Jump to content
POLITISTI.ro

Atacuri armate în Europa | luări de ostateci şi zeci de morţi - terorism


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Din nou Parisul este sub teroare. În această seară mai multe explozii şi atacuri armate au avut loc în centrul Parisului, în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei. Cel puţin 60 de persoane au murit în urma acestor incidente.

Atacurile sunt încă în desfăşurare. Pe străzile Parisului au loc schimburi de focuri între poliţie şi atacatori, de aceea informaţiile nu sunt atât de precise, numărul victimelor încă nu se cunoaşte cu exactitate. Se pare că este vorba de o acţiune bine plănuită, aprox 6 atacuri au avut loc simultan.

Aici puteţi privi ce transmite în direct skynews

Se pare că unul dintre atacuri a avut loc într-un restaurant, unde indivizi înarmaţi cu arme de asalt au intrat şi au tras la întâmplare.

Imagine surprinsă pe strada Charonne şi publicată de Le Figaro se pot vedea mai multe cadavre acoperite.

CTuN032WsAEjTgz.jpg.a8160cd1d36f7888d369

De asemenea au avut loc mai multe explozii. Meciul de fotbal amical dintre Franţa şi Germania s-a întrerupt.

 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

 Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion.

In paralel, au fost semnalate cel putin trei incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan. Politia a anuntat ca au fost sase incidente diferite, insa nu este deocamdata clar unde s-au inregistrat celelalte doua atacuri.

Din primele informatii, se pare ca atentatele au fost coordonate. Autoritatile franceze anunta cel putin 60 morti. Informatiile nu sunt deocamdata clare, dar se pare ca mai multi atentatori au reusit sa fuga de politisti.

Link to comment
 • Moderator

Cică până acum au fost aşa:

Un atac armat într-un restaurant pe strada Rue Bichat, două explozii lângă stadionul Stade de France şi încă un atac armat unde probabil au fost luaţi şi cei 100 de ostateci, la sala de spectacole Bataclan.

564672c2c6071_parismapincidents.jpg.f557

Police_and_other_emergency_services_are_

56467485d8958_Parisattacks.jpg.059168567

Link to comment
 • Moderator

RAID-ul a anunţat că asaltul de la sala de spectacole Bataclan s-a încheiat. Poliţiştii din cadrul BRI i-au ucis pe cei doi atacatori şi în interior au avut parte de o descoperire macabră, a avut loc un masacru. Cel mai probabil că atacatorii au măcelărit ostatecii.

Capture.PNG.67af71f7f01056b6437873a063cb

Din păcate un poliţist de la BRI (Brigade de recherche et d'intervention) a fost rănit în urma asaltului pentru neutralizarea atacatorilor.

CTuy5VIU8AIFPOK.jpg.d09b85ab39879f25c777

Link to comment
 • Moderator

Batrana Europa descopera ca fiii adoptivi se joaca in fanar cu chibriturile. Se vor trezi din adormire liderii europeni sau vor continua letargia?

Dar liderii nostri , vor constientiza pericolul sau vor merge in continuare pe modelul european privind migratia?

Ministrul Oprea, in ultimul ceas, ar fi putut baga o ordonanta privind inlocuirea pistoalelor din Politia Romana si ar fi ramas in constiinta multor politisti, isi mai putea spala din imagine...

Sa vedem ce va face in aceasta privinta fostul viitor ministru de interne Dudu Ionescu.

 

Eu cred ca acea petitie ar trebui retrimisa viitorului ministru de interne!

Edited by danpin
 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Asta e un nou inceput, la cati membri ISIS au intrat in Europa din cauza femeii-barbat Merkel sau cum o chema, era de asteptat.

Cat despre schimbarea Carpatilor, nu cred, nu ii intereseaza pe alesii nostrii si nici pe ingineri agronomi sau alte soiuri de hoti din fruntea tarii, dar merita incercat inca o petitie!

Link to comment

Nu cred că schimbarea pistoalelor ține neapărat de ministru. Ține mai mult de șefii poliției, de cei de la achiziții. După ce a murit Sașa Disici au fost achiziționate mai multe pistoale Glock fără ca să fie necesar avizul ministrului de la acea vreme.

Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 2 ore, iav a scris:

Nu cred că schimbarea pistoalelor ține neapărat de ministru. Ține mai mult de șefii poliției, de cei de la achiziții.

Aşa crezi tu, dar în realitate e tocmai invers, iar stabilirea, deciziile şi achiziţia dotărilor se face de către Minister prin Direcţia Logistică din MAI
Ordonatorii principali de credite ai bugetului administraţiei centrale de stat sunt miniştrii. Ordonatorii secundari sau terţiari de credite ai bugetului administraţiei centrale de stat sunt, după caz, conducătorii instituţiilor publice cu personalitate juridică din subordinea ministerelor. 

 • Upvote 5
Link to comment
 • Moderator

Cred că în următoarea perioadă libera circulaţie şi alte "libertăţi" europene vor deveni doar nişte glume proaste şi amintiri.

 • Upvote 1
Link to comment

Statul Islamic a revendicat atentatele din Paris.
Cei din MAE au anuntat ca printre cele 128 de persoane ucise in atentate sunt si doi romani. Deasemenea un cetatean roman a fost ranit usor.

Link to comment
 • Moderator

Serviciile secrete franceze şi-au făcut datoria, DA!
Să nu începeţi acum cu tot felul de insinuări ... în scurt timp vor mai face un marş în care să se ţină de mână şi aşa se rezolvă aceste problemele. :) 

 • Upvote 1
Link to comment

se pare ca si ai nostri conducatori iau in serios atentatele astea. ieri am primit 2 sms-uri de la seful sectiei, in care se preciza ca trebuie sa instruim ajutorii cu privire la evenimentele din franta si sa verificam daca avem musulmani pe raza de competenta, ori persoane predispuse la comiterea de atentate. deasemenea ni s-a cerut sa-i comunicam daca avem obiective franceze sau cetateni de nationalitate franceza pe raza noastra de competenta si sa facem procese verbale in acest sens, toate documentele sa le ducem la sectie. OK am zis, desi sunt liber, am sa fac hartiile astea si am sa le duc. Am dus hartiile la sectie si acolo surpriza. Stimabilul sef mi le-a dat ianpoi pe motiv ca nu sunt inregistrate la diverse. De unde oare ideea asta cu inregistratul pv-urilor la diverse. Daca aveam vreun nr de dispozitie mai ziceam si eu, dar asa de ce sa le inregistrez. Niste aberatii din partea unui nou sef de sectie, care vrea el sa schimbe ceva.

A mai primit cineva astfel de dispozitii, cu privire la verificari de persoane, sau e doar o gaselnita a sefului asta nou, sa se dea el mai destept ca toti. :hmmmt:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator
33 minute în urmă, istoricu2 a scris:

Niste aberatii din partea unui nou sef de sectie, care vrea el sa schimbe ceva.

Nu vrea sa schimbe nimic, doar vrea sa se acopere cu hartii.

Sa nu uiti sa soliciti ore suplimentare pentru timpul lucrat in week-end, ai ca dovada procesele verbale din data respectiva!

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Nu cred că e găselniţa şefului. De fiecare dată au fost solicitate astfel de informaţii când s-au întâmplat astfel de probleme. Se datorează superspionilor de la SRI, ăia cer aşa ceva. Tot fraierii de miliţieni trebuie să le facă treaba şi să le găsească obiectul muncii, să poată monitoriza şi ei ceva nou, că în rest sunt rupţi de realitatea din teren. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Ce se ştie până acum (informaţii adunate din presă)

Atentatele au fost comise de 3 (trei) echipe foarte bine coordonate. Prima echipă, compusă din trei atacatori kamikaze, a acţionat în zona Stade de France, cea de-a doua, într-un Seat Leon, negru, a deschis focul asupra teraselor cafenelelor şi restaurantelor, iar cea de-a treia, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo, fiind compusă din trei indivizi, a atacat sala de spectacole de la Bataclan.

Atacatorii sunt foarte tineri, unii chiar adolescenţi.
Unul dintre ei a fost identificat Ismail Omar Mostefai, francez de origine algeriană, din suburbiile Parisului.
Asupra atacatorilor au fost găsite un paşaport sirian şi unul egiptean.

Unul dintre atacatorii kamikaze a încercat să intre pe Stade de France, la meciul amical de fotbal dintre Franţa şi Germania, pentru a detona înăuntru încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa şi pentru a provoca panică şi îmbulzeală. Paznicii de pe stadion au descoperit vesta plină cu explozibili atunci când acesta a fost percheziţionat. După ce a fost descoperit, teroristul a încercat să fugă de agenţii de pază şi şi-a detonat vesta într-un dintre tunelurile de la intrarea în stadion. Trei minute mai târziu, un alt terorist şi-a detonat vesta explozivă în imediata apropiere a stadionului, iar un al treilea s-a aruncat în aer într-un McDonald's aflat lângă intrarea în stadion. În aceste trei atacuri şi-a pierdut viaţa o persoană.

Autorităţile belgiene au anunţat că patru persoane au fost arestate în Bruxelles, în cazul atentatelor. Un bărbat care a închiriat un autoturism utilizat de terorişti a fost arestat la frontiera cu Belgia.

Unul dintre atacatorii de la Bataclan a fost identificat. Este vorba despre un cetăţean francez, născut în data de 21 noiembrie 1985, în departamentul Essone, din regiunea Ile-de-France în care au avut loc atentatele. El a fost condamnat de opt ori în perioada 2004-2010, dar nu a executat vreo sentinţă în închisoare. Autorităţile franceze l-au identificat drept Ismail Omar Mostefai pe unul dintre cei trei terorişti care au ucis vineri seară cel puţin 89 de oameni în sala de concerte din Bataclan. Născut în capitala Franţei şi având 29 de ani, Mostefai a fost identificat după amprentele prelevate de la o bucată de deget găsită în sala de concerte. Este posibil ca Mostefai să fi călătorit în Siria câteva luni la rând, în iarna dintre anii 2013 şi 2014. Născut în 1985 în suburbiile Parisului, în Courcouronnes, acest "tânăr cu rădăcini algeriene" avea doi fraţi şi două surori. Din 2010, Omar apărea în evidenţele serviciilor secrete franceze ca suspect de integrism islamic, dar nu era pus sub urmărire, au declarat surse ale poliţiei. Omar frecventa des o moschee din Lucé, în departamentul Eure et Loir. Tatăl şi unul dintre fraţii acestuia au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în arestul Direcţiei Antiteroriste a Poliţiei (SDAT) din Levallois Perret, la periferia Parisului, unde au fost interogaţi pentru a stabili dacă erau la curent cu activităţile lui Omar. Locuinţele celor două rude ale lui Omar, în Romilly sur Seine (Eure et Loir) şi în Bondoufle (Essonne), au fost percheziţionate sâmbătă.

Vârsta celor şapte terorişti care au comis atentatele de vineri seară din Paris, ar oscila între 15 şi 18 ani. Cadavrele teroriştilor kamikaze au fost duse la morga din Paris unde anchetatorii speră să-i poată identifica pe toţi pe baza analizelor ADN sau a amprentelor, a relatat sâmbătă în ediţia electronică publicaţia spaniolă ABC. Anchetatorii vor să afle dacă teroriştii se aflau deja în evidenţele poliţiei ca fiind potenţiali suspecţi de terorism, caz în care ar trebui să existe pe numele fiecăruia o aşa-numită fişă S.

Seatul Leon de culoare neagră a fost găsit abandonat în zona Montreuil, situată în apropiere de Paris. Acest lucru înseamnă că, după participarea la atacurile teroriste, unii autori au părăsit Parisul.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Au inceput sa apara si videourile filmate de catre amatori. Aici se vede putin din schimbul de focuri dintre Politie si atacatorii de la Bataclan. Nici nu vreau sa-mi imaginez care era starea acelor politisti care au fost first responders.

Se vede clar cum se trage inspre politisti, nimerind cladirea dupa care se adaposteau si nimerind totodata si masina de pompieri din fundal.

 

 

 

 

 

Edited by Albu
 • Upvote 5
Link to comment
 • Moderator
On 14.11.2015, 18:05:21, Marius a scris:

Cred că în următoarea perioadă libera circulaţie şi alte "libertăţi" europene vor deveni doar nişte glume proaste şi amintiri.

Ce spuneam ...

Potrivit The Telegraph, Franţa urmează să solicite oficial suspendarea Acordului Schengen si va cere celorlalte ţări membre ale zonei de libera circulatie sa reia controlul identitatii celor ce traverseaza granitele.

Această măsură va fi propusa la intalnire de urgenta a ministrilor de Interne din Uniunea Europeana de vineri, de la Bruxelles. "Francezii vor insista ca toti sa instituie controale la granita, in special Belgia, dar si zona euro. Va fi o suspendare temporara a Acordului Schengen", a declarat o sursa diplomatică.

Link to comment
5 minute în urmă, Marius a scris:

Va fi o suspendare temporara a Acordului Schengen", a declarat o sursa diplomatică.

Alte surse au declarat ca aceasta asa-zisa suspendare temporara va dura cel putin un an de zile, daca nu mai mult.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.