Jump to content
POLITISTI.ro

Neintelegere la examenul auto pt permis


Cristiddr2

Recommended Posts

Buna ziua , am si eu o nelamurire

Maine am examenul pt cat.B si nu prea imi iese parcarea laterala 

Intrebarea mea este : Daca dau cu rotile din spate de bordura , te pica ? 

Link to comment
  • Marius changed the title to Neintelegere la examenul auto pt permis
  • Moderator

Dacă până acum nu ai aflat, trebuie să ştii că Poliţia Română nu organizează examenele pentru obţinerea permiselor de conducere. O altă instituţie ce se află în subordinea prefecturilor se ocupă de examinarea şi eliberarea permisului de conducere, denumită Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere care nu are absolut nicio legătură cu Poliţia Română.

Link to comment
  • Moderator

Şi gardienii locali de la primărie poartă uniformă aproape identică cu cea a Poliţiei Române, dar asta nu înseamnă că sunt poliţişti. Repet, poate reuşeşti să pricepi: Poliţia Română nu organizează examenele pentru obţinerea permiselor de conducere. O altă instituţie ce se află în subordinea prefecturilor se ocupă de examinarea şi eliberarea permisului de conducere, denumită Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere care nu are absolut nicio legătură cu Poliţia Română.

Link to comment

Domnul Marius deci sa inteleg ca acestia nu au terminat nici o scoala apartinand M.A.I?Atunci de ce numesc politisti?De ce atunci cand sunt prinsi cu mita toate televiziunile ii numesc politisti desi ei nu apartin de M.A.I?Chiar pe site-urile acestui serviciu acestia se declara politisti.

Link to comment

Nu sunt politist dar -daca mi se permite- voi da un raspuns. Nu te vor pica DOAR pentru asta. Te pot penaliza pt. asta...dar daca in rest ai condus exemplar, nu ar trebui sa iti faci griji. Daca era cat pe ce sa provoci un accident (prioritate, asigurare inainte de... ,etc) te pot pica fara drept de apel. In rest, impaca-te cu gandul ca nu ai luat traseul cu punctajul maxim.... dar l-ai luat. 

Sursa:  Instructorul meu auto de acu' 10 ani,

Link to comment

Bravo, felicitări!
Am evitat pînă acum să răspund, pentru că nu-s nici polițist, nici examinator. Dar acum, că s-a terminat totul cu bine, aș adăuga și eu ceva. La parcări nu este neapărat esențial să-ți iasă perfect din prima încercare. Ceea ce contează cel mai mult este să-ți dai seama la timp că nu-ți iese și s-o corectezi. Fie s-o corectezi, fie să renunți și să cauți alt loc, doar să nu lovești nimic. Cu timpul, o să-ți iasă din prima din ce în ce mai des.

La examen m-a pus să fac o parcare cu spatele. Nu laterală, ci perpendiculară. Era ultimul loc liber, după care venea un garaj din beton. Am oprit în dreptul garajului și am început să dau cu spatele, dar curînd am realizat că nu e bine; mă apropiam prea mult de colțul garajului (sau poate de mașina de alături; nu mai țin minte exact). Am oprit, am dat un pic în față și am îndreptat mașina, apoi am încercat din nou. A doua oară a intrat bine. N-am avut nici un punct de penalizare pentru această ezitare (am avut cîteva puncte pentru altceva, dar fără legătură cu asta).
Pe-atunci examenul încă se mai dădea la Poliție, nu trecuse la Prefectură, iar noi în ziua aia am avut noroc de un polițist serios și de treabă, care n-a încercat deloc să ne încurce și n-a cerut de la noi mai mult decît se putea cere după treizeci de ore de școală. Un examinator bun trebuie să evalueze dacă ești în stare să conduci în siguranță. Trebuie să fie conștient de faptul că după numai treizeci de ore de condus nu poți stăpîni toate finețurile și nu poți controla mașina precum creionul pe hîrtie. Important în faza asta este să știi bine legea și să poți controla mașina atît cît să nu faci accidente. Finețurile vin mai tîrziu.

Ca o paranteză, scuze de off-topic, dar dacă tot m-am pornit... prima mea mașină a fost un Citroen CX Prestige. Avea 4,90 metri lungime. Un monstru de mașină. Făceam mișto de ea cu prietenii, că de-acuma pot merge legal pe benzile rezervate RATB-ului, că pare autobuz. Într-o bună zi m-am dus cu ea la un mecanic care stătea pe o străduță îngustă. Mi-a arătat un loc de pe margine, între două mașini, și mi-a zis s-o parchez acolo pînă termină el treaba și se poate ocupa de mine. Încerc o dată, nu reușesc. O scot, încerc iar, tot fără succes. Zic: "nu merge, e prea lungă, nu încape". "Ei, cum să nu meargă, ia dă-o-ncoace", zice el. S-a urcat la volan și a parcat-o lateral în cîteva secunde, la fix, lipită de bordură, din prima mișcare, fără nici o ezitare. Eu rămăsesem cu gura căscată, mă uitam la el tot la fel cum trebuie să se fi uitat Moise la tufișul arzînd, și mă întrebam dacă o să fiu și eu vreodată capabil de o asemenea precizie. :)

Link to comment
  • 2 years later...

Salut. Azi am dat si eu "sala" si am luat-o, m-am programat pe pc si am plecat. Trebuia sa mai iau ceva de la ghiseu pentru dosar sau nu trebuie neaparat, am inteles ca trebuie o foaie sa scrie "ADMIS" si punctele cu cat ai luat. Are ceva daca nu am asta? Sau trebuie sa ma duc iar la DRPCIV  sa iau aceasta foaie sau ce e. 

Multumesc mult si sper sa ma lamuriti, o seara faina! 

Edited by florin05
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.