Jump to content
POLITISTI.ro

Hartuire Online


maria1919

Recommended Posts

Buna ziua!

 

Ma aflu in situatia jenanta de a fi hartuita de un cetatean american. Acest lucru nu face decat sa complice procedurile pentru o eventuala solutionare. Sunt hartuita de mai bine de 3 ani online (din nou, o complicatie). avand in vedere ca acest individ nu este rezident al Uniunii, care este procedura pentru a-l reclama autoritatilor competente din SUA? Impedimentul principal pe care l-am intalnit este faptul ca protectia datelor chiar functioneaza (cel putin la ei), si nu am reusit sa aflu IP-ul lui (pentru a ii stabili locatia, care mi-ar folosi sa fac plangerea exact in statul de unde este individul). Cum as putea sa procedez corect pentru a ma asigura ca o eventuala reclamatie ajunge unde trebuie? In ce masura (realist vorbind) Politia Romana poate coopera cu institutiile omoloage din America? Multumesc anticipat. 

Link to comment
  • Member

Art. 208 - Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

 

1. In ce mod poate sa te hartuiasca un cetatean la jumatate de glob distanta, astfel incat sa iti creeze tie o stare justificata de temere?

2. Concret, cum te hartuieste?

3. Nu e mult mai simplu sa ii dai block/ignore/orice functie are aplicatia respectiva?

Edited by RPG
Link to comment

Concret individul creaza zeci de conturi in numele meu, sau conturi in nume fictive cu poze de-ale mele. Creaza inclusiv profiluri de escorta, unde posteaza si nr meu de telefon (luat de pe un site unde am avut nr postat cand cautam mediatii pentru o limba straina), ca atare sunt si sunata ocazional de diverse specimene in "calduri". Personal, nu sunt interesata de legislatia cu privire la hartuirea facuta de cetateni romani. Sunt convinsa ca si in America exista autoritati competente si o legislatie diferita de a noastra, mai mult sau mai putin. Ideea este ca nu stiu cum sa instiintez autoritatile de acolo, nu am mijloacele necesare pentru a ma adresa cui trebuie. La fel cum nu stiu nici procedura care trebuie parcursa ca sa obtin IP-ul individului, lucru care m-ar ajuta in a depunde o plangere in statul unde locuieste individul.

 


Si ca sa raspund concret:

 

1. In ce mod poate sa te hartuiasca un cetatean la jumatate de glob distanta, astfel incat sa iti creeze tie o stare justificata de temere?

 

Nu e vorba despre o stare de temere, nu mi-e frica pentru viata mea, insa sunt foarte convinsa ca nu e normal sa traiesc tot timpul urmarita de un individ, indiferent ca ma tem sau nu pentru propria viata. Modul in care individul actioneaza nu ma afecteaza doar pe mine, ci si familia si apropiatii. Nu consider ca totul se rezuma la a trai cu teama ca iti pierzi viata, asta din cate stiu eu se aplica in cazul amenintarilor.

Link to comment
  • Moderator

Personal, nu sunt interesata de legislatia cu privire la hartuirea facuta de cetateni romani. Sunt convinsa ca si in America exista autoritati competente si o legislatie diferita de a noastra, mai mult sau mai putin.

În cazul ăsta îți recomand să postezi întrebările pe website-urile polițiștilor americani (ex: www.officer.com).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.