Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Ridicare certificat de inmatriculare de catre sofer

andiciobanu

Question

Buna ziua!

Recent am fost oprit de Politia Rutiera pe motiv ca am incalcat linia continua, cand m-au oprit nu mi-au facut nimic pentru aspectul asta in schimb mi-au luat certificatul de inmatriculare pe motiv ca am cauciucurile uzate.

Mi-au dat in schimb o dovada cu care pot sa circul. Intrebari:

1. Pot sa ridic eu certificatul de inmatriculare dupa ce imi schimb cauciucurile  sau trebuie sa mearga proprietarul ? (tin sa mentionez ca numele meu nu este trecut pe certificatul de inmatriculare ca fiind proprietar, totusi pana expira dovada ma pot duce cu ea la politie sa ridic talonul inainte ca acesta sa fie trimis catre localitatea proprietarului? )

2. Ce se intampla daca circul cu masina dupa perioada de expirare a dovezii?  (Precizez ca Itp-ul abia este facut si se va mai face abia peste 2 ani.) 

Multumesc pentru raspunsurile voastre. Ma vor ajuta mult  in clarificarea situatiei.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurură notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.

Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie sa se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigazii Rutiere Bucureşti.

Mai multe detalii se găsesc aici:

• 0

1. Certificatul de inmatriculare il ridica proprietarul autoturismului.

2. Daca circuli cu dovada expirata vei suporta rigorile legii.

• 0

Ce inseamna vigorile legii? Pana unde se poate ajunge pentru lipsa certificatului la tine?