Jump to content
POLITISTI.ro

Rude care refuză să plătească chirie ori să plece dintr-un imobil


dana83

Recommended Posts

Buna ziua
Am si eu o problema cu rudele.
Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara, casa batraneasca fara wc si alte utilitati
Practic am cazut la invoiala nu am semnat nimic ca acesti oameni isi vor construi wc, si vor locui acolo un an fara sa plateasca chirie.
Acum ca a trecut anul ei refuza sa faca contract si sustin ca eu am sa le platesc lor pentru ce au facut.
Tot acesti indivizi au spart peretele dintre doua camere fara acordul meu.
Au facut contract de net cu o copie a buletinului meu in numele meu .
Cand i-am sunat si le-am zis sa isi ia tot inclusiv ce au bagat in casa m-au amenintat ca ma omoara si ca imi dau foc la casa.


Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac din punct de vedere legal cum pot sai dau afara din casa. Eu am un salariu de 1250 pe luna si ei se bazeaza ca nu am bani sa ii dau in judecata.
Unde pot sa depun plangere si in ce masura o sa am castig de cauza .
Pot sa fac plangere ca mau inselat cand au zis ca or sa plateasca chirie si acum ma santajeaza sa le platesc tot eu dupa ce au stat la mine in casa.
Eu am incercat pe cale amiabila si nu ia interesat mi-au zis ca ei au dreptu sa stea acolo ca au platit curentu si ca sa ma consult cu un avocat.

Multumesc anticipat pentru orice informatie.

Link to comment
  • Moderator

Daca ei nu au nici un drept legal asupra locuintei (sa nu aiba o cota parte, sa fie mostenitori etc), prin faptul ca refuza sa paraseasca locuinta, pot exista elemente constitutive ale infractiunii de tulburare de posesie; nu stiu toate datele concrete ale cazului, asa ca cea ce spun este doar o banuiala.

In lipsa unui contract este greu de demonstrat inselaciunea, fiind mai degraba un litigiu civil.

Cat despre modificarile aduse locuintei, trebuie sesizata inspectia in constructii/politia locala si in functie de ce lucrari au facut la casa, sanctiunea poate varia de la amenda pana la inchisoare.

da, ar fi bine de consultat un avocat, insa o plangere catre politie si celelalte autoritati ar putea rezolva o parte din probleme

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 4 ore, dana83 a scris:

Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara

Din moment ce persoanele în cauză au ocupat iniţial imobilul cu acordul proprietarului, nu cred că se poate discuta despre infracţiunea de tulburare de posesie. Tulburarea de posesie presupune ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia, iar din ce povesteşte rudele au avut iniţial acordul proprietarului să locuiască acolo.

Noul cod de procedură civilă prevede o procedură de evacuare din imobilele folosite sau ocupate fără drept, ce poate fi folosită doar împotriva acelor chiriaşi sau persoane care nu au dreptul de a folosi imobilul respectiv, fie că acesta s-a stins, fie că aceştia nu l-au avut niciodată şi au ocupat imobilul în mod abuziv. 

Sunt de părere că trebuie să se adreseze instanţei de judecată, eventual să consulte un avocat specializat în litigii civile. Poliţia nu o poate ajuta în acest caz pentru că soluţionarea unor astfel de probleme excede competenţele legale ale acestei instituţii.

  • Upvote 3
Link to comment
  • Marius changed the title to Rude care refuză să plătească chirie ori să plece dintr-un imobil

Buna seara

Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.

Ei nu au nici un drept legal asupra locuintei,  eu am cumparat aceasta casa , (parte mostenita de  mama acestui var 104 din 288 parti  ) eu fiind celalalt succesor in anul 2003 . I-am lasat sa stea acolo ca se ceratau cu parintii si am zis sa-i ajut si acum ma trezesc amenintata cu moartea si ca imi dau foc la casa .  Intre noi nu exista nici un contract si ei refuza sa faca vreun contract sau sa plece .

Dupa cum am zis si mai sus ei se bazeaza pe faptul ca nu am bani sa ii dau in judecata.

O sa depun plangere la politie si sper sa se rezolve.

Multumesc inca o data pentru raspunsurile dumneavoastra.

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să-i acţionezi în judecată pentru că numai instnţa de judecată poate dispune evacuarea lor. Degeaba vei depune plângere la poliţie, pentru că nu te pot ajuta cu nimic şi vei primi acelaşi răspuns cu îndrumărea să te adresezi instanţei. 

Link to comment

Buna ziua

Pentru ca m-au amenintat cu moartea  cui ma adresez?

Dar pentru (fals si uz de fals?) folosirea buletinului meu ca sa faca un contract cu o firma de net ? 

 

Multumesc.

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Ameninţarea reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere. Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. 
Să nu crezi că în urma cercetărilor procurorul ăla e atât de naiv încât să nu-şi dea seama că plângerea de fapt are ca scop determinarea respectivilor să elibereze imobilul. De aceea mai mult ca sigur soluţia va fi de clasare. La fel şi în cazul aşa-zisului uz de fals. Iniţial ai spus că au folosit o fotocopie, acum spui că au folosit buletinul ... 
Dacă vrei să-ţi rezolvi problema, respectiv să îţi eliberezi imobilul alege căile legale nu tot felul de tertipuri, pentru că vei irosi timp preţios.

Link to comment

Domnule Catalin

Am intrebat pe acest forum pentru ca aveam nevoie de o informatie, am explicat cazul in amanunt pentru a putea primi un raspuns clar, nu pentru a fi acuzata ca vreau sa ma folosesc de tertipuri .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.