Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt amenintat si sub pericol


sAdrians
Go to solution Solved by dorian,

Recommended Posts

Buna seara,

Este prima mea postare aici, sper sa nu incalc vreo regula a forumului.

Incerc sa imi explic situatia pe scurt(chiar daca va fi mai mult de povestit), si intreb ce pot face in cazul asta.

Ma scuzati pentru denumirile directe ale personajelor.

Am o prietena care are o Sora cu care nu am interactionat pana acum.Sora respectiva este practic o prostituata  Ea a plecat acum cateva luni cu un Tigan in franta si a luat-o si pe sora ei sa nu mearga singura. Tiganul respectiv lucra si in constructi pe acolo,pe langa furt si trafic de droguri ( lucruri pe care le-am aflat odata ajuns acolo) Am ajuns acolo chemat de amica mea (sora prostituatei sa zic asa), pentru ca Tiganul avea nevoie de un om in constructi si ma oferit pe mine... Am fost am lucrat am fost martor la tiganiade,lucruri furate..etc etc Foarte neplacut.

Odata ajuns in Romania eu inca imi asteptam banii munciti.. dar nu i-am primit.. foarte revoltat o anunt pe respectiva (sora prostituata) ca pentru asta o sa anunt politia cand vine TIganul in Romania cu lucruri furate droguri.. (am zis mai mult la nervi deoarece nu stiu exact cum il cheama cu ce masina umbla pentru ca si-o schimba, stiu unde locuieste dupa google maps nu o adresa exacta si oricum nu poti rezolva mare lucru fara ceva mai concret)

Dupa cele spuse ea a anuntat Tiganul, el acuma m-a  amenintat in multe feluri m-a anuntat ca va veni peste mine in casa deoarece Prostituata respectiva i-a spus unde stau, ea la randul ei a traso de limba pe sora ei (cunostinta asta mea care m-a chemat la el in Franta  sa lucrez). Tiganul m-a si amenintat ca ma bate pe mine pe maica-mea (maica-mea fiind cu handicap la picior si bolnava)

Si uite asa eu un om linistit si bun de fel care intotdeauna m-am ferit de rau si mi-am vazut de viata si cariera mea, am ajuns in situatia asta. Te mai miri ce iti rezerva viata :\

Tiganul respectiv este acuma in Franta urmeaza sa vina si cica pune in practica cele spuse..

Ce pot face? Ma poate ajuta cineva ? 

Link to comment
  • Solution

Buna,

Pedeapsa pentru infracțiunea de amenințare este de la 3 luni la un an sau amendă, indiferent de modul de adresare direct sau indirect sau mediul efectuate (ex. online), cu condiția să producă persoanei vătămate o stare de temere care vizează un rău iminent îndreptat împotriva sa ori al altei persoane (soț, soție, copii, etc).

O altă condiție este ca nu cumva acea infracțiune să îmbrace condițiile unei infracțiuni mai grave.

 

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.