Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Intrebare in legatura cu incadrarea auto


CetateanulCurios

Question

CetateanulCurios

Salutare,

am o intrebare in legatura cu incadrarea auto. Vin de pe un drum cu o banda pe sens care se intersecteaza cu alt drum cu cate 2 benzi pe sens. De pe banda mea am cedeaza si pot face doar stanga sau dreapta. Daca voi efectua virajul la stanga, pe care banda sunt obligat sa ma incadrez? Pe prima banda, cea mai apropiata de bordura sau pe banda 2, cea de langa axul drumului sau pe oricare din ele, in functie de trafic? Am pus si o mica schita mai jos. Traseul liniei rosii sau albastre?

Am cautat prin legislatie, dar nu pot zice ca am gasit ceva care sa ma lamureasca 100%. Pana acum Art. 42 OUG 195/2002 mi se pare cel mai bun raspuns, dar asta imi sugereaza ca pot sa ma incadrez pe orice banda apoi sa incerc sa revin pe prima banda cand am ocazia.

Va multumesc.


Untitled.png

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Dupa lege banda rosie . Dar daca aceasta este ocupata cand virezi banda albastra , daca este libera 

Link to post
Share on other sites
 • 0

buna ziua,

am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc nimic concret in afara de multe pareri...

cum este reglementata iesirea din intersectie prin viraj la stanga si intrarea pe o strada cu linie de tarmvai plus 1-2 benzi distincte  de circulatie; pe ce banda ar fi corect sa ne incadram dupa intersectie?

exista articol de lege ?

va multumesc! 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Alin96b
   By Alin96b
   Bună ziua, vreau sa va cer părerea în legătură cu un incident rutier la care am luat parte în urmă cu cateva zile pentru a mă lămuri referitor la partea de vină a fiecăruia dintre soferii implicati. Circulam in spatele unui autoturism de aproximativ 10 minute, fara a-l putea depasi din cauza lipsei vizibilitatii. La un moment dat conducatorul auto din fata franeaza, aparent fara motiv, fara a semnaliza vreo intentie de a schimba directia de mers. In acel moment m-am asigurat fata-spate sa ma asigur ca nu circula masini pe contrasens, am semnalizat intentia de a depasi si m-am angajat in depasire. In acel moment doamna semnalizeaza brusc si concomitent incepe sa faca virajul la stanga pentru a intra pe o straduta laturalnica, atunci cand eu ma aflam deja cu aproape tot autoturismul pe contrasens, accelerand in vederea depasirii. Pentru a evita impactul cu masina care practic imi taia calea, am tras instinctiv stanga de volan si nu am mai reusit sa redresez masina, intrand in sant. Doresc sa stiu cui ii apartine vina in aceasta cauza? Eu sustin ca persoanei din autoturismul din fata, deoarece nu a semnalizat la timp si nu s-a asigurat in momentul virajului, cand eu eram deja cu aproape toata masina pe contrasens in vederea depasirii. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc o zi buna!
    
  • mmarinescu
   By mmarinescu
   Buna ziua,
   Am urmatoarea nelamurire: Eu din legislatie inteleg ca pentru a ma incadra pe una din cele 3 benzi din stanga, trebuie sa fiu pe banda 3(drum vertical - sageata verde) iar nu pe banda 2, sageata rosie. Avand in vedere ca de pe fiecare banda se poate merge inainte de pe fiecare banda sau stanga banda stanga, dreapta, banda din dreapta. Este corect, sau de pe banda 3 (sageata verde - drum vertical) ma pot incadra doar pe banda 3 (drum orizontal), iar pentru celelalte doua benzi, trebuie sa fiu pe banda 2(sageata rosie), drum vertical?
   Nu stiu cum este corect sa procedez, iar daca spre exemplu incerc sa ma incadrez pe banda 1 de pe banda 3 si intra cel de pe banda 2 in mine, cine este de vina?
   Va multumesc!


  • fakeyoyo
   By fakeyoyo
   Buna seara/ziua tuturor! Am o scurta intrebare, asa de curiozitate. Cum e vizita medicala? Am auzit ca baietii trebuie sa fie goi pusca. E adevarat, si de ce se procedeaza astfel?
   Sunt doar curios, dar va multumesc la toti cei care vor raspunde! 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.