Moderator Marius Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Azi au fost propuse unele modificari la Statutul politistului care dezavantajeaza politistii Dezbateri in Camera Deputatilor pe tema statutului politistului. Ieri, comisia de aparare din Camera Deputatilor a adoptat un amendament potrivit caruia politistii pot fi trasi pe linie moarta timp de 6 luni, in anumite situatii. In aceasta perioada, acestia vor primi bani in cuantum mai mic decat salariul. Mai mult, parlamentarii PDL au scurtat si perioada de intrare in vigoare pentru unele prevederi din lege, de la 30 la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Prevederile au fost criticare dur de parlamentarii opozitiei. Amendamente de modificacre a Legii 360 din 2002 privind Statutul politistului.pdf Sa speram ca nu se adopta aceste amendamente. Link to comment
Moderator Catalin Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Din pacate aceste modificari au fost adoptate cu ajutorul masinii de vot portocalii, mai exact au fost 172 de voturi pentru. Asta era solutia miraculoasa si de rezerva privind disponibilizarile. Link to comment
Elvis Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Si cu ajutorul ,,donilor" comandanti din minister. Ieri noapte au facut o sedinta de taina. S-au vandut ieftin exact asa cum sunt. Link to comment
Daniel Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 (edited) Asta suna a ceva somaj tehnic, cum era pe vremuri la intreprinderi cu plata a 75% din solda . Dar dupa cele 6 luni ce fac cu cei care i-au tinut acasa ? Unde ai reangajeaza , pe ce posturi ? Elevii care termina ce posturi ocupa ? Multe aiureli . Pai au aprobat repede intrarea in vigoare , ca sa scape de oamenii care trebuie trasi pe dreapta si pentru care nu mai sunt fonduri . Altfel daca o lalaiau nu aveau de unde sa scoata gologanii . Edited May 31, 2011 by Daniel Link to comment
Moderator Marius Posted May 31, 2011 Author Moderator Share Posted May 31, 2011 Ne-am intors la "sclavagism" cu aceste modificari aduse Statutul politistului. A fost modificat art. 78 astfel: Procedura si cazurile de modificare si/sau suspendare a raporturilor de serviciu ale politistului se stabilesc prin ordin al ministrului administratiei si internelor. In concluzie, ne pot muta, ne pot da afara cand vor muschii lor. Trista ziua asta! Link to comment
Moderator Cristi Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Vreti sa spuneti ca a intrat in vigoare? Si noi ce facem? Stam aici? Alooooo...sindicatele? Hai dracu la Bucuresti sa protestam sau ceva de genul, stam ca gastele la taiere... Link to comment
Moderator Marius Posted May 31, 2011 Author Moderator Share Posted May 31, 2011 Nu mai dureaza mult pana intra in vigoare, mai trebuie doar publicate in Monitorul Oficial. Link to comment
sebiv Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Oare de ce am impresia ca maine cel tarziu se va promulga? Sper sa ma insel. Link to comment
Moderator Catalin Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Cu aceasta modificare stabilitatea politistului in functia publica a ramas doar o notiune abstracta. Cred ca nu exista un alt minister in tara asta in care comunismul sa se fi intors si sa fie atat de prezent. Ministerul asta al nostru se poate rupe in totalitate de celelalte institutii ale statului de drept, NU mai e nevoie de legislativ, pentru ca absolut totul se va reglementa prin ordin al ministrului. Un ministru numit politic, ce nu are nicio legatura cu acest domeniu, poate face pisulica pe cariera unui om, care si-a dorit din copilarie, a facut sacrificii, s-a pregatit si a intrat intr-o scoala/academie, s-a chinuit in scoala/academie ani buni, ba chiar a mai patimit si printr-un judet la sute de km de locurile sale natale, ca doar acolo a fost nevoie sa serveasca patria, dar in serviciu a avut ghinionul sa prinda la furat un pilos ce a lipit afise in campania electorala. Si uite asa ne-am intors cu circa 10 ani in urma. 1 Link to comment
Elvis Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Azi s-a dat un ordin prin care se sisteaza toate transferurile. Link to comment
Moderator Catalin Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Inca unul? Pai nu mai era unul in vigoare? Sau ordinele acestea trebuie reconfirmate periodic? :ner: Link to comment
Elvis Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Nici macar in cadrul IPJ-urilor nu se mai fac. Vor sa ne lege de glie ca pe iobagi iar cand se satura de noi sa ne arunce la cosul de gunoi. Link to comment
allyyys25 Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 (edited) Elvis, poti da mai multe detalii?..daca nu te superi.. Cum adica toate transferurile, te referi la transferurile intre arme diferite, inspectorate...sau chiar si cele din cadrul aceluiasi inspectorat?.. Mentionez ca atat eu cat si sotul ne chinuim cu naveta...care se stie..nu se deconteaza (ne costa momentan 700 lei minim/luna) de 5 ani si ceva si aveam ceva sperante pentru anul asta, cand s-ar fi inceput reorganizarea O.P. in mediul rural (doar unul din noi ar fi avut sansa, normal..dar tot era ceva) Dar daca am inteles eu bine ce vrei sa spui..inseamna ca nu e buna treaba deloc! sper ca printr-o minune..sa nu fie chiar asa..ca de altfel..nu stiu ce ne mai facem! Momentan, pot spune ca mergem la serviciu doar pentru a ne plati ratele, naveta si cheltuielile curente (aproximativ)... Astept raspuns! Multumesc! Edited May 31, 2011 by allyyys25 Link to comment
Moderator Cristi Posted May 31, 2011 Moderator Share Posted May 31, 2011 Eheeeeee...legea asta trebuie contestata cumva, in instanta, la forurile europene, undeva, e imposibil ceea ce se intampla. NU trebuie sa stam asa. Adica eu, acum, ma pot trezi mutat la Maramu ca deh, am gura mare si am deranjat sefutii, sau cum vine treaba? Si nici la Politie nu imi vine sa renunt, ca nu s-a chinuit scarba de Igas cu mine prin scoala de politie. Link to comment
serhente Garcia Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Daca nu ma insala memoria si cunostintele, parca la "civil/patron/stat bugetar" exista obligativitatea unui preaviz de 30 de zile ... Link to comment
dorian Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Azi s-a dat un ordin prin care se sisteaza toate transferurile. Ordinul e dat de pe 26, dar l-au tinut sub pres pina acum. Ordinul intra in vigoare de maine. Politisti, ni se pregateste ceva. Link to comment
Rookie Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Noul statut va fi publicat în Monitorul Oficial peste trei zile, iar după aceea, conducerea MAI poate opera disponibilizările. A fost scos articolul de lege care prevedea ca poliţiştii să urmeze cursuri de reconversie profesională în decurs de şase luni. De asemenea, a fost eliminat și articolul care făcea referire la evaluarea anuală. Ca urmare, testarea poliţiştilor poate fi făcută când se doreşte. Ministrul devine un dictator. Nu mai este nevoie de acea comisie de disciplină care, înainte de a fi dat un om afară, îl judeca mai întâi şi, la propunerea comisiei, se făcea un raport către ministru. Acum, ministrul devine dictator, poate să aibă putere faţă de orice angajat al MAI. Link to comment
Membru Paul90 Posted May 31, 2011 Membru Share Posted May 31, 2011 (edited) (Ne)liniştea de dinaintea furtunei ... Edited May 31, 2011 by blue1guardian Link to comment
Dorin17 Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Si-a pus chiorul in gand sa ne termine de cand cu "javra ordinara" si asta face! Sal vad cu steag si dric cu cai mascati la poarta, ca nu-l mai sufera nici pamantul asta romanesc , de atata otrava ce are in suflet! Link to comment
Elvis Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 Allyyys25 daca am inteles eu bine de maine se interzic transferurile intre subunitati. Pana acum era un ordin care interzicea trenferurile intre arme, de maine nici macar in cadrul IPJ-urilor nu se mai fac. Link to comment
catapfr Posted May 31, 2011 Share Posted May 31, 2011 e clar , ne dau afara, dar inca nu s-au hotarat modalitatile de "plecare" ; vezi sedinta extraordinara de la MAI aseara Link to comment
athooss26 Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Bah...ce am ajuns sa traim..sa ne tremure curul la totzi. nu stiu unde dreq` vom ajunge in situatia asta...dupa cum au zis si altii s-a instalat dictatura in tara asta cu regimu asta PDL,..si toate astea de ce?ca nu are statu bani sa ne platesasca pe totzi?sau ca asa a vrut FMI-ul? Link to comment
florin Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Daca nici acum nu se uneste Politia Romana intr-un protest masiv care sa-i sperie ceva mai bine pe astia e chiar groasa treaba. Aici s-a ajuns multumita celor care au vazut protestele anterioare de la televizor, nu din strada. Link to comment
ciprian6891 Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Imi pare rau ca am ajuns in situatia asta urata, sa imi fie frica de ziua de maine...Eu, unul, care am ales si practicat meseria de politist,de cativa ani, deja, cu toate minusurile ei, minusuri care in ultimul timp sunt din ce in ce mai multe, devansand cu mult plusurile, am ajuns sa nu am si stabilitatea zilei de maine, sa imi fie teama de ce le mai b..se mintea unora cu orgolii si pretentii de ''reformatori''...Sa imi spuna si mie cineva daca vreunul din acesti ''reformatori'' stiu ce inseamna sa vii de pe bancile scoli, cu asteptari mari de la meseria de politist, asteptari care sa fie taiate scurt de realitate, sa fii repartizat ''in ordinea mediilor'', sa ajungi la Cucuietii-din-Deal, sa dormi intr-o casa de pamant, ca alta mai buna nu se gaseste, pe un pat cu saltea de paie, sa te speli la lighean, sa fii chemat la orice ora din zi si din noapte, ca se cearta tata Floarea cu Maria, sa ti se taie 25% din salariu, sa nu ai benzina de patrulari, asa ca le faci pe jos sau bagi din buzunar, sa iti speli singur, da nu la masina, la lighean fratilor, sa mai continui?Nu, ii las pe colegii mai batrani sa ma completeze... Asadar, stiu fratilor, ce inseamna?Sau prefera sa stea la aer conditionat, cu secretara, sofer, decontari etc.si sa se gandeasca ce ar fi daca, la politistii, le-ar mai si tremura putin fundul...Ca si asa ''luati o caciula de bani'', parafrazand un sef de-al meu... Asa ca fratilor sa dea Dumnezeu sa fie bine, la fiecare sa ne dea dupa suflet! Sunt POLITIST si asa raman, POLITIST, nu "reformator"! Multa sanatate!............ 3 Link to comment
Recommended Posts