Jump to content
POLITISTI.ro

Noile salarii ale politistilor conform legii unice de salarizare


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Domnilor va rog sa ma lamuriti si pe mine.

Am tot vazut la tv de nenumarate ori, declaratii ale politicienilor prin care spun ca odata cu intrarea in viguare a legii unice de salarizare a bugetarilor, nimeni nu va pierde in urma recalcularii salariilor. Dar tot ei spun ca se ia in calcul ultimul salariu din 2009, respectiv cel din luna decembrie.

Daca este asa, nedumerirea mea este urmatoarea, noi in decembrie am luat acele salarii reduse, datorita zilelor de concediu fara plata pe care guvernul ne-a obligat sa le luam. Deci salariul din decembrie nu este cel pe care il luam de obicei, este mai mic, corect?

In concluzie daca se va lua in calcul acel salariu redus, inseamna ca vom primi un salariu mai mic desi vom munci ca in lunile cand nu am fost obligati sa mergem acasa, gresesc?

Link to comment
Share on other sites

Zvonurile care se aud sunt ca , salariile care se vor calcula nu au legatura cu acele zile de concediu fara plata care s-au luat . Deci in principiu calculatia se va face la salariul normal care s-a luat pina sa se aplice acel CFS .Chiar daca acest lucru s-a intimplat si in noiembrie si in decembrie . Ideea este ca , in nici un caz salariile nu vor fi mai mari decit sunt acum . Deci adio corelare cu inflatia si criza . Cel mai rau lucru care se aude este ca , nici pina acum nu se cunoaste modul de calcul al salariilor lucratorilor si se cam apropie timpul de plata a muncii prestate . Apoi pentru unii si nu sunt putini se apropie si scadente de plata la imprumuturi pe care nu le-au facut de placere sau de dragul de a le face ci , ca sa traiasca si ei cit de cit normal . Peste putin timp vedem si ce se intimpla pentru anul acesta si viitor . :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Deci sper ca ai vazut ieri D-l Catalin ca , ce se cam aude in principiu se si cam brodeste in realitate . :D Salariile au ramas la plafon decembrie 2009 plata normala fara CFS. Asta deocamdata . Apoi sa mai vedem . ;)

Link to comment
Share on other sites

In ce ma priveste pe mine nu am sesizat nimic anormal . Si nici altii nu cred ca au observat ceva , decit poate mici corelari pe la coeficientii de calcul per total . Nu cred sa fie sume mari , decit pentru cei care au inceput anul prin munca cu un binemeritat concediu la munte pe zapada . :P:D

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

E ceva sigur. Si eu am colegi carora le-a scazut salariu.

Reprezentantii guvernului spun ca sunt numai cazuri izolate datorate complexitatii formulelor de calcul.

Cica salariile au fost diminuate doar in cateva cazuri in care ordonatorii de credite au interpretat gresit legea salarizarii :huh:

Link to comment
Share on other sites

In ce ma priveste pe mine nu am sesizat nimic anormal . Si nici altii nu cred ca au observat ceva , decit poate mici corelari pe la coeficientii de calcul per total . Nu cred sa fie sume mari , decit pentru cei care au inceput anul prin munca cu un binemeritat concediu la munte pe zapada . :P:D

Salut,"Daniel" , nu cred ca o sa observi niciodata,ceva in salariul tau chiar daca" vezi "modificari vadite ,adica mai pe sleau daca statul iti baga mina in buzunar. Ai vorbit cu cineva care a luat bani mai putini?. Chiar si la compartimentul in care lucrezi?

Link to comment
Share on other sites

Draga King : Nu sunt un specialist in domeniul contabil dar pot sa-ti precizez fara gres ca , colectionind acei fluturasi de salarizare lunari , per total imi dau seama daca se intimpla ceva anormal cu suma intrata pe card . Asta facind diferenta intre lunile normale cu ture complete de lucru si celelalte in care se petrec anomalii . ;) Adica CFS-uri spontane :P , ture mai putine , concedii . Dar ca idee de viitor se aude ca , din pacate salariile scad . Sa speram ca macar in ultimul ceas cei de sus ,se mai gindesc si la cosul nostru zilnic si nu ne fac un necaz chiar major .

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Salariul lunar se compune din salariul de baza si din alte drepturi salariale.

Salariul de baza este compus din

  • salariul functiei,
  • salariul gradului profesional detinut,
  • gradatii
  • dupa caz, indemnizatia de conducere

.

Gradatiile se acorda din 3 in 3 ani in raport cu timpul servit in calitate de politist. Fiecare gradatie reprezinta 6% din salariul functiei de baza.

In coeficientii de ierarhizare minimi si maximi sunt cuprinse salariul de merit, indemnizatia de dispozitiv/sporul pentru misiune permanenta, sporul pentru pastrarea confidentialitatii in legatura cu informatiile clasificate si sporul de fidelitate.

Gasiti in fisierul atasat Salariile functiilor de baza pentru politistii si Salariile de grad pentru politisti

Salariile politistilor.pdf

Link to comment
Share on other sites

Domnule Catalin este specificat in:

Legea nr. 329 / 2009, privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional

Capitolul III

Mãsuri de reducere a cheltuielilor de personal în sistemul bugetar

Art.10 - (1) În vederea încadrării în constrângerile bugetare determinate de situaţia de criză economică, în perioada octombrie-decembrie 2009, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal, în medie cu 15,5% lunar, prin aplicarea uneia din următoarele măsuri:

a) să acorde personalului propriu, indiferent de statutul acestora, zile libere fără plată pentru o

perioadă de până la10 zile lucrătoare;

b ) să reducă programul de lucru;

c) să dispună o măsură ce combină alternativele prevăzute la lit. a) şi b );

d) altă măsură cu efect echivalent.

(2) Cu respectarea prevederilor alin.(1), autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a-şi organiza activitatea, astfel încât să asigure continuitatea serviciilor de interes public.

3) Modalitatea de aplicare a măsurilor prevăzute la alin.(1) se stabileşte cu acordul salariatului, după consultarea organizaţiilor sindicale sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor.

(4) În lipsa acordului sau în cazul în care, urmare opţiunii exprimate de salariat, nu se poate asigura continuitatea serviciului de interes public, intervalul şi numărul de zile libere, precum şi reducerea programului se stabilesc de conducătorul instituţiei publice, astfel încât să nu fie efectuate mai mult de 4 zile libere într-o lună, iar diminuarea salariului să nu depăşească nivelul prevăzut la alin.1.

(5) Angajatorul nu poate acorda zilele libere prevăzute la alin.(1) în zilele de sărbătoare legală.

(6) Zilele libere sau, după caz, reducerea programului de lucru prevăzute la alin. (1), (3)-(5) nu afectează durata concediului de odihnă anual şi sunt asimilate unei perioade de activitate, inclusiv în specialitate, efectivă. Salariatul beneficiază în această perioadă de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, altele decât cele salariale.

Salariul se calculeaza pentru o luna de 31 de zile in care ai lucrat normal, dar dupa pontajele din luna respectiva. Daca luna februarie are 28 de zile norma de hrana si sporurile sunt mai mici, cred ca de aici este diferenta de cateva zeci de lei noi. Deci salariul de referinta calculat la 31 decembrie 2009 nu tine cont de zilele in care am fost obligati de portocala mecanica sau piticul porno sa plecam acasa.

Cu deosebit respect.

Link to comment
Share on other sites

Aceasta lege facuta de plapumari ,emisa fara norme metodologice de aplicare pe langa faptul ca a reusit sa invrajbeasca diferite categorii sociale a distrus orice regula de calcul.

Link to comment
Share on other sites

Pai sa-ti dau un exemplu, valoarea salariilor de la 1 ianuarie 2011 va fi NOMINALA. Adica nu conteaza ca lucrezi de 20 de ani prin aceasta intreprindere, va fi platita munca nu vechimea (sa speram ca acest spor va mai exista), iar salariul tau de politist cu vechime va fi la fel cu salariul unui politist care vine maine din scoala si ocupa aceiasi functie.

Deci va incepe marea prosteala: Cine va ocupa functiile bune? Cumva nulitatile mai mici?

Bine, este unica decat pentru politisti. Pentru domnii magistrati nu.

ART. 5 -PRIN DEROGARE DE LA PREVEDERILE ART.30 si uite asa din pix domniile lor au dat in dublaje la salarii.

Link to comment
Share on other sites

Viitorul pentru noi este destul de sumbru. Dispare sporul de fidelitate si cel de confidentialitate. Daca ai observat toate aceste sporuri au fost trecute la salariul functiei de baza ca si cel de pericol, de noapte etc. ,,Prostii nostrii contabili' , asa cum le spunea cu [cenzurat] domnul Boc AU FACUT DIFERITE ARTIFICII PENTRU CA CHIAR NU AU NICIO NORMA DE APLICARE A LEGII UNICE. Daca esti atent vei observa o suma compensatorie ,zic ei ,care reprezita de fapt munca ta ,ore de noapte si pericol deosebit. Insa la sporuri este problema............desi in lege este specificat ca sporurile pot sa fie 30% ,sporul de conditii vatamatoare reprezinta 10% din salariu. Si uite asa politistii sunt filantropi, cand magistratii transforma ,,sporul" in ,,risc" ,isi baga sporul de 50% pentru incordare neuropsihica si confidentialitaea de 5% in salariul de baza si isi dau un ,,adaos" de 25% si un spor de 15% pentru..........ai ghicit ,incordare neuropsihica si confidentialitate.........ca la ei se poate............

Link to comment
Share on other sites

Judecatorii sunt si uniti intre ei. Nu e ca in politie unde e cea mai mare serparie . <_<

Politistii sunt reprezentati de tot felul de ofiteri care au salarii imense de zeci de milioane, sute chiar....da SUTE de milioane. Normal ca pe acestia nu ii intereseaza decat sa le fie lor bine. Ceilalti sunt doar niste negrii pe plantatie.

Edited by Baldur
Link to comment
Share on other sites

:angry: sa stiti ca va sustin in legatura cu aceasta discrepanta dintre agenti si ofiteri,nu este corect ca un agent ce face munca operativa in teren sa ieie un salariu de nimic si ofiterul ce sta la birou cu pixul in mana si scrie ceea ce agentul i aduce :rolleyes: sa ia o "caruta de bani"

Tin sa va aduc la cunostinta ca SNPPC de curand a "confectionat" o "lege" conform caruia sa nu mai existe ofiteri si agenti ci doar ofiteri si gradele o sa fie diferite ,oricum ceva de genu si mi se pare un lucru foarte bun tinand cont de asa marea diferentiere dintree acestia :D

Link to comment
Share on other sites

Domnule Gaby, majoritatea liderilor sindicali din SNPPC sunt ofiteri cu grade superioare. Iar in perioada nu prea indepartata seful CNP-ului era si presedintele SNPPC-ului, in speta domnul Vieriu. Exista un alt fost presedinte care acum este sef la 2 si 14 minute. Iar daca nu stiati acesti domni ofiteri suspendati pentru a desfasura activitati sindicale sunt platiti pe statul C de Sfanta MIRA. Veniti cu argumente de ce ar sustine aceasta lege............

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

sa stiti ca si eu am fost unul dintre cei care am primit mai putini bani decat de abicei,cu cateva zecici de lei nouti,,,dar din cate am inteles e din cauza spusa mai sus de d-nu elvis ca luna feb avand doar 28 de zile d-nii contabili au cam ciupit din salariile noastre si am mai auzit ca din cauza ca s-au bagat si impozitul la banii primiti pe haine in salariu,si de a ceia a fost o oarecare "usurare" de banuti la unii!!! eu sper oricum sa nu mai traga de la noi......sa traga de la eii ca este de unde trage.... :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Stii care e problema, faptul ca salariul aferent lunii februarie inca nu l-am primit. In aceasta luna noi am fost remunerati pentru munca depusa in luna ianuarie. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Agenţi din poliţie sunt cei ce vor pierde cel mai mult la leafă, potrivit legii salarizării unice, dar cu un an păsuire de la Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă.

Concret, pe parcursul anului 2010, lefurile vor fi menţinute la nivelul aproximativ înregistrat la 31 decembrie 2009, urmând ca acestea să se micşoreze simţitor începând cu 2011. Atunci, Legea 330/2009 va scădea coeficientul de salarizare al agenţilor de poliţie de la 2,90 la maximum 2,35. Aceşti coeficienţi se înmulţesc cu salariul minim brut pe economie în valoare de 705 lei. Rezultă că agenţii cu experienţă şi vechime vor pierde la leafă aproape 400 de lei.

Legea unică a salarizării va afecta, din 2011, exclusiv partea operativă din personalul poliţiei. Dacă agenţilor li se scăde coeficientul de salarizare de la 2,90 la maximum 2,35 (de la 2.044 de lei la 1.656 de lei), chestorii se bucură de o creştere a coeficientului respectiv de la 7,20 la minimum 8,15 şi maximum 9,15 (de la 5.076 de lei la cel mult 6.450 de lei).

Link to comment
Share on other sites

Domnule Catalin, coeficientul corect este intre1,75-2,35, iar salariul minim este de 605 leuti jigariti , din 2011. Repet salariul din luna ianuarie are aplicata norma de hrana din februarie ,deoarece norma o iei in luna curenta. Aduceti-va aminte ca intr-un an in luna ianuarie nu am luat salariul . Iar referinta este 31 decembrie 2009 insa in functie de pontaje.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.