Jump to content
POLITISTI.ro

Actul de identitate expirat - proprietarul nu vrea sa-si dea acordul!

alexandru09

Recommended Posts

Faceti-ma  sa  inteleg  . Eu  locuiesc  cu  chirie, iar proprietarul  mereu ma  duce cu  zaharelul  ca  ma  va  lua  in  spatiu  si  ca imi  va  rezolva  cu  buletinul SAMD. Eu  am buletin  expirat  din luna Decembrie , nu  am casa  sau alte  proprietati. Locuiesc numai  prin  chirii si nu am  pe nimeni  altcineva  care sa ma  ia  in  spatiu .  Ieri  am vorbit  cu  proprietarul  si  mi-a spus ca  saptamana  viitoare mergem  la    Politie sa  vedem  ce  acte sunt necesare . De  fapt  eu  stiu  ce  acte sunt  necesare pentru  ca  m-am  interesat  pe  internet. Dar  stiu sigur ca  proprietarul  minte  pentru  ca  el  asteapta  bani de la mine ca sa ma  ia  in  spatiu. Acum  o  perioada  cand  i-am cerut  sa  ma  ia  in  spatiu  ,cu  tupeu  mi-a  cerut 1000 lei spunandu-mi  ca  altfel  nu ma  ajuta.  Nu  numai  ca  nu am de  unde scoate  atatia  bani ,  dar  nu  inteleg  de ce  oamenii  incearca sa  profite  de  pe  seama  persoanelor cu probleme  . In  fine.

Eu nu imi  pun  baza in ceea  ce  spune  proprietarul si  ieri  am discutat  pe  un forum  despre aceasta  problema. Asa  am  aflat  despre  buletinul  provizoriu si  despre legea OUG nr 97/2005. Mi-a  atras  atentia un singur element. Voi  pune  un copy/paste mai  jos  si  va  rog sa  cititi  la  litera c. 

VADA ADRESEI DE DOMICILIU  SE POATE  FACE  CU UNUL  DIN  URMĂTOARELE  DOCUMENTE:

a) acte  încheiate  în  condiţiile  de  validitate  prevăzute  de legislaţia  română  în  vigoare,  privind  titlul  locativ;  (a  se  vedea  mai jos)

b)  declaraţia  scrisă  a  găzduitorului,  persoană  fizică  sau juridică,  de  primire  in  spaţiu,  însoţită  de  unul  dintre  documentele prevăzute  la  lit.  a)

c)  declaraţia  pe  propria  răspundere  a  solicitantului,  însoţită  de nota  de  verificare  a  poliţistului  de  ordine  publică,  prin  care  se certifică  existenţa  unui  imobil  cu  destinaţie  de  locuinţă,  faptul  că solicitantul  locuieşte  efectiv  la  adresa  declarată,  pentru persoana  fizică  ce  nu  poate  prezenta documentele  prevazute  la lit.  a)  si  b); 

Va  rog  sa  imi  spuneti :  e pe  bune ??  Se  mai  aplica  si  in  ziua  de  azi ?  Vreau  sa  stiu  sigur  pentru ca  ,  pe forum , raspunsurile se  cam bateau  cap  in  cap.  Unii  da ,  altii nu... De aceea  intreb  un  politist.  Va  multumesc !

Edited by CITADELA
Titlu prea general
  • Moderator

Sa o luam cu inceputul:

- Ati facut contract de cedare a folosintei locuintei? Ce clauze ati trecut in contract? Exista vreo precizare cu privire la stabilirea domiciliului?

- Conditionarea acordului de o anumita suma de bani are iz penal (santaj etc.)

- Daca nu vrea sa te ia in spatiu (independent de pretentiile pe care le are), nu il poti obliga sa faca acest lucru! Singura obligatie pe care o are este sa inregistreze contractul la ANAF si sa anunte administratorul blocului, care te va trece in cartea de imobil

- in cazul in care nu poti sa obtii acordul, singura solutiei este sa soliciti o carte de identitate provizorie, cu adresa actuala, pe care se va trece "lipsa acte de spatiu" ( actul este valabil 1 an) si temporar te vei afla in legalitate

Daca privim lucrurile din perspectiva proprietarului, el isi asuma riscul sa ia pe cineva in spatiu (un necunoscut, in fond) care poate sa plece si a doua zi, iar ulterior sa se trezeasca la usa cu amenzi, citatii, contracte neonorate si chiar cu politia pentru urmatorii 10 ani! Asta nu inseamna ca este normal sa ceara bani, ci discutam strict care sunt riscurile!

PS: actele de identitate nu se mai elibereaza (de multi ani) de catre "Politie", ci de catre Institutia Prefectului, chiar daca isi mai au birourile prin sediile IGPR.

Edited by CITADELA

Am  uitat sa  specific  ca  am  inchiriat ,  dar  nu  exista  contract  de  inchiriere. Si  acesta  proprietarul  refuza sa  incheie.  Acel act de identitate    provizoriu  tot la  politie  trebuie sa  il  solicit ?  Iar  dupa  un  an  se  poate  solicita  altul ? 

Edited by alexandru09
Alt motiv
  • Moderator

Nu ai reuşeşti să înţelegi. În România eliberarea documentelor de identitate nu se face de Poliţia Română.

• Moderator

La o simpla cautare pe google:

Cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare pentru eliberarea cartii de identitate 

DOCUMENTE NECESARE:
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- 3 fotografii marimea 3x4 cm cu banda alba de 7 mm. la baza;
- documentele pe care solicitantul le poate prezenta, din categoria celor cu care, potrivit legii, se poate face dovada numelui   de familie si a prenumelui, a datei de nastere, a starii civile, a cetateniei române, a adresei de domiciliu / adresei de   resedinta, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate provizorii - 1 leu;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 5 lei.

• 7 years later...

Buna ziua.Ma aflu intr o situatie destul de ciudata si nu stiu la cine sa mai apelez sa caut/gasesc o solutie.

Am buletinul expirat de cateva luni si nu gasesc o modalitate prin care imi pot face altul, macar provizoriu.Situatia este in felul urmator:

CI ul meu este emis de judetul Iasi, nu mai locuiesc acolo de 4 ani si nici locuinta nu am in acel judet.In trecut, am fost luat in spatiu de catre fratele sotiei mele insa intre timp ne am despartit si nu l mai pot face acolo.

In prezent locuiesc in judetul Caras Severin cu chirie, am avut un contract la inceput pe o perioada de 1 an insa a fost un contract tras la imprimanta de catre agentia imobiliara...Nimic inregistrat la anaf.Contractul nu a mai fost prelungit dar inca locuiesc la adresa respectiva.

Proprietarul refuza sa ma ia in spatiu.

Exista vreo posibilitate sa imi fac o carte de identitate provizorie in acest judet(CS) cu care eventual sa mi pot face macar pasaport pana rezolv problema asta?Nu gasesc un raspuns concret nicaieri.Nu stiu cum as putea proceda.

Va multumesc.

Edited by Greenarrow
  • Active member
Posted (edited)

Mergi la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Reșița si ei te vor lămuri.

Edited by Roby