Jump to content
POLITISTI.ro

Noua lege a salarizării unitare

Postare recomandată

Publicat

@Elvis, daca atunci cand vb despre cei cu "liceul veterinar" te refereai la mine, pt ca eu am explicat acel principiu tampit din lege, cf. caruia "se plateste pozitia, nu omul"..gresesti. din fericire pt mine, am urmat cursul firesc pt o cariera in polite, cu academie, master si doctorat in derulare ( care are legatura cu munca de politie, nu e doctorat in chimie alimentara) dar, din pacate tot pt mine si pt ceilalti fraieri...nu conteaza aceste lucruri. Tocmai de aceea, cu un gust amar, am explicat ceea ce eu am inteles( la nivelul meu, fie el si unul inferior fata de al altora mai eminenti) din ceea ce ni se pregateste prin aceasta lege. Sper sa fie doar o interpretare gresita si in realitate sa se tina cont de studii si sper sa ia cineva in calcul sa plateasca la adevarata valoare atat studiile cat si munca si, totodata, sa elimine situatiile penibile cand baietasii "orientati" sunt si mai bine platiti si mai bine pozitionati decat cei..simpli. stima

Publicat
Acum ştiu că foarte mulţi spun că e doar o amărâtă de şcoală postliceală, dar asta vine din partea celor ce nu au habar cât de greu se intră la o astfel de şcoală (incomparabil cu vreun absolvent de facultate civilă de tip click-net, al cărei absolvent va fi pe o grilă aferentă studiilor superioare după ce studiat prin spălătoria/uscătoria unui bloc), cât se învaţă acolo şi ce regim este, ceea ce nu se poate compara cu nicio instituţie civilă, mai ales cele unde se intră pe bază de dosar. Dar nu e corect faţă de absolvenţii acestor şcoli. Nu spun că ar trebui să fie pe aceeaşi grilă cu ofiţerii, dar corect ar fi nici să nu fie pe aceeaşi grilă cu un absolvent de liceu.

Ai mare dreptate! Nu e doar o amarata de scoala postliceala. Este foarte greu sa ajungi sa dai examen de admitere la aceste scoli de politie, iar apoi este si mai greu sa treci de examen. Deasemenea nici in timpul scolii viata nu este chiar asa usoara. Asa ca cei care vorbesc de rau vorbesc in necunostinta de cauza sau pentru ca ei nu au reusit sa intre.

Nu mi se pare normal ca unii, dupa ce au terminat liceul, au taiat frunze la caini ani de zile, iar apoi si-au gasit "vocatia" si au fost incadrati direct in politie, sa fie incadrati pe acelasi nivel de salarizare cu noi care avem scoala de politie. La fel este si in cazul celor care s-au incadrat in alte structuri ale MAI si apoi au sarit gardul in curtea politiei. Asa cum in sistemul sanitar si nu numai se face o diferentiere clara intre studii asa trebuie sa existe si in cadrul MAI. Sunt destui adunati de pe strazi si incadrati in MAI care trebuie sa fie platiti pentru studiile pe care le au.

Normal este sa fii platit, in primul rand, in functie de studii, iar apoi in functie de munca prestata si de vechime. Am destui "colegi" care nu au scoala de politie sau academie, iar acest lucru se vede. Mai mult, unii dintre ei sunt incadrati pe functii mai bune decat cei cu scoala de politie sau academie.

Cei care au conceput acest proiect de lege din partea MAI sigur nu sunt absolventi ai vreunei unitati de invatamant din cadrul MAI pentru ca altfel ar fi facut aceasta diferenta intre studii.

Ar trebui sa iesim in strada sa ne cerem drepturile si sa nu mai asteptam sa faca sindicatele ceva pentru ca nu vor face nimic!

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Normal ar fi sa primesti un plus, de la fiecare politist care are scoala de politie. :)

Modificat de viobra
  • Apreciez 2
Publicat

Cristian eu vorbeam la modul general, nu te cunosc, dar pot sa dau multe exemple de politisti cu liceul veterinar.

• Apreciez 1
Publicat

Astia se lauda ca au reusit sa primim o crestere de 100-200 de lei in conditiile in care ceilalti bugetari o sa primeasca mai mult. Mult mai mult! In mod deosebit administratia locala si sistemul sanitar. Numai la politia locala le-a dat norma de hrana, iar din iulie tuturor din administratia locala li s-a marit salariul cu 12%! Iar sindicalistii lui peste prajit se lauda cu 15% peste juma de an. Auzi, si inca 50,5% prin anul 2090.. sa-i ia ***** parca am fi prostii prostilor

Screenshot_2015-08-08-23-47-09.jpg

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Aproape ca mi-au dat lacrimile. 

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
Publicat

Pentru "supt" bani astia de la sindicate sunt toti buni de Oscar....si Coarna...si Surugiu.Ca la toti baietasii astia care chipurile tin cu noi le creste averea pe an ce trece pe masura ce cotizeaza "prostimea".

Asa tare li se "rupe" de noi de nu mai pot...SNPPC are ani de zile de zile de aburit agentii cu "realizari" , iar cei de la SNAP au mai uns ochii unora cu cei 75 la suta ca spor pt weekend si sarbatori legale ..dar de fapt si cei din urma se folosesc de sindicat pt a se razboi doar cu cei care nu le convin.Pentru ca sunt asa-zisi sefi care sunt plini de sine si de rezultatele lor...dar atata timp cat au "prieteni" printre agentii lideri de la SNAP , aceia sunt "baietasi", care nu mai comit abuzuri.
eee

Si uite asa traim cu impresia ca este cineva care "ne vegheaza".Nu este adevarat ! Uniti vom fi puternici ! Dar numai cei care suntem politisti.Pentru ca ceilalti vor cauta mereu sa foloseasca inselatoria in folosul lor si vom ramane in continuare cu buza umflata.

De ce lasam sa fim batjocoriti si calcati in picioare de atata timp ? Cand noi de fapt reprezentam curajul si bravura ? Unde este mandria si demnitatea noastra?

De cel putin 5 ani de zile fel si fel de personaje ne umilesc in ultimul hal.Am ajuns in momente in care si agentii de paza castigau mai mult ca noi, iar de respectul de care ne bucuram nu mai pot zice nimic.Au cautat mereu sa ne inchida gura.Am tacut mereu.Cand vom prinde oare si noi glas?

Mai avem putin si lasam sa fie lideri sindicali prezenti prin Top 500 cei mai bogati. Iar noi vom fi in continuare in Top 50.000 cei mai saraci ramani. O sa ajungem in asa hal incat nu o sa ne mai permitem nici sa ne plangem de mila.

Publicat

Sedința privind grila de salarizare a personalului din MAI urmează să aibă loc mâine în data de 14.08.2015.

Publicat

...iar sindicatele vor face totul ca sa avem o grila de salarizare foarte buna!:))
Daca nici acum nu vor face nimic am sa ma retrag din sindicat si am sa conving cati mai multi colegi sa faca acest lucru! De ce sa fim membrii de sindicat cand "liderii" habar nu au de noi, decat la alegeri? Poate in MAI interesul national ne include si pe noi si astfel vom fi salarizati asa cum trebuie!

• Apreciez 1
Publicat

...cred ca toate discutiile astea legate de salariile din medicina, invatamant si, ce ne intereseaza pe noi, MAI, sunt inutile. Ma refer la discutiile dintre guvernanti si sindicate, nu la discutiile noastre. Cred ca nu o sa se aplice nicio lege unica de salarizare si nicio grila. Totul e pur in scop electoral, ca sa ne arate psd-ul ce am fi putut primi daca ramaneau ei la guvernare. In realitate, se stie ca va pica acest guvern si ca nu vor aplica nimic, asa ca aceste dezbateri si promisiuni sunt facute in perspectiva alegerilor din 2016. Sigur, e frumos sa speram si sa visam, dar parca devine din ce in ce mai clar ca, tocmai pt stiu ca vor pleca de la putere, actualii guvernanti promit marea cu sarea, ca .. doar nu au nimic de pierdut. eventual de castigat de la cativa pe care ii pacalesc si care pun botul.trist.

• Apreciez 1
Publicat

Nu vă mai puneți speranțe în sindicate. Dacă vor negocia și legea salarizării, așa cum au negociat legea pensiilor militare  va fi un mare fiasco și dacă rîmânem cu salariile de acum să zicem „ merci ”

Publicat

"Varianta MAI a Legii salarizarii a fost prezentata organizatiilor sindicale:
Astazi, 14 august, la sedinta de la sediul MAI, reprezentantii ministerului au prezentat organizatiilor sindicale Anexa la proiectul legii salarizării, discutată de toate structurile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională cu reprezentantii Ministerului Muncii. Față de varianta inițială, în care agenții de poliție aveau salarii de funcții mai mici decât militarii, acum sunt la același nivel, care a fost crescut, la fel cum și plaja cerută pentru evoluția în carieră a acestui corp profesional a fost mărită la 1350 lei intre functia de debutant si functia cea mai mare pentru agentii de politie (la salariile funcției de bază). De asemenea, toate functiile specifice ofiterilor au fost modificate fata de varianta initiala. Pentru personalul civil, functiile vor fi stabilite prin anexa privind functiile din celelalte ministere, beneficiind de o majorare suplimentara de 10%. În principiu, solicitările SNPPC se regăsesc în modificările proiectului, iar creșteri salariale vor avea loc etapizat, începând cu 2016. O variantă de lucru avansată este ca legea de salarizare să se aplice din 2016, dar, întrucât bugetul nu este sustenabil la nivel național pentru a acoperi 100% salarizarea bugetarilor după această lege, s-a menționat că există dezbateri la Ministerul Finanțelor în sensul de a se aplica un procent din salariul funcției de bază (a fost avansată cifra de 60% pentru anul 2016), urmând ca acest procent să crească anual. Conform prevederilor din lege, nicio persoana nu va inregistra vreo diminuare a drepturilor salariale , in raport cu cele avute in luna decembrie 2015."

sursa: snppc.ro

Nu inteleg, de ce nu se spune clar ce s-a discutat si ce s-a stabilit? Deasemenea, de ce nu se face diferenta intre politisitii cu scoala si cei fara?

• Membru
Publicat (modificat)

O sa va postez ce a mentionat un domn de la SNPPC Bucuresti pe pagina lui de facebook: "Astazi, 14 august, la sedinta de la sediul MAI, reprezentantii ministerului au prezentat organizatiilor sindicale Anexa la proiectul legii salarizării, discutată de toate structurile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională cu reprezentantii Ministerului Muncii."

Partea care urmeaza pare"too good to be true":

Forma finala pentru inaintarea catre parlament

Agentii de politie – salariul de functie – de la 2300 – 3600, cresterea pana la 3600 a avut in vedere si agentii cu studii superioare

Ofiterii de politie – salariul de functie – de la 3600 – 8000 , s-a marit plaja de evolutie a salariului de functie datorita cresterii maximului stabilit pentru agentii de politie, echivaland astfel grila de salarizare pe criteriul studiilor absolvite.

La salariul de functie se mai adauga salariul de grad care s-a stabilit in proiectul legii unice de salarizare la 700 de lei, iar pentru ofiterii de politie de la 700 – 1200 de lei, apoi gradatia (vechimea in munca) s-a prevazut cu 7 trepte de salarizare, cu coeficient de 4% in loc de 3% cum era pana acum.

Prima de vacanta a fost crescuta in cadrul proiectului de salarizare de la 3 salarii brute minim pe economie la 6 salarii brute minim pe economie, in mod echitabil pentru ambele categorii."

Nu sunt cresteri asa dramatice cu tot cu impozit, asigurare sanatate, contributie pensie etc.

Modificat de BogdanAlx
Publicat

Daca imi dati voie..eu nu cred ca aceasta noua salarizare va avea loc atat de repede! Eu daca acum am ca agent salariul functiei de baza 2755 lei, dupa cum spune sindicatul, acesta se va dubla...! Hmm nu cred... ca vor sau se va putea dubla !

• Displace 1
Publicat

Modul de calcul nu este chiar asa. Nu se vor dubla veniturile!

Publicat

Nu vă entuziasmați prea mult. Amintiți-vă de negocierile pe legea unică de salarizare din 2010, când sindicatele vehiculau inici de 3 și ceva pentru agenți, de credeam că ne-a pus Dumnezeu mâna în cap și care la final au ajuns undeva la 2 și ceva, dar care nu au fost aplicați niciodată. Pun pariu că așa va fi și acum, atât timp cât nu se ia în calcul școala de agenți și rămânem ( este dret, doar unii dintre noi) la nivel de bacalaureat.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Aceasta lege pare fantezista tocmai din prisma debutantilor.Adica un agent de politie si un subinspector vor avea salarii duble..Din cate am auzit @Leonidas 67 din totalul sumei calculate de tine vei primi net undeva la 60%..

Modificat de BogdanAlx
  • Moderator
Publicat

Normal ar fi fost ca aceea anexă să fie publică, să o vadă toţi cei interesaţi ... că doar asta presupune supunerea spre dezbatere publică a unui act normativ. Dar încă avem pe acolo nişte dinozauri ce suferă de ei, cu viziuni de tristă amintire, cu apucături de spioni rataţi.

Ce dracu o fi atât de confidenţial când vine vorba de banul public, când oricum salariile sunt publicate lunar pe site-urile instituţiilor. Dacă tot se bat cu pumnul în piept că sunt transparenţi, că sunt europeni, etc păi să o şi dovedească. Să publice anexa vieţii să vadă toată lumea.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

O sa va postez ce a mentionat un domn de la SNPPC Bucuresti pe pagina lui de facebook: "Astazi, 14 august, la sedinta de la sediul MAI, reprezentantii ministerului au prezentat organizatiilor sindicale Anexa la proiectul legii salarizării, discutată de toate structurile din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională cu reprezentantii Ministerului Muncii."

Partea care urmeaza pare"too good to be true":

Forma finala pentru inaintarea catre parlament

Agentii de politie – salariul de functie – de la 2300 – 3600, cresterea pana la 3600 a avut in vedere si agentii cu studii superioare

Ofiterii de politie – salariul de functie – de la 3600 – 8000 , s-a marit plaja de evolutie a salariului de functie datorita cresterii maximului stabilit pentru agentii de politie, echivaland astfel grila de salarizare pe criteriul studiilor absolvite.

La salariul de functie se mai adauga salariul de grad care s-a stabilit in proiectul legii unice de salarizare la 700 de lei, iar pentru ofiterii de politie de la 700 – 1200 de lei, apoi gradatia (vechimea in munca) s-a prevazut cu 7 trepte de salarizare, cu coeficient de 4% in loc de 3% cum era pana acum.

Prima de vacanta a fost crescuta in cadrul proiectului de salarizare de la 3 salarii brute minim pe economie la 6 salarii brute minim pe economie, in mod echitabil pentru ambele categorii."

Nu sunt cresteri asa dramatice cu tot cu impozit, asigurare sanatate, contributie pensie etc.

Primele de vacanta se refera la acele vouchere de vacanta? ca si acelea tot pana la 6 salarii brute au valoarea.

Modificat de Reptor
  • Membru
Publicat

Teoretic acelea ar fi.Acum in ce conditii se vor acorda si cui, nu am idee.

Publicat

Nu stiu de ce am primit un minus la postarea mea de mai sus?

Pentru ca sa inteleg mai bine baieti, am sa postez un fluturas de pe luna mai si daca se poate sa imi explicati pe el care va fi marirea incepand cu 1 ianuarie 2016 ..ca eu nu mai inteleg deloc si mai ales ca ..nu bate de nici o culoare cu cele promise in noua lege !

WP_20150613_002.jpg

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.