Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Sign in to follow this  
Alexwst

Acte necesare Folie Auto

Question

Alexwst

Buna ziua ! Sunt un conducator auto ce doreste sa monteze folie auto pe geamurile autoturismului, pe geamurile spate si luneta, care este legislatia in vigoare privind foliile auto si ce acte imi sunt necesare ( atat la Inspectia tehnica periodica cat si in cazul ca sunt oprit in trafic) . Intreb toate acestea pentru ca nu este specificat nicaieri ce acte am nevoie sa prezint si imi este teama sa nu iau teapa de la firma de montaj si sa raman fara talon la un posibil control.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Razvan

 

 

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Kosta

Bună ziua, 

De curând am cumpărat o mașină din Bacău, eu fiind din Galați, care are folie pe geamurile laterale spate și luneta. Pe toate geamurile este inscriptionata firma care a aplicat folia, cu numărul de înregistrare RAR și numărul de telefon. 

Acum problema. Fostului proprietar a pierdut hârtia cu certificatul de omologare /autorizație. Am sunat la firma care a aplicat folia, sperând să fiu înțeles și să-mi trimită un duplicat al autorizației. Le-am spus ca le trimit poze cu mașina și cu geamurile pentru a le demonstra ca folia e pusa de ei. Le-am spus ca ii sun Live sa vadă mașina, le trimit poze cu certificat de înmatriculare și contractul de vânzare cumpărare. Absolut degeaba, sub nici o forma nu vor să ma înțeleaga. Singura posibilitate pe care mi-o oferă este sa vin cu mașina din Galați la ei în Bacău ca să vadă că folia este aplicata de ei. 

Acum, dacă voi fi oprit în trafic și nu am acea hârtie cu autorizația, cu toate ca toate geamurile pe care este aplicata folia sunt inscriptionate, voi fi amendat? 

Mulțumesc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Tiller

Sunt nou pe forum,dețin o firma taxi și vreau sa va cer părerea dacă am voie legal sa montez folie pe geamurile laterale spate și luneta,mulțumesc 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • manicclaudiu
   By manicclaudiu
   Buna ziua,
   Am adus o masina din Germania si are aplicate folii pe geamurile din spate (usi si luneta) folia are stampila cu "3M" am facut programare la RAR in vederea inmatricularii in Romania. Fostul proprietar din Germania mi-a spus ca asa e din fabrica.  Intrebarea mea este:
   Daca nu am document care sa justifice aplicarea foliilor intr-un service autorizat ce se intampla? Sunt primit la RAR?
    
   Va multumesc!
    
  • tomita
   By tomita
   Va salut domnilor.In primul rand vreau sa va multumesc ptr timpul acordat si anume de a raspunde sutelor de intrebari adresate dumneavoastra. Daca toti  ar fi la fel de profesionisti in ceea ce fac, ca si  dv.,atunci sistemul nostru ar fi fost altfel structurat azi.Dar...sigur ca nu putem fi toti la fel.  
   Acum vin si eu cu o intrebare si anume: am cumparat  o masinuta cu vreo doi ani in urma si am folie pe geamuri, inclusiv geamurile laterale fata. Nu este prea inchisa la culoare, nu ma deranjeaza deloc. Am fost oprit in trafic de  multe ori si nimeni nu mi-a spus nimic in toata ceasta perioada asta ... pana zi. Am si certificatul de omologare, aplicarea foliei  a fost facuta autorizat.
   Intrebarea este:
    
   Este legala folia pe geamurile din fata???  Sau a fost vreodata legal sa avem folie pe geamurile fata???
    
   Va scriu ptr ca am fost oprit chiar azi in trafic de catre un coleg de-al dv. si mi s-a spus ca, ..,."cam prea fumurii geamurile fata"mi s-a explicat ca este ilegal  folie pe geam fata (habar nu aveam). Insa agentul sef a fost de omenie si m-a iertat, insa in acelasi timp m-a pus in tema cu sanctiunile ptr folie geam fata.  
   Ce ma sfatuiti sa fac??? din experienta dv. se mai poate inchide un ochi si data viitoare in ceea ce priveste geamul usor fumuriu???
    
   Va multumesc anticipat.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.