Jump to content
POLITISTI.ro

Criza refugiaţilor din Europa pune zona Schengen sub semnul întrebării

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Cancelarul german Angela Merkel a declarat astăzi că dacă Europa nu va reuşi să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaţilor, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării. 

"Dacă nu putem obţine o distribuire echitabilă a refugiaţilor în Europa, atunci chestiunea privind viitorul zonei Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo", a mai spus cancelarul german într-o conferinţă de presă la Berlin. 

Pe de altă parte Australia cere Europei să atace Statul Islamic pentru a opri refugiaţii prin vocea ministrului de externe Julie Bishop care a spus într-un interviu acordat unui ziar naţional, că ţările europene ar putea ajuta să se pună capăt unei "crize de proporţii globale" prin bombardamente asupra teroriştilor islamici care distrug state şi provoacă un exod în masă al populaţiilor.

Ce părere aveţi, putem spun adio Schengen?

• Moderator

Da, este posibil sa se ajunga acolo.

Pe mine unul nu ma incanta insa deloc trecerea la moneda unica, si asa suntem in pom ca management, initiativa politica, economie, ,orice...

• Upvote 1

• Moderator

Austria a reintrodus astăzi controalele la frontiera cu Ungaria, în interiorul Spaţiului Schenghen. Măsura vizează în special maşinile mari, inclusiv camioane, care ar putea transporta refugiaţi. :naughty:

Nu cred ca se va renunta la actuala zona asa usor din cauza beneficiilor financiare pentru tarile membre. Cred in schimb ca se va complica/amana procesul de intrare a altor tari si asa cum ai zis (Marius) in legatura cu Austria, sa se reintroduca controale partiale la punctele de frontiera.

Si asa in UK sunt convins ca asemenea afirmatii publice din partea doamnei Merkel vor pune paie pe foc si vor accelera demersurile actualului guvern pentru referendumul pe tema iesirii din UE. Initial era vorba de 2017, acum dupa castigarea alegerilor, Cameron spunea de 2016.  Daca se ajunge la iesirea UK din UE mi se pare un moment propice pentru Germania sau alte tari membre sa faca pasul inapoi in afara spatiului Schengen.

Si tot pe baza crizei refugiatilor guvernul din UK a aprobat niste fonduri noi repararii/construirii unor noi garduri la punctul de frontiera Dover-Calais. 

Pe mine unul nu ma incanta insa deloc trecerea la moneda unica, si asa suntem in pom ca management, initiativa politica, economie, ,orice...

Păi poate tocmai de-aia ar fi o idee bună să trecem la o monedă care să nu mai fie sub controlul politicienilor noștri. ;)

Pînă acum am avut mare noroc cu Isărescu, care-i un om integru și foarte priceput în meseria lui. Nefiind nici corupt, nici șantajabil, a reușit să reziste ani de zile presiunilor din partea tuturor partidelor aflate la putere. Dar el nu va fi acolo la nesfîrșit. Va veni un moment în care va trebui să se retragă. Iar cînd se va retrage, nu știu cît de mari vor fi șansele ca urmașul lui să fie la fel de competent. Cu euro, pîrghiile de care depinde stabilitatea monedei ar fi în mîinile europenilor, nu ale partidelor noastre corupte care ar putea abuza de ele în scopuri proprii.

Sigur, trecerea în sine va fi un șoc puternic, cum a fost și în restul Europei. Dar odată trecut acest șoc, cred că pe termen lung am avea mai multe șanse cu un euro puternic decît cu un leu aflat în derivă.

• Upvote 1

Ce are moneda euro, stabilitatea economica, Isarescu, cu libera circulatie a persoanei?! Refugiatii pot fi o adevarata problema pentru ca eu nu vad cu convingi pe Ahmed venit din Siria si ajuns pana la Berlin ca el este in lotul de 2000 repartizat Romaniei sau Ungariei. El vrea la Berlin sau Amsterdam,  Copenhaga sau Oslo. Nu o sa accepte Bucuresti, Budapesta ori Sofia, asta cred eu ca va fi problema cu distriburea refugiatilor. Si spatiu Schengen inseamna libertatea de miscare a tuturor persoanelor in cadrul acestui spatiu

• 4 weeks later...

Nu cred ca se va renunta la actuala zona asa usor din cauza beneficiilor financiare pentru tarile membre. Cred in schimb ca se va complica/amana procesul de intrare a altor tari si asa cum ai zis (Marius) in legatura cu Austria, sa se reintroduca controale partiale la punctele de frontiera.

Si asa in UK sunt convins ca asemenea afirmatii publice din partea doamnei Merkel vor pune paie pe foc si vor accelera demersurile actualului guvern pentru referendumul pe tema iesirii din UE. Initial era vorba de 2017, acum dupa castigarea alegerilor, Cameron spunea de 2016.  Daca se ajunge la iesirea UK din UE mi se pare un moment propice pentru Germania sau alte tari membre sa faca pasul inapoi in afara spatiului Schengen.

Si tot pe baza crizei refugiatilor guvernul din UK a aprobat niste fonduri noi repararii/construirii unor noi garduri la punctul de frontiera Dover-Calais. 

Stai linistit, UK nu doreste sa iasa din UE, au interese economice sa ramana si vor ramane. 

Nu iubesc NATO, ONU, SUA, Rusia, Spaţiului Schenghen , moneda unica, guvernul mondial, cipurile etc. Nu cred ca ne-a intrebat nimeni daca ne dorim in Europa Unita , o Europa a sefilor de stat  care de fapt o controleaza, Franta, Germania si Anglia, niste slugi ale SUA, ca niste tirani comunisti. Ceausescu mi se pare o gluma pe langa baba asta senila care conduce Europa. Eu nu stiu cum o mai suporta nemtii. Ba asta din Franta ne ameninta ca daca nu vrem sa ,,adoptam " cateva mii de ,,sirieni" care de fapt nu sunt sirieni nu ne mai primesc la masa bogatilor. De parca pana acum am fost. Si-au adus aminte de noi, iar noi ca niste idioti pupam mana care pana acum ne-a lovit. Am asteptat SUA cincizeci de ani si cand a venit ne-a luat tot. In tara asta nu mai avem nimic iar cand aud din gura politicienilor ,,siguranta nationala" mi-as dori sa fie interzis pentru ei prin lege nu prin ordonanta de urgenta cuvantul patriotism! Au dat pe nimic, pardon pe redevente de 4%, bogatiile naturale ale acestei tari, ba mai citeam ca Fonta negociaza un contract cu domnii chinezi pentru Cernavoda, Rovinari si Turceni , afacere in care chinezii sa controleze 90% din actiuni. Dupa ce Nastase a vandut petrolul austriecilor de la OMV si rusilor de la LUKOIL, fabricile de otel indienilor , combinatele le-au taiat si le-au vandut la fier vechi, basitul a reusit sa vanda flota unei tari fara sa pateasca nimic, cica navele alea nu valorau nimic, energia produsa de hidrocentrale, adica aia ieftina, baietilor destepti, CEZ baietilor ,,jmecheri" din Cehia, telefonia fixa si mobila nemtilor de la TELEKOM , ca dealtfel si tranportul gazelor naturale din Romania prin conducte construite de petrolistii romanasi, cea mai puternica firma de cablu Ungariei, comertul cu flori este controlat de Olanda, padurile seculare Ungariei si Austriei, de fructe si legume nu mai vorbesc sau produsele din carne pe care le bagam in noi si ne otravim in fiecare zi,  agricultorii si crescatorii de animale romani fiind ingropati in taxe si impozite etc. ne cer sa primim cateva mii de ,,sirieni"! In timp ce suntem adormiti cu Rosia Montana, tot respectul pentru oamenii de acolo care nu vor sa fie stramutati, in jurul Rosiei Montana, domnii politicieni au trecut asa pe sest o lege care permite exploatarea aurului, se extrage aurul de la minele din jurul Rosiei Montana sau din alte judete, pentru ca nu-i asa datorita marelui finantist Isarescu ne-am pierdut dreptul de a stanta aurul extras de la noi din tara. Si toate aceste lucruri se intampla sub ochii nostrii prin contracte supersecrete! Dupa 50 de ani de comunism rusesc, rusii care ne-au luat tezaurul si carora le-am platit despagubiri de razboi, au venit astia cu Europa Unita si ne-au lasat desculti iar acum imi spun ca trebuie sa ii iubesc! Fraternite, egalite, solidarite...sa ne avem ca fratii sa ne f... altii!

Franta, al carui model l-am copiat, ca suntem francofoni prin excelenta, este cel mai bun exemplu de stat care si-a construit cu manuta lui un dezastru demografic. Francezii sunt practic pe cale de disparitie. Nici Olanda, Belgia sau Suedia nu sunt departe. Ei, cetatenii civilizati, nu au fost in stare sa se descurce cu rromi nostri, dupa ce ani de zile ne-au popovaduit modelele de integrare sociala si economica. Cand au ajuns la ei ni i-au trimis inapoi ba le-au mai dat si mii de euro crezand ca rromi se vor intoarce in Romania si se vor apuca de munca.Ce idioti! Cultura tiganilor este veche de mii de ani iar ei au crezut ca o schimba cu cateva mii de euroi! Nu a reusit Hitler, Stalin, Antonescu etc si reusesc francezii sau frantuzoicele! Regii Frantei se rasucesc in mornmat cum se vor rasucii in mormant Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Mihai Viteazul etc daca vom construi mega moscheea la Bucuresti! Francezii care ne fac tigani si cersetori, desi sunt mai negrii ca noi, ne ameninta ca nu vrem sa acceptam cotele de refugiati! Cat tupeu jegos! Cateva sute de ani stramosii nostri au luptat ca tara asta sa nu devina pasalac, au murit, au platit tribut s-au ....,,descurcat" iar acum noi sunt iubitori ai islamului! Doamne Dumnezeule ce vremuri traim! Ei nu s-au descurcat cu tiganii dar se vor descurca cu teroristii!

Avem arabii nostri, turcii nostri, musulmanii nostrii, sirienii nostri, palestinienii nostri etc pe care i-am acceptat, care s-au casatorit cu romance, au familii, au facut afaceri profitabile in Romania, nu avem nimic cu ei atat timp cat respecta legea Romaniei si religia ortodoxa! Dar nu imi doresc ca baiatul meu sa isi schimbe religia obligat de ,,sharia"! ,,Copii vostri se vor ruga la Allah sau vor muri!" ...asta scriu cretinii fanatici pe cladirile din Germania, Franta sau Anglia.  State care le platesc ajutor social si ii hranesc! Ba l-am vazut pe un lider fanatic de al lor cum spunea ca ,,Romania este teritoriu islamic si trebuie eliberat!"

Este timpul sa spunem ca nu dorim tabere de refugiati fanatici pe teritoriul Romaniei iar baba senila sa ii angajeze la Porche cum spunea, sa ii folosesca pentru sustinerea economiei germane sau sa ii ia la ea acasa! Europa ii trateaza pe romanii plecati la munca acolo ca pe ultimii oameni iar acu baba asta ne spune ca suntem obligati sa luam 7000 de refugiati! Ce suflet mare! Ca astia, musulmanii, se duc acolo sau vin la noi la munca! Nu dorim mega moschee, nu dorim sa ne schimbam religia, nu dorim sharia!

Vrem sa traim in pace pe pamantul pe care l-au aparat stramosii nostri cu pretul vietii! Sunt roman ortodox si asa vreau sa raman!

PS. ,,Pînă acum am avut mare noroc cu Isărescu" ....apara si fereste Doamne! El este principalul vinovat pentru dezastrul in care se afla Romania!

Edited by Elvis
  • Upvote 2

PS. ,,Pînă acum am avut mare noroc cu Isărescu" ....apara si fereste Doamne! El este principalul vinovat pentru dezastrul in care se afla Romania!

De ce? :unsure:

Ce legătură are un om tehnic, al cărui rol este să țină în frîu moneda națională (rol pe care l-a îndeplinit cu brio), cu jaful și mafia lui Iliescu, Hrebenciuc, Năstase, Băsescu, Ponta? În ce fel a provocat Banca Națională dezastrul României?

Dacă el e "principalul" vinovat, atunci toți ceilalți ce sînt? 

Deși îți dau dreptate în anumite privințe, multe sînt exagerări. Nu mai crede chiar tot ce se scrie pe internet. Boala internetului este că oricine poate scrie orice.

Așa cum alții au clișeele lor despre români, la fel au și românii clișeele lor despre occidentali. Care clișee sînt adesea greșite, tot la fel cum sînt și ale lor despre noi. Nimeni nu-i tratează pe românii care muncesc acolo ca pe ultimii oameni. Am lucrat personal cu nemți, olandezi, belgieni și a fost o plăcere. E pur și simplu o plăcere să lucrezi cu nemții, iar ei au o părere foarte bună despre români. La fel și olandezii, erau încîntați să lucreze cu noi. Românii stabiliți acolo, și din care am cunoscut destui, o duc foarte bine și sînt respectați de comunitate. La fel și în Anglia. Ceea ce scrie un dement á la Vadim (că au și ei dintr-ăștia) într-o fițuică de scandal ca The Sun n-are nici o legătură cu adevărul. Dar prinde la public.

• Upvote 2

Vlad Soare continua sa visezi, am cam trecut prin tarile astia pe care le lauzi tu atat si am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii roman. Daca vrei sa experimentezi treci prin Covasna si Harghita nu trebuie sa faci o calatorie lunga pana in Olanda spre exemplu.

Dar hai sa revenim la Isarescu al carui fan vad ca esti.....cel mai mare guvernator in viata, matusalemicul guvernator, ,,iluminatul" guvernator...nemuritorul! Oare de ce nu a fost schimbat de niciun regim politic pana acum? Cred ca daca moare trebuie sa il formolizam ca pe Lenin si sa il punem in sala aia mare din Banca Nationala pe care a deschis-o decat pentru Grupul Bilderberg cand au hotarat in scarba sa treaca si prin Romania, unde noi romanii sa mergem sa luam lumina. Niciun romanas indiferent ce a facut pentru tara asta nu a avut aceasta onoare! Din septembrie 1990 pana acum Isarescu a facut ce a vrut cu aceasta tara din punct de vedere financiar. Absolut orice a vrut! Ca nimeni nu stie cat este de bogat este alta poveste, dar ma intreb de ce nu se retrage in glorie sa se ocupe de vita de vie de la Dragasani si sa isi creasca nepoteii ? Are totusi o varsta respectabila, vrea sa iasa din Banca Nationala cand o sa isi dea obstescul sfarsit?

Ce legatură are Mugur Isarescu cu Roşia Montana?

,,La sfârşitul anului 1982, România atingea vârful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă Fondul Monetar Internaţional, care, în înţelegere cu miliardarul George Soros, despre a cărui implicare în evenimentele din decembrie 1989 voi vorbi ulterior, a planificat, o serie de operaţiuni speculative dezastruoase pentru România.

După aceste operaţiuni speculative, ţara noastră ar fi urmat să intre în blocaj financiar şi încetare de plăţi. Numai că Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România nemaintrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI. Soros reuşind ulterior să dea un „tun” de 1,1 miliarde de lire sterline prin intermediul bursei din Londra. Chiar şi aşa FMI-ul a impus României penalizări pentru plăţi anticipate. Din cauza FMI-ului dirijat de SUA, care cerea achitarea datoriei României cu o dobândă triplată, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare. Agentul termic a fost raţionalizat şi benzina a fost distribuită pe cartelă. Aşa se face că, începând din 1987, SUA au dezlănţuit o campanie intensă de diabolizare a lui Ceauşescu prin intermediul presei occidentale. Posturile de radio Europa Liberă şi Vocea Americii au lansat în premieră zvonul fals că Gorbaciov stabilise un înlocuitor al lui Ceauşescu. În martie 1989, când Ceauşescu reuşise să ramburseze integral datoriile, România mai avea în plus 3,7 miliarde USD depuşi în bănci şi creanţe de 7-8 miliarde USD. La această sumă s-ar fi adăugat şi exporturile României din 1989 care au fost de 6 miliarde USD. Arhivele oficiale, coafate în cei 24 de ani scurşi de la revoluţie, nu mai pot justifica azi decât existenţa a 2 miliarde USD. De ce s-au „volatilizat” aceşti bani? N-are rost să mai explic. Cine a făcut-o? Dacă România avea şi după 1989 în serviciile de informaţii şi în Parchete vreun român patriot, am fi aflat până acum.

Există indicii că în noaptea de 14/15 decembrie 1989, de la flotila prezidenţială de la Otopeni ar fi decolat un avion Il-18, care a executat un transport special, cu destinaţia Teheran. Şi că avionul ar fi avut la bord lingouri de aur cântărind 24 t. Într-adevăr, avionul figurează în fişele de evidenţă aeriană că s-a întors gol din Iran, pe 4 ianuarie 1990. Dacă lucrurile sunt reale şi explicaţia poate fi una extrem de simplă. Ceauşescu descoperise încă din 1987 că România avea în propria ogradă toate „comorile” care-i permiteau să nu mai depindă vreodată de FMI şi mai mult decât atât i-ar fi făcut concurenţă acestui organism. Un prim pas fiind acela de a se asocia cu China, Iranul şi Libia, într-o bancă care să acorde împrumuturi cu dobânzi mici, destinate ţărilor în curs de dezvoltare. Banca în cauză se numea BRCE (Banca Română de Comerț Exterior) prin intermediul căreia, întreprinderile de comerț exterior ale României derulaseră operaţiunile de aport valutar special, de pe urma cărora a fost rambursată datoria externă a ţării noastre.

FMI îşi permitea să acorde de câteva decenii împrumuturi, condiţionate de ingerinţele brutale în economia ţărilor creditate, datorită rezervei de 2.996 tone de aur, de care dispunea. Hărţile cu zăcămintele minerale începuseră să fie introduse pe calculator în România, la sediul Întreprinderii de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” din anul 1971 şi erau permanent actualizate, aşa că Ceauşescu a aflat că din munţii României se extrăseseră până în 1987 circa 2.070 de tone de aur şi că România mai avea 6.000 tone aur, adică de trei ori cât se exploatase până atunci şi care în 2013 a ajuns să valoreze 250 miliarde euro. Numai că pe lângă aur, Ceauşescu ştia că în aceleaşi zăcăminte se află argint şi metalele rare, extrem de valoroase precum arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium, wolfram etc. Şi conta mult pe acestea întrucât ele sunt evaluate azi la 100 de miliarde de euro. În acei ani, aplicaţiile de larg consum ale tehnologiei utilizate de americani şi sovietici la programele lor cosmice Apollo şi Soiuz abia începeau să apară pe piaţă.

Videoplayerele/recorderele, camerele de filmare video, calculatoarele şi telefonia mobilă, au la bază microprocesoarele la fabricaţia cărora materia primă sunt metalele rare aflate din abundenţă, alături de aur în zăcămintele din Munţii Apuseni (minele Roşia Montană, Almaş, Baia de Arieş, Bucium, Brad şi Săcărâmb).

După 1990 au apărut o mulţime de producători europeni de telefonie mobilă precum Nokia care au fost nevoiţi să importe aceste metale rare din Africa Centrală şi Australia, deşi România era mai aproape. Boom-ul producţiei la nivel mondial de calculatoare şi telefoane mobile s-a produs după 1990, când în România avusese deja loc scurt-circuitul din decembrie 1989. Chiar şi aşa, Ceauşescu prevăzuse această dezvoltare şi construise împreună cu concernul american Texas Instruments, o întreagă platformă industrială dedicată electronicii, numită IPRS Băneasa, lăsând-o moştenire românilor. Care cu o minimă investiţie, ar fi permis României să producă şi să deţină calculatore, telefoane mobile, reţele proprii de internet şi de telefonie. Numai că imediat după 1990, IPRS a fost dezmembrată cu bună ştiinţă pentru a fi transformată în investiţie imobiliară. Să nu fi ştiut aceste lucruri cel care conduce „de facto” SIE, generalul Silviu Predoiu, absolvent al facultăţii de Geologie care a lucrat ca inginer geolog la ICE Geomin (1984-1985) și la Întreprinderea de Metale Rare din București –IMRB (1985-1990), îndeplinind din 1987 funcţia de CI-st al IMRB? Să nu fi ştiut aceste lucruri preşedintele-geolog Emil Constantinescu, cel care a avut revelaţia nerentabilităţii mineritului în România, închizând jumătate din exploatările miniere? Să nu-i fi spus măcar şeful cancelariei sale prezidenţiale, Dorin Marian şi el geolog de meserie? Să nu fi ştiut nici măcar premierii Teodor Stolojan şi Nicolae Văcăroiu, proveniţi din Consiliul Planificării economice de dinainte de 1989? Şi nici Ion Iliescu fost membru CPEx al PCR?Pe baza estimărilor specialiştilor săi, Ceauşescu şi-a făcut un plan de extracţie masivă până în anul 2040, astfel încât banca pentru investiţii în ţările în curs de dezvoltare, să beneficieze de un flux neîntrerupt de finanţare, acoperit în aur. Aşadar, Ceauşescu intenţiona ca în decurs de o jumătate de secol să extragă la greu aur şi metale rare româneşti, care să-i asigure un fond anual de cel puţin 8 miliarde USD pe care România să-l ruleze prin intermediul BRCE (care avea ea însăşi un capital de peste 10 miliarde USD), investindu-l în construcţia de obiective economice şi de infrastructură în afara graniţelor, cu proiecte concepute de arhitecţii români, cu mână de lucru constituită din muncitori şi ingineri români şi cu utilaje şi maşini proiectate şi produse în România. Unde? În primul rând în China şi în statele prietene acesteia din Asia de Sud-Est, în Iran şi în statele musulmane aliate acestuia din Africa şi Orientul Apropiat şi pe cont propriu în America de Sud. Adică exact ceea ce face China acum cu Victor Ponta şi Traian Băsescu care stau cu mâna întinsă la cerşit pentru posibile investiţii de 8 miliarde de euro.Trebuie să recunosc că acest plan, conceput de mintea nu prea şcolită a lui Ceauşescu, un om neobişnuit de patriot pentru poporul lipsit de recunoştinţă, din mijlocul căruia s-a ridicat, era genial. Şi poate fi numit Testamentul lui Ceauşescu. Interesant ar fi să urmărim ce s-a întâmplat cu „comoara” respectivă, după asasinarea lui Ceauşescu. BRCE, care după revoluţie şi-a schimbat numele devenind Bancorex, a ajuns în faliment în 1999, după ce prin ea, Ion Iliescu a miluit cu credite nerambursate sau ilegale zeci de mii de membri ai nomenclaturi postdecembriste, provenită din falşi dizidenţi şi chiar suspecţi de terorismul practicat după Lovitura de Palat din 22 decembrie 1989. Sub privirea guvernatorului BNR. Bancorex a fuzionat prin absorbţie în Banca Comerciala Romana (BCR) şi la privatizarea din 2006 a BCR, guvernatorul BNR împreună cu premierul Tăriceanu a obligat poporul român să plătească suma de 3,75 miliarde euro către Erstebank, din Austria, pentru găurile negre avute de Bancorex. Cum din privatizarea BCR românii au încasat de la austrieci numai 2,25 miliarde euro, ei mai au de plătit acestora încă 1,5 miliarde euro. Dacă prin absurd la conducerea României ar fi nimerit din greşeală vreun om cât de cât patriot ca Ceauşescu şi i-ar fi trăsnit prin cap să aplice Testamentul lui Ceauşescu, i-ar fi fost imposibil, căci îi lipsea una din rotiţele mecanismului conceput de el, banca românească.Din septembrie 1990 şi până azi, numele celui care a ocupat postul de guvernator al Băncii Naționale a României a fost Mugur Isărescu. Cel care a fost până în decembrie 1989 cercetător la Institutul de Economie Mondială, obținând titlul de doctor în economie, ca urmare a participării la cursuri organizate în SUA. În perioada ianuarie–septembrie 1990, Isărescu a funcţionat ca reprezentant comercial al ambasadei României la Washington. În anul 2002, bursa din Londra, cea mai mare bursă a aurului din lume, a decretat că producţia combinatului Phoenix din Baia Mare (recunoscut pe plan mondial din 1970 ca producător garantat) nu se mai încadrează în standardele internaţionale. Prin aceasta, România pierdea dreptul la utilizarea poansonului internaţional al BNR, aplicat pe lingourile de aur. Poansonul imprima numărul de ordine, greutatea, concentraţia, denumirea producătorului şi sigla Băncii Naţionale. România a fost astfel interzisă pe lista producătorilor şi exportatorilor de aur, iar BNR avea cel mai potrivit pretext pentru a nu mai face niciodată depozite de lingouri din aurul românesc. Doar o întâmplare a făcut ca într-o conferinţă de presă a PRM să fie prezentat un document secret, datat 25 martie 2002, care demonstra că printr-o stranie coincidenţă, din ordinul guvernatorului BNR, prin aeroportul Otopeni, s-au scos din ţară 20 de tone de lingouri de aur, cu destinaţia Germania. În perioada 2002-2013, din dispoziţia aceluiaşi Mugur Isărescu, două treimi din rezerva de aur lăsată de Ceauşescu României, adică 61,2 tone, au ajuns să fie depozitate în bănci din afara graniţelor, lipsind astfel România de a doua rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu.Pentru a desăvârşi opera de blocare a accesului românilor la propriul aur şi metale rare, la propunerea ministrului Industriilor, Radu Berceanu licenţa de exploatare a aurului şi metalelor rare nr. 47/1999, este acordată prin HG 458/1999 (ale cărei prevederi sunt şi azi secrete) companiei private străine Roşia Montană Gold Corporation, avându-l ca paravan pe Vasile Frank Timiş. De atunci, statul român nu a mai scos nici un gram de aur din propriile mine, în timp ce Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat la încă opt firme străine licenţe de explorare şi exploatare pentru aurul şi metalele rare româneşti din Apuseni. Fix pe zăcămintele din hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu. Legea minelor, a fost modificată astfel, încât România să primească din partea companiilor străine care exploatează resursele sale subterane, o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage, în timp ce în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%. Aşadar şi ultima rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu pentru supravieţuirea României a fost deja vândută."

Mentionez ca aceste date nu sunt luate din vreo ,,fituica " a lui Vadim! Nu sunt vreun fan a lui Ceausescu, nimeni din familia mea, parinti sau bunici, nu a fost membru de partid. Basescu sub directa supraveghere a lui Isarescu imprumuta acum cativa ani 20 de miliarde de euro. Stie cineva unde sunt?

PS.  PRM si Vadim care cica a cam murit de batranete, povesti...adevarate!

Edited by Elvis
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Foaie verde taină ... în topicul cu titlul "Criza refugiaţilor din Europa" voi scrieţi de Isărescu, Roşia Montana ... 

Mda, păi în general cam orice discuție despre problemele europene tinde invariabil să alunece către "europenii ne sug sîngele, ne tratează ca pe niște sclavi, noi am fi cel mai tare popor din lume dacă ne-ar lăsa străinii, etc." :)

Cît despre Schengen, eu sînt de părere că este în principiu un concept foarte bun, dar care nu poate funcționa decît cu granițe exterioare solide. Or în cazul de față spațiul Schengen a dovedit că avea granițele exterioare făcute din șvaițer. E normal ca toată ideea de Schengen să se clatine în aceste condiții. Germania, Austria, Danemarca, Olanda, și-au desființat granițele punîndu-și încrederea în ale Ungariei, iar Ungaria a arătat că nu le poate apăra, că orice țigan poate intra acolo ca-n brînză cînd are chef. Granița nu se apără cu principii de corectitudine politică și cu tunuri cu apă. Granița se apără cu arme și cu muniție de război. Cine forțează granița trebuie împușcat pe loc. Dacă țările de la margine nu sînt în stare să facă asta, atunci spațiul Schengen nu poate funcționa.

Edited by VladSoare
  • Upvote 4