Jump to content
POLITISTI.ro

Problema RCA, Inmatriculare Auto, Schimbare Buletin!


KanameSTG

Recommended Posts

Buna ziua ,

Doresc sa achizitionez o masina sh si am unele nelamuriri in legatura cu inmatricularea daca doriti sa ma ajutati :

1) se poate cumpara/inmatricula auto sh pe numele unei persoane daca aceasta este in cursul unui proces de divort ? Ma refer la faptul ca atunci cand se va termina divortul buletinul va fi schimbat si datele nu vor mai fi la fel ca in prezentul buletin. In acest caz cum se procedeaza cu inmatricularea/cumpararea ? se pot folosi datele de pe certificatul de nastere ? daca se folosesc datele din buletin ce se va intampla peste vreo 3/4 luni cand se va preschimba buletinul ? ma refer la inmatriculare ,rca ,etc.. trebuie facut un nou contract de v/c si respectiv inmatriculare pe numele nou din buletin ? sau cum se procedeaza ? 
2) se poate face rca-ul pe o persoana care nu are permis auto ? (aceeasi persoana ca la punctul 1 ,si bineinteles aceeasi problema cu buletinul)

Multumesc

Link to comment
  • Moderator

1. Foloseşti actuala carte de identitate, cumperi maşina, o înmatriculezi, etc. După ce îţi vei schimba numele, cu noua carte de identitate te duci la Seviciul de înmatriculări şi îţi schimbă certificatul, iar în cartea de identitate se mai completează încă o rubrică a proprietarilor unde vei apărea tot tu dar cu noul nume. Nu se mai face o nouă înmatriculare, ci doar se schimbă numele proprietarului în acte, aşa că nu mai e nevoie de alt contract de vânzare cumpărare, pentru că nu se schimbă propietarul.

2. Da RCA-ul se poate face şi de cei ce nu au permis. Oricum ai să vezi că sunt ahtiaţi să-ţi ia banul. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.