Jump to content
POLITISTI.ro

Greva, cu orice risc ?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Interesanta afirmatie, marius. da-ne te rog, ceva amanunte.

Silviu ,ministerul pe langa faptul ca la numaratoare aduna pompierii, jandarmii si politistii comunitari ,mai nou inclusiv personalul civil din aceste structuri sunt ofiteri de politie.

Si asta o spune un presedinte de federatie a politistilor din Europa!.

Modificat de Elvis
Publicat

...Este vina celor care organizeaza astfel de manifestatii, probabil nu au niciun interes sa scoata multi politisti in strada si recurg la organizarea unor manifestatii de `amploarea` celor de zilele astea doar pentru a nu fi acuzati de lipsa de implicare...

Permiteti-mi sa va contrazic : in cursul zilei de luni, am discutat (printre altii) si cu un "mare" ofiter sef al unei ture, care spunea ca de la tura lui merg 10 oameni (din 12)...

marti la ora 9 dimineata la locul imbarcarii in autocare eram ...2 colegi...cand l-am sunat nu mi-a mai raspuns la telefon...nu mai zic faptul ca de la "acea minunata tura" nu a aparut nimeni : cand i-am sunat si pe ceilalti, dintre cei care au raspuns la tel mi-au spus ca EI N-AU STIUT!!! :hmmmt: ...nici pe asta nu prea o cred pentru ca s-a tot "vuit" prin presa despre actiune!...ceea ce vreau sa spun este ca MULTORA LE ESTE FRICA!...cand eram la miting m-a sunat un coleg si-mi spunea ca SE ZVONESTE ca s-au cerut listele cu cei care au fost la mitingul "aferent" strigarii cu "iesitul afara....". Concluzia este ca sunt aruncate zvonuri, sunt "intoxicati" oamenii cu diverse amenintari si toti avem o stare de alerta si nesiguranta!...poate pana la urma se va sparge "buboiul"...dar pentru asta trebuie ca toata lumea sa fie intre-o singura directie!

Publicat (modificat)

Kmcoio si bogdan11, eu am facut referire strict la ce s-a intamplat in judetul meu. Colegii mei nu au fost anuntati ca in data de___, la ora x, se pleaca la Bucuresti pentru miting. Din presa se stia ca se protesteaza zilnic si cam atat, restul tinea de bucataria interna a fiecarui sindicat. Asa cum am spus, nu stiu daca multi s-ar fi ingramadit sa participe, dar atata timp cat nici macar nu au fost anuntati nu are nimeni ce sa le impute. In judetele voastre poate situatia a stat altfel, nu va contrazic, eu doar am expus ce s-a intamplat la mine in judet, respectiv la nivelul unitatii unde imi desfasor activitatea.

Kmcoio, 20000 de politisti nu vor fi scosi in strada in perioada aceasta intrucat o astfel de multime nu mai poate fi stapanita in niciun fel, se tem de un `macel` si tocmai acesta este motivul pentru care se evita scoatere cat mai multor politisti in strada. Imagineaza-ti cum ar mai putea fi stapaniti 20000 de politisti care nu mai au bani sa isi intretina familiile, nu mai au bani sa isi plateasca ratele...nu mai au nimic?! Mi-e greu sa cred ca acesti oameni si-ar mai putea pastra calmul si ar mai putea protesta civilizat. :naughty:

Modificat de bestkyky
  • Apreciez 2
Publicat

Ma indoiesc amarnic ca in Romania, intr-o zi lucratoare, intre 08.00 - 16.00, casesti 20 mii de politisti care sa nu fie in serviciu, liberi sa plece unde vor, inclusiv la mitinguri.

A pleca spre Bucuresti cu 20 de mii de politisti, inseamna sa lasi localitati intregi fara un serviciu politienesc minim.

Asa ceva e imposibil si nu e de dorit, nici chiar pentru noi. Doar avem si noi familii, nu?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

O sa se lucreze si pe 500 ron. Ce greva? Despre ce vorbiti aici? Doar suntem rromani. :ner:

Publicat

si la sfarsit de an ce calificativ vei lua? am colegi, o promotie inaintea mea care si acum sunt agenti, iar anul trecut au fost la un pas sa ia nesatisfacator pe acelasi motiv: informatii 0, amenzi vreo 7 tot anul, si restul pauza.

pe principul asta trebuie sa bagam capul in pamant si sa acceptam tot ce se intampla. ai vazut ce a mai zis igas azi cu privire la sporul de antena? daca nimeni nu ar mai face nimic nu pot da calificativul ns tuturor. atunci ar vedea ca ceva se intampla si poate s-ar gandi sa revina la normal lucrurile

Publicat

ba pot da, si vor da...e de ajuns sa dea cativa afara, sa se raspandeasca zvonul si toti se vor pune sa invete si sa se pregateasca si mai ales sa faca sluj la sefi, ca sa nu le mai dea si a doua oara satisfacator sau NS.

si in plus de asta, e bine stiut ca in politie nu se vor a activa oameni cu coloana vertebrala, ci doar cei care preaslavesc sefii pusi pe pile.

eu poate imi permit sa-i scuip in fata si sa fiu dat afara, am nevasta, n-am copii, pot sa traiesc. dar ce face unu cu 2 copii si rate la banca si naveta care poate nu va fi angajat in sectorul privat sau chiar daca isi gaseste loc de munca nu va fi platit cum isi doreste??? si atunci mai vreti unitate intre politisti? fiecare isi apara piele apoi se gandeste la binele grupului.

• Moderator
Publicat

Nu va pot intelege pe cei ce tot cautati tot felul de modalitati prin care sa protestam.

Dragi colegi, NU uitati ca noi suntem politisti si nu trebuie sa uitam acest lucru. Noi trebuie sa avem o anumita prestanta si luciditate in tot ceea ce facem. Nu putem sa incetam lucru pentru ca asta ar insemna sa incalcam legea si noua nici prin cap nu trebuie sa ne treaca acest lucru.

Cum sa nu aplicam sanctiuni unui gunoi cu care te intalnesti si care se comporta ca un indian ? Chiar v-ar lasa constiinta? Eu refuz sa cred. In plus un astfel de protest s-ar putea traduce ca un refuz in a-ti face datoria.

Anul trecut sindicalistii au tot vehiculat o forma inedita si originala de protest, prin care nu se putea lega nimeni de vreun politist, respectiv acel refuz al politistilor in a mai sponsoriza institutia cu bani din buzunar. Prin aceea modalitate nimeni nu-i poate imputa absolut nimic unui politist si dupa o vreme activitatea chiar daca nu se bloca complet, cu siguranta avea de suferit, DAR nu am fost in stare nici macar asa sa protestam. Ce va face sa credeti ca vom putea sa realizam proteste mai radicale si in urma carora putem fi sanctionati? Sa fim realisti!

Daca dorim sa protestam, atunci trebuie sa ne trezim din anestezia in care suntem si abia atunci trebuie sa o facem, dar fara a incalca legea

• Apreciez 2
Publicat

Dragi colegi, NU uitati ca noi suntem politisti si nu trebuie sa uitam acest lucru. Noi trebuie sa avem o anumita prestanta si luciditate in tot ceea ce facem. Nu putem sa incetam lucru pentru ca asta ar insemna sa incalcam legea si noua nici prin cap nu trebuie sa ne treaca acest lucru.

Sa nu incalcam legea zici?

Pai si tot efortul meu de a fi in aceasta functie, sa fiu politist , pregatire pentru examen, probe eliminatorii, conditii speciale, sa nu am vreo pata in biografie, in familie, scolarizarea 2 ani departe de casa, CE IMI OFERA TOATE STRADANIILE ACESTEA?

Un serviciu permanent, ca nu pot sa ignor niciodata telefonul, repartitia la zeci de kilometri de familie si prieteni, ocazia de a fi "injosit" de toti cetatenii pentru care un PVCC e doar o hartie fara valoare, un sef care strege pe jos cu mine doar ca sa arate celorlalti subalterni ca poate, conditii de munca care mai nou nu merita remunerate cu sporuri, si alte asfel de bucurii.......

Va intreb stimati colegi.. Legea ne promite DEMNITATE si UN TRAI DECENT, LEGEA este respectata?

Ps SA nu mai vorbim de siguranta unui loc de munca, sau prestigiu social ca si categorie profesionala....

• Apreciez 1
Publicat

catalin, nu zice nimeni sa nu sanctionezi nemernicii si pe i cei care chiar merita, dar nu mai trebuie procedat cu exces de zel cum ziceam. adica unde se poate aplica un avertisment verbal sa o facem. e tot sanctiune. iti poate reprosa cineva ceva? nu cred. cat despre asa zisa sponsorizare stii cum vad eu? nu pot spune ca nu ai o coala sa faci raportul de activitate, fisa de 112 sau sas iei o declaratie. aici se poate interpreta ca nu vrei sa faci ce scrie in fisa postului si aici e o incalcare a prevederiulor legale si nu daca aplici avertismente verbale

• Moderator
Publicat

Un politist trebuie sa aplice o sanctiune NUMAI atunci cand este convins 100% ca se impune acest lucru. Pentru noi nu trebuie sa existe astfel de diferentieri pe care tu le faci aici, de genul "atunci cand chiar merita". Din aceasta exprimare a ta se intelege ca tu aplici sanctiuni chiar si in unele cazuri unde nu esti convins 100% ca "sanctiunea merita sa fie aplicata". La fel si in cazul avertismentelor, ele trebuie sa fie aplicate obligatoriu absolut in toate situatiile in care se impune acest lucru, pentru ca politistul nu trebuie sa faca niciodata in mod voit sau intentionat exces de zel.

Pentru faptul ca nu iti sunt asigurate materialele necesare pentru executarea serviciului, iar tu ai adus la cunostiinta acest lucru, nu te poate sanctiona nimeni si nici nu se poate interpreta. Important este ca tu sa fii un baiat destept si sa-ti asiguri dovezile necesare prin care sa poti demonstra ca ai adus la cunostiinta conducerii ca nu ai la dispozitie logistica necesara si minima.

Serioux astfel de justificari nu constituie un argument solid si care sa poata fi luat in seama, mai ales din partea noastra, a politistilor. Pe aceeasi logica, ar trebui sa ne apucam si de furat sau sa dam in cap, pentru ca doar sunt destui care nu respecta legea si comit astfel de fapte. In niciun caz, noi nu trebuie sa avem astfel de justificari, pentru ca astfel de justificari le auzim in fiecare zi de la cei certati cu legea si nu le luam in serios, de aceea nici nu trebuie sa le adoptam.

Noi suntem politisti, iar daca cei ce vremelinic au ajuns sa ne conduca si incalca legea si ne batjocoresc, noi trebuie sa demonstram ca suntem oameni cerebrali, cu respect pentru lege si ca avem niste valori morale de la care nu ne putem abate. De aceea cred ca trebuie sa protestam numai in limitele pe care legea ni le permite, pentru ca asa vom demonstra ca suntem mai inteligenti si nu ne coboram la nivelul lor.

Publicat

parerea mea este ca in conditiile actuale de munca> adica dotare, lipsa statisfactiei pentru rezultatul muncii, si remuneratia penibila( raspunderea nu se mai plateste.) pe multi dintre noi (agentii) ne mai tin doar datoriile sa nu ii aruncam ministrului demisiile. Si dupa o sa patruleze cei care raman......

• Apreciez 1
Publicat

asta a mai ramas singura noastra speranta......sprijin din partea europei

Il doare pe baselu undeva de ce zice Europa. Vezi speta cu taxa de prima inmatriculare!

Publicat

Si Catalin Intradevar nu indemn pe nimeni sa incalce vreo regula, sau lege, de asta m-am facut politist, cu credinta ca voi face dreptate ca voi fi de partea pagubitului, sa-l ajut reprezentand legea

Dar Romania nu exista de fapt, asa e concluzia la care ajung... Are doua feluri de legi 1Proaste si 2Bune dar care nu se aplica, din varii motive

O axioma era pentru mine ca Productivitatea si Responsabilitatea sunt platite pe lumea asta. Pai romanica nu e pe lumea asta...

Te las cu o intrebare, Cum poti sa castigi , sau sa joci corect intro competitie cand adversarul schimba cum vrea el regulile? ? ?

Publicat

din ce se mai "aude" la Radio Shantz:

Se pare ca ministrul de Interne, Traian Igas, s-a gandit ca angajatii MAI-ului sunt experti in a suci legile dupa cum le convine, asa cum o face el sau mai marii sai. Asa ca, de teama ca nu cumva jandarmii sau politistii sa se pensioneze pe caz de boala sau sa plece in concedii medicale prelungite, ministrul a dat un ordin prin care a interzis spitalului MAI sa mai faca vreo internare, cu exceptia cazului in care pacientul jandarm sau politist este la un pas de moarte. Unii dintre angajatii MAI-ului care s-au prezentat la spital cu afectiuni cronice au fost trimisi acasa de medicii care le-au spus spasiti ca nu au voie sa ii interneze.

Publicat

sa inteleg ca nu exista alte spitale? sau alti medici uneori mult mai priceputi decat cei de la MAI?

hai sa fim seriosi...te duci sa te internezi cu o boala cronica la tg-mures de exemplu, si apoi te pensionezi linistit. crezi ca Igas va da si atunci o ordonanta in care sa spuna " medicii MAI sunt cei mai competenti de pe planeta si numai ei decid daca te pensionezi"???

daca e atat de idiot prevad un val de procese

Publicat

Discutii azi, la noi in curte: Lista cu cei 35 de agenti care trebuiau sa fie disponibilizati s-a intors, pe motiv ca din totalul de 35 de agenti era doar unul de la birouri si restul de 34 din operativ! A fost trimisa inapoi pentru a fi refacuta. Sa vedem in ce procent vor fi cei din operativ. Deja 5 colegi au intrat la cerere in " fara plata". Nu stiu insa, cat de oficiala este informatia cu lista!

Publicat

ba fratilor hai sa facem ceva o data ca in ritmul asta nu se mai poate..multi dintre noi o sa o luam razna,nu mai avem ce manca...hai cu sindicatele organizati ceva o data faceti ceva

Publicat

zamfidanut,unde ai fost frate pana acum? Vino tu cu o idee geniala pentru sindicate.Cam ce ar trebui sa mai faca? Sa faca invitatii scrise pentru fiecare politist si sa-i solicite sa confirme prezenta ca la nunta? Sa le dea cumva si bani cum fac politicienii in campanie? Haideti sa fim putin mai realisti

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.