Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere obţinut în timpul cercetării penale

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna, as avea si eu o intrebare daca se poate si as vrea sa-mi raspundeti intr-un fel.. Sa incepem.

Anu trecut in 7 mai 2015 am fost prins de politisti conducand un autoturism neavand permis de conducere categoria B, mi s-a facut dosar penal aveam 17 ani pe vremea aceea,dupa ce mi s-a spus ca o sa mi se faca dosar penal ..un politist de la mine din Judet, m-a sfatuit sa ma duc sa dau de permis pentru ca eu doream foarte mult asta , sa am permisul de conducere,mi-a spus sa ma apuc de scoala de soferi.. si sa i-au permisul. am fost foarte ambitios si am luat permisul din prima in 25 ianuarie 2016 am sustinut examenul auto si am reusit am fost declarat admis. Am fost foarte bucuros.. dar cu gandul la ce-am facut in 7 mai 2015.. ma simteam foarte prost...mi-a zis domnul politist ca am facut foarte bine ca am luat permisul, iar dupa ce o sa se termine judecata.. a spus ca o sa primesc o amenda penala sau cel mult cu suspendare.. si o sa mi se suspende permisul 2, 3 luni, eu am citit pe internet.. m-am documentat si am vazut ca daca ai luat permisul in timpul cand esti judecat privind conducerea unui autoturism fara a poseda permis de conducere ,etc, o sa mi se anuleze permisul... deci nicidecum cum mi-a zis politistul ca o sa mi-l suspende 2,3 luni...

In  data de 7 septembrie 2016 exact peste 7 zile trebuie sa ma prezint la judecatorie.. as vrea sa-mi spuneti concret ce o sa mi se intample.. nu as vrea sa-mi pierd permisul.. sunt si angajat la o firmat de distributie aici in timisoara sunt foarte bucuros ca am loc de munca.. dar nu stiu ce o sa se intample dupa judecata.. va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri.... ma scuzati am scris foarte repede si sunt grabit.. scuzati greselile de ortografie.. daca nu intelegeti sau vreti sa-mi adresati orice intrebare legat de ce am patit lasati un reply.. va rog frumos.

O zi buna.

Modificat de Marius
Modificat titlul din "Am nevoie de ajutor!" în "Permis de conducere obţinut în timpul cercetării penale"
  • Marius a modificat titlul în Permis de conducere obţinut în timpul cercetării penale
  • Moderator
Publicat

Conform art. 114 lit. (f) din OUG 195/2002 republicată când permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, iar acesta este condamnat pentru respectiva faptă printr-o hotărâre judecătorească definitivă, permisul de conducere se anulează definitiv.

• Apreciez 1
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Ce ți s a mai întâmplat?...pentru ca și eu sunt in aceeași situație, am mers fără permis și acum am permisul...dar urmează sa se soluționeze cazul, și nu știu la ce sa ma aștept!!!!

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Bună! Am 18 ani împliniți și acum câteva zile am făcut o fapta foarte urata și rușinoasă, și adică am furat dintr-un Mall 3 articole aproximativ cu o valoare de 300 de lei. Au chemat politia nu au vrut să ma ierte şi nici nu îmi o dat posibiltatea sa plătesc articolele. Mă au dus la politie îmi au luat amprentele și îmi au făcut poze. Îmi o spus un polițist ca mă vor suna și sa ma prezint ca judecătorul va hotărâ ce pedeapsa sa primesc închisoare sau amenda. Eu pana acum nu am făcut niciodată așa ceva și nu am antecedente penale, este prima dată că am greşit am făcut fără sa gândesc și vreau sa știu vă rog ce se va întâmpla cu mine? Voi primi închisoare pentru fapta aceasta? Dosarul penal o sa fie șters? Va rog ca nu ştiu ce se va întâmpla îmi e frica va rog frumos. Îmi doresc sa dau de permis iar acum nu știu dacă o sa mai pot face asta. 

• Moderator
Publicat

Câte clase ai ?

Ca la cum scrii, ma îndoiesc ca dosarul penal e singura ta problema în a obține permisul.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.