Jump to content
POLITISTI.ro

Ridicare certificat de inmatriculare de catre sofer


andiciobanu

Recommended Posts

Buna ziua!

 

Recent am fost oprit de Politia Rutiera pe motiv ca am incalcat linia continua, cand m-au oprit nu mi-au facut nimic pentru aspectul asta in schimb mi-au luat certificatul de inmatriculare pe motiv ca am cauciucurile uzate.

 

Mi-au dat in schimb o dovada cu care pot sa circul. Intrebari:

1. Pot sa ridic eu certificatul de inmatriculare dupa ce imi schimb cauciucurile  sau trebuie sa mearga proprietarul ? (tin sa mentionez ca numele meu nu este trecut pe certificatul de inmatriculare ca fiind proprietar, totusi pana expira dovada ma pot duce cu ea la politie sa ridic talonul inainte ca acesta sa fie trimis catre localitatea proprietarului? )

2. Ce se intampla daca circul cu masina dupa perioada de expirare a dovezii?  (Precizez ca Itp-ul abia este facut si se va mai face abia peste 2 ani.) 

 

Multumesc pentru raspunsurile voastre. Ma vor ajuta mult  in clarificarea situatiei.

 

Link to comment
  • Moderator

Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurură notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.

Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie sa se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigazii Rutiere Bucureşti.

 

Mai multe detalii se găsesc aici:

Link to comment

1. Certificatul de inmatriculare il ridica proprietarul autoturismului.

2. Daca circuli cu dovada expirata vei suporta rigorile legii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.