Jump to content
POLITISTI.ro

Noua lege a salarizării unitare

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

adydaniel

Tu cu cine te cerţi?

Sunt convins ca avem și persoane care nu sunt din aria MAI 

Acest website e dedicat doar poliţiştilor, NU şi altor categorii profesionale din MAI.

• Apreciez 1
Publicat

Cred ca ar fi mai bine  ca acest subiect sa fie mutat pe sectiunea privata...

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

soca06, te-am dibuit, jindarule! :))

Spre stiinta ta, eu lucrez in strada si merg la interventii in cartierele de tigani de cele mai multe ori singur, chiar daca execut serviciul, uneori, cu jindar sau gardian, tot singur sunt! Apropo, mai bine execut serviciul singur decat sa am astfel de insotitori care nici de martori nu sunt buni. Asa ca nu imi spune mie la ce pericol te expui tu atunci cand mergi cu detasamentul la interventii. Invata sa te exprimi corect in limba romana!

P.S. Propun mutarea acestui topic in aria privata sau inchiderea acestuia si deschiderea altuia nou in aria privata.

Deasemenea nu ar strica putina "curatenie" in randul membrilor acestui site care nu sunt din "aria MAI" si se trezesc vorbind aiurea.

Modificat de Sache
  • Moderator
Publicat

Eu vă rog să reveniţi la subiectul topicului "Noua lege a salarizării unitare 2016" şi renunţaţi la propunerile de mutare, pentru că în acest topic au postat şi utilizatori ce nu au acces la secţiunea privată, utilizatori care sunt abonaţi la acest subiect şi primesc notificări când sunt adăugate postări noi. Mutatul ăsta nu e aşa simplu cum pare.

În plus nu văd niciun motiv pertinent pentru o asemenea "secretomanie" referitor la acest subiect al legislaţiei privind salarizarea.

Dacă totuşi, găsiţi ceva aşa "sensibil" cu privire la acest subiect, nu vă reţine nimeni să iniţiaţi un nou subiect în aria respectivă, dar vă asigur că nu se va bucura de atenţia unui topic ce se află în aria publică.

• Apreciez 1
Publicat

Salariatii din administratia publica vor beneficia de cresteri salariale semnificative in urma adoptarii noii Legi a salarizarii, printre cei mai avantajati fiind angajatii din Educatie si Sanatate.

In functie de studii, merite, vechime sau conditii de munca, noua lege a salarizarii va reglementa veniturile minime si maxime pe care le vor primi bugetarii, cel mai probabil din ianuarie 2016.

Profesorii pot beneficia de indemnizatii de pana la 20% din salariul de baza daca accepta sa lucreze in localitati defavorizate, iar cadrele didactice care lucreaza in invatamantul special vor primi majorari salariale de 15%.

Salariul profesorilor se va modifica insa la fiecare cinci ani, in functie de gradatia de merit obtinuta in urma unui examen. Proiectul legislativ mai prevede si compensarea familiei in cazul unui deces cu echivalentul a cinci salarii, asigurate din bugetul asigurarilor sociale de stat.

In cazul profesorilor universitari, meritele lor vor fi recompensate din fondurile institutiei.

Noul proiect legislativ prevede cresteri salariale si pentru medicii primari - care vor beneficia de venituri cuprinse intre 5.600-7.000 de lei, iar personalul medical care lucreaza in unitati unde activitatea se desfasoara fara intrerupere vor beneficia fie de spor de munca de noapte, fie de spor de 15% din salariul de baza.

O al veste buna consta in dublarea primelor pentru zilele de munca in weekend sau de sarbatori legale sau pentru angajatii care lucreaza in conditii periculoase, care vor beneficia de sporuri de pana la 30% din salariul de baza.

Venituri minime si maxime prevazute de noua lege a salarizarii bugetarilor:

Politie

Chestor general: min. 7.070 – max. 7.479

Chestor-sef: min. 6.143 – max. 6.874

Comisar: min. 2.864 – max. 3.125

Inspector: min. 1.947 – max. 2.141

Agent de politie: 1.617

Administratia Publica Centrala

Secretar general: min. 8.607 – max. 9.631

Sef de departament: min. 8.369 – max. 9.364

Sef de serviciu: min. 6.874 – max. 7.692

Consilier, expert: min. 3.994 – max. 4.973

Solde pentru politisti

Agent-sef principal - 287 lei

Agent-sef - 277 lei

Agent-sef adjunct - 267 lei

Agent principal - 257 lei

Agent - 247 lei

Sursa: http://www.infoinstitutii.ro/articole/salarizare-7/noua-lege-a-salarizarii-bugetarilor-prime-sporuri-si-cresteri-salariale-1371.html

Publicat

Acele salarii de baza sunt brute. Am facut o simulare pe un site si un salariu de 1700 brut este aproximativ 1200 net. Cred ca marii majoritati salariile o sa ramana neschimbate.

Publicat

Acele salarii de baza sunt brute. Am facut o simulare pe un site si un salariu de 1700 brut este aproximativ 1200 net. Cred ca marii majoritati salariile o sa ramana neschimbate.

La noi poate ca la medici si profesori incep de la 3000 in sus
  • Membru
Publicat (modificat)

Acesta este salariul functiei de baza. La acesta se adauga, solda de grad, gradatia si sporurile. Abia apoi se ajunge la salariul brut, din care se scad impozitul si celelalte dari. Asa ca, nu cred ca daca pleci de la 1700 baza ajungi la 1200 net. Este mai mult, zic eu.

Modificat de viobra
  • Membru
Publicat

Eu, uitandu-ma pe fluturas, am Salariul functiei de baza, care e compus din Salariul de Functie + Salariul de Grad.

Dilema mea este daca sumele prevazute in proiect includ si Salariul de Grad, sau el se aduna la suma din lege.

Publicat

Si in legea salarizarii lui Boc, ne-au dat initial mai putin decat militarilor, dupa care ne-au adus la nivelul acestora si ne-ai inchis gura.

Publicat

Da, insa daca citesti legea scrie ca sporurile nu depasesc 30%. Adunca la 1200 lei norma de hrana, banii de haine si 30% sporuri. Eu am facut un calcul si sunt cam tot pe acolo. De aceea am zis ca o sa avem cam tot pe acolo. partea buna e ca nu ne scad, cel putin asa a zis Rovana plumb. 

Publicat

Daca se absolva o scoala recunoscuta ca fiind de nivel postliceal (scolile de agenti de politie), de ce in legea salarizarii la rubrica clase de "salarizare potrivit studiilor" apare M (studii liceale cu bacalaureat) si nu PL? (in acest caz coeficientii de ierarhizare ar fi mai mari).

• Membru
Publicat (modificat)

Eu, uitandu-ma pe fluturas, am Salariul functiei de baza, care e compus din Salariul de Functie + Salariul de Grad.

Dilema mea este daca sumele prevazute in proiect includ si Salariul de Grad, sau el se aduna la suma din lege.

Nu te lua dupa fluturas, acum fluturasul are incluse in salariul functiei de baza cele enumerate de tine, pentru a nu fi considerate sporuri si sa nu depaseasca sporurile 30%. Insa salariul functiei de baza, asa cum deriva din definitie, nu are legatura cu gradatia si salariul de grad.

Fluturasul actual este un "hibrid" pentru a se incadra pe legea din 2010 si pentru a nu lua mai putini bani (dar nici mai multi) decat nivelul decembrie 2009.

Modificat de viobra
  • Apreciez 1
Publicat

In proiectul de lege se mentioneaza ca se poate acorda spor de pana la 50% din salarul de baza, pt misiune speciala, in fctie de "angajator". Sa speram ca ne scoatem pe partea asta cu sporurile...

• Membru
Publicat

Nu stiu ce sa zic, partea asta cu misiunile speciale, in legislatiile anterioare se referea la cei care pleaca in misiuni internationale.

Publicat

In proiectul de lege se mentioneaza ca se poate acorda spor de pana la 50% din salarul de baza, pt misiune speciala, in fctie de "angajator". Sa speram ca ne scoatem pe partea asta cu sporurile...

Nu o sa ne "scoatem" deloc! Acest spor pentru misiune speciala este actualul spor pentru lucrari exceptionale sau, pe intelesul tuturor, actualul salariu guvernamental. Nu se acorda la toti, doar la cativa, in functie de angajator, pe o perioada limitata de timp.

• Membru
Publicat (modificat)

Stati calmi, nu vom avea parte de nicio marire. Ma intreb de unde a gasit executivul comoara asta? Mai bine urmariti cu atentie declaratiile care vin pe turnanta. Ultima e a ministrului de finante care a afirmat ca ar trebui disponibilizati 150.000 de bugetari cu precadere din administratie. Vor incepe iar discutiile, sa plece ala ca nu face nimic, ba ala ca are bune-n cap, ba ale ca e mai.....

Modificat de erasmus
Publicat

Asta au avut in plan inca de la inceput: sa faca disponibilizari in sistemul bugetar, dar mai intai au venit cu aceasta propunere de lege a salarizarii prin care, chipurile, veniturile ar creste substantial. Referitor la posibilele disponibilizari din administratie nu am nimic de comentat momentan. Referitor la legea unica de salarizare, cred ca maririle vor fi mici si, foarte important, asa cum am inteles din declaratiile celor implicati in acest proiect, acestea se vor face treptat, in procente, in circa doi ani de zile, incepand de la data de 01.01.2016.

• Membru
Publicat

Informatiile nu sunt multe si nici clare in aceasta perioada.Una insa e sigura si devaforabila.Sporul pt.orele lucrate in zilelel nelucratoare(sambete, duminici sarbatori legale) nu se mai regaseste in noua lege.Asa ca asteptati-va la cresteri de 70% asa cum sustine Plumb.Rovana Plumb! In curand ne va spune ca Mos Craciun s-a intalnit cu Fat-Frumos si au pus ei la cale marirea cu 123,321 % a salariilor.

Publicat

ce spune-ti de acel spor de solicitare neuropsihica?

cine ar trebui sa beneficieze de el?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.