Jump to content
POLITISTI.ro

Greva, cu orice risc ?

Postare recomandată

Publicat

axle15 aceeasi situatie e in toate inspectoratele de politie. Ministrul ori nu stie, ori (cel mai probabil) minte cu nerusinare.

Poate (probabilitatea e de 0.0000000001% ,sa zicem :hmmmt: ) chiar nu stie ... cum ar putea fii informat ,oare ?

Ca daca as stii adresa lui de e-mail eu i-as trimite link-ul spre pagina asta de forum :emo-yessir: Am scris la cativa ziaristi din pesa centrala ,dar cred ca nu-i un amanunt pentru a vedea lumina tiparului! :doh:

Publicat

De ce încercăm întotdeuna să fim atât de pesimişti, când ar trebui să ne încleştăm pumnii şi să luptăm pentru noi şi drepturile noastre? Credeţi că este nevoie ca şi în 1989 să vină alţii, cu motive ascunse şi pentru a lor binefacere, să ne tragă de mână spre luptă? Credeţi că ar fi timpul să ne dezbrăcăm de haina de laş sub care ne ascundem cu toţi, ca şi popor? Credeţi că osul ne-a fost străpuns de românii pe care noi i-am pus să ne conducă? Simţiţi că trăim într-o ţară care avansează spre viitor, acesta fiind-ui destinul desenat de noi şi ai noştri? Vedem cum mulţumirea oamenilor creşte în fiecare zi pe chipurile lor, fiincă avem un nivel de trai în ascensiune? Credeţi că urmaţii noştri vor fi mulţumiţi de ceea ce noi realizăm, iar copii noştri vor avea un trai mai bun fiindcă noi am stat cu mâinile în sân?

Dacă la toate aceste întrebări aveţi un răspuns clar prin care vă exprimaţi nemulţumirea, atunci cred că este timpul SĂ FACEŢI ÎNTRADEVĂR CEVA. Haideţi să lăsăm vorbele la o parte şi să ne apucăm de treabă. FAPTE NU VORBE.

Respect.

Dorian, cred ca majoritatea pe acest site nu sunt pesimisti, sunt realisti. Intradevar, zici bine, ar trebui sa inclestam pumnii si sa luptam pt drepturile noastre. Dar de la a zice pana la a face e o mare diferenta, pentru ca majoritatea prefera sa ia pozitia ghiocelului. Chiar daca tu, lucrand la o subunitate de politie vorbesti cu colegii sa te razvratesti, poate toti o sa fie de acord (ca doar nu ii doare gura), si te trezesti ca apari tu si mai 2,3 colegi gigi contra in acea subunitate...

• Apreciez 1
Publicat

nu m-am referit la cei care frecventeaza acest site, ci la toti politistii din tara. Sper sa ma insel, dar am observat ca este ceva ce caracterizeaza pe multi dintre noi: luam pozitia ghiocelului. Despre asta au mai scris si altii, deci consider ca nu mai este nevoie sa dezvolt si eu subiectul. Dar este dureros, caci daca nu tinem aproape unul de celalalt nu vom face nimic. Ne lasam intimidati de sefi si repercusiuni, moment in care bagam zoada intre picioare si tacem din gura. Suntem buni la dat din gura, dar lasam de dorit la capitolul fapte. Am mai spus-o si o voi mai spune de 1000 de ori daca va fi nevoie : plecam 100 catre minister sau ipj, iar pe drum ne vom pierde si acolo vom ajunge doar 2-3 si atunci nu te gindesti bine inainte de a face ceva? Nu te gindesti daca merita sa-ti risti tu pielea, iar altii sa stea ascunsi si sa culeaga si ei roadele, dar pe spinarea ta?

Un exemplu elocvent : am avut o situatie la serviciu care ne leza pe toti (respectiv 35 de oameni) si fiindca toti de dadeau cocosi pe la colturi de genul sa facem sa dregem, i-am intrebat citi dintre ei au curajul sa sustina si mai departe aceste idei. Majoritatea s-au fisticit si nu stiau cum sa se dea loviti. Asa ca eu sunt patit si am vazut cum functioneaza psihologia de grup in ministerul nostru (dute tu ca mie mi-e frica). Poate pe la voi este altfel, Doamne ajuta.

Respect .

Publicat

suntem o natie de lasi,ce sa mai!singurul meu regret este ca nu m-am nascut sarb!

Publicat

nu m-am referit la cei care frecventeaza acest site, ci la toti politistii din tara. Sper sa ma insel, dar am observat ca este ceva ce caracterizeaza pe multi dintre noi: luam pozitia ghiocelului. Despre asta au mai scris si altii, deci consider ca nu mai este nevoie sa dezvolt si eu subiectul. Dar este dureros, caci daca nu tinem aproape unul de celalalt nu vom face nimic. Ne lasam intimidati de sefi si repercusiuni, moment in care bagam zoada intre picioare si tacem din gura. Suntem buni la dat din gura, dar lasam de dorit la capitolul fapte. Am mai spus-o si o voi mai spune de 1000 de ori daca va fi nevoie : plecam 100 catre minister sau ipj, iar pe drum ne vom pierde si acolo vom ajunge doar 2-3 si atunci nu te gindesti bine inainte de a face ceva? Nu te gindesti daca merita sa-ti risti tu pielea, iar altii sa stea ascunsi si sa culeaga si ei roadele, dar pe spinarea ta?

Un exemplu elocvent : am avut o situatie la serviciu care ne leza pe toti (respectiv 35 de oameni) si fiindca toti de dadeau cocosi pe la colturi de genul sa facem sa dregem, i-am intrebat citi dintre ei au curajul sa sustina si mai departe aceste idei. Majoritatea s-au fisticit si nu stiau cum sa se dea loviti. Asa ca eu sunt patit si am vazut cum functioneaza psihologia de grup in ministerul nostru (dute tu ca mie mi-e frica). Poate pe la voi este altfel, Doamne ajuta.

Respect .

Cred ca peste tot este aceasta problema...

Publicat

IJPFT Timis : 26- ofiteri; 79- agenti; 30- PC; toti din operativ (frontiera)

Publicat (modificat)

ce inseamna pc ?

penitenciare ?

Modificat de jeffo
  • Displace 1
Publicat

Nu mitingul e solutia la problemele noastre , caci putem face 1000 de mitinguri si tot nu vom rezolva ceva. Solutia este incetarea lucrului pana cand se vor gasi banii nostri pe undeva , printr-un alt minister, de exemplu la turism, ca acel minister are bani la discretie. Va dati seama ce ar insemna blocarea activitatii pentru o saptamana? La miting, noi strigam in strada, iar ei rad de dupa perdele , cu paharul de scotch cu gheata , a la baselu, in mana. Asta e solutia , domnilor!

Publicat

cel mai tare ma doare fiindca nu vad sprijin din partea ofiterilor! nu am vazut un ofiter sa se vaite , toti ne cer sa facem sacrificii, dar nici unul nu incearca sa ne inteleaga ca nu mai rezistam ( in Timis vor fi dati afara 48 de agenti si NICI UN OFITER) toti agentii sunt din operativ, inclusiv la mine pe schema trebuia sa fim 30 de politisti, dar suntem doar 8, iar din astia 8 pleaca 2 si vom mai ramane 6 politisti care vom patrula, supraveghea si prevenii accidentele pe 6 drumuri nationale, in total 550 de km de drum national-european. Din cei sase cati vom mai ramane, unul trebuie sa fie liber, unul in concediu, doamne fereste se mai imbolnaveste unul si vom ramane maxim 3 politisti pe 6 D.N-E. ATUNCI NENOROCITUL DE IGAS ISI POATE ASUMA RASPUNDEREA PE REFORMA CARE O FACE? Ne garanteaza IGAS ca nu vor creste accidentele si infractionalitatea? Vor creste sigur fiindca numai din momentul reformei pe carburant ( de cand ne aloca 1,6 litri benzina / 8 ore) deja indicatorii la accidente au explodat...la toate tipurile de accidente suntem pe plus si numai ce a inceput sezonul vitezei....vom fi de rasul europei !!!

• Moderator
Publicat

Cand spui ofiteri, cred ca te referi la sefi. Sunt multi ofiteri in Politia Romana care nu sunt sefi si care muncesc, fac sacrificii, sunt devotati acestei profesii si sunt la fel de "frecati" ca si agentii de catre sefi. Nu e bine sa generalizam, pentru ca nici noua nu ne place cand altii o fac in cazul nostru.

Nu sunt ofiter, dar va pot spune ca cel mai bun prieten al meu imi este si coleg, dar si ofiter. Intradevar suntem prieteni de cand eram copii, am copilarit si crescut impreuna, dar faptul ca el a devenit ofiter nu a modificat cu nimic relatia dintre noi. Tot cel mai bun prieten mi-a ramas, chiar si daca pentru cativa ani am lucrat impreuna la aceeasi structura.

Publicat

degeaba protestam, participam la mitinguri si ne mai aruncam si caschetele :) ca nu-i afecteaza pe guvernanti.

sa-i lovim acolo unde ne-au lovit si ei pe noi - la BANI

propun sa SA NU SE MAI DEA AMENZI in perioada urmatoare... poate chiar reusim (daca suntem intradevar uniti ca pe 14 iunie - ziua de salariu sa nu se dea nici o amenda la nivelul intregii tari)

politia si jandarmeria asigura prin contraventiile constatate miliarde de lei la buget, miliarde pe care guvernantii le distribuie la clientela politica.

mi se pare cea mai eficienta forma de protest si dupa 2, 3 luni de aplicare putem cere salarii de minim 1000 euro si guvernantii o sa constate (printr-un simplu calcul economic) ca e mai eficient sa platesti fiecare politist cu cel putin 1000 euro decat sa nu mai ai incasari de zeci de miliarde la buget !!!

la fel si cei de la punctele de trecere a frontierei ar putea sa faca controalele "in functie de cum sunt platiti" dar FARA SA IA SPAGA si sa-i vedem pe guvernanti ce eficienti sunt la adunarea la buget a accizelor ...

magistratii au reusit sa invinga sistemul asa ca si politistii care daca sunt uniti sunt o adevarata forta o pot face !!!

Publicat

Am luat si eu pulsul pietii in jurul orelor 12.30. Mai exact, pentru cine a fost, am ajuns la cuvantul bulgarului, urmat de cel al moldoveanului (cu scuze pentru dl. ministru ca nu au avut translator pentru domnia sa :clip: ). Din pacate am sesizat o slaba prezenta din partea politistilor.Poate ca la tv s-au vazut mai multi insa, la fata locului, alta a fost situatia :unsure: . Regret sa vad ca nici in situatia aceasta nu se pot unii, convins fiind ca tot din motive neimputabile lor (doar ce ma despatisem de un amic de la una din sectiile bucurestene, amic ce-mi spunea ca au primit sarcini cu termen pana la pranz, numai sa nu plece nici unul).

Partea buna a lucrurilor e ca civilii de pe margine sau chiar cei care erau in trecere, ii sustineau nemaiavand afirmatii rautacioase cum am vazut pe la tv.

Cred totusi ca, daca nu exista unitate, nu se va rezolva nimic.

Publicat

Este vina celor care organizeaza astfel de manifestatii, probabil nu au niciun interes sa scoata multi politisti in strada si recurg la organizarea unor manifestatii de `amploarea` celor de zilele astea doar pentru a nu fi acuzati de lipsa de implicare. :naughty:

Chiar daca nu fac parte din niciun sindicat, m-am interesat si eu in legatura cu aceste asa-zise manifestatii si am aflat ca organizatiile sindicale din judetul nostru au participat astazi la manifestatia de la Bucurestii. Din pacate, nici unul dintre colegii mei, care cotizeaza la aceste sindicate, nu a fost anuntat de organizarea acestei deplasari. Poate multi nu s-ar fi ingramadit sa participe, dar mi se parea firesc sa ca liderii de sindicate sa le aduca la cunostiinta tuturor membrilor ca urmeaza sa desfasoare aceasta activitate...

Ca o consecinta a tuturor nedreptatilor care ni se fac in ultimul timp si a faptului ca nimeni nu pare sa se implice cu adevarat, colegii mei au decis sa se retraga din sindicate si tot felul de alte organizatii la care cotizeaza. :emo-yessir:

Publicat

Mi-a fost atat de draga meseria asta, de nu va inchipuiti, dar astia au reusit sa ma faca sa ma duc la serviciu fara a avea nici macar cea mai mica satisfactie! Eram copil si visam sa fac asta, acum am ajuns ca nu-mi mai vine sa ma duc la lucru! Si s-a intamplat relativ repede, adica in decursul a un an, mai precis de cand cu reducerea de 40% din iulie trecut!

• Moderator
Publicat

Conducerea federaţiei europene a poliţiştilor acuză ministerul de interne că prezintă drept poliţişti atât ofiţerii, cât şi angajaţii cu alte atribuţii, pentru a motiva concedierile în masă.

Publicat

Interesanta afirmatie, marius. da-ne te rog, ceva amanunte.

• Moderator
Publicat

Am vazut la TV ca SNPPC-ul a primit sprijin din partea Federatiei Sindicatelor Europene ale Politistilor, iar ce am scris mai sus a fost una din afirmatiile presedintelui acestei organizatii Gerrit van de Kamp.

Publicat

Exemplu de manifestare- protest la colegii jandarmi

Deunazi au avut tragere cu grenada, la instruirea de dinainte trebuiau sa semneze intr-un tabel ca sunt de acord....

Brusc marea majoritate a subofiterilor au facut un mic atac de panica si nu au mai aruncat decat cativa pasionati de bufnitura specifica.

Noi ce sa facem ?

Pai se fac cursuri de perfectionare, schimbare de profil, etc. Cum ar fi sa se trimita listele goale? Cum isi vor contabiliza activitatea atunci distinsii nostri instructori?

Alte idei?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

cea mai buna idee e sa nu mai dam amenzi. eu fac asta de cateva luni, dar se pare ca altii nu au inteles mesajul meu(desi l-am transmis clar) si au impresia ca sunt lenes sau ceva, insa eu continui sa aplic aceasta modalitate de protest. poate o vor aplica si altii. e foarte simplu. cat timp ei nu ne dau banii sau mai grav ni-i ia, hai sa nu le mai bagam bani in buzunar si sa nu mai aplicam sanctiuni cu amenda. daca are cineva urechi de auzit foarte bine, daca nu isi merita soarta. in cazuri imperative se pot aplica, dar fara exces de zel ca sustinere nu avem si sefii pun biciul pe noi. ganditi-va!

• Membru
Publicat (modificat)

Este vina celor care organizeaza astfel de manifestatii, probabil nu au niciun interes sa scoata multi politisti in strada si recurg la organizarea unor manifestatii de `amploarea` celor de zilele astea doar pentru a nu fi acuzati de lipsa de implicare. :naughty: Chiar daca nu fac parte din niciun sindicat, m-am interesat si eu in legatura cu aceste asa-zise manifestatii si am aflat ca organizatiile sindicale din judetul nostru au participat astazi la manifestatia de la Bucurestii. Din pacate, nici unul dintre colegii mei, care cotizeaza la aceste sindicate, nu a fost anuntat de organizarea acestei deplasari. Poate multi nu s-ar fi ingramadit sa participe, dar mi se parea firesc sa ca liderii de sindicate sa le aduca la cunostiinta tuturor membrilor ca urmeaza sa desfasoare aceasta activitate...Ca o consecinta a tuturor nedreptatilor care ni se fac in ultimul timp si a faptului ca nimeni nu pare sa se implice cu adevarat, colegii mei au decis sa se retraga din sindicate si tot felul de alte organizatii la care cotizeaza. :emo-yessir:

Da-mi voie sa te contrazic. Nu sunt lider de sindicat si nu am nici in clin nici in maneca cu vreunul dintre sindicate, sunt totusi membru SNPPC. La mine in judet, eu personal am insistat in randul mai multor colegi sa se prezinte la miting, o parte au venit, cealalta parte au adoptat pozitia strutului, spunand ca ori cu ei, ori fara ei, tot nu rezolvam nimic. Nu pot fi acuzati liderii sindicali de faptul ca nu au anuntat acest miting, pentru ca a fost anuntat, atat de delegatii sindicali din fiecare judet, cat si in special in mass-media. Imi pare rau ca sunt dur in afirmatii, insa multi colegi au dat dovada de lasitate si strutism. Una era sa fim in Piata Revolutiei 1000 de politisti, alta era sa fim 20.000. Liderii de sindicat nu pot face nimic fara membri, iar in aceste momente, indiferent de coloratura sau ideologia sindicala, trebuia sa fim uniti. Rusine tuturor celor care, desi stiau de miting si aveau posibilitatea de a participa, nu au facut-o din lasitate.

Apropo, acum am ajuns acasa si aviz amatorilor : MINUNE! Inca lucrez in politia romana si nu m-a mancat Igas.

Modificat de Kmcoio
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

cea mai buna idee e sa nu mai dam amenzi. eu fac asta de cateva luni, dar se pare ca altii nu au inteles mesajul meu

si la sfarsit de an ce calificativ vei lua? am colegi, o promotie inaintea mea care si acum sunt agenti, iar anul trecut au fost la un pas sa ia nesatisfacator pe acelasi motiv: informatii 0, amenzi vreo 7 tot anul, si restul pauza.

• Apreciez 1
  • Displace 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.