si disparitia Inspectoratelor judetene unde lucreaza sotiile, frati, surori sau alte rude ale șefilor.

nu inteleg...poate este cineva in masura sa ma lamaureasca si pe mine de ce cine a fost in 05,06.07.2011 in CM sau de crestere a copilului nu da examen ...hai ca o inteleg pe aia cu cresterea copilului , dar cm?de ce nu?

Publicat (modificat)

nu inteleg...poate este cineva in masura sa ma lamaureasca si pe mine de ce cine a fost in 05,06.07.2011 in CM sau de crestere a copilului nu da examen ...hai ca o inteleg pe aia cu cresterea copilului , dar cm?de ce nu?

Conform codului muncii art. 60 alin. 1 lit. a) , concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca stabilita prin certificat medical conform legii, deci sunt protejati impotriva concedierilor. La fel si cei in crestere copil , lideri sindicali.

Modificat de ronin
Publicat

da, dar nu ale legatura cu codul muncii , ci cu statutul funtionarului public, lg188/1999...si se pare ca trebuie sa fi fost in cm peste o luna de zile(cica in conditiile legii)

stiti vreun caz concret in care sa se fi dispus anularea punerii la dispozitie pentru politistul aflat in 30 zile c.m. (a fost pus la dispozitie in timp ce se afla in c.m.)

daca se poate , as dorii pareri avizate , nu doar opinii, fiindca si asa toata lume aplica prevederile astea in functie de inspectorat...

va multumesc

Publicat

Uite ce au raspuns cei de la minister cand au intrebat cei de la CNP asta:

"Cum se procedează cu cei aflaţi în concediu prenatal si postnatal, în concedii medicale şi cu cei internaţi în spital, pentru că nu pot fi examinaţi?

Cei aflati in concediu pre si post-natal sunt protejati de lege, li se pastreaza posturile, s-ar putea ocupa numai pe durata determinata. Pentru cei aflati deja in spital sau concediu medical, la intrarea statelor in vigoare, se merge pe pastrarea posturilor daca nu sunt modificari la stat, iar la cei cu functiile reduse probabil pe punerea la dispozitie si in timpul celor 3 luni se va ajunge la o decizie."

Eu am fost sunat si anuntat ca sunt pus la dispozitie cu toate ca eram in CM la data intrarii statelor in vigoare, si ca sa ma prezit sa semnez punerea la dispozitie. Cand le-am motivat ca sunt operat si nu ma pot deplasa au spus ca nu e nici o problema, o sa mi-o trimita acasa cu confirmare de primire.

Publicat (modificat)

am intrebat asta , intrucat , personal, m-am aflat internat in spital si ulterior in c.m 30 de zile, in periada in care au venit statele si am fost pusi la dispozitie( in speta 18.06-17.07)...cand m-am dus sa ma interesez de ce am fost pus la dispozitie , mi-a fost adus la cunostiinta ca , conform statutului functionarilor publici, trebuia sa am 31 zile de cm , iar eu am doar 30 ( auzi ce noroc chior pe capu` meu)...m-am uitat in lege si akolo nu spune "30 de zile" , ci se exprima ceva de genul "mai mare de o luna, in conditiile legi"....ce faci de exemplu cu februarie care are 28 ?cine , sau mai bine zis ce, reglementeaza chestia asta cu " in conditiile legi"?

intreb intrucat am inteles ca sunt atatea case, atatea obiceiuri....pe la suceava, vaslui, am citit pe forum ca cei care se aflau in c.m., nu erau testati,fara a se da mai multe precizari...

va multumesc si o zi buna

Modificat de bilutza931
Publicat

salut dragi colegi

lucrez la politia de frontiera

am vazut ca s-a mai intrebat , dar nu a raspuns nimeni

in legatura cu aceasta restructurare / disponibilizare , sunt afectati si cei aflati in concediu de odihna in perioada 05-06.07 2011 (cand s-au primit noile state de prganizare si am fost anuntati ofocial ca vom sustine un examen) ?

am vazut ca , pentru concediile medicale , s-a facut referire la codul muncii , art. 60 alin. 1 lit. a)

la acelasi articol 60 alin. 1 , lit. i , spune : "Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa . . . pe durata efectuarii concediului de odihna"

daca este cineva in masura , va rog sa raspundeti

Publicat

Pentru concediile medicale s-a facut referire, dar sti ce inseamna? Inseamna ca daca te intorci din CM , dai imediat examen pentru ocuparea functiei!

Publicat

cam asa e!mai bine intrerupe cm-ul si da examenul"vietii tale"!oricum e bataie de joc!si eu sunt la frontiera de 24 de ani,si acum trebuie sa dau examen!pana acum am fost bun de acum incolo nu se stie!

Publicat (modificat)

De ce va este frica de evaluare ?

Sunt convins ca vor da afara doar leprele ...sau cei cu opinii diferite de ale sefilor .

Oricum lista este de mult completata cu " candidatii " la libertate si aprobata de cei de la DGMRU http://www.mai.gov.ro/index07_10.htm .

Oricum va fi cum zic ei......

Traim cu speranta si murim cu regretul ca va fi mai bine in MAI.......vreodata

Modificat de hpavictor
  • Membru
Publicat

Tu vrei sa spui ca cei cu opinii diferite de ale sefilor trebuie dati afara?

• Moderator
Publicat

Nu observi nicio anomalie in ceea ce ai postat?

Ai crezut exact aburelile cu care a iesit Igas in presa, asa mot a mot.

Leprele nu se identifica prin examen, pentru ca un lenes sau un corupt nu inseamna ca este neaparat si nepregatit d.p.d.v. profesional. Si nu ar fi rau macar sa fie identificati cei slabi pregatiti in urma acestor evaluari, dar din pacate acestea sunt doar un paravan prin care vor realiza o epurare a institutiei prin care vor da afara pe cei ce inca mai au sange-n instalatie si nu iau pozitia ghiocelului.

Apropo, sa stii ca nu e nimic rau sau condamnabil sa ai o alta opinie decat cea a sefului, care in majoritatea cazurilor este numit politic si urmareste interesele acelui grup.

Evaluarile acestea nu sunt decat o mascarada prin care vor scapa de cei incomozi, nicidecum de lenesi sau de ciubucari.

Publicat

Daca chiar trebuie sa dea afara pentru ca nu mai au bani de salarii / solde etc macar sa se inventeze notiunea de " somaj financiar datorat coruptiei guvernului " sau ceva asemanator , care sa permita reincadrarea dupa ce vin ceilalti la carma tarii......

Chiar si a celor mai putin pregatiti..........

Pregatire saptamanala pentru probele sportive ati facut vreodata ?

Ce calificative ati obtinut la ultimile trageri ?

Motive se gasesc intotdeauna ca sa te tranteasca la evaluare daca nu esti in gratiile sefilor.......

Asa ca ciocu-mic , asta doresc cei de la " imparatie " .

Cum procedam ?

Dar sa propuneti o solutie demna si responsabila , nu totul sau nimic .

Unii mai au rate , familie , sperante....

Publicat

bilutza931 la ce articol zice ca trebuie sa ai minim 31 zile CM? Esti de la frontiera? Eu stiu de o dispozitie a sefului IGPF (nr. 265751 din 14.07.2011) care zice asa la art. 3:

"Procesul de reorganizare instituţională nu poate afecta personalul pentru care dispoziţiile legale în vigoare instituie pentru angajator interdicţii temporare cu privire la dispunerea încetării raporturilor de muncă/serviciu ori obligaţia rezervării postului aferent funcţiei ocupate pe perioadele în care acesta se află Într-una din situaţiile menţionate (punerea la dispoziţie, suspendarea raporturilor de serviciu, concediu pentru creşterea copilului, concedii medicale, concedii de maternitate, intemări în spital, starea de graviditate, exercitarea unei funcţii eligibile într-un organism sindical, etc.)"

Dispozitia o poti citi in totalitate aici pe forum la pagina 3 postata de saritabonita la postul nr. 55

Deci nu face nici o referire ca trebuie sa ai minim 31 zile. Probabil trebuia sa-ti prelungesti CM-ul pt a nu participa la concursul de departajare si ti se pastra functia, asta daca nu ti s-a desfiintat compartimentul..

Publicat (modificat)

salut, da sunt de la frontiera...

am incercat sa explic mai sus, dar nu stiu cat de bine m-am facut inteles....

am fost in spital + c.m. 30 de zile fix....cand m-am dus sa ma interesez de ce sunt totusi pus la dispozitie, desi intruneam una dintre conditiile pentru a nu fi pus la dispozitie , mentionat in respectiva disp a igpf, am fost indrumat sa renunt , intrucat , in codul functionarilor publici se spune ceva de genul " este in c.m. pe o perioada mai mare de o luna"...de aici concluzia celor de la mru si juridic ca , avand 31 de zile scapam, dar fiindca am doar 30....testare

si mai este o chestie...nu stiu in ce masura poate o dispozitie cu caracter intern modifica modul de aplicare al legii....

mult noroc la invatat

Modificat de bilutza931
Publicat

la mine la munca a inceput lumea sa isi ia medicale care acopera si ziua examenului. E debandada generala, nimeni nu mai face mai nimic, toata lumea face rapoarte, intalniri cu avocati sau citesc pentru examen.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.