Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Rude care refuză să plătească chirie ori să plece dintr-un imobil


dana83

Question

Buna ziua
Am si eu o problema cu rudele.
Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara, casa batraneasca fara wc si alte utilitati
Practic am cazut la invoiala nu am semnat nimic ca acesti oameni isi vor construi wc, si vor locui acolo un an fara sa plateasca chirie.
Acum ca a trecut anul ei refuza sa faca contract si sustin ca eu am sa le platesc lor pentru ce au facut.
Tot acesti indivizi au spart peretele dintre doua camere fara acordul meu.
Au facut contract de net cu o copie a buletinului meu in numele meu .
Cand i-am sunat si le-am zis sa isi ia tot inclusiv ce au bagat in casa m-au amenintat ca ma omoara si ca imi dau foc la casa.


Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac din punct de vedere legal cum pot sai dau afara din casa. Eu am un salariu de 1250 pe luna si ei se bazeaza ca nu am bani sa ii dau in judecata.
Unde pot sa depun plangere si in ce masura o sa am castig de cauza .
Pot sa fac plangere ca mau inselat cand au zis ca or sa plateasca chirie si acum ma santajeaza sa le platesc tot eu dupa ce au stat la mine in casa.
Eu am incercat pe cale amiabila si nu ia interesat mi-au zis ca ei au dreptu sa stea acolo ca au platit curentu si ca sa ma consult cu un avocat.

Multumesc anticipat pentru orice informatie.

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
CITADELA

Daca ei nu au nici un drept legal asupra locuintei (sa nu aiba o cota parte, sa fie mostenitori etc), prin faptul ca refuza sa paraseasca locuinta, pot exista elemente constitutive ale infractiunii de tulburare de posesie; nu stiu toate datele concrete ale cazului, asa ca cea ce spun este doar o banuiala.

In lipsa unui contract este greu de demonstrat inselaciunea, fiind mai degraba un litigiu civil.

Cat despre modificarile aduse locuintei, trebuie sesizata inspectia in constructii/politia locala si in functie de ce lucrari au facut la casa, sanctiunea poate varia de la amenda pana la inchisoare.

da, ar fi bine de consultat un avocat, insa o plangere catre politie si celelalte autoritati ar putea rezolva o parte din probleme

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
în urmă cu 4 ore, dana83 a scris:

Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara

Din moment ce persoanele în cauză au ocupat iniţial imobilul cu acordul proprietarului, nu cred că se poate discuta despre infracţiunea de tulburare de posesie. Tulburarea de posesie presupune ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia, iar din ce povesteşte rudele au avut iniţial acordul proprietarului să locuiască acolo.

Noul cod de procedură civilă prevede o procedură de evacuare din imobilele folosite sau ocupate fără drept, ce poate fi folosită doar împotriva acelor chiriaşi sau persoane care nu au dreptul de a folosi imobilul respectiv, fie că acesta s-a stins, fie că aceştia nu l-au avut niciodată şi au ocupat imobilul în mod abuziv. 

Sunt de părere că trebuie să se adreseze instanţei de judecată, eventual să consulte un avocat specializat în litigii civile. Poliţia nu o poate ajuta în acest caz pentru că soluţionarea unor astfel de probleme excede competenţele legale ale acestei instituţii.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna seara

Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.

Ei nu au nici un drept legal asupra locuintei,  eu am cumparat aceasta casa , (parte mostenita de  mama acestui var 104 din 288 parti  ) eu fiind celalalt succesor in anul 2003 . I-am lasat sa stea acolo ca se ceratau cu parintii si am zis sa-i ajut si acum ma trezesc amenintata cu moartea si ca imi dau foc la casa .  Intre noi nu exista nici un contract si ei refuza sa faca vreun contract sau sa plece .

Dupa cum am zis si mai sus ei se bazeaza pe faptul ca nu am bani sa ii dau in judecata.

O sa depun plangere la politie si sper sa se rezolve.

Multumesc inca o data pentru raspunsurile dumneavoastra.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator

Trebuie să-i acţionezi în judecată pentru că numai instnţa de judecată poate dispune evacuarea lor. Degeaba vei depune plângere la poliţie, pentru că nu te pot ajuta cu nimic şi vei primi acelaşi răspuns cu îndrumărea să te adresezi instanţei. 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua

Pentru ca m-au amenintat cu moartea  cui ma adresez?

Dar pentru (fals si uz de fals?) folosirea buletinului meu ca sa faca un contract cu o firma de net ? 

 

Multumesc.

 

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Catalin

Ameninţarea reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere. Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. 
Să nu crezi că în urma cercetărilor procurorul ăla e atât de naiv încât să nu-şi dea seama că plângerea de fapt are ca scop determinarea respectivilor să elibereze imobilul. De aceea mai mult ca sigur soluţia va fi de clasare. La fel şi în cazul aşa-zisului uz de fals. Iniţial ai spus că au folosit o fotocopie, acum spui că au folosit buletinul ... 
Dacă vrei să-ţi rezolvi problema, respectiv să îţi eliberezi imobilul alege căile legale nu tot felul de tertipuri, pentru că vei irosi timp preţios.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Domnule Catalin

Am intrebat pe acest forum pentru ca aveam nevoie de o informatie, am explicat cazul in amanunt pentru a putea primi un raspuns clar, nu pentru a fi acuzata ca vreau sa ma folosesc de tertipuri .

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Cristi
   By Cristi
   Prin decursul anului 2015, la Postul de Poliție unde mi-am desfășurat activitatea în trecut, a fost primită o scrisoare din Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, de la un cetățean încarcerat la vremea respectivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de "lovituri cauzatoare de moarte". Omul și-a adus aminte că a avut anumite interacțiuni cu mine în trecut și a zis să mă "salute". La momentul respectiv nu am băgat în seamă această scrisoare, însă am înțeles că între timp individul s-ar fi liberat și ar fi revenit chiar prin județ. Am deschis acest topic pentru a sublinia, încă o dată, pericolele la care sunt expuși polițiștii români și de ce aceștia trebuie să beneficieze de protecție eficientă atât legislativ, cât și din prisma dotărilor. 
   Lectură "frumoasă"!

  • Potage
   By Potage
   Ce trebuie sa fac daca sunt calomniat si amenintat de un vecin, vecin care e stiut ca reclamagiu si care ce imi face mie acum, a facut cu toti vecini? Vecinul, adica vecina, o persoana in varsta, aberanta, aduce tot felul de invinuiri, care daca nu ar fi doar inchipuri, ar fi deosebit de grave!
   Pe rand vecini au fost acuzati ca fura curent, apa, lucruri din casa....
   Mai nou, acum, a casunat ca sotia mea intra in casa ei si fura medicamentele si desuurile....
   Nu e violenta decat verbal si aberatiile ei te fac sa zambesti dar iti cam trece zambetul cand te trezesti cu citatii la tribunal sau cu procuratura si ENEL ul la use, cum au patit vecini mei!
   Problema este ca lumea nu o cunoaste si o crede....Dau curs reclamatilor ei, vin, cerceteaza, si in final negasind nimic, pleaca, fara insa a o sanctiona. Noi ramanem cu deranjul, si timpul pierdut. Chiar politia la care a facut o tona de reclamatii si care o stie deacum, ne pune tot pe noi sa dam declaratii. Pana la urma ce face dansa este hartuire ! Eu am inregistrari pe robotul telefonului fix in care ma ameninta ca va depune plangere la procuratura cum ca sotia mea i-a intrat in casa si i-a furat ce am scris mai sus....Ca sa intelegeti cat de aberanta este, va descriu cum sta situatia: stam la case pe pamant, curtile fiind separate. Nu santem vecini, eu locuind pe alta alee si despartiti de alte case. Dansa are gardul suprainaltat cu sarma ghimpata, doi caini, camere de luat vederi, reflectoare cu senzori, alarma conectata la o firma de paza.....si totusi in lipsa ei de acasa, nevasta-mea in varsta de 60 de ani, reuseste sa-i fure alifia si chilotii!
   Dati-mi un sfat, va rog, cum sa scap de .......!
    
  • Ionut007cj
   By Ionut007cj
   Buna ziua,
   Am urmatoarea speta: intr-un centru medical in care pacientii vin de mai multe ori pe saptamana la tratament un pacient agreseaza verbal personalul medical si, cireasa de pe tort, la ultimul incident a si lovit o persoana.
    
   LEGEA nr. 95 din 14 aprilie 2006 spune asa:
   Articolul 652
   (1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
   (2) Lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva persoanelor prevăzute la alin. (1), aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
   (3) Vătămarea corporală săvârşită împotriva persoanelor prevăzute la alin. (1), aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.
   (4) Vătămarea corporală gravă săvârşită împotriva persoanelor prevăzute la alin. (1), aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
   Articolul 664
   (1) Atunci când medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa au acceptat pacientul, relaţia poate fi întreruptă:(...)
   c) de către medic, în următoarele situaţii:(...)
   (ii) pacientul manifestă o atitudine ostilă şi/sau ireverenţioasă faţă de medic.
   (2) Medicul va notifica pacientului, în situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c) pct. (ii), dorinţa terminării relaţiei, înainte cu minimum 5 zile, pentru ca acesta să găsească o alternativă, doar în măsura în care acest fapt nu pune în pericol starea sănătăţii pacientului
   Deci cel putin teoretic legea ne ajuta. La ultimul incident a fost chemata politia, s-a facut proces verbal si i s-a dat doar amenda. Problema e ca in speta asta daca pacientului nu i se asigura tratament pentru o periioada de max. 10 zile riscul de a deceda e mare deci daca intrerupem relatia cu el si nici un alt centru nu-l preia riscam sa ne aflam sub influenta ultimului paragraf din alin. 2 al art. 664.
   Intrebarile mele sunt:
   1. ce putem face sa prevenim astfel de incidente?
   2. in ce faza e bine sa anuntam politia (eu le-am recomandat colegilor sa cheme politia si in cazul amenintarilor pentru a descuraja acest comportament si pentru a nu se ajunge la lovire sau vatamare dar ei nu fac intodeauna asa, motivand ca daca cheama politia la amenintari e mai mare riscul de escaladare ulterioara a conflictului)?
   3. ce putem face pentru a se simti personalul medical in siguranta - putem cere permanenta de la jandarmerie sau politie?
   4. ce alte legi ma pot ajuta (in afara de NCP)
   5. care ar fi cele mai bune proceduri pentru a intrerupe relatia medicala fara a risca sa ne aflam sub incidenta ultimului paragraf din alin. 2 art. 664.
   Va multumesc,
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.