Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Luciano
Marius
Message added by Marius

În acest topic sunt adunate şi unite toate postările ale căror autori nu au fost capabili să aleagă un titlu descriptiv, care să reflecte conţinutul topicului şi au ales să posteze un titlu vag, generic, ce poate fi folosit pentru un numar mare de pagini, respectiv: "Permis suspendat".

Question

O speta f tare la care sper sa obtin un raspuns de la un coleg de la rutiera. Eu am fost intrebat si evident, nu am stiut ce raspuns sa dau.

Permis suspendat in anul 2008, contravenientul face plangere impotriva procesului verbal, castiga la prima instanta, pierde la apel (in anul 2009). Apelul nu se comunica partilor. Omul nu a primit nimic de la Politia Rutiera, nu la modul ca a refuzat sa ia hartia, chiar nu a venit nimic, in concluzie a mers linistit cu masina.

Acum i se suspenda iar permisul. Condravenientul nu face plangere impotriva procesului verbal.

Intrebare: Cand se duce acum sa ia permisul dupa expirarea suspendarii, este posibil ca acesta sa nu-i fie inapoiat datorita suspendarii anterioare? Cum intervine prescriptia in acest caz? (daca intervine)

Recommended Posts

• 1

Buna.ma chiama liviu si pe pe data de 22 noiembrie am fs oprit de politia Germana pt un control de rutina,din care a reesit la fiola k aveam o alccolemoe de 0.82 si la proba cu sange de 1.80.VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI KRE ATI TRECUT PRIN ASA CEVA CA MINE CE SE INTAMPLA CU PERMISUL MEU PE TERITORIUL ROMANIEI.IMI VA FI ANULAT ?? SAU CE ??

• 0
  • Moderator

Conform art. 209 din Regulamentul ptr. aplic OUG 195/2002 rep. suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule opereaza in ziua urmatoare celei in care a fost predat permisul de conducere sau, dupa caz, a expirat termenul de predare a acestuia.

• 0

Ok, inteleg. Si cand a expirat termenul de predare daca solutia instantei nu a fost comunicata nici Politiei Rutiere, iar ei nu s-au interesat la instanta? Totusi au trecut vreo 2 ani...

Edited by Luciano
  • 0

desi nu exista o solutie legala consacrata expres se merge pe ziua imediat pronuntarii recursului + 15 zile (aferente predarii permisului). deci termenul de suspendare incepe in a 16 zi de la pronuntarea sentintei irevocabile.

desi exista in lege mentiunea precum ca sanctiunile complementare se prescriu in 5 ani, se considera (colegi si judecatori cu care am mai discutat) ca este vorba de o greseala legislativa in sensul ca sanctiunea complementara nefiind susceptibila de executare silita nu ii este aplicabila si prescriptia. sanctiunea se executa de drept la implinirea termenului mentionat de mine anterior.

la aceeasi solutie a ajuns si doctrina in materie contraventionala, prof Ursut (de la BB din Cluj) spune acelasi lucru in ultima sa editie a lucrarii dedicate contraventiilor rutiere.

• 0

Multumesc pt. raspunsul foarte documentat.

Deci concluzia ar fi ca omul se duce sa-si ia permisul la expirarea actualei suspendari si ATAT! Se va bucura cand am sa-i transmit.

Respect :emo-yessir:

• 0

daca nu reuseste, are de contestat in contencios administrativ dispozitia sefului IPJ prin care se dispune suspendarea permisului. Sa fie atent ca majoritatea IPJ nu au obiceiul de a comunica acest act administrativ astfel incit sa poata fi contestat pe motive de forma.

Un consilier juridic din IPJ Mehedinti imi spune - in fata instantei - ca actele administrative nu se comunica ptr "ca asa este procedura" :ner:

Atit a invatat el la facultatea de drept :doh:

• 0

Sa inteleg ca exista posibilitatea ca atunci cand se duce sa isi ia permisul, sa i se spuna "reveniti peste 4 luni" si sa nu i se dea nici un document in acest sens ca sa nu aiba ce contesta?!

Edited by Luciano
  • 0

daca a fost emisa o dispozitie a sefului IPJ in acest sens, da. iti ramine doar sa incepi procedura prealabila si apoi sa depui contestatie in contencios administrativ.

• 0

Buna Ziua!

In luna aprilie mi`a fost suspendat permisul fiind depistat cu o alcoolemie de 0.48.Dat fiind faptul ca rezultatele la sange nu au iesit bune( sub 0.80) am cerut recalculare,de atunci dosarul meu este la Bucuresti.In urma discutiiei cu un avocat acesta mi`a spus ca pot face o contestatie la judecatorie prin care pot sa solicit recuperarea permisului pana la definitivarea procesului! Se poate? Si daca da care suna pasii de urmat?

Multumesc!

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 0
  • Moderator

Nu, nu poţi face contestaţie la nicio judecătorie, pentru că tu ai comis o infracţiune, nu o contravenţie. Avocatul ăla prinde fluturi cu damigeana. Permisul îl vei recupera numai dacă la finalizarea cercetărilor din dosarul penal vei fi găsit nevinovat. Până atunci, dreptul tău de a conduce este suspendat conform prevederilor legale în vigoare. Atenţie mare, repet, nu confunda contravenţia, o faptă cu grad de pericol social relativ redus, la care poţi face contestaţie la judecătorie, cu infracţiunea, faptă cu pericol social deosebit.

• 0

Buna ziua,daca mi sa supsendat permisul pe 90 de zile pentru depasirea vitezei cu 54km/h trebuie sa sustin vreun examen ca sa il primesc in 90 de zile,sau mil pot scoate peste 90 de zile fara sa dau nici un examen,nu am facut accident sau ceva de genu,doar viteza depasita....

• 0

Buna seara.

Va rog sa-mi spuneti ,daca se poate,pentru permis suspendat pe 90 de zile pentru depasirea vitezei legale in localitate si depistat cu alcoolemie de 0,32 mg nu ma prezint sa dau examenul de 15 intrebari si mai astept 30 de zile,dupa acest timp imi pot ridica permisul de la politie? Trebuie sa prezint si dovada ca am platit amenda?

Va multumesc.

• 0

Buna ziua

Am fost prins ieri 12.03.2013 ore 22 , cu permisul suspedat la volan in Popesti- Leordeni. Perioada de suspendare a fost 11.02.2014-13.02.2014 , 30 zile pentru nedeclararea in termen de 24H a unui accident, mai precus m-a lovit cineva in bara spate in perioada zapezilor si nu am fost la politie datorita drumurilor greu accesibile asa ca am fost luni si m-am ales cu suspedarea permisului..

In toata perioada de suspendare nu am condus deloc, dar aseara a fost o urgenta si a trebuit sa ma risc sa urc la volan cu toate ca m-ai avea o zi de suspedare. Rezultatul , proces verbal intocmit de politia rutiera Ilfov. Politistii nu mi-au spus decat ca o sa fiu sunat de cineva de la politie sa dau declaratii si ca se va deschide un dosar. Nu am m-ai avut niciodata permisul suspedat si nu stiu ce risc in acest caz. Am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca rist amenda administrativa sau ceva de genul in valoare de 300- 1000 de lei.

Eu voi merge la politie astazi dimineata pentru declaratie si intrebarea mea este. Ce riscuri pot avea in acest caz si cat timp poate dura acesta eroare a mea. Din partea mea voi face tot ce e posibil sa il recuperez cat mai repede inclusiv avocat care sa ma reprezinte.;

• 0
  • Moderator

Nu mai există amendă administrativă. Poţi să fii inclusiv trimis în judecată sau, dacă ai noroc, primeşti nişte zile de muncă în folosul comunităţii, dar zile din alea pe care eşti obligat să le faci. Eşti cercetat penal şi ar trebui să ştii pentru ce infracţiune anume, atâta vreme cât eşti conducător auto.

• 0
  • Moderator

Nu-l rata pe avocatul ăla, angajează-l şi sări cu banu' ... cine ştie, poate el îţi obţine numai o amendă administrativă. Important e să-i oferi o sumă pe care să nu o poată refuza.

• Upvote 4
  • 0

Vei fi cercetat penal pentru conducere pe drumurile publice avand permisul suspendat si banuiesc ca acel avocat a omis sa iti spuna ca o sa ti se anuleze si permisul de conducere...

Edited by bogdanCVB
  • 0

Buna ziua.

Mi-a fost suspendat permisul pt depasirea vitezei si am facut contestatie pv din diferite motive, mi-am luat permisul inapoi pana la terminarea procesului, am pierdut procesul din cauza unei taxe de timbru...asta conteaza mai putin, am primit acasa de la tribunal ca cererea a fost respinsa din cauza acelei taxe de timbru..... pe data de 5.03.2014 data postei am primit acasa decizia si am fost sa predau permisul ca sa nu imi prelungeasca suspendarea cu 30 de zile numai ca decizia au luat-o cei de la tribunal pe 29.01.2014  si acum mi se suspenda permisul pe 120 de zile, ce ar trebui sa fac sa reduc din suspendare si mentionez ca m-am incadrat in cele 15 zile de la data postei....dar ce vina am eu ca tribunalul a trimis decizia dupa aproape 2 luni.

• 0

Nu am ajuns pana la faza in care sa vina politia cu filmarea, prb e ca mi s-a adaugat 30 zile peste 90 datorita faptului ca nu am venit pana in 15 zile de la decizia definitiva. dar de unde sa stiu eu ca deciza a fost definitiva cu aproape o luna inainte sa imi vina plicul acasa si nici nu am dreptul la reducere.