Jump to content
POLITISTI.ro

Prezentare carte identitate vehicul la control

Postare recomandată

Publicat

Salut,

Am o intrebare: masina mea este in leasing... Am cerut la firma de leasing o copie a CIV pentru ITP, pe care am pierdut-o ulterior. La un control al politiei este necesara prezentarea CIV? In cazul in care este in leasing, fapt ce apare clar in certificatul de inmatriculare, trebuie sa solicit o alta copie a CIV pe care sa o am in masina permanent sau nu se cere de catre politist acest document?

Multumesc frumos!

• Moderator
Publicat

Nu o să-ţi ceară acest document poliţistul care te opreşte.

• Moderator
Publicat

Conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa:

• actul de identitate,
  • permisul de conducere,
  • certificatul de înmatriculare sau de înregistrare,
  • dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice,
  • asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto,
  • rovinieta,
  • după caz, atestatul profesional şi documentele de transport prevazute de lege pentru cei care transportă mărfuri ori persoane.
  • Apreciez 1
Publicat

Mergi sau trimite un email la compania de lease.

O sa-ti elibereze un duplicat mai repede decat ai zice "coca-cola"

Publicat

Conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa:

• actul de identitate,
  • permisul de conducere,
  • certificatul de înmatriculare sau de înregistrare,
  • dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice,
  • asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto,
  • rovinieta,
  • după caz, atestatul profesional şi documentele de transport prevazute de lege pentru cei care transportă mărfuri ori persoane.

In ceea ce priveste rovigneta, este obligatoriu sa fie detinuta in forma printata?

Intreb fiindca la plata sa zicem la e.m.a.g. (nu fac reclama, de acolo am luat-o eu) nu am primit decat un mail ca am rovigneta, dar atat. Nu atasament cu rovigneta in forma pdf, nimic. Si verificata pe site-ul cnadnr am rovigneta un an de la data de la care am platit . 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Eu stiu ca atunci cand platesti o rovinieta, chiar si online primesti factura insotita de rovinieta. Printeaza-le si e ok.

Modificat de viobra
  • 3 ani mai târziu...
Publicat

Salutare,

Stiu ca in cazul unui control de rutina , trebuie sa prezinti : Permisul de conducere, Documentul de identitate(buletin), Certificat de inmatriculare,dovada ITP,Rovinieta si RCA-ul.

Dar nu si cartea de identitate a vehiculului.(Si din motive de siguranta prefer sa tin cartea de identitate acasa la loc sigur, nu sa o port dupa mine peste tot unde este masina.) Eu in cartea de identitate am trecute mai multe dimensiuni pentru anvelopele pe care le pot pune. Daca sunt oprit si sunt intrebat daca jantele sunt legale/omologate/etc , eu cum ii pot demonstra asa ceva daca nu am cartea de identitate a vehiculului la mine? Pot sa ii prezint o copie?
Multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.