Jump to content
POLITISTI.ro

Masina cumparata din Germania cu CIV existent in Romania


svadriano

Postare recomandată

Vă salut cu toată stima!

 

Aș avea nevoie de câteva sfaturi și cred că dvs. mă puteți ajuta. În mai 2014 am achiziționat personal un autovehicul de la un autohaus din Germania, autovehicul marca VOLKSWAGEN, model GOLF 5 . După cumpărare s-a dovedit faptul că mașina a mai fost în România (în cartea service erau revizii făcute în România, mașina are baterie Rombat, are lipit pe geam vigneta de Romania) - nu știu sigur dacă a trecut prin România fără să fie înmatriculată sau nu. Cu toate astea nu am considerat că vor fi probleme în momentul în care doresc să înmatriculez definitiv mașina.

 

Ieri am încercat să îmi fac programare la R.A.R. pe site-ul http://pro.rarom.ro/programari.asp pentru înmatricularea definitivă și după ce am completat pașii necesari, am primit următoarea eroare:

 

NU va puteti programa pentru aceasta activitate

pentru ca Registrul Auto Roman a emis deja un C.I.V.
(Carte de Identitate a Vehiculului) pentru acest vehicul.

 

Menționez că am selectat opțiunea: "Vehicul utilizat, inmatriculat ultima data intr-o tara UE, cu omologare europeana de tip."

 

Am discutat cu o doamnă care se ocupă cu acte auto și mi-a spus că s-ar putea să fie probleme mari, mai exact mașina să fie furată. Mi-a recomandat să nu merg la R.A.R. pentru că este posibil să mi-o confiște.

 

Cu toate astea am verificat dacă mașina este furată pe site-ul http://www.politiaromana.ro/furtauto/furtauto.aspx și nu apare în listă.

 

Am toate actele originale ale mașinii, am putut scoate două seturi de numere roșii fără probleme. Seria șasiului de pe mașină coincide cu seria din acte.

 

Dacă ar fi fost vândută în Germania, nu ar fi trebuit să fie radiată din România și să nu mai existe un CIV pentru mașină?

 

Vă rog să mă ajutați cu câteva sfaturi. Cred că mă veți putea ajuta să rezolv problema.

 

Vă mulțumesc anticipat.

Link către comentariu

Probabil la un moment dat cineva a vrut sa inmatriculeze autoturismul in Romania si i-a facut cartea de identitate. Apoi s-a razagandit si masina a fost reinmariculata in Germania. Acum pentru a o putea inmatricula in Romania vei avea nevoie de cartea de identitate care a fost eliberata aici.

Link către comentariu

Daca nu ai originalul civ-ului romanesc se poate elibera duplicat, chiar si in situatia cand detii actele germane tot vei avea nevoie de duplicat(se elibereaza de RAR dar sunt mai multe demersuri de facut ). Daca doresti mai multe informatii te pot ajuta.

Link către comentariu

Programarea la RAR o poti face DOAR telefonic la 021-9672 si explicand ca vehiculul are CIV , NU-L DETII IN ORIGINAL,NU STII DACA A FOST INMATRICULATA IN ROMANIA,  ci detii actele ORIGINALE de Germania

  • Apreciez 1
Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bună ziua,

 

După cum a spus domnul crystyanfelcyuc programarea a trebuit să fie făcută la numărul de telefon 021-9672. Am menționat că mașina are deja un CIV, iar doamna de la programări mi-a spus că procedeul va fi același ca la înmatriculare definitivă doar că se va face o înlocuire a cărții de identitate (nu un duplicat).

 

Vă mulțumesc pentru răspunsurile date.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.