Jump to content
POLITISTI.ro

Politistul - "conductor caine de serviciu"

rustic

Recommended Posts

orcum fara suparare dar nu m ai este ce era la sibiu adica ma refer la ce iese din curs nu mai este calitate ci cantitate.

Eu sunt acolo de 10 ani si tin sa te contrazic, in ultima vreme e mai multa calitate decat cantitate, tocmai de asta anul trecut la prima serie de interventie jumatate au fost refuzati de la curs.

bgi care au fost criteriile pentru care au fost refuzati la curs cei din prima serie de patrulare-interventie,de ce s-a marit cursul de la 12 saptamani la 16 saptamani si ce aduce nou aceasta interventie in munca pe care o desfasoara politistul?Ce se intampla cu acei catei care au fost refuzati la curs?

Cand am fost la Sibiu in 2012,am inteles ca s-au facut propuneri adresate conducerii M.A.I. pentru modificarea 636.Cand se va produce aceasta modificare ? Pentru ca deocamdata in 636 nu sunt prevazute decat obligatii ale cond.caini nu si drepturi .

Sunt caini buni si mai putin buni,la fel cum sunt oamenii.Foarte mult conteaza ce face fiecare cu cainele dupa ce pleaca de la Sibiu, pentru ca unora nu prea le pasa de caini.Cred ca C.C.Sibiu face destul de multe in ceea ce priveste calitatea dresajului canin.

Pentru @titel - @Bgi are dreptate, referitor la popota ,cu sistemul de cathering este cel mai bine.Cui nu-i convine sa manance in oras,sau in alta parte. Oricum nu ai sa multumesti pe toata lumea.

cu firma de cathering sunt deacord dar nu cum au incercat ei in 2006 sa oblige toti cursanti sa manance la popota lor care era sub orice critica si se umbla si cu santaj nu m ai vreiau sa de a drumul cursantilor in timpul saptamani sa iasa in oras.

S-a marit cursul de la 12 la 16 saptamani pentru ca numarul de ore lucrate pe zi cu cainele a scazut de la 6 la 4, avand 2 ore predare la clasa sau sport.Criteriile sunt multe dar in general au fost refuzati caini nepregatiti.De ce nu au fost pregatiti, stim toti motivele, nu are rost sa intram in polemici, bine ca inca nu sunt imputati conductorilor.Cainii propusi pentru clasare se scot la licitatie si daca nu ii ia nimeni se dau cu titlu gratuit, dar asta la voi la ipj.

Pentru@Titel: Vezi ca au inceput si cei de la C.C.Sibiu sa schimbe foaia din moment ce acum nimeni nu-ti mai interzice sa mananci in oras sau sa iesi in fiecare dupa-amiaza fara restrictii in Sibiu.Eu zic sa nu mai dramatizam atata ,ce a fost a fost. Nimeni nu vrea sa se intoarca la vremurile de demult.Acum ar fi mai bine sa gasim solutii cat mai bune pentru noi si pentru cainii pe care ii avem in primire.Incet-incet ,cu sau fara voia unor sefi ,,binevoitori'' in legatura cu cond.caini, tot se va ajunge la indeplinirea conditiilor cerute de U.E.,mai ales daca vom intra si in spatiul Schengen(ma refer la conditii de dresaj normale,de cazare a cainilor ,de folosire a cainilor,inclusiv de retribuire salariala a conductorilor caini).Cine si-ar fi inchipuit conditiile care sunt acum la C.C.Sibiu in comparatie cu cele din anii 2006-2007 ?

asta cu conditiile de cazare a cainilor, echipamente de protectie ptr politisti si ptr antrenament o sa mai treaca o porioada buna de timp pana o sa se reglementeze. Si de bani ptr politisti nici atat nu cred ca o sa se faca ceva, ptr ca nu e nimeni la varf sa se zbata ptr noi conductori caini si sefi de sectoare nu ai intereseaza de caini si de conductori dar ii schimb cand caini fac o descoperire sau o captura ,sefi sunt in al noulea cer.

As avea o intrebare pentru @bgi si il rog sa-mi raspunda.In teritoriu pe langa alte probleme legate de conductorii caini,mai este si problema materialelor(botnite,lese,zgarzi,etc.).

In ce act este prevazuta dotarea cu materiale pentru caini ?

Multumesc anticipat.

• 2 weeks later...

ati auzit noutatile de la centru sibiu conducerea nu mai lasa cursanti cu tv si frigidere motivind consumul de curent prea mare.

• Downvote 1

Tin sa te anunt ca esti informat gresit. sunt acceptate electronicele, doar ca trebuie declarate pentru a avea o evidenta a consumatorilor. Pe viitor te rog nu mai posta informatii eronate si nedocumentate.

Am o intrebare pentru @bgi -

Unde pot gasi O.M.I. nr. S/230/10.06.1992 , modificat prin O.M.I. nr.

S/359/2002 sI S/502/2003? Multumesc.
Edited by alex7474

Eu am incercat sa-l caut la biblioteca secreta dar am renuntat ca nu-l gasea tanti de acolo.

• 1 month later...

Știe cineva dacă la Centrul Chinologic Sibiu au câini din rasa Bloodhound și dacă aceștia sunt repartizați și în teritoriu?

• Moderator

Vreau să-mi lămuresc o curiozitate: câinii din dotare, pe lângă faptul că sunt înregistrați în gestiunea fiecărui polițist/conductor și apar în ordinul de serviciu pe timpul misiunilor, mai are vreun document de legitimare? Spre exemplu, dacă circulă în mijloacele de transport în comun, cum se poate face dovada că este un câine de serviciu și nu unul particular? În străinătate, există legitimații speciale pentru câini sau poartă un medalion distinctiv.

Știu că am produs ilaritate, însă am avut o discuție cu o cunoștință pe această temă și vreau să primesc o opinie avizată!

Citadela, au un carnet de serviciu in care este specificat cam tot, de la parinti, cursuri, note obtinute, politistul care il are in dotare, bolile de care a suferit si vaccinurile care li s-au dat. Carnetul este specific MAI-ului, are poza cainelui si are lipita seria de la cipul implantat sau codul tatuat in ureche.

Edited by bogdanCVB
  • Upvote 1

• Moderator

@bogdanCVB: OK, la fel ca și în cazul căinilor deținuți de către particulari, așa numitul pașaport canin, unde apar cam aceleași informații menționate de tine. Însă banuiesc că nu este un document foarte confortabil de purtat zilnic de către coductor?

salut,unde pot gasi Ordinul M.I. nr. S/230 din 10.06.1992, completat si modificat cu O.M.I. 460/1995 si 636/2005 completa

• 4 weeks later...