Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Stiu ca nu politistii sunt cei raspunzatori de instalarea si intretinerea semnelor de circulatie, a semafoarelor, etc.

Am intalnit o situatie in care un semafor indica rosu pentru inainte si la dreapta, iar un element suplimentar arata verde intermitent in acelasi timp, la intersectia Stefan cel Mare cu Dorobanti, sens dinspre Stefan cel Mare.

Link catre Semaforul cu pricina .

Intrebarea mea este: care e conduita corecta a unui sofer in aceasta situatie pentru virajul la dreapta?

Ignorarea semnalizarii intermitente pentru eliminarea riscului de producerea a accidentelor?

Virajul la dreapta luand in calcul culoarea verde intermitent?

MUltumesc!

• Marius a modificat titlul în Cum se procedează în caz de semnalizare defectuoasa?
  • Moderator
Publicat

În situaţia prezentată NU putem discuta despre "semnalizare defectuasă", ci doar de o necunoaştere a legislaţiei rutiere. 

13938078_1665281693798430_66520568222553

Legea prevede destul de clar:

Art. 59
(4) Când un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitentă suplimentara, montată la acelaşi nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeţi verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisiunea pentru vehicule de a-şi continua drumul în direcţia indicată de săgeata, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiţia acordării priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor care au drept de circulaţie.

În limba română termenul suplimentar presupune ceva care se adaugă pe deasupra, care completează ceva, care este în plus (peste ceea ce este normal).

Iar drept urmare, discutând despre o lumină SUPLIMENTARĂ, apare reglementată şi situaţia în care această lampă poate să nu funcţioneze, moment în care conducătorii auto nu mai beneficiază de facilitatea prevăzută la alin. (4) a art. 59 şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia lămpilor semaforului.

PS: NU mai posta link-uri externe şi ataşează fotografia direct în postare.

Publicat

Imi cer scuze pt linkul extern.

Multumesc pentru raspuns.

Aveam aceasta intrebare pt ca lumina rosie a semaforului are desenata o sageata inainte si la dreapta. Cumulat cu sageata verde pe fond negru, era o situatie pe care nu am mai intalnit-o pana acum in trafic si nici in pregatirea teoretica pentru scoala de soferi.

• 1 an mai târziu...
Publicat

salut,

am intalnit semaforizarea din poza atasata si mi se pare un pic ilogica combinatia aceasta. obligatoriu dreapta, semafor pe rosu pentru virajul la dreapta dar si intermitentul pe verde. Daca logica a fost sa se fluidizeze traficul, cred ca puteau lasa doar semaforul intermitent.

multumesc

Webp.net-compress-image.jpg

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.