Jump to content
POLITISTI.ro

Modificare ticaloasa a statutului politistului

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Parlamentarii din opozitie vor contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind statutul poliţistului. Textul sesizării a fost deja finalizat.

Semnatarii acestui demers acuză scoaterea poliţistului de sub protecţia statutului funcţionarului public cu statut special, care reglementa anumite drepturi şi condiţiile în care poate fi disponibilizat un bugetar.

Aceste modificări la statutul poliţistului îi permit ministrului Administraţiei şi Internelor să facă disponibilizări prin ordin de ministru, fără a mai avea altă acoperire legală, adică un ordin de ministru a fost ridicat la rang de lege. Pe de altă parte, poliţiştii sunt discriminaţi pentru că ei au fost scoşi de sub prevederile statutului funcţionarului public.

"Prin modificările la lege rămâne la dispoziţia ministrului orice măsură pe care vrea să o ia în domeniul politicii de personal de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În acest sens se îndreaptă şi contestaţia noastră la Curtea Constituţională, se face o discriminare în cazul poliţiştilor care nu mai beneficiază de prevederile statutului funcţionarului public", a arătat liderului deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa.

La rândul său, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a menţionat că în aceste condiţii, poliţistul nu mai are acoperire nici măcar ca funcţionar public, "ceea ce este un act de inconştienţă, pentru că se fragilizează întregul sistem".

sursa: Evz.ro

• Moderator
Publicat

Corect. CC in prezent este la mare concurenta cu DNA-ul. Ambele institutii se zbat din rasputeri sa-si etaleze servilismul si atasamentul fata de marinar.

Publicat

Allyyys25 daca am inteles eu bine de maine se interzic transferurile intre subunitati.

Pana acum era un ordin care interzicea trenferurile intre arme, de maine nici macar in cadrul IPJ-urilor nu se mai fac.

Multumesc pt raspuns! :faint:

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarile formulate de PSD si PNL privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse in Parlament Statutului politistului, votate de coalitia guvernamentala la sfarsitul lunii mai.

Asta inseamna ca ministrul de Interne poate concedia usor politistii, fara sa fie nevoie de o lege. Mai mult, prevederile Legii 188 nu mai completeaza Statutul politistului.

Publicat

Cineee, unul ca Igas poate concedia un om care a terminat o scoala la timpul potrivit? :doh:

Sa inteleg ca noul Statut a fost validat de C.C.R? :blink:

Nici macar nu m-am obosit sa il citesc integral, avand certituinea ca asa ceva nu poate fi admis! :huh:

• Membru
Publicat

Asa ceva este ilegal. Aceasta decizie trebuie atacata la forurile internationale. Nu pot sa inteleg care a fost motivatia pentru care Statutul Politistului nu se mai completeaza cu prevederile Legii 188. Ori suntem functionari publici ori nu mai suntem? Iar legat de detasare, am ajuns iar ca pe vremea militarilor? Asa ceva nu se poate. Rusine sa le fie jegurilor din Curtea Constitutionala, niste aserviti politic care au uitat ca justitia trebuie sa fie oarba.

Publicat

si ce facem acum?stam mai departe ca si oile ?!daca atat ne va duce mintea ,cam asta vom primi !Astazi la ora 15 a fost o noua videoconferinta ptr a stabilii ultimele detalii ptr disponibilizari.Cu jandarmii si pompierii trebuie sa o rezolve pana la 01.07, cu noi pana la sfarsitul lunii iulie.Eu zic ca trebuie sa protestam cumva,incetarea muncii ,prezentarea la sectie dar sa nu se mai intre in serviciu etc.

Publicat

deciziile CC nu pot fi atacate nicaieri, nici macar la CEDO.

singura voastra sansa este ca in cadrul unui litigiu sa reusiti inlaturarea aplicarii deciziei CC daca demonstrati ca este contrara legilor UE cu aplicabilitate directa in cauzele interne. Nu sa fie contrara unei Directive deoarece acestea nu au aplicabilitate directa ci trebuie transpuse in legea interna.

Parerea mea este ca sansele sunt minime.

• Membru
Publicat

Staţi aşa ... nu cred că am înteles bine dar ... la momentul actual e in vigoare Statutul în varianta postată de Marius în primul post al acestui topic ? :blink:

• Moderator
Publicat

Dupa ce se publica in MO, intra in vigoare dupa 3 zile, iar in MO o sa apara foarte curand, in urmatoarele zile.

• Membru
Publicat

Înseamnă că până la 1 iulie devine oficial "Statutul negrilor pe plantaţie"... :doh:

Dar totuşi ...

( fragment dintr-un comunicat CNP aflat într-un alt topic )

"Un alt punct de discuţie a vizat Proiectul privind Statutul Poliţistului, astfel că- în conformitate cu afirmaţiile IGPR, proiectul a fost transmis, prin grija DRU, la toate structurile, la organizaţia profesională CNP şi Sindicate, pentru formularea unor opinii şi puncte de vedere, iar ulterior forma rezultată va mai fi dezbătută între aceste organizaţii şi reprezentanţii MAI, în final urmând a fi supusă - potrivit legii, pentru completări, pe transparenţă decizională.

Faţă de acest proces, s-a creionat ideea ca forma Proiectului de Statut să fie trimis Parlamentului în cursul lunii septembrie a anului curent."

Ce să înţeleg ? La toamnă iar o să sufere modificări, adăugiri ?

• Moderator
Publicat

La toamna vor sa propuna alt statut, modificat complet fata de cel de acum. Detalii gasesti aici:

• Membru
Publicat

Acum am înţeles. :) Mulţumesc pentru lămuriri Marius ! :emo-yessir:

Publicat (modificat)

Pina la toamna ar trebuii sa fie mai activi domnii de la CNP care sunt cei mai bagati in seama pe la Bucuresti si sa se sesizeze cu privire la faptul ca nu toate prevederile noului Statut sunt benefice pentru lucratori . Pentru ca din cite se stie aceasta este o organizatie profesionala care trebuie sa apere si sa sprijine drepturile politistilor indiferent de gradul lor si nu sa vina cu propuneri care sa-i dezavantajeze pe toti membrii cotizanti la bunastarea lor . Asa ar trebuii sa se intimple si daca nu, sa ne comunice faptul ca sunt contra oamenilor , ne retragem in masa din aceasta organizatie si raminem cu sindicatele . Dupa cum se fac valuri negative de reprezentantii CNP pe la Bucurasti au sanse mari sa se autodesfiinteze din lipsa de membrii cit de curind . :emo-yessir::hmmmt:

Modificat de Daniel
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.