Jump to content
POLITISTI.ro

Politistul - "conductor caine de serviciu"

rustic

Recommended Posts

@bgi, am o intrebare, o situatie ipotetica.

La noi pe schema sunt trei caini. Din cate stiu si din discutii (eu nu sunt conductor caini), niciunul din cei trei conductori nu vrea (nu doreste) sa mai aiba caine, dar nici din ceilalti agenti ramasi (colegi cu cei trei) nu doreste nimeni sa ia caine in primire.

Intrebare: Daca cei trei fac raport sa renunte la caine, cine ia cei trei caini in primire sau ce se intampla cu cainii? ... In aceasta situatie se renunta la schema cu cei trei caini sau se baga fortat pe gat?

Intreb acest lucru deoarece eu (chiar daca nu am caine) si alti colegi stim , cunoastem situatia din teren (teritoriu).

Stiu ca sunt si colegi care iubesc caini, isi doresc unul, dar aceia sunt foarte putini (vorbind despre serviciu).

Edited by Eduard

@bgi: La Sibiu viata e roz, cainele meu a mancat doar eukanuba, conditii foarte bune, dar la unele IPJ-uri e total diferita situatia. In decembrie 2012 am fost la curs de recalificare. O luna de zile inainte am inaintat mai multe rapoarte ca sa mi se achizitioneze harnasamentul, care imi era neschimbat de 4 ani (pe motiv ca nu au bani). Raspunsul a fost negativ la fiecare raport. Nu mi s-au aprobat. Raspunsul verbal din partea logisticii a fost sa il leg cu sarma daca nu imi convine, ca ei nu au de unde sa imi deconteze. 

Asa ca de la Sibiu se vad altfel lucrurile. In teritoriu incercam sa facem multe pe bani putini, deoarece noi, conductorii caini si cainii de patrulare suntem ultima problema. Si in plus de asta, la ipj-ul meu cainii nu mananca eukanuba, mananca Cornrex si diana(mai mult carton)....

• Upvote 1

imi e scarba de ce se posteaza pe aici. daca nu vreti caini nu veniti la sibiu. punct. de ce cei care se plang ca au dat bani sa traiasca la sibiu la curs sunt 

satul. pana la urma norma de hrana o iei ori ca esti la curs ori ca nu, asa ca din aia tre' sa mananci. stiti ce, daca aveti sange in instalatie faceti rapoarte ca nu vreti sa veniti sa luati caini ca nu va obliga nimeni si nu va mai tot lamentati pe aici ca niste fetitze, ca nimanui nu-i convine sa lucreze cu oameni ca voi.

iatu ce te tot vaiti atat ca ai cheltuit 4000 lei, pe ce?

pe 2 boxe standard nu ai cum sa cheltui mai mult de 1300 lei( atat am dat eu), mancarea cainelui e de top la sibiu, harnasament , din banii tai sa fie , nu are cum sa depaseasca 130 lei, ce te tot lamentezi atat. Sau ai fost trimis sa iei caine ca ai bube-n cap si acum vazandu-te scapat faci fitze.

vitamine cainelui trebuia sa ceri la spitalul veterinar si primeai, mancarea cainelui era asigurata, vas de apa ti se dadea si ala daca cereai, asa ca nu vad de ce  te plangi. 

asta e ultima postare pe topicul asta, ca sunt satul de (cuvant urat) care se plang ca nu le sunt asigurate logistica si conditiile pentru lucrul cu cainele, dar ei nu au demonstrat nimik ca sa merite aceste lucruri.problema e simpla, nu vrei caine, nu lua, daca esti corect nu are nimeni ce sa-ti faca.

Atata greata si ingnoranta de mult timp nu am vazut!

Crezi tu ca cei care nu vor caine, dar sunt nevoiti sa ia unul, le face o placere deosebita sa vina peste tine la Sibiu? Vorbesti de parca s-ar duce acolo ca la Ibiza sau Monte Carlo. Vorbesti de parca le faceti o imensa favoare ca-i primiti acolo.

Prietene, colegii de care iti este atat de scarba, au si alte probleme pe cap la serviciu. Tu in schimb te ocupi numai de caine, ei mai au si altele pe cap. Sunt niste probleme de care tu nu stiu daca te-ai lovit vreodata sau daca ai facut-o, inseamna ca le-ai uitat complet. Chiar daca iti este greu sa crezi, universul si in special munca asta prin politie nu se invarte in jurul cainilor. 

Daca te scarbeste cand auzi ca pentru multi colegi cainele este o grija si o cheltuiala in plus, este treaba ta si doar dovedesti ca esti rupt de ce se intampla in operativ. 

Auzi la el, s-a suparat ca vacarul pe sat si nu mai raspunde pe acest topic! 

Daca tot vrei sa nu mai vezi ca vin la tine colegi ce nu-si doresc un caine, invata-i ce trebuie sa faca pentru a nu mai primi unul impotriva vointei lor si mai renunta la atitudinea pe care o ai. 

Edited by crix
  • Upvote 1

Bgi daca treci prin Craiova iti promit ca te duc in Parcul Romanescu sa vezi,,conditiile" despre care ne tot vorbesti.

Vitamine pentru caini? 1300, 130 lei noi sau vechi?

Nu vrei caine nu lua? Nu are nimeni ce sa-ti faca? Serios?

Daca cineva ,din intamplare, functiei pe care o ai, ocupata prin concurs nu-i asa, ii ,,ataseaza" si un caine de serviciu ce faci?

Pai si daca nu mai vrea nimeni in tara sa ia catei in conditiile actuale ,de rahat,  domnii chestori antrenori de caini de la Sibiu ce fac?

Cei care au caine de serviciu sunt barbati si cei care nu au sunt ,,fetitze"?

Am si eu o rugaminte, nu mai trimiteti adrese din 6 in 6 luni pe la inspectorate si o sa constatati ca nu o sa mai vina nimeni ,,obligat" sa va ,,solicite" catei. Vor veni decat cei care doresc.

Bgi voi, instructorii de la Sibiu, credeti ca le stiti pe toate, numai ca vezi tu in teritoriu viata este compilicata si prezinta anumite aspecte.

Eu unul nu as lua un caine de serviciu sa-l chinui in conditiile in care stiu cum sunt tratati acesti catei la mine in judet.

Nu mai vorbesc ca politistii care au caini in dotare nici macar nu stiu carei formatiuni ii apartin, ba Politiei Municipiului Craiova, ba S.O.P. , ba nimeni nu stie si isi desfasoara activitatea la Sectia 4 Craiova. Adica nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea.

Cand ii intrebi de sanatate raspunsul ,,donilor" comandanti este acelasi :,,nu avem bani"............

Asa ca nu ne mai da lectii domnule profesor ca mai stim si noi cate ceva. 

Edited by Elvis

Elvis ca te cheama la sibiu sa iei caine e una. Dar ca nu te lasa sa iei cainele pe care il vrei e alta. Stii ca sunt caini „dati la dos” la repartitie? De ce? Domnul BGI poate sa spună. De aia colegii interesati de asemenea munca isi cumpara caini si refuza sa-i preia de la sibiu

iar iatu are dreptate

dupa un curs la sibiu cand tregi linie e bine daca esti pe 0 ca de cele mai multe ori esti cu mult sub 0(mai vii cu bani de acasa)

Sunt  de acord cu cele afirmate de Monica.Cam peste tot se intampla sa ai de-a face cu asemenea ,,situatii''.Vorba ceea ,,interesul poarta....''.

• 4 months later...

În curând o să apară un nou ordin de ministru privind activitatea cu câinii de serviciu.

Propun să mutăm topicul în aria privată.

Sunt câteva:timpul alocat antrenamentului în predresaj și pentru câinii adulți scade cu câte o oră,nu se mai spune conductor câine serviciu ci conducător,se prevede selecția conducătorilor pe bază de voluntariat și în urma unor teste de aptitudini,sunt introduse exercițiile ce trebuiesc efectuate cu tineretul canin aflat în predresaj începând de  la 6 luni.Ce nu mi-a plăcut este faptul că în noul ordin se lasă loc de interpretare:de exemplu se spune că nu vor fi folosiți câinii de serviciu când temperatura aerului este între -10 și 30 drade celsius sau în condiții de vreme extremă(fără ca să precizeze care sunt acestea) și la cum îi cunosc eu vajnicii noștri șefi sunt în stare să-i pună pe conducătorii care au câini de patrulare-intervenție să scoată câinii și atunci când toarnă cu găleata sau viscolește motivând că doar nu este uragan sau taifun.Dacă  vrei să studiezi proiectul îl găsești pe intranet,școli,Centrul Chinologic Sibiu.

Am mai văzut recent un proiect pentru o procedură dar sincer ce scrie acolo este pur și simplu de domeniul fantasticului.Scrie că ești obligat să faci lunar baie câinelui de serviciu,iar temperatura apei să nu fie mai mare de 35 grade celsius,apa să fie doar până la burta câinelui.Să-mi arate și mie capetele luminate care au născocit proiectul de procedură cum și mai ales unde o să fac baie câinelui iarna când afară termometrul indică sub zero.

Depinde ce fel de mancare primesti pentru cainele tau.Daca ai cumva caine.Eu de exemplu sunt multumit, iar cainele meu la fel.

multa prostie si "vrajeala" nimic concret in timp ce mancarea care li se administreaza cainilor miroase a hoit.

Dacă mâncarea este slabă din punct de vedere calitativ faci un raport către serviciul logistic prin care soliciți schimbarea hranei.Noi așa am făcut întrucât ni se distribuia o hrană de tot jegul din punct de vedere calitativ,în sensul că deși cantitatea era suficientă câinii erau slabi de parcă nu ar fi mâncat zile întregi,iar părul de pe ei arăta de parcă era dat cu hârtie abrazivă .De când s-a schimbat hrana arată și ei mai bine.

Cât despre mirosul hranei câinilor ! vrei să miroase a grătare ?!

Daca esti nemultumit de calitatea mancarii pe care o primeste  cainele, te poti adresa medicului veterinar care raspunde de cainii din dotarea institutiei . Daca medicul constata ca ,cainii sunt slabi si nu dau randament datorita hranei pe care o primesc ,acesta poate propune logisticului schimbarea tipului de hrana.Dar dureaza ceva timp,pentru ca se fac multe hartii, multe aprobari, e multa birocratie.....

Edited by alex7474

Sunteti faimosi intr.un supliment al EVZ  :doh:  se numeste animalzoo si aveti dedicate vreo doua pagini. Foarte tare!  Oricum,eu ii sustin pe @bgi si @Monica  :good:

• Moderator

Am văzut pe pagina de facebook a poliţiei din Lituania o poză interesantă. Habar nu aveam că există şi încălţăminte pentru câini. Poliţia din Lituania are în dotare aşa ceva, priviţi aici:

558747_10151211714865272_407875459_n.jpg

• Upvote 2

Foarte tare poza. In alta ordine de idei ,vazand poza cu cainele din Lituania,realizezi cu parere de rau cat de departe suntem noi de ceea ce se intampla in tarile civilizate si in care sunt apreciati si respectati deopotriva si politistii  si  cainii politisti.Asta e ......

• 3 weeks later...

Am vazut zilele astea pe un site apartinand unui sindicat (Prolex) despre o actiune in instanta referitoare la recuperarea drepturilor banesti pentru conductorii caini :este vorba de diurna din timpul cursului de la Sibiu precum si  de plata diferentei de la norma de hrana 6 (cat se primeste la Sibiu) la norma 8(cat primeste personalul operativ la locul de munca).Stie cineva mai multe amanunte legate de acest subiect ? Multumesc anticipat.