Jump to content
POLITISTI.ro

De ce sunt impotriva incadrarilor directe!


Recommended Posts

  • Moderator

Nu trebuie să ne ascundem după deget şi dacă analizam cu obiectivitate fiecare dintre noi în unitatea de poliţie unde ne desfăşurăm activitatea veţi constata că marea majoritate dintre cei care au intrat în sistem pe această filieră a încadrărilor directe ocupă doar posturi călduţe din structurile neoperative, ori sunt şefi. Într-adevăr, nu e cazul să generalizăm şi trebuie spus că sunt şi excepţii, dar din păcate sunt foarte rare asemenea situaţii.

Dacă vă întrebaţi cum e posibil să ajungă şefi cei încadraţi direct, răspunsul e foarte simplu. Datorită politizării excesive a acestei instituţii şi a promovărilor pe alte criterii (pile, relaţii, dedicaţii şi susţinere din zona politică) în detrimentul profesionalismului şi a competenţei. Chiar dacă niciunul nu recunoaşte, cei mai mulţi dintre aceşti oportunişti în activitatea curentă simt şi sunt conştienţi că nu stăpânesc cunoştinţele necesare şi de bază în munca de poliţie şi compensează acest aspect cu o atitudine servilă, de slugărnicie şi pupincurism pe lângă şefi, câştigând aprecierea acestora, iar în timp "eforturile" le sunt răsplătite.
În acest fel, în anumite inspectorate de poliţie absolut toţi şefii de servicii cu excepţia a unu sau doi dintre ei, sunt ofiţeri încadraţi direct din sursă externă, la bază fiind agronomi, ingineri, finanţişti, sociologi, istorici şi aşa mai departe. 

În plus, hai să analizăm ultimele scandaluri din presă cu boacănele unor "poliţişti" ce au avut impact asupra imaginii instituţiei.
- Dezaxatul de la Perla, care a împuşcat cu un Glock tot ce a întâlnit în cale, nu era poliţist de carieră, era un individ încadrat direct din sursă externă în structurile MAI şi care a beneficiat de statutul de poliţist când în realitate el era un şofer de ambulanţă la Direcţia Medicală a ministerului.
- Cretinul ăla de la Direcţia Rutieră din IGPR, încadrat direct ofiţer din sursă externă, din şofer la Metropolie, care nu avea permis de conducere, un infractor sadea.
- Şeful IPJ Timiş şi adjunctul său, ambii încadraţi direct din sursă externă unul fost profesor şi altul inginer, arestaţi pentru corupţie.
- Şeful IPJ Mehedinţi - Ponea, tot aşa, încadrat din sursă externă, "specialist" psiholog, arestat împreună cu baronul local de acolo pentru corupţie.
Şi aşa mai departe, exemplele pot continua la nesfârşit.

Nu trebuie acum să ne lansăm într-o vânătoare de vrăjitoare şi să blamăm toţi colegii ce au intrat în sistem prin această metodă, pentru că sunt destui şi în rândurile acestora care merită aprecierea noastră, iar faptul că susţinem eliminarea acestei modalităţi de încadrare nu are cu ce să-i afecteze şi nici nu se vrea a fi o ofensă la adresa lor. Îi vom susţine la fel cum ne susţinem oricare coleg.

 

  • Upvote 8
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.