Jump to content
POLITISTI.ro

lexie

Recommended Posts

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o lamurire. 

Recent, m-am casatorit si mi-am schimbat numele si adresa de domiciliu, implicit a trebuit sa radiez masina din judetul in care era inmatriculata, sa schimb talonul si sa o reinmatriculez in Bucuresti.

Odata actele noi primite, am contactat asiguratorul de RCA, sa imi updateze datele - am fost sfatuita sa fac asta si mi s-a spus ca, practic, mi se re-emite polita cu noile date, avand aceeasi data de expirare cu polita anterioara. Asiguratorul Astra, mai nou in faliment, imi spune ca polita mea nu mai e valabila, ca e pe un alt numar de inmatriculare (ma rog, masina e aceeasi, seria de sasiu si tot restul, CNP-ul meu evident ca e acelasi), si incearca mai intai sa imi vanda o polita noua prin alt asigurator. Am ripostat, avand in vedere ca polita anterioara mai avea 3 luni de valabilitate. Atunci se intoarce si spune ca, de fapt, polita este valabila pana la expirare, in ianuarie. Am intreabat-o: deci inteleg ca putem circula fara probleme cu masina si suntem in continuare asigurati, conform legii, da? Zice da. Ok, deci nu ne trezim cu vreo problema daca ne opreste un politist. Si a dat-o in balbaiala...ca depinde de politist, sa nu dam peste unul mai carcotas. In concluzie, nu m-a convins deloc. E RCA-ul meu ok sau ba?

• Moderator

Asiguratorul avea obligaţia să-ţi transcrie RCA-ul pe noul număr de înmatriculare, dar ...

Mergi aici http://www.asfromania.ro/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-polite-rca şi verifică după seria de şasiu dacă RCA-ul tău are valabilitate. Dacă poliţia este în perioada de valabilitate, te asigur că absolut toţi poliţiştii vor înţelege situaţia şi nu se va pune problema unei sancţiuni.

Dar avand in vedere ca ai asigurare la Astra te sfatuiesc sa mergi sa iti faci alta polita la alta societate. Acum cu asigurarea de la Astra risti ca cel pe care il prejudiciezi prin accident sa nu fie despagubit sau sa fie despagubit dupa mult timp.

• Upvote 1