Jump to content
POLITISTI.ro

Arme pe net

Postare recomandată

Publicat

Pai nu ma agit in sensul acesta,bozo.

Am doar o pasiune pt. cifre(daca zic numere se gaseste tot timpul un comentator) ,in legatura cu care nu s-a gasit nimeni sa ma ajute pana acum.

Cand ai pune cifrele cu pricina intr-un context,banuiala mea este ca prostiile facute cu arme ar fi neinsemnate,deci temerile populatiei etc... ar fi nefondate.Dar banuit nu e totuna cu stiut.

• Postări 32
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• mihai81

8

• XzYyZx

5

• Silviu

4

• bozo

4

• Membru
Publicat

Trebuie sa intelegi ca daca cineva vrea sa faca prostii cu vreo arma oricum si-o poate procura, si nu o va face legal. Dar daca cineva vrea sa achizitioneze o arma pentru a se apara legal, sunt mari sanse sa nu poata face acest lucru, mai ales o arma letala. Arta e realitatea in romania deocamdata . Nu stiu daca e cineva aici care sa numere incidentele, dar eu personal nu am intalnit pana acum infractiune comisa cu arma detinuta legal, insa am intalnit destule cu arme detinute ilegal. Prin media am mai vazut exemple cu incidente, dar nu mai am deloc incredere in presa, presa cauta numai senzationalul, iar adevarul nu mai are nici o importanta pentru presa...

Publicat

@ Bozo - nu stiu ce ai citit din ce am scris si/sau ce ai inteles, dar parca vorbim amandoi si ne intelegem separat.

Pai da, makarov merge modificat, - ce sa mai modifici la un pistol care este deja .... pistol cu glont?

am vazut un "makarov" produs in totalitate artizanal, - am scris. Era un pistol total artizanal care semana izbitor cu un makarov, la asta m-am referit, iar prelucrarile erau executate cu o maiestrie care denota faptul ca nu ar fi fost doar "un experiment".

E destul de complicat sa faci asta, mai bine construiesti unul artizanal Incearca sa bagi un cartus de 9 mm in pistol cu gaze de 9 mm si o sa intelegi ce spun.

Cine a susuinut cele scrise de tine ? Pistoalele pe care le-am vazut eu "transformate" erau unele de 8mm cu gaze, transformate in 6.35 mm cu glont si mai ales si cu surdina ;) Din motive intemeiate nu dau si marca initiala a pistolului - des intilnit printre marcile care ajung la CD - pentru a nu da idei si altora ;)

• Membru
Publicat

ma refeream la makarov PAK

Stiu la ce pistoale te referi, si te asigur ca nu s-a schimbat numai teava. Si arme artizanale am vazut, dar era vorba despre altceva aici.

Publicat

Foarte interesant ,Bozo,mi se pare ca nu exista o statistica,un studiu,ceva oficial.Am gasit pt. altii,mai americani,germani si britanici ditamai documentele de 200 de pagini,care intra in detalii.Si public,fara a fi secret.Nu pot crede ca politia romana nu e interesata de detaliile acestea,de aia am intrebat.

In rest,ma bucur ca sunt pe aceasi lungime de unda cu profesionistii.Cine vrea cu adevarat poate sa isi faca ce vrea.Nu e nevoie de cine stie ce tehnologie de varf.

Publicat

Mai, mai, mai, ATENTIE MARE!!!!! Sa restaurezi/reconditionezi o arma este un lucru, sa modifici o arma neletala intr-una letala, este cu totul altceva ;)

Riscati sa ajungeti "radacinoase", iar fierul la mine la topit.

Publicat

Va departati de subiectul initial al topicului. Da, sunt oameni care cu destula rabdare pot modifica o arma sa traga cu proiectil letal, da, se poate proiecta de la zero artizanal o arma, cel putin una fara repetitie sau un revolver sunt aproximativ banale, iar schitele sunt disponibile public pe netul asta mare si larg... dar nu asta e ideea.

Din nou, cine-i pus pe infractiuni va procura lejer o arma ilegal detinuta, va modifica una achizitionata ilegal, sau v-a improviza de la zero ceva.. poate fi o simpla sticla incendiara, poate fi o arma cu un singur foc, sunt prelucrari banale pentru orice meserias, au nevoie de o bucata de otel si un strung. Ce-i la fel de adevarat este ca in 99% din cazuri daca s-ar permite cumpararea armelor letale la civili un astfel de om nu va fi autorizat.

Va rog sa va uitati nu mai departe de vecinii nostri moldoveni. Nu sunt mai educati ca noi si nici mai calmi, si totusi nu au avut parte de vreun masacru cu sange rece cum pretind cei panicati de aici si de aiurea.

• Apreciez 3
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Va departati de subiectul initial al topicului. Da, sunt oameni care cu destula rabdare pot modifica o arma sa traga cu proiectil letal, da, se poate proiecta de la zero artizanal o arma, cel putin una fara repetitie sau un revolver sunt aproximativ banale, iar schitele sunt disponibile public pe netul asta mare si larg... dar nu asta e ideea.

Din nou, cine-i pus pe infractiuni va procura lejer o arma ilegal detinuta, va modifica una achizitionata ilegal, sau v-a improviza de la zero ceva.. poate fi o simpla sticla incendiara, poate fi o arma cu un singur foc, sunt prelucrari banale pentru orice meserias, au nevoie de o bucata de otel si un strung. Ce-i la fel de adevarat este ca in 99% din cazuri daca s-ar permite cumpararea armelor letale la civili un astfel de om nu va fi autorizat.

Va rog sa va uitati nu mai departe de vecinii nostri moldoveni. Nu sunt mai educati ca noi si nici mai calmi, si totusi nu au avut parte de vreun masacru cu sange rece cum pretind cei panicati de aici si de aiurea.

Exact!! cel mai bun exemplu la moldoveni! infractionalitatea ascazut si nu au fost incidente cu arme letale detinute legal. Dar treaba trebuie sa se faca cu cap (parerea mea): inasprirea conditiilor de acordare (adica examene psihologice facute de politie nu de spitale unde dai o cafea si nu e nevoie nici macar sa te duci etc), verificarea armelor / proprietarilor destul de des, innasprirea pedepselor / amenzilor si un control extrem de drastic al munitiilor (de la import pana in momentul tragerii) in plus foarte important este existenta unor legi foarte clare si fara posibilitatea de interpretare - legitima aparare - adica sa le si poti folosi fara probleme dc te trezesti su hotii in casa. In felul asta garantez ca nr infractiunilor va scadea cu un procend mai mult decat semnificativ. Dar lucrul asta trebuie facut nemteste de la a la z fara exceptie nu romaneste.. ca altfel lucrurile se pot suci cu 180 grade.

Respect!!!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.