Jump to content
POLITISTI.ro

Noile salarii ale politistilor conform legii unice de salarizare

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Boc a recunoscut, astazi, pentru prima data, ca legea salarizarii se aplica "neunitar si inegal". De aceea, guvernantii se gandesc sa se revina, in sectorul bugetar, la nivelul salariilor din noiembrie 2009. A mai declarat, dupa intalnirea cu sindicatele, ca salariile aflate in plata in noiembrie 2009 vor fi mentinute in 2010. Si a mai spus ca va promova un act normativ care va asigura aplicarea unitara a legii salarizarii.

Primul ministru a precizat ca din economiile care vor rezulta prin neacordarea sporurilor ilegale s-ar putea face chiar si majorari salariale sau acorda anumite sporuri, dar nu la toate categoriile de bugetari. :hmmmt:

Publicat

pai DA normal :doh: se putea altfel

A-r fi ceva sa ne creasca noua la agenti salariile si sa scada la ofiteri a-r fi culmea culmei

Normal doar ei fac treaba sa merga nu ???Cururile lor grase si burtiile la fel !

Fara suparare dar daca se va ajunge sa ne mai scada salariile si lor sa le creasca si noi sa nu facem nimic insemana ca suntem prostii Romaniei :emo-yessir:

Publicat

Domnule Gaby chiar asa se va intampla, celor care nu au li se va lua , iar celor care au li se va da.

Publicat

Care or fi categoriile????

Elvis din cate am vazut pe la tv, singurele categorii profesionale la care se face referire sunt invatamantul si sanatatea. Din pacate despre noi nu am remarcat sa se vorbeasca ceva.

Publicat

Ma consider totusi norocos ca am ramas cu salariul din 2009,fara scaderi sau majorari.Ce va fi din 2011 ...vom vedea ,dar daca nu vom fi bataiosi vom ramane fara multe din sporurile care acum fac sa avem un salariu un pic mai mult decat modest !?!

Publicat (modificat)

Domnule Rookie, am pus intrebarea nu pentru ca as fi avut cine stie ce asteptari.

Daca ati observat despre salariile politistilor nu prea se mai vorbeste pe la tv in ultima vreme.

Modificat de Elvis
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Poliţiştii ar putea primi sporuri mai mari de 30%.

Ministerul de Interne a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern pentru a majora sporurile poliţiştilor.

Poliţiştii ar putea face excepţie de la Legea unitară a salarizării şi ar putea primi sporuri mai mari de 30%, cât prevede legea. Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens.

http://www.realitatea.net/politistii-ar-putea-primi-sporuri-mai-mari-de-30prc-_711153.html

• Moderator
Publicat

Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că poliţiştii au dreptul să aibă şi alte activităţi în sectorul privat care nu au legătură cu meseria de funcţionar public.

Care sunt aceste activitati?

Publicat

Politistii pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar- artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar potrivit fisei postului”.

Publicat

am auzit de la un coleg, ca eu sunt in c.o., ca s-ar fi micsorat coeficientii de ierarhizare din stat la agenti iar la ofiteri s-ar fi marit si intra in vigoare din iunie. Umbla vorba ca ne taie cam 2-3 sute de fiecare fraier. Eu sunt la P.F.R., pe la voi ce se aude...

Publicat

La fel s-a auzit si la noi, la agenti ne scade salariul cu 20% din cauza coeficientilor scazuti iar la ofiteri creste, bucurie pt astia de plimba o hartie, stau in birou si dau dispozitii si ei nu stiu cu ce se mananca painea din strada si le mai cresc si salariile, dupa cum spuneam Halal tara....

• Moderator
Publicat

Acum câteva minute a anunţat "conducătorul mult iubit", comandantul corabiei, că vor scădea veniturile (atenţie, nu salariile) tuturor bugetarilor cu 25%, începând cu 01.06.2009.

Publicat

Ca deobicei bugetarii vor fi cei sacrificati de acest guvern incapabil sa faca ceva concret pentru salvarea tarii de la dezastru.

Publicat

Ca deobicei bugetarii vor fi cei sacrificati de acest guvern incapabil sa faca ceva concret pentru salvarea tarii de la dezastru.

Si daca ajungem si noi sa nu ne mai putem platii ratele, ce facem?

Publicat

Presedintele a anuntat faptul ca, incepand cu 1 iunie cel mai probabil, vor fi aplicate urmatoarele tipuri de masuri:

- reducerea veniturilor personalului bugetar cu 25%

- reducerea pensiilor cu 15%

- ajutorul de somaj se va reduce cu 15%

- salariul minim pe economie se va reduce cu 25%

Potrivit Presedintelui, "în ceea ce priveste principalele axe pe care Guvernul si Fondul vor discuta în continuare mi le asum ca solutii: reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25,%, iar pâna la finele anului sefii de institutii vor trebui sa-i aleaga pe cei mai buni. Aceasta masura trebuie luata de la 1 iunie. În ceea ce priveste pensiile, Guvernul pentru a acoperi pensiile la nivel actual, ar mai trebui înca 500 de milioane de euro care nu exista. Acesti bani nu exista. Este previzibila o scadere a pensiilor cu 15%, se vor reduce subventiile. Ajutorul de somaj se va reduce cu 15%. Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie."

Publicat

Si daca ajungem si noi sa nu ne mai putem platii ratele, ce facem?

Crezi ca intereseaza pe maimarii nostri de ratele sau de nevoile noastre? Ei au avut si au grija sa-si achite datoriile fata de cei care au cotizat in campania electorala !!!

• Moderator
Publicat

Si uite asa, legea unica de salarizare o sa dispara inainte de a produce efecte.

• Moderator
Publicat

Ba din contră, a produs efecte cât se poate de negative pentru noi.

Una era 25% din vechiul salariu şi altă sumă este acum, după aceea reîncadrare pe funcţii, când salariul a fost umflat doar pe hârtie.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

pentru domnul dunelu _ să știți domnule că eu știu un ” ales al neamului ” care din grijă pentru sectorul bugetar (în speță pentru Loteria Românâ ) ”bagă” la ”păcănele ” în zilele în care ”se deplasează în teritoriu ” pentru ”a rezolva problemele alegătorilor ” , sume ce depășesc 10.000 lei săptămânal .

întrebare ;??? _ dacă salariul unui ”ales” este de aproximativ 5.000 lei pe lună , de unde” alesul neamului ” ”bagă” la aparate lunar 40.000 lei ,cel puțin, ????.

Răspuns _ din bani economisiți !!!! :o:beer:

Concluzie _ toți bugetarii putem să economisim diferite sume de bani ,(în mod legal ) !!! Deci, să nu ne mai văităm că ni se taie din salariu!!! :D

Modificat de ghici
Publicat

Cei de la SNPPC au publicat marti un articol cu privire la o analiza făcuta în România, de către Robert KENWRICK, expert britanic al Băncii Mondiale. Experienţa sa românească nu este întâmplătoare; ea datează din perioada de preaderare la U.E. şi se va concretiza cu finalizarea Proiectului de implementare a unui sistem unic de salarizare al bugetarilor. SNPPC-ul a precizat ca in zilele de miercuri 16, joi 17 şi vineri 18 iunie vor publica recomandările lui Robert KENWRICK, mai multe analize şi explicaţii de interes, insa ca deobicei ne-au lasat cu ochii in soare si nu au mai publicat nimic !

Publicat

cu respect și stimă pentru domnul dunelu , dar dumneavoastră vorbiți de un expert dintr-o țară cu apă caldă ,fără un sitem BANANIER ca al nostru și de aceea am rezerve că „cineva de la noi ” unde lumea încă se mai șterge la c _ _ cu pietriș o să-l asculte și mai mult o să facă ce spune acel expert .

Publicat

Totusi daca au deschis subiectul cei de la SNPPC trebuiau sa ne arate si noua ce spunea acel expert.Sau li s-au  pus pumni  in gura si au amutit !?!

Publicat

Nu stiu despre ce vorbeste SNPPC dar a fost dat publicitatii un raport realizat de o comisie (din care facea parte si Kenwrick - ale carui idei sunt cuprinse in cartea Market-related Pay) si care se gaseste aici:

Opţiuni pentru un sistem unitar şi durabil de salarizare a funcţionarilor publici din România.pdf

Este de citit! Foarte interesant. Se pare ca a fost actualizat dar nu cred ca in punctele esentiale si daca vedeti, cam seamana cu salarizarea unica!

Iar principiile din cartea lui "imi ridica mingea la fileu" deoarece comentam deunazi despre necesitatea de a privi politia ca o institutie interesata in primul rand de satisfactia "clientului" in cazul nostru, cetateanul.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.