Jump to content
POLITISTI.ro

Politistul - "conductor caine de serviciu"

Postare recomandată

Publicat

O mare bataie de joc de acesti oameni in primul rand ca li se dau caini prost selectionati de la Centrul cainologic de la Sibiu, acesti politisti nu au in dotare echipament necesar pentru antrenament si patrulare si nu in ultimul rand avand o grija in plus nu sunt stimulati pentru a dori sa aiba in dotare un caine de serviciu.Se fac o gramada de abuzuri si din partea sefilor de exemplu am un prieten care are caine de serviciu in dotare dar desi are scrisoare medicala de la medicul din Spitalul Militar precum e alergic la parul de caine nu se vrea sa i se repartizeze cainele altui lucrator sau sa fie clasat cainele, din contra sefii creaza presiuni asupra lui amenintandu-l subtil ca daca nu vrea sa aiba grija in continuare de caine va fi mutat de la oras la un post de politie.

Publicat

Domnule Rustic ,asa cum am mai aratat pe acest forum ,sefii se bazeaza pe necunoasterea legii de catre noi.

Colegul Dvs sa faca un raport la care sa ataseze recomandarea medicala in copie xerox, si sa il depuna la registratura sau la registrul unic al I.P.J.-ului, sa ia nr de inregistrare pe exemplarul 2 sau pe copia xerox si sa astepte raspunsul 30 de zile .

Dupa sa mai scrieti pe aici cine nu l-a aprobat. Domnii care au animale in grija au un spor la salariu de 5%. Si nu cred ca te obliga cineva sa ai caiine de serviciu.Cu mutatul este mai greut ,nu mai merge vrajala. Nu poti fi mutat decat cu acordul tau.

Dar politisti care decat se lamenteza si nu misca un deget am vazut foarte multi.Cu deosebit respect. :emo-yessir:

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Colegul a procedat exact asa cum mi-ati spus domnule Elvis insa raspunsul inspectoratului a fost acela ca sefii sa caute alt inlocuitor al colegului pentru ai fi predat cainele de serviciu.Seful e constient ca nu poate sa il redistribuie altui lucrator cu forta si l-a pus pe colegul care are caine in dotare sa isi caute inlocuitor in randul colegilor sai (normal ca nici unul nu e dispus sa fie de acord sa aiba caine de serviciu).In acest fel colegul care are caine de serviciu in dotare a fost pus de catre sef sa aleaga intre a pleca la un post de politie si a ceda cainele altui lucrator de la un post de politie care doreste sa preia cainele (doar ca sa poata ajunge la oras si sa scape de post- in nici un caz ca respectivul ar avea o mare dragoste fata de caini),ori sa ramana in continuare la oras dar cu cainele de serviciu in dotare.Intrebarea este care sunt variantele in aceasta situatie pentru acest coleg cu precizarea ca acesta nu doreste sa plece la post intrucat are locuinta in oras,familie iar in situatia in care se vor lua si cei 25% din venit nici atat nu ii va favorabila situatia pentru el cu plecarea la un post de politie.

• Moderator
Publicat

Raspunsul este oficial, in scris?

Obligarea politistului sa aleaga intre postul actual de conductor caine si mutarea intr-o alta localitate, e un abuz al sefului.

Publicat (modificat)

DIN CAUZA SISTEMULUI BOLNAV S-A AJUNS AICI ! pt .că în fișa postului avem 1000 ...... de atribuțiuni și nicio dată nu pot fi îndeplinite toate 100% corect (E VALABIL ȘI PENTRU DRAGII NOȘTRII ȘEFI ,CARE 90% DIN EI NU-ȘI MAI VĂD CAPUL DE SOLITER ,ȘPRIȚURI ,AMANTE ȘI SCĂRPINAT ÎN C _ _ ) ,iar din această cauză te amenință cu tot felul de lucruri gen îți fac un control ,te evaluez ,o să constat că nu ai o activitate corespunzătoare ,după care ,din ”MILĂ” ȘI ”COLEGIALITATE” ca un „”FAVOR” din cauză că tu îți ”dorești” ,îți aprobă într-un final mutarea la un post de poliție .

ȘEFII UITĂ CĂ EI SUNT MANAGERI (SUNT PLĂTIȚI CEL PUȚIN DUBLU )ȘI ESTE OBLIGAȚIA LOR SĂ AIBĂ SOLUȚII ÎN CAZURI DE GENUL CRE A FOST PREZENTAT DE COLEGUL NOSTRU ,mai ales că există și un act medical .

TOATĂ STIMA PENTRU ADEVĂRAȚII ȘEFI !!!

Modificat de ghici
Publicat

Raspunsul este oficial, in scris?

Obligarea politistului sa aleaga intre postul actual de conductor caine si mutarea intr-o alta localitate, e un abuz al sefului.

Raspunsul la primit seful in scris si la informat verbal pe acest coleg.Raspunsul sefului pentru coleg a fost ca pe schema de functionare nu are loc ca sa se poata intoarece la agenti de ordine intrucat nu mai sunt locuri libere, desi in urma cu cateva luni au venit colegi de la posturi la ordiine publica.Mari magarii se mai pot intampla in tara asta, concluzia pe care o trag e ca desi incerci pe cat posibil sa fii corect si sa faci din pasiune meseria pe care ti-ai ales-o au grija sefii ca sa te exaspereze minut cu minut,dar toate au o limita pana intr-o zi cand omul nu mai poate tine capul plecat si se ajunge la cine stie ce nenorociri, astfel de cazuri deja au inceput sa apara in randul colegilor nostri din tara.

Publicat (modificat)

Domnule Rustic nu o sa ma apuc sa iti povestesc cam ce am patit eu.

Iti voi spune decat un singur lucru,pentru mine in IPJ Dolj s-a infiintat un registru special care statea la poarta IPJ Dolj unde puteam sa inregistrez la orice ora din zi si din noapte orice petitie, adresa etc.

Raspunsurile verbale sau ce iti spune ,,sefu" sunt egale cu zero in instanta.

REVIN, sefii se bazeaza pe necunoasterea legii de catre noi. Colegul despre care imi vorbesti s-a adresat cu raport sefului IGPR? Domnului ministru Blaga?

A facut o actiune in contencios adminstrativ? Voi nu aveti sindicate care sa va invete ce aveti de facut?

Sa ii identifice pe cei de la posturi care au venit dupa data la care el a depus raportul comenzii IPJ-ului si sa se adreseze in scris la concret, x, y,z s-au mutat de la postul de politie t la politia municipiului h.

Mutarea functionarului public se face decat cu acordul scris al acestuia. Legii 360/2002 i se aplica prevederile Legii 188/1999. O sa iti trec aici domnule Rustic niste numere de adrese emise chiar de catre MAI. Cauta ,studiaza si ajutata-ti colegul daca esti interesat.

MAI ,DMRU nr. 161425/ 26.102007 prin care se recunoaste ca Legii 360/2002 i se aplica prevederile Legii188/1999 privind mutarea, detasarea si delegerea politistilor.

MAI, IGPR nr . 415/ 07.09.2006 ,asta chiar va fi foarte interesanta pentru tine.

LEGEA 188/1999

ART. 79

(1) Mutarea în cadrul altui compartiment al autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă sau temporară.

(2) Mutarea definitivă în cadrul altui compartiment se aprobă, cu acordul scris al funcţionarului public, de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public.

(3) Mutarea temporară în cadrul altui compartiment se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an, cu respectarea pregătirii profesionale şi a salariului pe care îl are funcţionarul public.

Cum poate sa explice sau sa motiveze IPJ-ul mutarea la postul de politie a colegului tau ca fiind in interesul serviciului si asta conform alin. 3 pe o perioada de 6 luni?

Atata timp cat colegul are locuinta in oras ,care sef de inspectorat sanatos la cap s-ar baga cu gatul in lat in conditii de austeritate cand ministerul a emis adrese si ordine foarte clare cu privire la reducere de cheltuieli ? Mutarea in interesul serviciului presupune plata unei prime de instalare ,decontari de transport si chiria lunara platite toate de catre IPJ. Poate avea urmari penale.

Mutarea in interesul institutiei nu trebuie sa afecteze interesul personal si sa nu contravina cu atributiunile din fisa postului.

Pe magistrati crede-ma ca o sa ii umfle rasul cand vor vedea treaba asta.

Foarte important este ca colegul tau sa nu solicite prin raport mutarea, ca atunci nu mai are nicio sansa. Sa nu semneze absolut nimic si tot timpul sa consulte liderul de sindicat si avocatul.

PS. Nu intra in atributiunile colegului tau sa isi caute inlocuitor. Seful de inspectorat tocmai din cauza asta ia cel mai mare salariu ,pentru a gasii solutii. Asta tradeaza incompetenta. Managerul are niste prevederi in fisa postului.Vezi ca sunt publice.

Modificat de Elvis
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

O mare bataie de joc de acesti oameni in primul rand ca li se dau caini prost selectionati de la Centrul cainologic de la Sibiu, acesti politisti nu au in dotare echipament necesar pentru antrenament si patrulare si nu in ultimul rand avand o grija in plus nu sunt stimulati pentru a dori sa aiba in dotare un caine de serviciu.Se fac o gramada de abuzuri si din partea sefilor de exemplu am un prieten care are caine de serviciu in dotare dar desi are scrisoare medicala de la medicul din Spitalul Militar precum e alergic la parul de caine nu se vrea sa i se repartizeze cainele altui lucrator sau sa fie clasat cainele, din contra sefii creaza presiuni asupra lui amenintandu-l subtil ca daca nu vrea sa aiba grija in continuare de caine va fi mutat de la oras la un post de politie.

Asta e ca mai tare faza pe care am auzit-o recent !!!!! :ner: Cum dracu scutire medicala pt. asa ceva ............... daca eram in locul sefului lui il f....am si mai tare !!! Asta e bataie de joc. Cred ca cea mai buna solutie era sa vorbeasca direct (pe fata) cu seful nu sa vina cu te miri ce adeverinta medicala luata "pe sub mana".

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Există oameni ce fac alergie la contactul cu păr de câine sau pisică, ori alte animale. De unde știi că acel om nu are o astfel de vulnerabilitate a organismului?

Din păcate ai o mentalitate rămasă în urmă rău de tot, asta ca să nu spun „de tristă amintire”. Iar dacă pe unde lucrezi ești vreun șef, șefuț sau sefuleț, poate ar fi mai bine să te trezești la realitate, pentru că satisfacțiile sexulale se duc la îndeplinire în cu totul altă parte decât la serviciu.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Ce sa mai spui cand unii oameni ca si tomamicu au o astfel de gandire, iar pentru cultura ta stimate domn sau doamna tomamicu scutirea nu e luata "pe sub mana" ci e luata in baza unei internari si a unor analize efectaute intr-un spital de specialitate.

• Displace 1
Publicat

Pot da unele lămuriri pertinente: am avut câini de însoţire, cu mulţi ani în urmă când eram agent. La Sibiu se mergea de bună voie, se lua câine de 3-4 luni, se mergea în teritoriu, avea loc un dresaj general de maxim 6 luni, zilnic îmi vedeam câinele, după care urma calificarea conductorului câine şi dresajul de specialitate al câinelui, 3 luni la însoţire, 6 luni la urmă. Între câine şi conductor se crea o osmoză greu de desfăcut. M-au scos de multe ori din situaţii în care nici 5 poliţişti nu ar fi făcut faţă, mai ales în comunitate rromilor. Un câine dat de la un lucrător la altul devine un simplu coteţar. Asta e realitatea. Sunt atestat ca dresor animale de serviciu, sens în care dacă colegul nostru nu posedă un astfel de certificat, este îndreptăţit să refuze legal calitatea de conductor câine serviciu. Nu ştiu de ce dar nu cred că a urmat căile de atac legale. Cât ar fi şeful lui de "nepregătit", nu cred că ar fi aşa de inconştient încât să atenteze la sănătatea subordonatului său :hmmmt: . Sugerez căile de atac legale împotriva, deciziei superiorului şi în ultimă situaţie, extremă, Contencios Administrativ. Va câştiga sigur şi poate cere şi daune- interese. Achiesez la sugestia colegului Elvis, nu ţine vrăjeala cu mutatul împotriva voinţei sale. Să auzim de bine!

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

exista si reversul medaliei, conductorul este incadrat in stat pe functie de conductor, functie pe care, probabil, a dorit/candidat ca sa vina, dupa care trage numai spre birou etc numai spre caine nu, si deodata din 10 conductori te trezesti cu 5 alergici cu adeverinta medicala. Cui sa fie dati apoi cainii respectivi? functiile de conductori fiind ocupate. Acum ma rog, exista subordonati si subordonati, precum sefi si sefi.

• Apreciez 1
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Treaba cu cainii de serviciu suporta, cred eu, 3 aspecte mari:

1. Calitatea cainilor pregatiti de Centrul de la Sibiu

2. Calitatile politistilor carora li se incredinteaza

3. Folosirea lor

Despre calitatea cainilor pregatiti acolo se aude ca mai multi nu s-au dezvoltat corespunzator, fiind fricosi etc.

Selectia politistilor pentru aceasta functie se ia fara a lua in considerare interesul acestuia pentru a lucra cu un caine. De multe ori o pedeapsa aparte e sa-l trimiti la curs sa-si ia un caine. Normal ca omu fara nici un fel de interes nu va face nimic cu acel caine si clar va duce la o invitabila alergie la par si la ineficienta amandurora in munca operativa, in concluzie bani si munca fara rost.

Folosirea cainilor se face numai pe hartie, fiindca sefii nu reusesc sa intelega cam cu ce ar trebui ei sa se ocupe. Cu un caine, potolesti poate 5 nervosi, cu 2 deja e liniste totala. Nimeni nu incurajeaza in vreun fel munca asta, 5% spor e o nimica toata iar hrana care se acorda iti garanteaza un caine cu un ficat de alcoolic. Medicul veterinar functioneaza si el tot pe bani.

In concluzie nu prea te-ar atrage asa ceva iar daca te bagi, pregateste-te de ceva munca in plus (ingrijire, antrenament).

• Apreciez 1
Publicat

Politistilor care au in dotare caini de serviciu li se repartizeaza de la Sibiu cei mai rai caini si li se cere performante cu acest caini,politistilor nu li se respecta de catre sefi programul de 6 ore ci sunt pusi sa lucreze tot 8 ore,nu li se repartizeaza materialele necesare atat politistului cat si pentru ingrijirea adecvata a cainelui,polististilor nu li se acorda norma 10B pentru activitatea desfasurata cu cainele de serviciu (62 de lei lunar)din lipsa de fonduri desi aceasta suma ar trebui sa fie de cel putin 150lei (intrucat politistul trebuie sa vina sa aiba o grija in plus fata de caine si in timpul sau liber),polististului care are in dotare caine ar trebui sa i se puna la dispozitie auto special destinat transportului iar politistul sa isi desfasoare activitatea cu o uniforma special conceputa pentru lucru cu cainele in nici un caz cu actuala uniforma de care se prinde parul de caine,ar mai fi multe de spus.

Am un coleg care are diagnosticul de rinita alergica si desi nu poate lucra cu cainele de serviciu i se propune sa plece de buna voie pe baza de raport scris la un post de politie si nu i se da posibilitatea sa fie mutat de pe functia de conductor caine pe functia de agent de siguranta publica in cadrul aceeasi unitati de politie pe motiv ca nu sunt locuri,desi acesta a fost transferat fara acceptul scris al sau pe functia de conductor caine atunci cand s-a infiintat aceasta functie in septembrie 2007.Chiar nu mi se pare corect atata timp cat omul are domiciliu in localitatea in care isi desfasoara activitatea ca acum dupa ce s-a imbolnavit sa fie trimis la un post de politie, desi au mai fost agenti care au diferite scutiri pentru a lucra cu caini lor nu li s-au propus acest lucru ci pur si simplu li s-a luat cainele din dotare si a fost repartizat altor lucratori din alte localitati ale judetului iar acestia au trecut pe fuctie de agent de siguranta publica.

• Apreciez 1
Publicat

Rustic sincer cred ca prietenul tau este un fel de lasa-ma sa te las.

Sa puna mana pe pix sau sa tasteze la calculator si sa informeze pe cine trebuie.

Dar cei care decat plang pe la colturi sunt multi.......................

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Avam, ar fi bine sa stie si altii care e treaba cu "cainele cotetar"..... eu, cu ocazia reorganizarii, m-am trezit pe functie de conducoor caini, am fost dotat cu un caine de 8 ani, am fost la Sibiu pentru Curs de schimbare conductor caini, cainele are calificare, dar eu nu. S-a constituit o comisie in prima zi de curs si aproximativ 50% din caini au fost respinsi de la curs din diverse motive (medicale, varsta inaintata etc), cazul meu a fost varsta inaintata si ca nu a prins cainele la maneca. Am solicitat sa fiu dotat cu pui de caine, intrucat imi place sa lucrez cu caini, insa la nivelul inspectoratului din care fac parte, se infiinteaza grupa canina si o sa fiu dotat cu un alt "caine cotetar", care sigur nu o sa poata face treaba ca un caine de serviciu adevarat. Deci vroiam sa punctez ca daca nu iti place sa lucrezi cu caini o sa iti bage un caine pe gat si daca vrei sa faci treaba... din nou ti se pune piedica. STIMA SISTEMULUI!!!!!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

stai linistit ca si daca iei pui si nimeresti o potaie tot cotetar va iesi :)) .Taicamiu a avut vreo 4-5 caini de insotire/urma .Unul sau doi i-a preluat gata educati si au fost caini exceptionali . Cu altul a fost la sibiu si a fost o potaie, nu mergea pe urma ,era agresiv.L-au clasat ca era degeaba .A mers cu alt caine ,pentru care a dat o atentie ca sa primeasca un caine bun si asa a fost ,a primit un caine bun si a avut o gramada de rezultate timp de 9 ani . Dupa a primit alt pui . Cand l-a luat i-au zis ca are 3-4 luni pe cand el saracu avea vreo 8-9 si arata de 4-5 luni si facea pe el de fiecare data cand puneai mana pe el . A fost cu el la Sibiu si in afara de fugarit pisici si sa omoare caini n-a fost in stare de nimic, din cand in cand mai mergea si pe urma ,acu l-a preluat altcineva ca a iesit taicamiu la pensie ,dar nu cred ca desfasoara vreo activitate cu el ca era cam prostalau(cainele).Asadar conteaza materialul genetic si felul cum sunt ingrijiti cainii , dar la ce fricos era ala cred ca isi lua box in fiecare zi pe acolo . Sa nu mai vorbim conditiile din scoala de la Sibiu , ca la un moment dat au primit viermi in mancare , ei nu cainii :))

Ce mi se pare ciudat la colegul asta vostru e ca pana acum , toata viata nu a stiut ca e alergic la caini ? ca o alergie nu cred ca apare si dispare asa repede.

Modificat de CristiXP
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Are cineva idee despre noua conceptie de reorganizare a activitatilor cu cainii de serviciu? Se constituie sau nu grupele canine la nivel de inspectorat/ municipii?

• 3 luni mai târziu...
Publicat

@nicuno 1 la nivel dgpmb exista serviciul de politie canina, iar din discutiile purtate la IGPR am inteles ca se vor face birouri sau serv la nivelul inspectoratelor. se pare ca dgpmb a fost cobai si serv infiintat a dat rezultate.

Publicat

Multi nu inteleg ca alergiie se capata urmarea a unor factori cum ar fi ingurgitarea accidentala in mod repetat de par , fibra praf etc.

J

Publicat

Problema majora la nivel de inspectorate este ca dotarea cu un caine de serviciu este un fel de pedeapsa, si astfel sufera si cainele si omul si asa apar "alergii" si tot felul de boli.

Publicat (modificat)

Monica stiu un caz in care nu prea a mers cu ,,alergiile". A spus ca nu ia caine si s-a tinut de cuvant. A luat catea. :clip:

Daca functia ta este prevazuta .... ,,conductor caini" poate sa-ti apara si zona zoster ca tot il iei.

Daca refuzi trebuie sa te muti pe alta functie si cum functii nu prea sunt te poti trezi in aer.

Problemele nu apar din cauza cainilor sau ,,alergiilor".

Sunt de natura materiala.

Nu stiu in ce conditii traiesc patrupedele la voi .

La Dolj unde cunosc situatia si iti pot spune ca boxele lor au cam 2-3 metrii patrati cand in UE in cazul gainilor trebuie respectat standardul se 6 metrii patrati, hrana lasa mult de dorit, curatenia la fel etc . Nu sunt bani.

Iti spun ca nu prea ai curaj sa servesti masa inainte de a executa serviciul cu un conductor caine in patrula pedestra .

Daca ai cumva ,,inspiratia" sa bagi patrupedul in masina nu mai scoti mirosul nici cu detrgenti de ultima generatie.

Te rog sa ma crezi ca sconcsii ar fi invidiosi.

In plus nu prea exista autoturisme dotate cu custi pentru transportul cateilor.

Iar la nivelul inspectoratelor daca i se intampla ceva catelului ti-l imputa de cateva ori cu toate ca doctorul veterinar nu stiu sa fi venit sa inspecteze veodata locul unde sunt ,,depozitati" cateii.

Asta ar fi in primul rand.

In al doilea rand conductorii caini nu sunt remunerati corespunzator, sporul ala de 5% este vax albina.

Pentru ca am inteles ca lucrezi cu prietenii omului, adica cateii, cunosti foarte bine ca nu este asa usor cum pare la prima vedere, iar conditia necesara si suficienta este ca trebuie sa-ti placa.

In al treilea rand cursurile de la Sibiu sunt o bataie de joc la adresa inteligentei politistilor care aleg sau nu sa fie conducrtor caini.

Nu din cauza domnilor dresori sa nu ma intelegi gresit, ci din cauza conditiilor de cazare.

In al patrulea rand la cursurile de la Sibiu esti considerat elev, pierzi grupa de munca la vechime, sporurile la salariu dispar in perioada cursurilor, pana si sporul de 5% pentru conductori caini cu toate ca lucrezi cu patrupedul 8 ore ore zi , 5 zile pe saptamana. Iti vine sa crezi?

Si te trezesti cu o gaura foarte mare in bugetul familiei.

Sunt cateva din motivele pe care eu mi le aduc aminte.

Rog iubitorii de catei sa ma ierte daca am omis ceva.

Modificat de Elvis
Publicat

Elvis hai sa te lamuresc, fara nici un fel de intentie ostentativa, pt ca se pare ca ai ramas putin in urma cu info. Mai nou in timpul cursurilor esti considerat ca si oricare lucrator din cadrul scolii, pierzi doar sporul de noapte si o parte din norma de hrana, nu se mai opresc bani. Centrul de cazare a fost complet refacut si arata cam ca un hotel de 4 stele, cu apa calda non stop si toata conditiile, nu aveau popota in schimb ceea ce mi se pare ok, avand posibilitatea pe banii tai sa mananci unde vrei, nu in cadrul scolii unde pe banii tai mananmci o mancare groaznica. Sporul de care vb este intradevar de 5% su bagi mult mai multi bani in cainele tau decat sporul ala de 5%. Mancarea lor e de toata jena si ii aduci tu suplimente de acasa. Se stie ca ciobanescul german este cea mai imputita rasa, cand vine vb de miros, si da dupa o per lunga de timp iti intra mirosul in piele. Ca sa poti lucra la caini chiar trebuie sa-ti placa si sa ai un stomac "puternic".

Dar una peste alta eu pot sa ma laud cu cel mai fidel si de incredere "partener" de patrula. Functia de conductor caine de serviciu nu poate fi ocupata de orice, si asta din motive obiective si deloc de condamnat, si asta ar trebui sa se inteleaga la nivel de inspectorate. Nu obti randament nici din partea omului nici din partea cainelui daca ii fortezi sa lucreze impreuna si ei nu vor.

Publicat (modificat)

Ma bucur ca s-a renovat Centrul Chinologic de la Sibiu, chiar nu stiam ca sunt conditii de 4 stele.

Cat priveste faptul ca esti considerat ca si orice lucrator din cadrul scolii eu zic sa mai intrebi pe la SMRU, si asta nu se intampla decat in cazul cainilor ,se intampla in cazul tuturor cursurilor de perfectionare.

Sa mananci pe banii tai trei mese pe zi in Sibiu mie unul nu mi se pare in regula.

Dar asta este, fiecare cu perceptia lui, eu am apucat ,,vremile" cand in scoala de la Slatina mancarea era aproape ca acasa.

De ce pierzi sporul de noapte sunt lamurit , insa nu sunt lamurit de ce pierzi din norma de hrana daca manaci pe banii tai.........

Ca sporul este de 5% stiu, eu te intreb daca il primesti in perioada cursurilor de perfectionare cu catelul.

Nu ai spus nimic despre sporul de dispozitiv, norma 12B etc.

Deci ma perfectionez pentru mine institutia nu are niciun interes?

Cat dureaza cursurile la Sibiu?

Modificat de Elvis

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.