Jump to content
POLITISTI.ro

Noua lege a salarizării unitare

Postare recomandată

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Si uite ca s-a dus si ultima zi din septembrie, iar din cate imi amintesc se spunea ca la sfarsitul lunii septembrie vedem si noi Legea salarizarii unitare. Poate era vorba de ultima zi din septembrie 2016, sau....

• Apreciez 3
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

O postare preluată de pe pagina de fb a Snppc :

Constat ca avem colegi supărați ca nu ni se măresc salariile si ca Snppc nu face nimic. Ca de obicei se arunca cu noroi degeaba. Salariile vor creste cu siguranta cu minim 10%. Grila nu e publică pt ca sunt inclusi si Sri Sts Spp. Nu ascunde nimeni nimic dar ce postam aici e corect astea s discuțiile. Nu s a postat nimic oficial de sindicate pt ca nu avem listele oficiale nu le am primit de la Mai si Min Oprea a recomandat sa nu le post am ca vor sa ne mărească cu 25% si după aia cer si altii. Daca nu apreciati Snppc ul nu va forțează nimeni sa stati în el. Fiecare membru are drepturi dar are si obligatii. Snppc este singurul sindicat care datorită reprezentativității participa la negocieri la Min Muncii si Min Finanțelor. Unii doar iau si listează pă pagina lor de sindicat si se da rotund. Pai dar n ar posta ar zice membrii lui ca nu face nimic. Informăm membrii prin toate structurile si daca fiecare din voi ar veni la alegeri sau nu v ar conveni de un lider la alegeri il schimbați  Asa e corect si democratic. Nu se plimbă liderii cum ziceți dvs sau au nu stiu ce. Dati mi exemple concrete si apoi aruncați cu noroi. Si încă ceva nu uitati ca anul asta ni s au mărit salariile cu minim 300 lei unii iau si 1000  In plus. Cine nu vede e carcotas hrana s a mărit pt ca introdus sute de procese in tara pe tema asta. Deasemenea salarizarea nu o face Snppc. Azi la 10 au inceput protestele impotriva Guvernului la Min Muncii in fata. NU A VENIT NICI UN POLITIST. SI NICI N O SA VINA VREUNUL. PT CA NE PLACE SA DAM CLICK PE FACEBOOK SI DACA SE POATE SA NE DEA PONTA O MARIRE DE 2000 LEI.

Publicat (modificat)

Nu ar trebui ca grilele de saalrizare sa fie secrete. Secretizarea in cazul salarizarii nu se justifica. Ori sa se stabileasca prin legea salarizarii, ori daca nu este cuprins acolo , prin statut. Preferabil si cel mai bine ar fi prin legea salrizarii unitare. Stiu ca de ex exista un ordin secret care stabileste ca politistii din cadrul inspectoratelor teritoriale ale politiei de frontiera incaseaza 15% indemnizatie de frontiera , desi nu desfasoara activitati de control la frontiera. Au interpretat eronat oug104/2001 art 49 in favoarea unor persoane care n-au nici o legatura cu activitatea de control la frontiera sustinand ca emitand reglementarile conform carora politistii de la supravegherea si controlul din punctele de trecere si intre puncte isi pot indeplini treburile sunt "in legatura cu activitatile e control si supraveghere" si ca sunt in masura sa incaseze aceasta indemnizatie. Adica pentru faptul ca dau sfaturi politistilor operativi de la ture ei sunt in masura sa beneficieze de indemnizatia de frontiera. Practic ei gandesc si operativii executa. Indemnizatia este un drept care se da pentru a face niste cheltuieli ocazionate cu activitatea de control si supraveghere. de ex. sprayuri pt tantari sau spirale, izopren de stat pe jos pe pamantul rece, lavete de curatat mainile, rucsaci de carat materialele, brau pentru protectia spatelui, haine pe dedesubtul uniformei care sa asigure termoreglare, alimente si pastrarea lor pe timpul misiunii tinand cont ca desfasoara activitatea in zone izolate sau fara aprovizionare cu mancare. Asta cu ordinu asta auzisem pana acum. Nu am facut cercetari pana l-am vazut intr-o zi pe domnul Filipovici seful de la Prolex Iasi ca domnule, cum de nu beneficiaza cei de la scoala de pregatire si formare a politistilor de la Iasi de cei 15 % indemnizatie de frontiera daca inspectoratul ia acesti bani. Practic ar lua si academia daca s-ar merge pe ratiunea asta. Domnul nu s-a intrebat daca aia incaseaza legal aceasta indemnizatie. Ca ei au scazut 5% din cei 20 cat se da la cei de la operativ si s-a facut freptate. Si probabil mai sunt si alte ordine secrete.care nu stiu daca le poti ataca in masura in care nu te afecteaza.

Modificat de Marin81
  • Apreciez 1
Publicat

Chestia cu secretizarea grilelor de salarizare pentru apărare și ordine publică este o găselniță a liderilor sindicatelor, ca să ascundă incompetența lor în negocieri. Mă întreb cum vor fi publicate aceste grile în noua lege de salarizare, care este unitară și nesecretă. Vor fi publicate doar grilele pentru ceilalți bugetari, fără al noatre? Noi mu avem dreptul să știm la ce să ne așteptăm?

Publicat

O postare preluată de pe pagina de fb a Snppc :
Salariile vor creste cu siguranta cu minim 10%. Grila nu e publică pt ca sunt inclusi si Sri Sts Spp. Nu s a postat nimic oficial de sindicate pt ca nu avem listele oficiale nu le am primit de la Mai si Min Oprea a recomandat sa nu le post am ca vor sa ne mărească cu 25% si după aia cer si altii.
Azi la 10 au inceput protestele impotriva Guvernului la Min Muncii in fata. NU A VENIT NICI UN POLITIST. SI NICI N O SA VINA VREUNUL. PT CA NE PLACE SA DAM CLICK PE FACEBOOK SI DACA SE POATE SA NE DEA PONTA O MARIRE DE 2000 LEI.

10% din nimic, inseamna tot nimic! Grila de salarizare a politistilor nu trebuie sa fie secreta si, cel mai important, nu trebuie sa fie identica cu cea din sistemul militar. Asa ca daca SNPPC era cu adevarat un sindicat al politistilor ar fi militat pentru acest lucru. Liderii federatiilor noastre sindicale au vazut noile grile de salarizare, asa ca nu ne mai prostiti. Vor sa mareasca cu 25 % in doi ani de zile! Sarariile nu au mai crescut de ani buni de zile, iar faptul ca s-a marit norma de hrana si norma de echipament este doar praf in ochi. Aceste venituri nu se iau in calcul la pensionare. Solicitati ca salariul politistilor sa fie calculat pe baza salariului minim de acum, cel de 1.050 lei, nu pe baza celui de 600 lei valabil in 2009, si atunci salariile vor creste cu adevarat.
Despre ce proteste este vorba? Pe site-ul SNPPC nu apare nimic, iar liderii de sindicat nu au transmis nimic. Minciuni de doi lei!

SNPPC= Sindicatul National de Prosteala si Pacaleala a Cotizantilor.
SNAP= Sindicatul National de Amagire al Politistilor.

• Apreciez 3
Publicat

Despre ce proteste este vorba? Pe site-ul SNPPC nu apare nimic, iar liderii de sindicat nu au transmis nimic. Minciuni de doi lei!

Confirm - nici la Iasi nu se stie nimic de proteste. Liderii de sindicat nu au transmis nici un mesaj in acest sens.

• Displace 1
Publicat

Cred ca suntem in alt film, legea salarizarii unitare aia veche. care s-a aplicat sau mai corect nu s-a aplicat,.  284/2010, nu avea nimic secret, proasta -buna a fost publica, de ce noua lege este altfel? Ce este atat de secret?

Publicat

Domnilor, cred că trebuie să schimbăm statutul .

Să facem PRESIUNE, să se facă un statut bun pentru toți polițiști.

Și apoi să găsim formule și să sancționăm orice lider de sindicat sau postac autorizat de sindicat.

Sindicatul este al membrilor nu al celor care îl ,,stăpânesc,, vremelnic.  

• Apreciez 1
Publicat

Ar trebui schimbate sindicatele. Să nu mai fie președinți toți pensionarii, aceștia să stea la pensie, să nu mai vorbească pentru polițiștii în activitate.

Publicat

Sunt dezamagit de activitatea SNPPC ca de strugurii acrii, ne scot ochii cu lupte castigate  cu morile de vant, cu procente la salariu,  minuscule, mini drepturi, dar observ ca nu se bat pentru un sistem corect cinstit,   o  schimbare radiacala privind statutul.

Ne castiga procente la salariu in cote egale agentii si ofiteri, dar discrepanta  intre salarii la final de luna se adanceste tot mai mult, in conditiile in care se munceste cot la cot chiar mai mult de unii. 

Ce ar fi daca la privat ar fi grade si doua persoane care dau la lopata cot la cot ar castiga diferit,  deoarece unul are stelute iar altul linii?  Nu cred ca patronul ar da bani mai multi unuia dintre ei, numai la noi se poate asa ceva. Sunt scarbit,  la final de an tot unii sunt propusi la salarii de merit iar agentii iau diplome de merit:(.

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Pe acelasi principiu poti sa spui si de vechimea in munca. De ce ia unul mai multi bani ca mine daca are mai multa vechime, ca doar muncim cot la cot sau poate chiar mai mult, nu? 

Modificat de Ben
  • Displace 5
  • Membru
Publicat

Vechimea în muncă nu diferențiază indicele de salarizare, sau mai bagi un fitil tip sindicat.

Vechimea în muncă înseamnă experiență.

Hai noroc. Ma lasi?! Vechimea in munca nu schimba indicele de salarizare, dar schimba venitul asa ca las-o balta. De venitul ala final la care se trage linie si ce primesti in mana se plangea Valahul care compara munca de politie cu aia care dau la sapa, ceea ce e interesant. Tot respectul pt cei care muncesc cu lopata in mana si care castiga un ban cinstit, dar nu e  aceeasi chestie cu munca de politie, oricat s-ar forta unii sa o compare.

Vechimea in munca nu inseamna intotdeauna experienta, ci doar vechime, asa cum nici un grad sau o functie nu inseamna neaparat profesionalism, dar astea sunt criteriile dupa care se platesc salariile - vechime, grad, functie, studii, fie ca ne convine, fie ca nu. Este imposibil ca toti sa fim pe aceeasi linie de salarizare sau sa fim toti egali din punct de vedere financiar. Doar comunistii aveau o astfel de atitudine, de anti-chiabur. Intotdeauna va fi o ierarhie, indiferent de reformele ce se fac, asa ca in loc ca unii sa se planga ca nu avem o egalitate comunista ar putea sa incerce sa urce in ierarhie, cum au facut-o si altii care au plecat de jos si nu au asteptat sa le dea cineva pomana, sa le pice din cer in gura sau sa-i traga pe altii la nivelul lor doar ca sa nu se mai simta frustrati.

• Apreciez 5
  • Displace 2
Publicat

Nu ai priceput nimic.

Tipic celor care scriu mult si degeaba. Cu  ce sindicat votezi ?

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Faptul ca nu sunt de acord cu tine, nu inseamna ca nu am priceput, asa ca las-o mai usor cu insinuarile astea.

Vad ca ai o obsesie cu sindicatele astea.

Publicat

Nu ai fundament in ce scrii.

Ai face bine sa scrii in beneficiul politistilor, nu a unor categorii  profesionale, fara a separa politistii in ofiteri si frustrati.

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Separarea asta o faci tu, nu eu, prin frustrarile tale, nu ale unui corp profesional cum incerci sa imi pui mie cuvinte in gura si ca as fi scris eu asa ceva. Daca ai ceva pertinent de scris despre legea salarizarii si nu frustrari personale te rog, daca nu, poti sa bati campii singur in continuare pe aici.

Uite ca iti dau si un fundament in ce scriu. De ce pe tine te deranjeaza daca se pune egal intre un incadrat direct si unul care a facut scoala de politie? De ce sa nu fie pe aceeasi grila de salarizare cel cu studii medii cu unul cu postliceala ca doar fac aceeasi munca, dupa mintea ta, nu? 

Modificat de Ben
  • Apreciez 3
Publicat (modificat)

Ionel nu prea am inteles ce are grila de salarizare, vechimea, indicele, etc cu sindicatul, ala in care voteaza Ben. Imi poti explica si mie ca eu sunt mai prost! 

Vad ca tu esti expert sau asa cred politistii care ti-au dat plus. Vechimea in munca inseamna niste bani in plus la salariu 3%, 6%, 9% etc!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

Aceste negocieri sunt  secrete? despre salariarea politistilor nu se spune nimic nici pe Intrapol sau net numai  abureli .

Cu modificarea statutului ce se mai intimpla ? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.