Jump to content
POLITISTI.ro

Noua lege a salarizării unitare


adydaniel

Recommended Posts

Dragi colegi....ceva pareri....oare ne va avantaja această lege?

Sau nu?

Edited by adydaniel
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Intrebarea este: daca inaltilor demnitari li se maresc salariile, cu cat ati vazut si voi, oare legea salarizarii unitare o sa mai intre in vigoare? Ma intreb asta pentru ca oricum cam la aceste valori urma sa le creasca salariile, de ce sa nu mai astepte pana in ianuarie 2016?

Link to comment

Nu a intrat și nici nu o să mai intre în vigoare pentru că vor să facă alta care „ să elimine nedreptățile” și pe care vor să o termine până în septembrie 2015 și să intre în vigoare în 2016.

Link to comment

adydaniel, esti politist?

Ce-ti mai place shaworma!! Sa nu crezi tu ca doar ce-i pictati cu cruciulite rosii sunt politisti, suntem destui pe aici si fara semn. Eu de exemplu nu gasesc pe nimeni din Garda de Coasta care sa ma recunoasca si sa ma invite in aria privata. Asta nu inseamna ca nu sunt politist. Daca ai ceva de zis pe subiectul deschis fa-o si nu mai cauta nod in papura la toti ce nu au cruciulite in piept.

 • Upvote 3
 • Downvote 12
Link to comment

adydaniel, te deranjeaza intrebarea, "colegule"? "Multumesc" pentru minusul acordat! :angry:

Salariul este confidential, nu putem discuta cu oricine si mai ales in aria publica.

Link to comment
 • Member

... Eu de exemplu nu gasesc pe nimeni din Garda de Coasta care sa ma recunoasca si sa ma invite in aria privata. Asta nu inseamna ca nu sunt politist. ...

Daca vrei cu adevarat sunt solutii. Doar trebuie sa le gasesti. Nu trebuie sa fii suparat, ca un coleg de-al nostru nu te crede pe cuvant, ca esti politist...

Si are dreptate sache, despre salariu vorbim in sectiunea privata, parerea mea.

Edited by viobra
Link to comment

De ce trebuie sa cauti doar garda de coasta. Avem Politie Transporturi, navale feroviare, avem sectii de politie care au colegi care ar putea sa te ajute, deci optiuni sunt. Nu trebuie sa fie cineva neaparat de la tine din serviciu. Succes la confirmare.

Link to comment
 • Moderator

Sunt şi colegi de la Garda de Coastă ce au acces încă de la început, când a fost creată aceea arie. Dar nu vă ajutaţi între voi. Parcă aţi fi spioni sau mai ştiu eu ce ... Marea majoritate a colegilor, după ce se văd cu sacii-n căruţă (obţin accesul în aria privată) nu-i mai interesează de ceilalţi, să-i pici cu ceară şi nu şi-ar ajuta un coleg din zona lui să obţină acces. Şi ne mai mirăm că nu suntem uniţi! Păi dacă nici măcar pentru un astfel de ajutor minor nu ţinem unul de altul, cum dracu să mai avem pretenţii ca acolo în stradă unde există cu adevărat un risc să ai încredere că vreun coleg îţi va asigura spatele şi te va susţine. Chiar şi aici, se poate vedea clar cine e dispus să-şi ajute colegii şi cine nu. În topicul de confirmări de acolo din aria privată sunt unii şi aceiaşi care îşi ajută colegii ... o mână de oameni, deşi sunt aprox 1000 de conturi confirmate.

 • Upvote 4
Link to comment

MTK, te rog frumos sa ai grija cum te exprimi! Nu este cazul sa ne jignim sau sa ne certam intre noi.

Sunteti destui?! Se vede!

 

Referitor la noua lege de salarizare, nu este mare lucru de spus. Nu se stie daca va intra in vigoare prea curand, desi au fost unii politicieni care au declarat ca aceasta lege se doreste sa intre in vigoare incepand cu data de 01.12.2015, iar altii au declarat ca va intra in vigoare de la data de 01.01.2016. Ministrul muncii a declarat ca doreste sa mareasca salariile bugetarilor cu 30-35%. In septembrie incep discutiile pe aceasta tema.

Despre nivelul nostru de salarizare discutam doar in aria privata!

Link to comment

E o  lege  asteptata  de majoritatea  colegilor si  2016 fiind  an  electoral nu  cred ca nu se va  pune  in  aplicare  cu  conditia  sa ramana  actualii  guvernanti

Link to comment
 • Member

Cica pe la sindicatul vamesilor si politistilor locali a ajuns o hartie consultativa pe tema salarizarii unitare.

Edited by DannyBAD
Link to comment

Noua lege a salarizării. Cât vor câştiga bugetarii din Educaţie, Sănătate sau Poliţie

Publicat: (acum 5 ore) // Actualizat: (acum 4 ore) // Sursa: romaniatv.net 
Autor: Filip Stan

Proiectul noii Legi a salarizării prevede creşteri semnificative în Educaţie şi Sănătate, dar şi măsuri de încurajare pentru cei care sunt dispuşi să lucreze în zone geografice defavorizate. În cazul poliţiştilor, misiunile speciale sau periculoase sunt cele care aduc sporuri însemnate.

 
1094  0 
 
Noua lege a salarizării
 
 

Anexele proiectului prezintă veniturile minime şi maxime de care pot dispune bugetarii, în funcţie de studii, merite, vechime sau condiţii de muncă. În învăţământul superior, meritele pot fi recompensate din fondurile instituţiei, notează jurnalul.ro.

Un medic primar dintr-o unitate clinică va avea un salariu cuprins între 5.636 de lei şi 7.018 lei, potrivit proiectului legislativ. Fiecare funcţie este prevăzută cu cinci grade în care salariul de bază variază între cele două sume. O soră medicală poate avea un salariu cuprins între 1.947 de lei şi 2.424 de lei.

Pentru personalul medical care lucrează în unităţi unde activitatea se desfăşoară fără întrerupere, în trei ture, angajaţii pot opta fie între sporul de muncă de noapte, fie pentru un spor de 15% din salariul de bază.

Pentru zilele de weekend sau de sărbători legale lucrate, plata se dublează. De asemenea, cei care lucrează în condiţii periculoase – în locuri cu surse de radiaţii – pot beneficia de sporuri de până la 30% din salariul de bază. Un profesor debutant, cu studii superioare de lungă durată, va fi încadrat cu un salariu de 1.923 de lei, în timp ce un profesor cu gradul întâi, cu o vechime de 40 de ani, va putea ajunge la un salariu de 4.500 de lei.

Proiectul legislativ prevede şi o indemnizaţie de până la 20% din salariul de bază pentru profesorii care acceptă să lucreze în loca-lităţi izolate. Statutul de localitate izolată va fi stabilit printr-o hotărâre de Guvern. De asemenea, cadrele didactice care lucrează în învăţământul special vor obţine o majorare cu 15% a salariului de bază.

Profesorii vor obţine salariul şi în funcţie de gradaţia de merit, care se va stabili prin examen la fiecare cinci ani. În caz de deces, familia profesorului va fi compensată cu echivalentul a cinci salarii, asigurate din bugetul asigurărilor sociale de stat.

În administraţia publică, un simplu „operator, controlor de date", cu studii medii, va avea un salariu cuprins între 1.558 şi 1.940 de lei, în timp ce un director de serviciu, direcţie, filială va avea un salariu între 6.000 şi 7.000 de lei. Şi aici, angajaţii care acceptă să lucreze în zone izolate, stabilite ca atare prin hotărâre de Guvern vor beneficia de un spor de până la 20% din salariul de bază.

Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant vor fi salarizate la acest nivel până la expirarea unei perioade cuprinse între şase luni şi un an, urmând să dea apoi un examen de promovare în funcţia, gradul sau treapta profesională imediat superioară.

Proiectul legislativ prevede o majorare cu 12,5% a salariilor personalului din penitenciare. În ce-i priveşte pe poliţişti, un agent cu studii medii va avea un salariu de 1.617 lei, în timp ce un comisar va avea un salariu cuprins între 2.864 de lei şi 3.125 de lei. Poliţiştii vor beneficia, însă, de diferite sporuri în funcţie de periculozitatea misiunilor lor.

Pentru cei implicaţi în misiuni speciale (definite ca atare de superiorii din instituţie) bonusurile pot urca până la 50% din salariul de bază.

CITEŞTE ŞI EXCLUSIV: Salariile bugetarilor vor creşte cu până la 70% în următorii trei ani

De asemenea, la pensionare, un poliţist va primi un ajutor de 20 de salarii de bază. Proiectul legislativ este încă în faza iniţială, urmând să capete o formă după negocierile cu sindicatele şi verificările în comisiile parlamentare Impactul bugetar nu a fost încă stabilit.

Preşedintele Comisiei de Muncă din Senat, senatorul Liviu Pop, a anunţat recent că fondul de salarii pentru 2016, când majorările ar trebui să intre în vigoare, ar putea fi suplimentat cu nouă miliarde de lei faţă de 2015 (de la 49 la 58 de miliarde). Exceptând angajaţii companiilor controlate de stat, numărul de bugetari din România este de 1.186.000, potrivit Ministerului Muncii.

Pragul maxim de salarizare în funcţiile înalte poate fi atins de angajaţii cu studii superioare de lungă durată. 4 ani sau 3 ani de facultate, după sistemul Bologna, sunt consideraţi studii superioare de scurtă durată.

Poliţie
Chestor general: min. 7.070 – max. 7.479
Chestor-şef: min. 6.143 – max. 6.874
Comisar: min. 2.864 – max. 3.125
Inspector: min. 1.947 – max. 2.141
Agent de poliție: 1.617

Administraţia Publică Centrală
Secretar general: min. 8.607 – max. 9.631
Şef de departament: min. 8.369 – max. 9.364
Şef de serviciu: min. 6.874 – max. 7.692
Consilier, expert: min. 3.994 – max. 4.973

Solde pentru poliţişti
Agent-şef principal - 287 lei
Agent-şef - 277 lei
Agent-şef adjunct - 267 lei
Agent principal - 257 lei
Agent - 247 lei

Sănătate
Medic primar: min. 5.636 – max. 7.018
Medic specialist: min. 3.664 – max. 4.563
Medic rezident anul VI-VII: min. 3.409 – max. 4.245
Manager spital: min. 9.364 – max. 9.905

Citeste mai mult pe RTV.NET

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Sa nu ne imbatam cu apa rece! De respectiva lege principalii beneficiari vor fi cei din educatie, sanatate si administratia locala! Probabil vom avea si noi parte de o majorare dar nu va fi una considerabila (adica macar vreo 200 lei). Ce ar fi mai echitabil din punctul meu de vedere, ar fi sa scada cumva diferenta dintre salariile ofiterilor si cele ale agentilor, cred ca e o diferenta prea mare iar de cele mai multe ori munca intre un ofiter cu functie de executie si un agent e cam aceeasi, sau chiar sunt cazuri cand agentii depasesc si prin volum si prin complexitate muncii! No offence!

 

 

Referitor la postul de mai sus, fac mentiunea ca soldele specificate la agenti este salariul de grad din fluturasul nostru de azi! Exact 10 lei diferenta de la un grad la altul! :)

Sa speram ca vor fi alte majorari de salarii caci astea sunt deja in salariile actuale!!

Edited by HaiSa
 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Imi era dor de unii baieti, abonati doar la problemele privind drepturile salariale. De cand s-a rezolvat cu banii de haine, unii parca nici nu mai aveau de ce sa intre pe forum. Nu ma refer la cineva anume, doar constat :-)

Edited by danpin
 • Upvote 6
Link to comment

se zvoneste ca acesta lege va avantaja foarte mult agentii.are cineva vreun proiect de lege?

Unde ai văzut o lege care să-i avantajeze pe agenți, mai ales când este vorba să primească bani?

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

sursa SNAP ROMANIA:

Începând cu luna august 2015, încă un lucru strâmb din Ministerul de Interne se va îndrepta, în sensul că polițiștii din structurile judiciare și de combatere a criminalității organizate vor primi sporurile cuvenite, așa cum erau prevazute în Legea nr. 284/2010 și care până în prezent erau suspendate. Lucrătorii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. vor primi un spor de 20%. Polițiștii judiciariști din cadrul Poliției Române și cei din cadrul Poliției de Frontieră Română vor primi un spor de 5%.

Considerăm că toți lucrătorii, atât cei din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Română, ar trebui să primească același spor de 20%, nu așa cum se acordă în prezent, sens în care organizația noastră va efectua toate demersurile necesare pentru obținerea unor drepturi egale și eliminarea acestei discriminări.

 • Upvote 1
Link to comment

se zvoneste ca acesta lege va avantaja foarte mult agentii.are cineva vreun proiect de lege?

Poate in alta tara. La noi sigur nu se va intampla.

 • Downvote 1
Link to comment

Eu zic sa asteptam.....sa nu fim asa pesimisti....asa s-a intamplat si cu sporul de sambete, duminicisi sarbatori legale, pe care nimeni nu credea ca il va lua, cu banii de haine lunar, actualizarea normei de hrana si echipament, acum acest spor de 5 % pt. politie judiciara....iar in ceea ce priveste legea salarizarii ce s-a scris in presa sunt speculatii, pe 23.07 ministrul va prezenta anexele cu salariile din categoria ordine publica...

 • Upvote 2
Link to comment

Beck eu zic sa ne urcam in autocare ca daca asteptam azi nu primeam niciun spor pentru sambete si duminici.

Unii cu mitingurile prin ploaie, zapada, canicula etc si altii cu asteptarea!

Eu nu mai am asteptari si nici nu pot sa fiu optimist, pentru ca asteptand nimeni nu mi-a dat nimic!

 • Upvote 7
 • Downvote 1
Link to comment
 • Marius changed the title to Noua lege a salarizării unitare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.