Jump to content
POLITISTI.ro

Nu am inmatriculat la timp masina

Postare recomandată

Publicat

Buna seara! Am cumparat un VW in iulie de la un proprietar din Romania. Am luat-o in evidenta la fisc in termenul de 30 de zile de la cumparare insa nu am mai facut si pasii urmatori pentru a o inmatricula. Precizez faptul ca pe talon nu mi s-a trecut data instrainarii. Acum m-am programat la RAR pentru certificat de autenticitate. Intrebare:risc ceva prezentandu-ma cu masina dupa termenul expirat?  Mai am nevoie de alte acte de la fostul proprietar din moment ce eu am luat-o deja in evidenta fiscala? Multumesc.

Publicat

Buna seara! Am cumparat un VW in iulie de la un proprietar din Romania. Am luat-o in evidenta la fisc in termenul de 30 de zile de la cumparare insa nu am mai facut si pasii urmatori pentru a o inmatricula. Precizez faptul ca pe talon nu mi s-a trecut data instrainarii. Acum m-am programat la RAR pentru certificat de autenticitate. Intrebare:risc ceva prezentandu-ma cu masina dupa termenul expirat?  Mai am nevoie de alte acte de la fostul proprietar din moment ce eu am luat-o deja in evidenta fiscala? Multumesc.

Publicat

Ce nu inteleg este daca risc ceva conducand efectiv masina pana la RAR,daca nu am inmatriculat-o in 30 de zile de la cumparare pe numele meu.

• Moderator
Publicat

Ar fi trebuit să cunoşti "codul rutier" dacă deţii permis de conducere. "Codul rutier" prevede în astfel de situaţii o sancţiune contravenţională (amendă) plus măsura administrativă de reţinere a certificatului de înmatriculare. Sau mai popular spus, te poţi alege cu o amendă şi să rămâi fără certificatul de înmatriculare.

Publicat

Multumesc pentru raspuns. Asadar pana la sediul RAR e nevoie de platforma. Dar daca nu circul cu masina si o inmatriculez dupa  perioada de 30 de de zile de la cumparare, este precizata vreo amenda pentru depasirea termenului in care trebuia sa fac asta? La Directia de Taxe si Impozite am luat-o in evidenta.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.