Jump to content
POLITISTI.ro

Noua lege a salarizării unitare

Postare recomandată

Publicat

Si Politistii ,care intalnesc si relationeaza, conform atributiilor ce le revin, cu toti degeneratii, betivii si scursurile societatii, de ce n-ar beneficia de acest spor ???

• Apreciez 1
Publicat

Conform concepției guvernanților noștrii, doar profesorii sunt stresați și eventual șefii.

Publicat

Salarizarea unitara ar insemna poate si un lucru pozitiv si anume disparitia salariilor de merit pe care atatia lucratori il iau pe nedrept de peste cinci ani de zile.Pentru ca deja s-au creat pe nedrept discrepante salariale extrem de mari chiar si intre agenti care fac aceeasi munca.Si cand mai pui la socoteala ca sunt indivizi care pe langa acest salariu mai beneficiaza si de cel de excelenta...cam dispare termenul de corectitudine.

Publicat

Dar de ce sa nu avem toti acelasi salariu? La functie, grad si vechime egale....Nu crezi ca ar fi mai potrivit asa? 

• Apreciez 3
Publicat

Pentru ca nu toti au aceleasi studii. Unii au facut 2 ani de scoala, altii cateva luni iar clasa de salarizare potrivit studiilor e aceeasi pentru toata lumea, adica M - ti se pare corect?

Asistentii medicali spre exemplu au fost incadrati in noua lege fix potrivit studiilor adica sunt functii incadrate cu M, PL, SSD si S.

Eu nu prea cred ca cel cu PL face ceva in plus fata de cel cu M dar salariile sunt diferite pentru ca se recunosc studiile.

• Apreciez 2
Publicat

Asta e cu du-te - vino. Vrem salarii egale pentru munca egala, adica ne batem cu pumnul in piept ca vrem salarii egale cu ale ofiterilor, dar vrem diferentiere pe studii intre agenti...

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

A.p., 8 ani vechime, operativ. norma hrana + salariu+bani de toale+sambata si duminica= 2500 lei. cat voi lua dupa noua lege?

A.p., 8 ani vechime, operativ. norma hrana + salariu+bani de toale+sambata si duminica= 2500 lei. cat voi lua dupa noua lege?

• Displace 9
  • Membru
Publicat

...

Adevărat vorbeam,

Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,

Că voi egalitate, dar nu pentru căţei."

Aceasta între noi adesea o vedem,

Şi numai cu cei mari egalitate vrem...

• Apreciez 3
Publicat

Astept un raspuns de la un politist de strada. Unu care vrea sa stie pentru cati bani isi risca viata anu viitor.

• Displace 9
Publicat

Asta e cu du-te - vino. Vrem salarii egale pentru munca egala, adica ne batem cu pumnul in piept ca vrem salarii egale cu ale ofiterilor, dar vrem diferentiere pe studii intre agenti...

Nu e vorba despre ceea ce vrem noi ci despre ceea ce prevede legea.

Unul din principiile care stau la baza legii salarizarii personalului platit din fonduri publice este - salarizare potrivit studiilor (art.11).

Daca tu ai absolvit o scoala de nivel postliceal (PL) iar in lege este prevazuta si clasa de salarizare pentru studii postliceale, de ce esti incadrat pe o functie prevazuta cu studii medii (M) adica studii liceale cu bacalaureat? si mai ales de ce-ti mai si convine chestia asta? (cu alte cuvinte iti convine sa primesti bani mai putini decat ai dreptul!!!).

Salarii egale cu ale ofiterilor nu o sa obtii niciodata, nici macar agentii care incadreaza functii prevazute cu studii superioare pentru ca asta contravine principiilor care stau la baza elaborarii legii.

Eu asa consider ca se pune corect problema, adica sa primesti dreptul tau prevazut in lege.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Nu mi se pare corect sa fi platit pentru studii medii daca tu ai post liceale sau superioare. Nu am stat degeaba doi ani in scoala militara in 1990. Nu se compara cu scoala de acum si nici cu incadratii direct care au doar liceul sau cu unii care au facut un curs de trei luni, primind in acelasi timp si salariu. La fel sa gandeasca sa fie platita munca nu functia sau gradul. Este normal sa fie anumite diferente dar nu ca acum. Nu inteleg deasemeni, de ce un sef de birou trebuie sa aiba aviz de politie judiciara si sa primeasca sporul de 5% daca el nu stie sa faca o incadrare juridical, nu a rezolvat niciun dosar si nu stie nici macar ce contine urma acestuia

Modificat de drAGO5
  • Apreciez 2
Publicat

Pentru ca nu toti au aceleasi studii. Unii au facut 2 ani de scoala, altii cateva luni iar clasa de salarizare potrivit studiilor e aceeasi pentru toata lumea, adica M - ti se pare corect?

Asistentii medicali spre exemplu au fost incadrati in noua lege fix potrivit studiilor adica sunt functii incadrate cu M, PL, SSD si S.

Eu nu prea cred ca cel cu PL face ceva in plus fata de cel cu M dar salariile sunt diferite pentru ca se recunosc studiile.

Cromatic te cam grabesti ca fata la maritat. Era vorba despre salariile de merit.

O sa incerc sa iti desenez ca poate intelegi, cel care are vechime,functie si grad la fel cu cel care primeste salariul merit, nu are salariul de merit, sa fie remunerat la fel daca nu a fost norocos sa il primeasca 5 ani. Asta am spus.

Eu sunt responsabil pentru ce scriu.....nu pentru ce intelegi tu.

Acum cativa ani un ofiter cu functie de conducere mi-a spus ceva ,,atata timp cat va mancati intre voi agentii si sunt multi dintre voi care ne pupa in [cenzurat] nu vei schimba nimic".

Cainele si catelul ....ti-am dat plus Ecou....adevarat!

• Apreciez 2
Publicat

...vorbim aici despre "salarii potrivit studiilor", ca principiu al noii legi de salarizare. Este important sa intelegem acest principiu prin coroborare cu un altul, al aceleiasi legi:"se plateste functia(pozitia), nu omul". In traducere, sunt platite doar acele studii care sunt si necesare functiei pe care este incadrata persoana in cauza. Adica, daca cineva ocupa o pozitie care presupune, spre exemplu, asigurarea ordinii si sig. publice, patrulare etc, iar acel cineva are doctorat in drept...s-ar putea sa nu ii se plateasca nimic. Statul are nevoie, pt acea pozitie, de un angajat cu studii medii, pt ca atat este dispus sa plateasca pt munca asta de patrulare. Daca acel angajat face el sapte doctorate, cursuri, etc..e pb lui, angajatorul nu cere asa ceva, il va plati strict pt ceea ce face. A, daca acel angajat considera ca are studii prea mari pt acea pozitie si vrea sa fie platit pt ele...trb sa ajunga pe o pozitie in schema care este compatibila cu studiile avansate pe care el le are. Asadar, problemele aici or sa fie, cu interpretarea legii si principiilor sale. Daca unii dintre noi am facut scoala militara, academie, master, doctorat etc si ocupam o functie pt care nu e nevoie de asa ceva...degeaba le-am facut. O sa fim platiti la fel cu un coleg incadrat din sursa ext, a facut o facultate(sau nu) la seral, dar face aceeasi munca.. ... ...

• Apreciez 2
Publicat

Nu, aici ne referim strict la studiile necesare (deci care esti obligat sa le urmezi) pentru a putea deveni agent de politie.

Este un nonsens sa obligi un om sa urmeze si sa absolve o scoala de un anumit nivel pentru a putea accede intr-o anumita cariera iar apoi sa-i spui ca functia ce urmeaza sa o incadreze nu necesita studii de nivelul pe care l-ai obligat sa le urmeze si sa le absolve - despre asta vorbim aici.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Stii de ce nu ne poate incadra cu studii post liceale? Fiindca unii sunt incadrati direct (nu stiu exact un procent, dar zic eu, undeva la 40%) si nu au aceste studii, ori aceasta se vrea o lege cadru si e greu de stabilit. Nu se poate diferentia pentru aceeasi categorie (agenti) cu studii PL si fara. De asta suntem cu statut special, la noi sunt multe exceptii si e greu de prevazut fiecare. Dezavantaj noi...

Modificat de viobra
Publicat

Urmand modelul de la "sanatate" pentru asistentii medicali care au toate clasele de incadrare (exista asistent medical si cu M si cu PL) eu zic ca se poate, dar doar daca se vrea bineinteles.

Atasez mai jos pdf-ul cu anexa de la "sanatate".

Anexa 3.PDF

Publicat

...vorbim aici despre "salarii potrivit studiilor", ca principiu al noii legi de salarizare. Este important sa intelegem acest principiu prin coroborare cu un altul, al aceleiasi legi:"se plateste functia(pozitia), nu omul". In traducere, sunt platite doar acele studii care sunt si necesare functiei pe care este incadrata persoana in cauza. Adica, daca cineva ocupa o pozitie care presupune, spre exemplu, asigurarea ordinii si sig. publice, patrulare etc, iar acel cineva are doctorat in drept...s-ar putea sa nu ii se plateasca nimic. Statul are nevoie, pt acea pozitie, de un angajat cu studii medii, pt ca atat este dispus sa plateasca pt munca asta de patrulare. Daca acel angajat face el sapte doctorate, cursuri, etc..e pb lui, angajatorul nu cere asa ceva, il va plati strict pt ceea ce face. A, daca acel angajat considera ca are studii prea mari pt acea pozitie si vrea sa fie platit pt ele...trb sa ajunga pe o pozitie in schema care este compatibila cu studiile avansate pe care el le are. Asadar, problemele aici or sa fie, cu interpretarea legii si principiilor sale. Daca unii dintre noi am facut scoala militara, academie, master, doctorat etc si ocupam o functie pt care nu e nevoie de asa ceva...degeaba le-am facut. O sa fim platiti la fel cu un coleg incadrat din sursa ext, a facut o facultate(sau nu) la seral, dar face aceeasi munca.. ... ...

dar ce se intampla cu un ofiter cu studii superioare care a terminat agronomia insa el isi desfasoara activitatea la investigatii criminale? Facultatea de Agronomie este compatibila cu functia detinuta?

• Membru
Publicat

Cred ca ar trebui sa se faca diferenta nu numai dupa studii, ci si dupa complexitatea si periculozitatea muncii.

Unui politist de la SAS nu ii este necesar sa aiba doctorat, dar in mod sigur se pregateste mai mult decat un doctor pentru ceea ce face si ar trebui sa fie rasplatit si pentru pericolele la care se expune poate zilnic.

• Apreciez 1
Publicat

dar ce se intampla cu un ofiter cu studii superioare care a terminat agronomia insa el isi desfasoara activitatea la investigatii criminale? Facultatea de Agronomie este compatibila cu functia detinuta?

Pentru ei (+ cei care au terminat doar OSP) au facut cei de la academie un program de studii cu plata (3000 de lei/an) specializarea drept, si au scos la concurs un numar de 100 de locuri. Admiterea in aceasta toamna in luna septembrie. S-a postat mai exact pe intrapol.

• Membru
Publicat (modificat)

Pai acelasi lucru ca si la agenti (ce, un incadrat direct doar cu liceul il poti compara cu unul cu scoala de politie?!), asa a fost incadrat asa ramane... Doar nu o sa-i dea afara.

Ce, la voi nu sunt sefi care la baza sunt ingineri si au fost incadrati direct? Dar nu sunt ei de vina, daca sistemul le-a permis! Mai important este ce au facut dupa ce au fost incadrati si, din pacate, nu prea pot da exemple pozitive. Ingineriile nu functioneaza in politie, dar astea sunt alte discutii...

Pentru ei (+ cei care au terminat doar OSP) au facut cei de la academie un program de studii cu plata (3000 de lei/an) specializarea drept, si au scos la concurs un numar de 100 de locuri.

...

Dar @virgiliustm vorbea despre cei cu studii extra-politienesti, ori cei care au terminat OSP chiar au facut scoala de politie. Modificat de viobra
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Pentru ei (+ cei care au terminat doar OSP) au facut cei de la academie un program de studii cu plata (3000 de lei/an) specializarea drept, si au scos la concurs un numar de 100 de locuri. Admiterea in aceasta toamna in luna septembrie. S-a postat mai exact pe intrapol.

Nu mai compara agronomia cu cei care au terminat Academia de Politie la OSP (cum se spune) adica pe 3 ani, ca nu e aceeasi mancare de peste.

Oricum, observ ca Academia se transforma intr-o fabrica de bani pe zi ce trece si isi pierde din identitatea ce a avut-o odata in vremea lui Costica Voicu si imediat dupa.

Pacat. Vorba Parazitiilor - tot ce e bun, tre` sa dispara.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Cromatic a sesizat foarte bine o problemă şi pe care vrea să o sublinieze aici.

Sper să fi înţeles corect.

Conform principiilor noii legi, se va face o diferenţiere pe grila salarială în funcţie de studii. Toate bune şi frumoase până aici, numai că agenţii de poliţie, cei care au s-au pregătit, au învăţat, au trecut un examen de admitere şi au absolvit o şcoală de poliţie (postliceală), vor fi dezavantajaţi. De ce?

Pentru că angajatorul e pervers şi a stabilit că în cazul lor, această specializare este lipsită de orice valoare. Angajatorul face pipi cu boltă pe specializarea agenţilor. Iar ca să vă convingeţi, consultaţi-vă fişa postului, iar acolo la rubrica studii veţi găsi menţionat "studii medii, cu diplomă de bacalaureat". Deci admiterea şi absolvirea unei şcoali de poliţie este inutilă. Iar conform noilor principii, atât timp cât în fişa postului nu este menţionată necesitatea studiilor postliceale (adică scoala de poliţie), agenţii de poliţie vor fi pe aceeaşi grilă de salarizare cu orice absolvent de liceu, care a reuşit să ia bacalaureatul.

Acum ştiu că foarte mulţi spun că e doar o amărâtă de şcoală postliceală, dar asta vine din partea celor ce nu au habar cât de greu se intră la o astfel de şcoală (incomparabil cu vreun absolvent de facultate civilă de tip click-net, al cărei absolvent va fi pe o grilă aferentă studiilor superioare după ce studiat prin spălătoria/uscătoria unui bloc), cât se învaţă acolo şi ce regim este, ceea ce nu se poate compara cu nicio instituţie civilă, mai ales cele unde se intră pe bază de dosar. Dar nu e corect faţă de absolvenţii acestor şcoli. Nu spun că ar trebui să fie pe aceeaşi grilă cu ofiţerii, dar corect ar fi nici să nu fie pe aceeaşi grilă cu un absolvent de liceu.

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Atunci sa desfiinteze scolile de agenti (si asa mananca foarte mult din buget), daca ele practic nu sunt recunoscute nici de catre MAI, intrucat de aici se fac fisele postului cadru si studiile necesare la agent sunt medii. Sa existe doar academia, iar agentii sa ii incadreze direct. In cativa ani se vor culege roadele, ca si cu angajarile de dupa revolutie (fara sa-i supar pe cei care au fost incadrati direct in anii '90, dar sunt putini cei pe care ii stiu eu si ii pot da exemplu pozitiv; 90 % dintre ei, bag mana in foc, nu ar fi reusit la examenul de admitere la o scoala de politie). Asta e realitatea, dar ea se cunoaste si sa vedem ce se face pentru a nu se repeta greselile din trecut. Eu sunt curios, ce masuri se vor lua dupa pensionarile de dupa 01.01.2016, care vor fi de proportii considerabile. Atunci sa vedem, ce vom face cu deficitul de personal existent inca de pe acum!

Modificat de viobra
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Atunci sa vedem, ce vom face cu deficitul de personal existent inca de pe acum!

Incadrari directe, ce altceva?!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.